• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Sizce iyi degil mi hümeyra hanım
Bence bilgi beceri olarak ordakilerden en iyisi eskiden bir özel hastane vardı orda çalışıyomuş güney doğudan aşiretler uçakla gelip alıp doğuma götürüyo muş.ama sanırım artık hastaya doymuş.

Doktorlar belki karından ultrasonla bebeğe bakarken rahim ağzı uzunluğuna da bakıyorlardır sorun olmadığı için dile getirmiyor olabilirler canım ama gittiğinde sorabilirsin tabii ki
Evet ben dun gıttım karından muayenem bıttıgınde rahım agzı servıks olcmıcekmıyız dedım ,olctum ben dedi,karındam bakıyor sanırsam

Sordum Canım sormaz olur muyum zararlı diye sadece kan akımını göstermişti ama dinlemek isterdim benimde 5+6 günlükken görmüştük kalp atımını ama dinlemek farklıdır ya 😔😊🙂
Canım o dınletmıyosa baska doktora gıt mutlaka dinle ,o ses çok güzel😍 Allahım hep duyursun o sesi hepımıze

Bence bilgi beceri olarak ordakilerden en iyisi eskiden bir özel hastane vardı orda çalışıyomuş güney doğudan aşiretler uçakla gelip alıp doğuma götürüyo muş.ama sanırım artık hastaya doymuş.
Yani bilgi olarak iyi çok sıcak degil hasta doktor ilişkisi az

Valla işte isim vermek gerekirse decavit , coledan d3, magvital,feramat isimli ilaçları kullanıyorum içeriğinde kan ilacı yazan yoktu ama bilemiyorum🤔
Decavit benim midemi cok agritti biraktim d vitamini olcturmedim doktor da olcmedi zaten ilaçlar sentetik olduğu için cok kullanmak istemiyorum daha çok beslenme yoluyla almayi tercih ediyorum mideme dokunmayan birşey bulsam kullanmak isterdim ama maalesef bulamadim kan ilacini napacagim hic bilmiyorum Ferra sanol, feramat onlar da dokundu santafer fort kizimda kullanmistim simdi o da dokundu kan ilaci arayisindayim 😊

Kizlar iyi geceler saglik ocagina kacinci haftada gitmemiz gerekiyor. Ben arayip gebeliği bildirmistim. Sonra da hic gitmedim. Asi falan var mi
Beni ilk onlar aradı hamıleymıssın bize sureklı ugrayacaksın irtibat kesmeyecegız dedı sagolsunlar. Ogun gittim bildirim yapmış olduk form doldurduk işte kac yıllık evlisin, isteyerek mı yaptın, eşin hakkında sorular sızın hakkınızda sorular derken 12.haftada gel canım dedı devıt3 verıcem dedı gittim verdiler ucrette almıyorlar zaten. Derken 16.haftada gel kan ilacı vercez dedı. Birde 20.hafta aşı olacaksın ve tahlil vereceksin dedıler. Kagıda yazdı unutma dedı ona gore gidiyorum ben canım. Şükür ilgili saglik ocagında ki ebeler zaten aile hekimi dr umla karsılastık hemen sordu hamılemı sın hemen ebelerle irtibata gec bilgimiz olcak senden dedı sagolsun.

Doktoruma söyledim saatlerini değiştir açsan tok toksan aç al dedi. Değerlerime de telefonda yanıt verdi zaten sekreteri. Bilmiyorum baktı mııı bakmadı mı ben de öyle duydum çünkü bi kaç kişiden tüm vitaminleri aynı anda kullanan yok ki hiç. Doktor kan değerlerine göre vermiş şu eksik bu eksik deyip. Meyve sebze bilinçli bir şekilde düzenli olarak tüketiyorum aynı zamanda süt yoğurt yumurta çok dikkat ediyorum. Değerlerim belki dikkat etmesem biri ikisi düşük olur ama hafta hafta besinlere bakıyorum. Yine faydası olsun kullanayım ama beni çok zorluyor sağlığım açısından.
Biraz daha içmeden devam edip bir kaç hafta sonra tahlil yaptırıp ona gore devam edebilirsin. Mesela bazı doktorlar balık yağı veriyor ama balık yiyorsaniz gerek yok diyor. Ayni mantik aslinda. Dun doc doktora biri sordu vitamin kullanmam gerekli mi diye, eksikliği yoksa çok gerekli değil dedi. Bazı doktorlarda anlaşmalı olduğu ilaçları yazıyor özellikle devletin ödemediği ilaçlar oluyor genellikle. Yanı ben daha önce kullandım yine kullanırım herhlde beni çok etkilemiyor çünkü özellikle vitamin kullanmaya başlayınca saçlarım çok güzelleşiyor, vücudu besliyor.

