Maalesef değil, üstelik bu olay ünlü bir kadın doğum devlet hastanesinde oldu... Benim adet döngüm zaten uzun ve düzensizdi o yüzden hiç beklenen adet tarihim olmazdı, ama yine de uzun süredir adet olmadığımı farkedip bi görüneyim dedim, zaten çocuk da istiyoruz bakalım ne var ne yok diye...
Neyse gittim içerde 3 doktor var; 1 operatör 1 doçent 1 intern. Gebe misin dedi hayır dedim, ama onlar da test tahlil vs yapmadı. Vajinal ultrasondan baktı intern, bana diyor ki adetin yakın galiba. Evet dedim zaten olamıyorum diye geldim, peki siz nerden bildiniz diye sordum bana dedi ki rahim içi kalınlaşmış. (ben de Allah Allah diyorum içimden, rahim içi kalınlığı gebelik belirtisi aslında, neyse dedim doktor olan o, o daha iyi bilir) Yanına doçent geldi interne benim üzerimden sorular sordu diğer doktor geldi baya terminolojik konuştular konuştular vs. derken tamam dedi giyinebilirsin. Ama bunlar olurken vajinal ultrasonda hiç canı yanmayan ben, acıdan kıvranıyorum kız umursamıyor. Neyse hazırlandım gittim yanlarına bana dediler ki senin rahim duvarında myom var, myom olduğu sürece orda bebek tutunamaz acil ameliyat olacaksın sonra da infertiliteye tüp bebek bölümüne başvuracaksın. Ben şok tabi. Akciğer filmi istediler gittim çektirdim falan tipik süreç işliyor ama bir yandan annem ısrarla sen hamile olabilirsin test yap diyor ben de değilimdir diyorum test yapıcam negatif çıkacak üzülücem gerek yok diyorum.
Ameliyat günü almaya gittim bu sefer de dediler ki bu özel bir operasyon, sen bize tarih vereceksin. Sürekli iş yerinden izin ala ala gidiyorum ve hastane bana böyle söylüyor, eeehh dedim başlarım böyle işe gittim test aldım bi yaptım ki kopkoyu çift çizgi...
İşte böyle bir hikayesi var benim minnakımın da teyzeleri
❤
Ay ne uzun yazmışım bdv köşesi gibi olmuş