• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ben tetanoz asisi vurdurmayacagim kizimdada vurdurmamistim doktor gerekli görmemişti "evde doğum yapmayacaksin hastanede streril bir ortamda yapacaksin gereği yok" demisti benim asi vurdurmamamin başka bi sebebi de genetik rahatsizligim doktorlar biraz cekiniyolar boyle durumlarda asi vurmaya
O aşının bebeğe zararı var mı ?

Ben tüp bebek ile 3. Tedavim de gebe kaldım. Son gittiğim merkez bunları istedi tedavi öncesi anlam veremedim daha önce iki negatif olunca. Temmuz da tedaviden hemen önce yaptırdım. Igm pozitif ise şu an parazit vücudunda akut olarak yaşıyorsun. Igg pozitif ise daha önce geçirmiş olduğun anlamına geliyor. Benim rubella, diğer üçü Igg pozitif geldi 500 dü yani çok küçükken geçirmişim ki ilkokulda geçirdim hatırlıyorum. Benim toksoplazma ıgm pozitif geldi. Igm pozitif olunca iki hafta içinde Igg de pozitif oluyor. Bağışıklık kazanılıyor çünkü. Benim Igg bir türlü pozitif olmadı. Tedavim bir ay ertelendi doktor yapamam bu durumda dedi. 1.5 ayda 5 yerde tekrar ettim sürekli. Igg pozitif e dönmüyor. Igm de 2 testte negatif 3 testte pozitif geldi. Igg pozitif olmadıkça adivite testi çalışmaz. Adivite ne bu virüs ya da parazitin ne kadardır vücutta olduğunu gösteriyor. Bana yalancı tokso teşhisi konuldu parazit yok ama ıgm pozitif. Çok şükür Ekim ayında dondurulmuş embriyo ile gebe kaldım. Yine doktor istedi tokso ıgm negatif çıktı. Çok uzun oldu kusura bakma uzman oldum bu konuda 😂😂😂
Allah bağışlasın canım senin biraz farklı olmuş ya ama Allah tan bişey çıkmamış benim direk IgM bakmışlar sağlık ocağında ben ondan sordum aklıma takıldı yani :)

Allah bağışlasın canım senin biraz farklı olmuş ya ama Allah tan bişey çıkmamış benim direk IgM bakmışlar sağlık ocağında ben ondan sordum aklıma takıldı yani :)
Çok şükür canım gerçek pozitif olsaydı 3 ay ertelenecekti. Sağlıkla gelsinler hepsi 🙏🙏

O aşının bebeğe zararı var mı ?
Zannetmiyorum zarari olsa vurmazlar isteğe bağlı isteyen yaptirir istemeyen yaptirmayabilir mecbur değilsin eskiden evde doğumlar coktu pasli mikroplu makas vs dek dolayı anne ve bebek tetanoz kapiyordu bebek ölümleri oluşuyordu o yüzden tetanoz asisi ile anne bebek ölümleri engellendi köyde yasamiyorsak evde doğum olmiycaksa çokta gerekli değil artik ama yinede önlem amaçli yaptirmayi oneriyolar ben sezaryen olacagim için sancilar başlamadan erkenden aliyolar bebeği günü belli olacak hastaneye yaticam o yüzden yaptirmayacagim

Çok şükür canım şu an yormuyorlar. Bulantım, kusmam yok kilo almadım sabit 82 ile devam ediyorum. Cinsiyeti öğrendin mi sen? Haftaya kontrol de 12. Hafta içinde oluyorum belki öğreniriz. Senin nasıl gidiyor?
Çok şükür iyiym bende cnm yok daha öğrenmedim bende çarşamba gideceğim bi tahminde bulunur ama kesin demez cnm bakalım hayırlısı bi oğlum var bide sağlıkla sıhhatli kızım olsun isterim tabi rabbim en iyisini bilir

Eşim çok kötü grip oldu banada geçti şimdi bende grip oldum ıhlamur içiyorum isine zencefil attım önereceğiniz birşey var mı ya şansızlık gerçekten kusma bulantılar geçti rahatladım dedim şimdi grip laneti bulaştı 😞🤧😷

Zannetmiyorum zarari olsa vurmazlar isteğe bağlı isteyen yaptirir istemeyen yaptirmayabilir mecbur değilsin eskiden evde doğumlar coktu pasli mikroplu makas vs dek dolayı anne ve bebek tetanoz kapiyordu bebek ölümleri oluşuyordu o yüzden tetanoz asisi ile anne bebek ölümleri engellendi köyde yasamiyorsak evde doğum olmiycaksa çokta gerekli değil artik ama yinede önlem amaçli yaptirmayi oneriyolar ben sezaryen olacagim için sancilar başlamadan erkenden aliyolar bebeği günü belli olacak hastaneye yaticam o yüzden yaptirmayacagim
Bencede zararı yoktur ben yaptırcam önlem almak lazım oldu şansızlık eline birşey battı etti olabilir yani önlem almak varken yaptırmak lazım bence sonradan pişman olmamak adına..beni sağlık ocağı 20.haftada çağırdı aşı için.

Çok şükür iyiym bende cnm yok daha öğrenmedim bende çarşamba gideceğim bi tahminde bulunur ama kesin demez cnm bakalım hayırlısı bi oğlum var bide sağlıkla sıhhatli kızım olsun isterim tabi rabbim en iyisini bilir
Rabbim gönlünden geçeni versin inşallah canım 🙏

Yazılanları okuyorum da Dr larınız ne kadar çok ilaç vermiş bana sadece 1 tane verdi o da multivitamin acaba az olması değerlerimi düşürür mü ki ilerleyen günlerde

Eşim çok kötü grip oldu banada geçti şimdi bende grip oldum ıhlamur içiyorum isine zencefil attım önereceğiniz birşey var mı ya şansızlık gerçekten kusma bulantılar geçti rahatladım dedim şimdi grip laneti bulaştı 😞🤧😷
Aynı durum bende de var benim de öğrencilerimden geçti kaç gündür hastayım ıhlamur nane limon hiç fayda etmedi ilaçta kullanamıyorum 😢

Back
X