• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Baksana hepsi düşük triod tavan 2 olması lazımmış yükseltti ilacı 1 ay sonra bakcak tekrar..
Biraz tuzlu beslensen iyi olur sodyumun düşük cıkmış, tansiyonun düşük olabilir buna bağlı olarak. Mutlaka iyotlu tuz kullan.
Crp yüksek cıkmış kanda enfeksiyon olabilir büyük ihtimal.

Baksana hepsi düşük triod tavan 2 olması lazımmış yükseltti ilacı 1 ay sonra bakcak tekrar..
Biraz tuzlu beslensen iyi olur sodyumun düşük cıkmış, tansiyonun düşük olabilir buna bağlı olarak. Mutlaka iyotlu tuz kullan.
Crp yüksek cıkmış kanda enfeksiyon olabilir büyük ihtimal.

Kızlar rahim ağzı uzunluğunu ölçtüren var mı hiç aranızda ne kadar ölçüldü bir değer söyledi mi doktorunuz? Ben bu hamileliğimden önce rahim ağzından iki kez operasyon geçirmiştim de o yüzden maalesef bir miktar kısalma oldu rahim ağzımda. Doktor dikiş atma konusunda bir şey demedi en son 3 gün önce ikili teste gitmiştim ama aklıma çok takıyorum. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan varsa yazarsa çok sevinirim :KK43:

3 cm ve üzeri normal diye biliyorum. Hatta üst alt sınır 2.7 cm olması lazim.

Rahim ağzı uzunluğunu doktora biz mi soluyoruz nasil oluyor o ben hic bilmiyorum 2 hafta sonra var kontrolüm sorarım olmadı bakıliyorsa
Doktorlar belki karından ultrasonla bebeğe bakarken rahim ağzı uzunluğuna da bakıyorlardır sorun olmadığı için dile getirmiyor olabilirler canım ama gittiğinde sorabilirsin tabii ki

Son düzenleme:
3 cm ve üzeri normal diye biliyorum. Hatta üst alt sınır 2.7 cm olması lazim.
Evet canım ben de onu okudum internetten ama benim daha başında 3 cm olunca ilerde Bi anda kısalma yaşarsam diye korkuyorum. Az önce ikili test sonucum için doktorum aradı çok şükür sorun yokmuş test sonucunda. ben de hazır aramışken tekrar sordum doktora ileriki haftalarda evet kısalma olma olasılığı olabiliyor dedi önlem amaçlı dikiş atalım ozaman sana pazartesi tekrar görüşelim dedi sanırım dikiş atılacak.

Evet canım ben de onu okudum internetten ama benim daha başında 3 cm olunca ilerde Bi anda kısalma yaşarsam diye korkuyorum. Az önce ikili test sonucum için doktorum aradı çok şükür sorun yokmuş test sonucunda. ben de hazır aramışken tekrar sordum doktora ileriki haftalarda evet kısalma olma olasılığı olabiliyor dedi önlem amaçlı dikiş atalım ozaman sana pazartesi tekrar görüşelim dedi sanırım dikiş atılacak.
Birde önlem amaclı yine halka takılıyor diye biliyorum tıbbi adını su an hatırlamıyorum bazı doktorlar onuda öneriyor.

Doktorlar belki karından ultrasonla bebeğe bakarken rahim ağzı uzunluğuna da bakıyorlardır sorun olmadığı için dile getirmiyor olabilirler canım ama gittiğinde sorabilirsin tabii ki
Ben hep olcuyorken görüyorum ama bana bisey demiyor mesela, ben kendim daha önceden artık nereyi olctugunu bildigim icin anliyorum. Doktorlar herseyi paylasip annenin kafasini karistirmak istemiyorlar aslinda, yoksa bebegin olcumunu nasil yapiyorlarsa onuda olcuyorlar her seferinde.

Kizlar ben de kontrole gittim. Ikili test kan tahlili yaptirmadim. Sadece ultrasondan bakti cok sukur iyi dedi. Cinsiyet konusunu acinca kadinin yuzu gozu degisiyor sinir oldum ya. Bin derden su getiriyor soylememek icin. En son bacaklari kapali dedi. Bi daha gitmem zaten. Bazilari kiz olunca soylemiyormus boyle bi sacmalik yapmaz herhalde doktor dimi. Kiz cocugu evlat degil mi anlamadim. Verdigi resim de zaten bisi belli degil neyse saglikli ve hayirlisi olsun ama sinir oldum resmen.

Hümeyra Çanakçı ilk çocugumuda onda dogum yaptım normal dogum konusunda çok ısrarcı Bi doktor
Aaa ciddi misin benimde ilki o ikincide ona gidiyorum.ama benim bildiğim hümeyranın 37.haftayı geçen doğumu çok azdır sezeryanı daha çok tercih ediyor.

