- 5 Ocak 2018
- 2.506
- 1.960
- 83
Peki serviks olcumu yaptircakmisin canimBende öyle düşünüyorum canım
Dusukleri mi sayarsam 5. GebelikBenim de 3.hamileligim. 1 kızım var, birde kaybım var.
Bana Dr sadece dawn sendromuna bakılıyor dedi risk grubu araştırılıyor Dr gerek görmedi aldırmayı düşünmüyorsanız dedi ense kalınlığına bakarız dedi .Şimdi bende sorcam bakalım gerçekten sonradan müdahale vs doğduktan sonrası için önemli birşeyse yaptırırım ama yok sadece down sendromlu mu degilmi onu öğrenmek için derse yaptirmam diyorum
On bilmiyorum ki canım doktorum bişey demedi.Peki serviks olcumu yaptircakmisin canim
Bu çok kişisel bir karar ancak bebeğe hiçbir zarar vermeyen bir testten neden bu kadar çekiniyorsunuz? ki doktorunuz yapalım demiş. Özellikle kan aldırmaktan çok çekiniyorsunuz ki bunun bebeğe hiçbir zararı yok. Bebeğe bir riski olacak olsa ben de asla yaptırmazdım. Testten kesin sonuç almasanız da riskli bir durum varsa detaylıca araştırılıyor sonrasında. Ultrason zaten rutin kontrol olarak yapılıyor ancak kromozomal bozuklukları saptamakta yeterli değil. Aynı gün alınan kanla karşılaştırılması lazım tek başına ultrason çok fazla şey ifade etmez. Ben asla bilmek istemiyorum diyenlere saygım sonsuz ama detaylı ultrasonu bekliyorum demek bana doğru gelmiyor. Allah korusun 20-22 haftada hamilelik sonlandırmakla 11-12. haftada sonlandırmak arasında dağlar kadar fark var. Şu anda çok duygusalız, bir çok kişi olmumsuz bir şey duymaktan korktuğu için yaptırmıyor ancak ne gelirse allahtan yaklaşımında olmayın bence bebeğe riskli olmayan testleri yaptırın. Bu test sadece down sendromu için de değil diğer kromozomal problemleri de saptıyor ve alınan bazı vitaminler vs bile bu test sonuçlarına göre veriliyor. Benim şahsi fikrim teknolojinin nimetlerinden yararlanmak lazım :) özellikle de doktor yapalım diyorsa.Kızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
Tup bebek mi sizin bende eylulden beri yapamiyorum bisey tedaviden dolayi.egzersiz pilates falan yapiyodum kendim evde. hamilelikte uzman esligindemi yapilmasi gerekiyor doktora sormak lazimişyerinde sürekli oturuyorum kalkıp arada yürüsem de kalçam ağrıyor artık ya. pilatese mi başlasam napsam? ya da tam 12 den sonra mı başlasam ne diyorsunuz
benim baya ağrım var hatta bugun sabah ağrılarla uyandım parol hiç etki etmiyor bi defa içtim kesmedi boşuna içmek istemiyorum benim dişçi kadın doğumcu izin verirse yaparız dedi ama anestezinin içerisinde adrenalin varmış bebeğe zararı olabiliyomuş düşük bi ihtimalde olsa o yuzden içime kurt düştü ama doğuma kadar bu ağrıyı çekemem de güm geçtikçe artıyor ağrılarım bakalım ne olacak ayın 4 üne kadın doğuma randevum varDiş doktoru doğuma kadar bişey yapamayız dedi şimdilik agrimiyor eğer agrirsa ne olur bilmem dis ağrısı kabir azabı derler gercekden çok acı oluyor inşallah agrimadan atlatiriz
şuanda devlet hastanesinde kontrollerime gidiyorum ataşehir fatıh sultan mehmet hastanesi doğum için baska özel düşünüyorum, evet yakın sayılırızBende cekmekoyde oturuyorum yakınmışız:) hangi hastaneye gidiyorsunuz??
anladm canm sağolasınO haftada bakılmıyor en son 13+6 diye biliyorum. 11 ve 14 hafta arası bakılıyor çünkü.
