- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #14.041
35 ten sonra yavaş yavaş hazırlarım sanırım. valizlerle gidenleri görünce şaşıyorum biraz. inşallah öyle olmamKızlar hastane çantanızı ne zamana hazır etmeyi düşünüyorsunuz
Anladım canım bana herkes 37 den itibaren heran gelebilir diye bekle diyorlar o yüzden 35 gibi falanda ben çantam hazırlanmış olsun diye düşünüyordum ama bi sizlerden de fikir almak istedim35 ten sonra yavaş yavaş hazırlarım sanırım. valizlerle gidenleri görünce şaşıyorum biraz. inşallah öyle olmam
Erkek olacağı için çok şaşalı bir şey olamaz zaten, sade ve asil olsun istiyorum :) nette var ama bilemedim güvenilir midir alan varsa fikir olsun dedim canım. Bebişin pek bir seyı hazır değil ama ben bunlara taktım bu araYalniz degilsin canim. Ne tarz birsey bakiyorsub kapi susunde
Buarada kaç çıktı sizin açlık tokluk.
Diyetle düzeliyor arkadaşlar korkmayın ama en önemlisi ekmek nasıl etkilediğini buradan izleyerek bakabilirsiniz:Açlık 94 , 50 gram.lık yüklemeden sonra 150 çıktı.
Hamileliğimde önce, zaman zaman şeker ölçümü yapardım. Annem şeker hastası olduğu için, evlerinde ölçüm cihazı olurdu. Onunkini ölçtükten sonra kendikimide ölçerdik . Açlık 70-75 arası çıkardı. Gebelik , şekeri tetikleyen bir durum mu bilginiz var mı?
Dışarıdan aldığımız tam bugday ekmekleri de yükseltiyor mu acaba. Tam cavdar ekmeği bulmak da çok zor.Diyetle düzeliyor arkadaşlar korkmayın ama en önemlisi ekmek nasıl etkilediğini buradan izleyerek bakabilirsiniz:
Benim bulunduğum şehirde tam buğday diye fırınlarda satılanlar da videodaki gibi yarı tam buğday yarı beyaz un. marketlerde satılanlar da öyle. içindekilerden bakıp görebilirsiniz. yükseltiyor onlar da.Dışarıdan aldığımız tam bugday ekmekleri de yükseltiyor mu acaba. Tam cavdar ekmeği bulmak da çok zor.
Canım benm de öyle, geçen gün doktora sordum. Hareketli olması iyi bir şey dedi, erkek bebekler öyle oluyormuş. Kendisinin de üç oğlu var çıkınca da öyle olacak dedi :) kızımda hiç böyle değildi. Bazen inanamıyorum hareketlerine. Enerji veren şeyler yediğimde geceleri daha hareketli oluyor onu fark ettim. Örneğin kuru yemiş vs. Bi de acıkınca çok tepiyor resmen bir şeyler ye diyor :))Slm arkadaşlar,benm bebek dünden beri çok hareketli normal mi acaba
Sağol canmm normal o zamn. Bide dün karnımın alt tarfinda ağrı vardı ve belime de ağrı girdi.acikcasi çok korktum sancım olduysa felan diye ara saatlerde ağrı oldu. Afedersiniz seyimde de ağrı var bayadr.Canım benm de öyle, geçen gün doktora sordum. Hareketli olması iyi bir şey dedi, erkek bebekler öyle oluyormuş. Kendisinin de üç oğlu var çıkınca da öyle olacak dedi :) kızımda hiç böyle değildi. Bazen inanamıyorum hareketlerine. Enerji veren şeyler yediğimde geceleri daha hareketli oluyor onu fark ettim. Örneğin kuru yemiş vs. Bi de acıkınca çok tepiyor resmen bir şeyler ye diyor :))
Kızlar hastane çantanızı ne zamana hazır etmeyi düşünüyorsunuz
Yaa çok iyi benimde bezi falan eksik yine bi kaç parça daha bişey alıcam sonra yavaştan bende başlarım heralde dolabını da hazırlarım kıyafetlerini falan bi düzene sokarım diye düşünüyorum bide doğum öncesi bir temizlik yaparızDün akşam başladım ben, hiç değilse aldıklarımdan hangilerini hastaneye götüreceğime karar verdim. Bu hafta okul işleri de bitince yıkama ve çantaya yerleştirme faslına geçeceğim inşallah.