Kizlar iyi geceler saglik ocagina kacinci haftada gitmemiz gerekiyor. Ben arayip gebeliği bildirmistim. Sonra da hic gitmedim. Asi falan var mi
Tetanoz aşısı yapılıyor, daha once ne zaman yapıldigina bakıyorlar ona gore dozunu belirliyorlar. Haber verirler herhalde ama kendinde arayıp sorabilirsin. 20.haftadan sonra diye hatırlıyorum ben.

Ben tetanoz asisi vurdurmayacagim kizimdada vurdurmamistim doktor gerekli görmemişti "evde doğum yapmayacaksin hastanede streril bir ortamda yapacaksin gereği yok" demisti benim asi vurdurmamamin başka bi sebebi de genetik rahatsizligim doktorlar biraz cekiniyolar boyle durumlarda asi vurmaya

Arkadaşlar normal doğum tarihimiz 11 Temmuz olsa da çoğul gebelik olduğu için doktorum 15 Haziran yazdı takip kağıdıma. Bana dua eder misiniz? Temmuz a kadar bebeklerim durabilsinler diye 🙏🙏🙏 bu haftalar temmuz da doğum yapacak gibi temmuz sayfasında geziyorum. Doktorum 6. Aydan sonra daha net tarih söyleyebiliriz gelişimlerine göre dedi. Gidişata göre artık aranıza katılabilirim. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız 🙏🙏🙏

Benim direk ıgm bakmışlardı ona bakmadılar mı canım bu bağışıklık olduğunu göstermiyor mu
Ben tüp bebek ile 3. Tedavim de gebe kaldım. Son gittiğim merkez bunları istedi tedavi öncesi anlam veremedim daha önce iki negatif olunca. Temmuz da tedaviden hemen önce yaptırdım. Igm pozitif ise şu an parazit vücudunda akut olarak yaşıyorsun. Igg pozitif ise daha önce geçirmiş olduğun anlamına geliyor. Benim rubella, diğer üçü Igg pozitif geldi 500 dü yani çok küçükken geçirmişim ki ilkokulda geçirdim hatırlıyorum. Benim toksoplazma ıgm pozitif geldi. Igm pozitif olunca iki hafta içinde Igg de pozitif oluyor. Bağışıklık kazanılıyor çünkü. Benim Igg bir türlü pozitif olmadı. Tedavim bir ay ertelendi doktor yapamam bu durumda dedi. 1.5 ayda 5 yerde tekrar ettim sürekli. Igg pozitif e dönmüyor. Igm de 2 testte negatif 3 testte pozitif geldi. Igg pozitif olmadıkça adivite testi çalışmaz. Adivite ne bu virüs ya da parazitin ne kadardır vücutta olduğunu gösteriyor. Bana yalancı tokso teşhisi konuldu parazit yok ama ıgm pozitif. Çok şükür Ekim ayında dondurulmuş embriyo ile gebe kaldım. Yine doktor istedi tokso ıgm negatif çıktı. Çok uzun oldu kusura bakma uzman oldum bu konuda 😂😂😂

18. Hafta bitiminde gel tetenos aşısı yapacağız dedi canım bana. Başka bir sağlık ocağında çalışan arkadaşım var 20. Hafta dolmadan gitme dedi. Anne bebeğin hareketlerini hissetmeden gidince tedirgin olup aşıya bağlıyor dedi. O 20. Haftada yapıyormuş takip ettiği geceleri. Birde ben tek doz vurulmayı düşünüyorum dedim. 5 10 yıl içinde vurulmuş olanlara biz tek doz yapıyoruz. Eğer yoksa çift doz yaptır bir tane dozun hiçbir etkisi yok dedi. Doktorumla randevum 25 Aralıkta ona soracağım. Bazı doktor köyde mi doğum yapacaksın gerek yok diyo bazısı kör kurşun gelir bulur zararı yok vurul diyor. Sanırım ben yaptıracağım.

Arkadaşlar normal doğum tarihimiz 11 Temmuz olsa da çoğul gebelik olduğu için doktorum 15 Haziran yazdı takip kağıdıma. Bana dua eder misiniz? Temmuz a kadar bebeklerim durabilsinler diye 🙏🙏🙏 bu haftalar temmuz da doğum yapacak gibi temmuz sayfasında geziyorum. Doktorum 6. Aydan sonra daha net tarih söyleyebiliriz gelişimlerine göre dedi. Gidişata göre artık aranıza katılabilirim. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız 🙏🙏🙏
Nasıl gidiyor hamilelik cnm

Doktorlar belki karından ultrasonla bebeğe bakarken rahim ağzı uzunluğuna da bakıyorlardır sorun olmadığı için dile getirmiyor olabilirler canım ama gittiğinde sorabilirsin tabii ki
Benimki ölçü söylemedi ama karından biraz daha aşağı aleti götürerek rahim ağzın sıkı sıkı kapalı çok güzel dedi. 8. Hafta içindeydim erken olabilir uzunluk için ama karından bakılıyor bence rahim ağzına.

Back
X