Kan aldırmaktan çekinmiyorum alakası yok.Zaten aldırmayı düşünemem o yüzden gerek var mı sizce yaptırmaya siz demekki bişey çıksa aldırmayı düşündüğünüz için bu şekilde düşünüyorsunuz.Bu çok kişisel bir karar ancak bebeğe hiçbir zarar vermeyen bir testten neden bu kadar çekiniyorsunuz? ki doktorunuz yapalım demiş. Özellikle kan aldırmaktan çok çekiniyorsunuz ki bunun bebeğe hiçbir zararı yok. Bebeğe bir riski olacak olsa ben de asla yaptırmazdım. Testten kesin sonuç almasanız da riskli bir durum varsa detaylıca araştırılıyor sonrasında. Ultrason zaten rutin kontrol olarak yapılıyor ancak kromozomal bozuklukları saptamakta yeterli değil. Aynı gün alınan kanla karşılaştırılması lazım tek başına ultrason çok fazla şey ifade etmez. Ben asla bilmek istemiyorum diyenlere saygım sonsuz ama detaylı ultrasonu bekliyorum demek bana doğru gelmiyor. Allah korusun 20-22 haftada hamilelik sonlandırmakla 11-12. haftada sonlandırmak arasında dağlar kadar fark var. Şu anda çok duygusalız, bir çok kişi olmumsuz bir şey duymaktan korktuğu için yaptırmıyor ancak ne gelirse allahtan yaklaşımında olmayın bence bebeğe riskli olmayan testleri yaptırın. Bu test sadece down sendromu için de değil diğer kromozomal problemleri de saptıyor ve alınan bazı vitaminler vs bile bu test sonuçlarına göre veriliyor. Benim şahsi fikrim teknolojinin nimetlerinden yararlanmak lazım :) özellikle de doktor yapalım diyorsa.
ben kararsızım ama gidince doktor ısrar edecek eminmim. kızımda öyle olmuştu yaptırayım doktorun dilinden kurtulayım demiştim :) ama yaptırdığıma pişman oldum çünkü yüksek riskli çıktı sonra doktorlar bana aldır diye söylenip durdular ve doğuma kadar bunun steresini çektim kızım masallah sağlıklı doğdu hatta yasıtlarına göre zeki olduğunu düşünüyorum 5 yasında olmasına ragmen 8 yasındaki çocuğun yapabileceği şeyleri yapabiliyor konuşmaları cevapları büyük insan gibi... zaten riskli çıksa dahi aldırmayı düşünmüyorum çünkü bu testlerin güvenirliliğine yasamış biri olarak inanmıyorum isteyen yaptırı istemeyen yaptırmaz herkesin kendi kararı...Kızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
Gerçekten kafa karıştırıcı ya sizin anlattığınız bu şekilde yaşayan baya insan var .ben kararsızım ama gidince doktor ısrar edecek eminmim. kızımda öyle olmuştu yaptırayım doktorun dilinden kurtulayım demiştim :) ama yaptırdığıma pişman oldum çünkü yüksek riskli çıktı sonra doktorlar bana aldır diye söylenip durdular ve doğuma kadar bunun steresini çektim kızım masallah sağlıklı doğdu hatta yasıtlarına göre zeki olduğunu düşünüyorum 5 yasında olmasına ragmen 8 yasındaki çocuğun yapabileceği şeyleri yapabiliyor konuşmaları cevapları büyük insan gibi... zaten riskli çıksa dahi aldırmayı düşünmüyorum çünkü bu testlerin güvenirliliğine yasamış biri olarak inanmıyorum isteyen yaptırı istemeyen yaptırmaz herkesin kendi kararı...