Havlu ve bez eksik şimdilik,sizler ne yaptınız?
Merhaba, benim cihazım lifecheck marka.Eczacı tavsiye etmişti bana, işimi görüyor. fiyatı uygun bir model. endokrin uzmanı yazdı bana ama devlet ödemiyor sanırım kendiniz de alabilirsiniz. Dahiliye doktoru genel konuşmuştur beslenme için. şeker, hamurişi yeme gibi. şeker sonuçlarına bakarak iyi bir diyetisyen ancak yol gösterebilir. ama şeker sonuçlarınızı tam bilmiyorum tam tanı koyuldu mu yoksa tanı koymaya mı çalışıyorlar o önemli, hafif bir yükseklikse 1 ay dene gel denmiş olabilir ama insan ölçmeyince kaçamak yapması da daha kolay olabiliyor. Doktorlar gereksiz abartıyo gibi geliyor. zaten bu korono sürecinde destek almak daha da zor oluyor. ölçüm yapmak bu sebeplerle daha da gerekli oluyor.lila6 merhaba. Benim dahiliye doktorum sekeri düşürmem için nasıl beslenmem gerektiğini anlattı. Diyetisyene falan yönlendirmedi. Şeker ölçüm cihazı da vermedi. 1 ay sonra gel dedi. Ben yine de yarın diyetisyene gideceğim. Ayrıca yediklerimi etkisini de anlamak adına şeker ölçüm cihazı alsammı diyorum. Biraz arastırdım ama ne alacağıma karar veremedim. Bildiğiniz önereceğiniz bir cihaz var mı?
hiçbi şeyDün akşam başladım ben, hiç değilse aldıklarımdan hangilerini hastaneye götüreceğime karar verdim. Bu hafta okul işleri de bitince yıkama ve çantaya yerleştirme faslına geçeceğim inşallah.
Havlu ve bez eksik şimdilik,sizler ne yaptınız?
Dediğiniz gibi ben de yediğim ne yapıyor bilmediğim için kolayca kaçamak yapıyorum. Benim 50lik yükleme de aclık 85 tokluk 200 cıkmıştı. Sınır 170ti.Merhaba, benim cihazım lifecheck marka.Eczacı tavsiye etmişti bana, işimi görüyor. fiyatı uygun bir model. endokrin uzmanı yazdı bana ama devlet ödemiyor sanırım kendiniz de alabilirsiniz. Dahiliye doktoru genel konuşmuştur beslenme için. şeker, hamurişi yeme gibi. şeker sonuçlarına bakarak iyi bir diyetisyen ancak yol gösterebilir. ama şeker sonuçlarınızı tam bilmiyorum tam tanı koyuldu mu yoksa tanı koymaya mı çalışıyorlar o önemli, hafif bir yükseklikse 1 ay dene gel denmiş olabilir ama insan ölçmeyince kaçamak yapması da daha kolay olabiliyor. Doktorlar gereksiz abartıyo gibi geliyor. zaten bu korono sürecinde destek almak daha da zor oluyor. ölçüm yapmak bu sebeplerle daha da gerekli oluyor.
