30 yaş üstü ve tüp bebek annelerine ozellikle onerilıyorEvet aynen. Allah korusun risk yüksekse ben de nifty testini yaptırmayı düşünüyorum. Burada maalesef ikili test sonucu almadan diğer testleri yapmıyorlar
çok tatlışşşşş maşallahhh :) bizden de sana selamlar kuzucuk:)Kızlar herşey yolunda çok şükür önde çıktık biraz oturuyor bizimki bildigin göstermedi iyi dedi bebiş iyi kalp atışı iyi 12+4 çıktık..Bu arada ikili test ve kan istedi ama 600 tl fiyat verdiler çok pahalı geldi oyuzden birkaç tane daha hastaneye sorcam ama yaptırcam ben sanırım.
Doktoru soranlar olmuştu medicana dr.hüseyin arık herşeyi sordum gönül rahatlığıyla güler yüzle gayet iyi bir dr devam edicem doktorumu buldum çok şükür tavsiye ederim dr çok önemli sizi dinliyor motive ediyor.
Teyzelerine el salladı size
Anaa elini yerim maşallah sana.Kızlar herşey yolunda çok şükür önde çıktık biraz oturuyor bizimki bildigin göstermedi iyi dedi bebiş iyi kalp atışı iyi 12+4 çıktık..Bu arada ikili test ve kan istedi ama 600 tl fiyat verdiler çok pahalı geldi oyuzden birkaç tane daha hastaneye sorcam ama yaptırcam ben sanırım.
Doktoru soranlar olmuştu medicana dr.hüseyin arık herşeyi sordum gönül rahatlığıyla güler yüzle gayet iyi bir dr devam edicem doktorumu buldum çok şükür tavsiye ederim dr çok önemli sizi dinliyor motive ediyor.
Ahaha tamam denerim inşallah çıkar bu seferMaşallah :) bana 12+4'te cinsiyet tahmini yaptı. Bir dahaki kontolüne çikolata yiyerek git ikili teste :) kıpır kıpır oluyor gösteriyor o zaman :)
Teşekkür ederiz canımçok tatlışşşşş maşallahhh :) bizden de sana selamlar kuzucuk:)
Sağol canım doğsunlar da yiyelim yaAnaa elini yerim maşallah sana.
Bu arada boyu ne kadar çıktı canım? maşallah boylu poslu görünüyor :)Ahaha tamam denerim inşallah çıkar bu sefer
Canım bide duydum ki ileri tarihlerde yaptırmadığın için doktorlar kızıyorlaemış öyle bişey var mıBen yaptırmayacam gerek yok boşuna stres yapacaz
MasaAllah kendi kendime guldum vallahiKızlar herşey yolunda çok şükür önde çıktık biraz oturuyor bizimki bildigin göstermedi iyi dedi bebiş iyi kalp atışı iyi 12+4 çıktık..Bu arada ikili test ve kan istedi ama 600 tl fiyat verdiler çok pahalı geldi oyuzden birkaç tane daha hastaneye sorcam ama yaptırcam ben sanırım.
BEN YAPTIRMIYORUM CANM..SONUÇTA DOKTORA SORDUK ÖĞRENSEK KARNIMDAYKEN YAPILABİLCEK BİŞEY VARMI DİYE YOK DEDİ TABİKİ OYÜZDEN YAPTIRMIYORUZ.. HATTA DEDİKİ BİZ KADIN DOĞUMCULAR BİRARAYA GELNCE ŞU İKİLİ TESTLER KEŞKE BİZM ÜLKEMİZDE KALKSA DİYE KONUŞUYORUZ DEDİ...DETAYLIYI KESNLKLE ÖNERİYOR..ÇÜNKÜ ALLAH KORUSUN Bİ PROBLEMİ VARSA DOĞUM ANINDA O RAHATSZLKLA İLGLİ DOKTR BULUNUYORMUŞ ..Kızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
Ben de yazmistim ama kimsede yok boyle sorun galiba diye tam cevap alamadim.Bugun oglene kadar hastanedeydim fizik doktorunda. Kanlarim alindi 3 tup. Vitaminlere bakildi. Bakalim sobuc ne olacak. Hic duzelmiyor kalcam ve kuyruk sokumum agriyor. Senin de sol taraf mi daha cok agriyorişyerinde sürekli oturuyorum kalkıp arada yürüsem de kalçam ağrıyor artık ya. pilatese mi başlasam napsam? ya da tam 12 den sonra mı başlasam ne diyorsunuz
Anladım canım hiç duymamıştım, doktoruma sorucam ama 14. haftada çağırdı beni. çok geç mi olur acabaCanim servikal yetmezlik varmi dye yapiliyomus 12.haftadan itibaren yaptirilabiliyomus vajinal de yapilabiliyomus karindan da yapilabiliyomus .. yetmzlik varsa erken dogum bebek kaybi olabiliyomus bende haftaya gitcem yaptrcam insallah
kan aldırmaktan çekinilicek kadar basit değilki canm durum..aldırmayı düşünmeyen kimse bence bunu yapmamalı..kalbi eli ayağı organları oluşan bi cana sadece bu kusuru için maalesefki kıyamicam için varsada böyle bi problem öğrenip kalan zamanda üzülmemeyi terch ettim...keşke karnımızdayken bi çözümü olsada hepimiz yaptırsak olası bi durumda.. Allahım hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsinnnnBu çok kişisel bir karar ancak bebeğe hiçbir zarar vermeyen bir testten neden bu kadar çekiniyorsunuz? ki doktorunuz yapalım demiş. Özellikle kan aldırmaktan çok çekiniyorsunuz ki bunun bebeğe hiçbir zararı yok. Bebeğe bir riski olacak olsa ben de asla yaptırmazdım. Testten kesin sonuç almasanız da riskli bir durum varsa detaylıca araştırılıyor sonrasında. Ultrason zaten rutin kontrol olarak yapılıyor ancak kromozomal bozuklukları saptamakta yeterli değil. Aynı gün alınan kanla karşılaştırılması lazım tek başına ultrason çok fazla şey ifade etmez. Ben asla bilmek istemiyorum diyenlere saygım sonsuz ama detaylı ultrasonu bekliyorum demek bana doğru gelmiyor. Allah korusun 20-22 haftada hamilelik sonlandırmakla 11-12. haftada sonlandırmak arasında dağlar kadar fark var. Şu anda çok duygusalız, bir çok kişi olmumsuz bir şey duymaktan korktuğu için yaptırmıyor ancak ne gelirse allahtan yaklaşımında olmayın bence bebeğe riskli olmayan testleri yaptırın. Bu test sadece down sendromu için de değil diğer kromozomal problemleri de saptıyor ve alınan bazı vitaminler vs bile bu test sonuçlarına göre veriliyor. Benim şahsi fikrim teknolojinin nimetlerinden yararlanmak lazım :) özellikle de doktor yapalım diyorsa.