Ben yaptırmayacam gerek yok boşuna stres yapacazKızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
Ben sadece size demedim genel olarak detaylı ultrasonu bekleyen insanlara gebelik sonlandırmak için çok geç olacağını söyledim siz ikili testle ilgili sorduğunuz için sizi alıntıladım herkes ne zaman nerde yazmıştı hatırlamıyorum çünkü. Allah korusun öyle bir durumla karşılaşmaktan ancak benim de hamileliği sonlandırmak gibi bir düşüncem yok ama özellikle bebeğim konusunda benim ihmalkarlığım yüzünden bir süpriz yaşamak istemem şahsen. Bilmek isterim bir engelle doğacaksa bile. Hele ki doktorum testi yaptıralım diyorsa ki ben asla doktorun dediğiyle kalmam, kendim de araştırırım. Kan aldırmaktan çekinmeyin dememin sebebi sürekli kan aldırmadan yapılmaz mı diye soruyorsunuz. Yani bir yanınız bakılsın istiyor ama kan aldırmadan bakılsın istiyor gibi hissediyorum bu nedenle söyledim. Eğer ki aklınızda acaba kalacaksa ve doktorunuz önerdiyse yaptırın bir riski yok. Zaten ultrasonda ense kalınlığı 3 ve üzeri çıkarsa çok yüksek ihtimal ısrar edecektir doktor. Sonuç iyi çıkarsa üçlü dörtlü testleri istemiyor doktor zaten. Kafası karışan çok insan olduğu maalesef doğru ancak sonuç temiz çıkıp hasta doğan çocuk yok denecek kadar az. Dolayısıyla temiz sonucu alırsanız kafanız rahat eder en azından.Kan aldırmaktan çekinmiyorum alakası yok.Zaten aldırmayı düşünemem o yüzden gerek var mı sizce yaptırmaya siz demekki bişey çıksa aldırmayı düşündüğünüz için bu şekilde düşünüyorsunuz.
Doktorunuz sadece ikili test sonucuna göre mi aldır dedi yoksa ekstra testler yapıldı mı? Bana doktorum ikili test sonucuna göre hamilelik sonlandırılmaz, plasenta dan iğneyle örnek alıyoruz o %100 sonuç veriyor ancak ona göre söylüyoruz risk yüksekse dedi. Direkt onu yapalım dedim kabul etmedi. Göbekten iğneyle plasentaya giriliyormuş ancak 100 çocuktan 1 i test sonucunda düşüyormuş o yüzden risk yoksa yaptırmayalım dedi. Bir de gen testi var %99 doğruluk payı var dedi ancak o da çok masraflı bir testmiş onu da risk çıkmazsa yaptırmaya gerek yok dediben kararsızım ama gidince doktor ısrar edecek eminmim. kızımda öyle olmuştu yaptırayım doktorun dilinden kurtulayım demiştim :) ama yaptırdığıma pişman oldum çünkü yüksek riskli çıktı sonra doktorlar bana aldır diye söylenip durdular ve doğuma kadar bunun steresini çektim kızım masallah sağlıklı doğdu hatta yasıtlarına göre zeki olduğunu düşünüyorum 5 yasında olmasına ragmen 8 yasındaki çocuğun yapabileceği şeyleri yapabiliyor konuşmaları cevapları büyük insan gibi... zaten riskli çıksa dahi aldırmayı düşünmüyorum çünkü bu testlerin güvenirliliğine yasamış biri olarak inanmıyorum isteyen yaptırı istemeyen yaptırmaz herkesin kendi kararı...
Baya varmış:) Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahDusukleri mi sayarsam 5. Gebelik
Geçmiş olsun inşallah geçer, doktorun iyi ilgiliymiş en azindan. Bende arıyorum bakalım iyi bir riskli gebelik takibi yapicak birini.şuanda devlet hastanesinde kontrollerime gidiyorum ataşehir fatıh sultan mehmet hastanesi doğum için baska özel düşünüyorum, evet yakın sayılırız7. ay itibarıyla özele geçmeyi düşünüyorum 10 günde bir çağırıyo benim doktor düşük tehlikesi geçtimi bilmiyorum ama herhalde 4. aya kadar sıkı çağırıcak gibi
Ben yaptırdım ama yaptırmasa mıydım diye de düşünüyorum. Gerçi ultrasonda her şey olması gerektiği gibi çıkınca içim rahat yaptırdım. Doktor zaten % 97 ultrasonda anlaşılıyor ama %3 lük dilimi riske atamayız yapalım dedi. Ultrason temiz çıkınca da yaptırdım haftaya sonuç göstermeye gideceğim. Ama hala iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum.Kızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?