- 22 Ağustos 2019
- 1.741
- 4.606
- 133
Yüzeysel aldı kadın ama smear uygulaniyo canım bence hamilelereHamileyken smear alınmaz diye biliyorum, o vajinal kültürdür, benden iki kere aldılar.
Canim tamamen psikolojik benim ki. Alttan muayene de olmadim hic hala inanilmaz tuhaf oluyorum konusu bile gecince. Kulturumuzun kadinlar uzerindeki baskisi mi nedir bilmiyorum ama bilincaltimda o bolgeye karsi hassasiyetim var. Allahtan vajinusmus olmadimHayırlısı olsun niye sezeryan istiyorsun
Herhangi bir enfeksiyondan şüpheleniyorlarsa yapıyorlar, akıntı filan çok oluncaOnu bilmiyorum da arkadaş demiş onun için dedim bana öyle bişey yapmadılar yani
Ikiside yüzeysel oluyor, bilemiyorum, sonuç çıkınca ogrenirsinYüzeysel aldı kadın ama smear uygulaniyo canım bence hamilelere
Yani en önemlisi sağlık senin ve bebeğinin sağlığı için olması gereken neyse o olmalı şimdiden böyle morel bozmaları çok kötü gerçekten bende anlamıyorum şu insanları yaBen acil sezeryana girdim ilk doğumumda. Aynı normal doğum gibi oldu süreci ani bir anda doğum oldu. Sonrasında da şükür çok fazla perişan olmadım yani çabuk ayaklandım. Ama sorulduğunda şimdi bebeklerim ikiz olmasına rağmen aa sezeryan mı olacak falan tavrı sinir bozucu. Kayınvalidem de sezeryan olacak ya sütünde gelmez hemen yada ikiz ya zaten sütün yetmez mama da verirsin. İnsanlar çok cahil gerçekten
Yani en önemlisi sağlık senin ve bebeğinin sağlığı için olması gereken neyse o olmalı şimdiden böyle morel bozmaları çok kötü gerçekten bende anlamıyorum şu insanları ya
Benimde öyle ya psikolojik o bölgeye karşı hassasiyetim var o doğum anında yapabilir miyim ıkınabilir miyim panik olur muyum aklıma bir sürü şey geliyo en son dün baya kötü oldum eşime ben sezeryan olcam dedim sonra bugün hastaneye gidince bi cesaret geldi bbi geliyo bi gidiyor nolcak bilmiyorumCanim tamamen psikolojik benim ki. Alttan muayene de olmadim hic hala inanilmaz tuhaf oluyorum konusu bile gecince. Kulturumuzun kadinlar uzerindeki baskisi mi nedir bilmiyorum ama bilincaltimda o bolgeye karsi hassasiyetim var. Allahtan vajinusmus olmadimyani normal olan tabi ki saglijli olan ama bu psikolojiyle doktorum da o anda yapamazsin dedi. Bazen acaba bi anda normal mi yapcam diye icimden geciyor Rabbim hepimizi ve bebeklerimizi korusun ve saglikli olan olsun amin
Tabiki öyle mama kötü bişey mi sanki benim ablamın ilk çocuğu hiç ememedi mama ile büyüdü mecbur olduktan sonra bebek aç mı kalocak sankiBen hiç takmıyorum hatta cevapta veriyorum ama insanlar çok kültürlü görünüp cahilce konuşuyorlar ona sinir oluyorum. Zaten ben gerekirse mama da vereceğim tabi ki asla katı kurallarım yok bebeğimin sağlığı kendi sağlığım herşeyden önemli
Kızlar keşke kendi işimi kendim yapabilsem gerçekten o kadar bunaldım ki ağlamamak için boşvermeye çalışıyorum. 1 buçuk aydır eşimin zoruyla kayınvalidem yanımıza geldi. (kendisine kalsa erkenden asla gelmezdi) ama geldiğinden beri evde günün 10 saati çizgi film açık. Abartmıyorum bugün sabah 10dan akşam şu saate kadar hala çizgi film açık. Asla çocukla ilgilenmiyor ben zaten sürekli uzanıyorum mecburbu durum o kadar zoruma gidiyor ki sağlıkla bir an önce doğum yapıp kızımla ilgilenebilmek istiyorum sağ salim doğsunlar bebişler dikişlerim iyileşsin kızımla ilgilenip yemek yapabilseydim yeterdi gerçekten