Yok hiç duymadım bunu benim En son doktor kontrolünde doktorum sordu istiyor musun diye yok dedim bişey demedi öyle bir şey olacak olsa derdi yapman lazım felan diye ayrıca kızamazlar öyle bi hakları yok kiCanım bide duydum ki ileri tarihlerde yaptırmadığın için doktorlar kızıyorlaemış öyle bişey var mı
aynen canm teyzemi süürndürdüler resmen ikili riskli üçlü yap üçlü riskli haydee dörtlüye...ama sonuç masmavi gözlü sarısın bi prenses=)ben kararsızım ama gidince doktor ısrar edecek eminmim. kızımda öyle olmuştu yaptırayım doktorun dilinden kurtulayım demiştim :) ama yaptırdığıma pişman oldum çünkü yüksek riskli çıktı sonra doktorlar bana aldır diye söylenip durdular ve doğuma kadar bunun steresini çektim kızım masallah sağlıklı doğdu hatta yasıtlarına göre zeki olduğunu düşünüyorum 5 yasında olmasına ragmen 8 yasındaki çocuğun yapabileceği şeyleri yapabiliyor konuşmaları cevapları büyük insan gibi... zaten riskli çıksa dahi aldırmayı düşünmüyorum çünkü bu testlerin güvenirliliğine yasamış biri olarak inanmıyorum isteyen yaptırı istemeyen yaptırmaz herkesin kendi kararı...
Cok guzel maşallah, cinsiyet tahmini yaptı mı peki :)Kızlar herşey yolunda çok şükür önde çıktık biraz oturuyor bizimki bildigin göstermedi iyi dedi bebiş iyi kalp atışı iyi 12+4 çıktık..Bu arada ikili test ve kan istedi ama 600 tl fiyat verdiler çok pahalı geldi oyuzden birkaç tane daha hastaneye sorcam ama yaptırcam ben sanırım.
ah canm dikkat etttt bol c vitamnii ben günlük 4-5 mandalinayı sıkp içiyodm öyle atlattım..bide sıcak su bal limon karıştr içgrip oluyroum galiba kızlar
Kan aldırmadan bakılmasından kastım zaten kan testinde istatiksel olduğu için öyle düşünüyorum. Yani gerçekten hala kafam karışık yapılmasına da karşı değilim tabiki ama bazı hikayeleri duyunca çekiniyorum sadece.Ben sadece size demedim genel olarak detaylı ultrasonu bekleyen insanlara gebelik sonlandırmak için çok geç olacağını söyledim siz ikili testle ilgili sorduğunuz için sizi alıntıladım herkes ne zaman nerde yazmıştı hatırlamıyorum çünkü. Allah korusun öyle bir durumla karşılaşmaktan ancak benim de hamileliği sonlandırmak gibi bir düşüncem yok ama özellikle bebeğim konusunda benim ihmalkarlığım yüzünden bir süpriz yaşamak istemem şahsen. Bilmek isterim bir engelle doğacaksa bile. Hele ki doktorum testi yaptıralım diyorsa ki ben asla doktorun dediğiyle kalmam, kendim de araştırırım. Kan aldırmaktan çekinmeyin dememin sebebi sürekli kan aldırmadan yapılmaz mı diye soruyorsunuz. Yani bir yanınız bakılsın istiyor ama kan aldırmadan bakılsın istiyor gibi hissediyorum bu nedenle söyledim. Eğer ki aklınızda acaba kalacaksa ve doktorunuz önerdiyse yaptırın bir riski yok. Zaten ultrasonda ense kalınlığı 3 ve üzeri çıkarsa çok yüksek ihtimal ısrar edecektir doktor. Sonuç iyi çıkarsa üçlü dörtlü testleri istemiyor doktor zaten. Kafası karışan çok insan olduğu maalesef doğru ancak sonuç temiz çıkıp hasta doğan çocuk yok denecek kadar az. Dolayısıyla temiz sonucu alırsanız kafanız rahat eder en azından.
ben 10+3 üm canm doktorlarnki sadece bi rbenzetme şuan bizm için =)kızlar şuan sizler kaç haftalıksınız,cinsiyet falan konusuyorsunuz,
haziran sonu gosterıyor beni de ama ben daha 8+4 um
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?