tanı konmuş hafif bir yükseklik değil günde 6 defa şeker takibi şart, cihaz şart, baya katı bir diyet şart. yürüyüş de olursa kolay olur diyet esner biraz. ama dikkat ederseniz günbegün şekerin normalleştiğini göreceksiniz. uyku hali sık idrar çok susama el titremesi ve aşırı iştah bende düzelen şeyler oldu. diyeti sıkıntısına tercih ediyor insan bir süre sonra. geçmiş olsun. Benim en büyük korkum gebelikten sonra da kalıcı olması. Bebekte bir sıkıntı yok şimdilik şükür. ama günde 10000 adım atıp, diyetime de tam uyuyorum. 1 gr şeker yok. meyveler çok dikkatli yeniyor. ben kilo verdim bebeğim aldı yani sağlıkla devam ediyorum ama herşey iyi deyip bırakmaya da gelmiyor değerler çok çabuk bozuluyor.Dediğiniz gibi ben de yediğim ne yapıyor bilmediğim için kolayca kaçamak yapıyorum. Benim 50lik yükleme de aclık 85 tokluk 200 cıkmıştı. Sınır 170ti.
Dahiliye doktoru 3 hafta dikkat et 75lik yükleme yapalım dedi. 20 gün kadar kendimce araştırarak diyet yaptım. Arada kaçamaklar oldu. Hiç kilo almadım. 75lik yükleme sonuçlarım şöyleydi.
Aclık 84
1. Saat 204
2. Saat 147
Diyetle düzeleceğini düşünüyorum dedi. Genel anlattı beslenme konusunu. Ben de hamurişi tatlı çok seven biri olarak çok stres yaptım. Diyette olma durumu bende daha çok yeme isteği uyandırıyor. Depresyona girdim resmen. Mutsuz mutsuz dolanıyorum. Tabi bebeğe bişey olur kaygısı da ayrı.
Evet burada bir parça beyaz ekmeğin bile şekeri yükselttiğini yazanları görünce çok şaşırdım. Diyetisyen desteği de alınca daha dikkatli olacağım. Her gün olmasa da yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Ailede şeker hastalığı yok ama ben de hamilelik öncesi de degerlerde sıkıntı çıkıyordu. Şekere yatkınlığı oldugu söylenmişti. Buarada desteğiniz için teşekkür ederim.tanı konmuş hafif bir yükseklik değil günde 6 defa şeker takibi şart, cihaz şart, baya katı bir diyet şart. yürüyüş de olursa kolay olur diyet esner biraz. ama dikkat ederseniz günbegün şekerin normalleştiğini göreceksiniz. uyku hali sık idrar çok susama el titremesi ve aşırı iştah bende düzelen şeyler oldu. diyeti sıkıntısına tercih ediyor insan bir süre sonra. geçmiş olsun. Benim en büyük korkum gebelikten sonra da kalıcı olması. Bebekte bir sıkıntı yok şimdilik şükür. ama günde 10000 adım atıp, diyetime de tam uyuyorum. 1 gr şeker yok. meyveler çok dikkatli yeniyor. ben kilo verdim bebeğim aldı yani sağlıkla devam ediyorum ama herşey iyi deyip bırakmaya da gelmiyor değerler çok çabuk bozuluyor.
benim açlık tokluk normal çıktı çok şükür. yaptırmayı düşünmüyorum çok açıkçası ama kararsızım da diyebilirimMerhaba yarın gebelik şekeri testim var.Ama yaptırmak istemiyorum,zorunda mıyım?Yaptırmayan var mı benim gibi?ya da yaptırmayacak olan?
Şu an için kafa üstte ayaklar altta duruyor olabilir, benm de oluyor bazen. Hatta doktor ayakları tam mesanenin üstünde demişti. Bırkac haftaya ters dönerler sanırım belki biraz daha rahat oluruz:)Sağol canmm normal o zamn. Bide dün karnımın alt tarfinda ağrı vardı ve belime de ağrı girdi.acikcasi çok korktum sancım olduysa felan diye ara saatlerde ağrı oldu. Afedersiniz seyimde de ağrı var bayadr.
Bende yarın sabah gitçem hala kararsızım ama yükleme yaptırmadan şekeri ölçtürüp gerekli görürse dr yaptırayım diyorumMerhaba yarın gebelik şekeri testim var.Ama yaptırmak istemiyorum,zorunda mıyım?Yaptırmayan var mı benim gibi?ya da yaptırmayacak olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?