Kizlar ben de kontrole gittim. Ikili test kan tahlili yaptirmadim. Sadece ultrasondan bakti cok sukur iyi dedi. Cinsiyet konusunu acinca kadinin yuzu gozu degisiyor sinir oldum ya. Bin derden su getiriyor soylememek icin. En son bacaklari kapali dedi. Bi daha gitmem zaten. Bazilari kiz olunca soylemiyormus boyle bi sacmalik yapmaz herhalde doktor dimi. Kiz cocugu evlat degil mi anlamadim. Verdigi resim de zaten bisi belli degil neyse saglikli ve hayirlisi olsun ama sinir oldum resmen.
Söylememeyi tercih etmiş olabilir çünkü hala gerçekten ülkemizde kız çocuğunu insandan görmeyenler var malesef.

Kızlar aranızda anne olanlar da var daha iyi bilirsiniz belki. Göğüs ucum yarık durumda boyle cıkarınca gelio o acılan yerlerdeki şeyler. Beyaz beyaz boyle tam beyaz da değil ama göğüs ucu renginde de değil. Bu hamilelikten once de vardı arada cıkarırdım onları. Ama artık hamileyim ve bebek dogunca acıtırmı cAn yakarmı. Sizinkiler bir butun halindemi.

Olabilir canım dedim ya bende gittiğimde erkek dedi benden once ki ne banada daha cok küçük dedi belli olmaz bu haftalar da dedi. Benimde aklıma kızda ondan demio dedi halbuki bacakları falan acıktı yumuğun. Burun kemiğine baktımı ya bizim sadece enseye baktı.

Bu pazartesi şükürler olsun gorucem yavrumu inşaallah bakalım drum tatlı dilli bir adam ama bılmıyorum devlet olunca soylemezse birde yeni bir Dr ama işinin ehli inşaallah soyluyor dur. 🙏 13.haftam 14.haftaya adım atmış oluyoruz pazartesi fılan testleride yapacaktır muhtemelen artık 🙏İnşallah hayırlı haberler alırım vede cümlemiz inşaallah 🤗🤗

Kızlar aranızda anne olanlar da var daha iyi bilirsiniz belki. Göğüs ucum yarık durumda boyle cıkarınca gelio o acılan yerlerdeki şeyler. Beyaz beyaz boyle tam beyaz da değil ama göğüs ucu renginde de değil. Bu hamilelikten once de vardı arada cıkarırdım onları. Ama artık hamileyim ve bebek dogunca acıtırmı cAn yakarmı. Sizinkiler bir butun halindemi.
Benimkiler normal canım buyume varda yarık yok sadece etrafı nokta gb hamilelikte kabarır ya Oyle sadece. İnşallah bilgi sahıbı arkadaslar yardımcı olur.

Olabilir canım dedim ya bende gittiğimde erkek dedi benden once ki ne banada daha cok küçük dedi belli olmaz bu haftalar da dedi. Benimde aklıma kızda ondan demio dedi halbuki bacakları falan acıktı yumuğun. Burun kemiğine baktımı ya bizim sadece enseye baktı.
Hangi devirdeyiz ya kizi erkegi mi kaldi anlamiyorum. Saglikli olsun da napalim. Evet canim enseye bakti sonra o soylemeyince buruna baktiniz mi dedim. Evet dedi kolu bacagi falan var dedi. Hic gormedim oynamasini dedim. Ondan sonra yakinlastirdi bak dedi bildigin zipladi bebegim masaAllahhh😍

Bu pazartesi şükürler olsun gorucem yavrumu inşaallah bakalım drum tatlı dilli bir adam ama bılmıyorum devlet olunca soylemezse birde yeni bir Dr ama işinin ehli inşaallah soyluyor dur. 🙏 13.haftam 14.haftaya adım atmış oluyoruz pazartesi fılan testleride yapacaktır muhtemelen artık 🙏İnşallah hayırlı haberler alırım vede cümlemiz inşaallah 🤗🤗
InsaAllah canim sen de guzel haberler alirsin. Devlet evet ama 14. Hafta ya soyler belki artik. Gelince yazarsin canim😊

Yarik dedigin derin bisi mi canim anlamadim orayi tam.Yarik degil herhalde simdi baktim da cozemedim😃uc kisminda cizik gibi aciklik var o da normal degil mi? Sut gelecek sonucta.

Yarik dedigin derin bisi mi canim anlamadim orayi tam.Yarik degil herhalde simdi baktim da cozemedim😃uc kisminda cizik gibi aciklik var o da normal degil mi? Sut gelecek sonucta.
Kabuk baglamış gibi cekince altı gözüküyor. Dum düz degil ay anlatamıyorum 🤣😇🤭

Back
X