Bende ancak 40 gün emzirdim, o da yine mama takviyeli, özellikle eşimin tarafı güya iyi niyetli çok konuştular ama pekte önemsemedim. Birde bişey söylemedikçe üstüne geliyorlar, ben tatlı dille gereken cevabı veriyorumBen hiç takmıyorum hatta cevapta veriyorum ama insanlar çok kültürlü görünüp cahilce konuşuyorlar ona sinir oluyorum. Zaten ben gerekirse mama da vereceğim tabi ki asla katı kurallarım yok bebeğimin sağlığı kendi sağlığım herşeyden önemli
Benim 38+0 bugün suyu da az tıbben zor dönmesiBenimde aylardır ayaklar aşağıda kafa yukarıdaydı en son geçen hafta gittiğimde 36+3 dü o zaman da dönmemişti doktorum çarşamba gelmediyse gel sezaryen için gün vermeyim dedi. Bende çok dua ettim hakkımızda hangisi hayırlısıysa o olsun diye birde her namazın ardından inşikak süresi okudum. Bugün baş geliş doğum pozisyonu almış diyince çok sevindik
Doktor banada dönücek kadar suyu çok değil dedi ama dondu bakalım, bi daha gittigimde yine dönücek mi merak ediyorum :)Benim 38+0 bugün suyu da az tıbben zor dönmesi
Belli olmaz tabii ama üç aydır falan aynı pozisyonda duruyor haftamız da baya bi ileri 39 a girdik. Bakalım hayırlısıDoktor banada dönücek kadar suyu çok değil dedi ama dondu bakalım, bi daha gittigimde yine dönücek mi merak ediyorum :)
Hayırlı zamanda olurlar inşallah kilo almışlardır. Temizlik işine bende gıpta ile bakıyorum maşallah maşallahKızlar öğleden sonra da 14-8 civarında çıktı doktorum normal dedi. Cuma günü öğle arasında doğumhaneye gel nst ve muayene edeyim karar verelim doğum için dedi. Bakalım hayırlısı olsun inşallahhastaneden sonra bir kaç eksik vardı onları alalım dedik ama ben perişan oldum 3 saattir hala kendime gelemedim her tarafım ağrıyor. Temizlik yapanlara helal olsun diyorum maşallah kızlar
Yaparsin insaAllah canim. Bastan beri normal istiyorum demistin yanlis hatirlamiyorsam. O yuzden degistirme fikrini yapanlar bizim gibi degil mi diyorum hep. Benim ki biraz abarti psikoloji yani. Bastan fikrin oyleydiyse degistirme yaparsin insaAllah ve zaten sen ne istesen de nasibinde ne varsa o olacak zaten. Saglikli olan olsun aminBenimde öyle ya psikolojik o bölgeye karşı hassasiyetim var o doğum anında yapabilir miyim ıkınabilir miyim panik olur muyum aklıma bir sürü şey geliyo en son dün baya kötü oldum eşime ben sezeryan olcam dedim sonra bugün hastaneye gidince bi cesaret geldi bbi geliyo bi gidiyor nolcak bilmiyorum
Smear değil dimi bu bahsettiğiniz şey? Ondada uzun bi kulak çöpü benzeri birşeyle süprüntü alıyorlar///Büyük olasılıkla vajinal kültür almıştır. Bir çubukla alınıyor. Herhangi enfeksiyon vb bişey varsa çıkıyor
İlla normal demiyordum ama normalde çok acı çekcem gibi geliyor işte değişik psikoloji batırmak neyse o olsun sende tepki almıyor musun niye sezeryan diyeYaparsin insaAllah canim. Bastan beri normal istiyorum demistin yanlis hatirlamiyorsam. O yuzden degistirme fikrini yapanlar bizim gibi degil mi diyorum hep. Benim ki biraz abarti psikoloji yani. Bastan fikrin oyleydiyse degistirme yaparsin insaAllah ve zaten sen ne istesen de nasibinde ne varsa o olacak zaten. Saglikli olan olsun amin
Bence çevreyi bosverip doktorunla bu konuyu açık açık ve ayrıntılı konuş canım . Kendini nasıl rahat hissedeceksen odur önemli olan, kimin ne dediği değil. Bos yere eziyet cekip sonra plansiz sezeryana donmektense bastan kendin karar vermen önemli ...Gerçekten öyle herkes normal iyi falan diyor neye göre kime göre tabiki doğal sağlıklı olanı o ama mesela normal olupta çok dikişi olan oluyo ben sezeryandan normal kadar korkmuyorum ama işte çevredekiler hep sezeryan kötü falan diyorlar bazen yapamıcağımı düşünüyorum bilmiyorum önemli olan insanın evladını sağ salim kucağına alması da işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?