2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Arkadaşlar siz gerçek misiniz? Kırk yılın başı yazayım dedim, burası hiç değişmemiş.
Bir kere şu tahsil konusu ne kadar bayağı bir muhabbet. Burada tahsil, yabancı dil, kariyer konusu konuşacak olsam neler anlatırım, tahsilliyim demeye utanır burdaki çoğu insan ama benim aldığım bu üniversite, master diplomaları, konuştuğum diller bana annelik ya da hamilelik eğitimi vermedi. Eminim size de vermemiştir. İki konunun birbiriyle alakası yok. Burada kimse kimseyi eğitimiyle aşağılamasın. Gerçekten de özelden de konuştuğum birkaç kişi var ve hepsi bu grubun negatifliğinden kaçtı. Ben de dahilim buna. Her dakika okuduğum, yazdığım gruba haftada bir girer oldum. Haftam ilerde diye ve tahmini doğum tarihim 2 haziran olduğundan mayıs ayı annelerini de takip ediyorum. İnanın bu gruptaki kadar negatiflik yok. Millet birbiriyle şakalaşarak, güle oynaya hamilelik geçiriyor. Bir de bizim gruba bakın resmen gruplaşma içindesiniz, saçmalık.
Bu akıntı, kordon muhabbetini okumadım bilmiyorum. Ama bana şu tarz sorular yanlış geliyor ‘kızlar sarı akıntım var mantar mı?’ Karşı taraf cevap veriyor ‘sarıysa mantar olabilir. Benim eltimde de çıktı, erken doğurdu, bebeği öldü’ vs vs ... yahu zaten size doktorlarınız her ay idrar tahlili yapmıyor mu enfeksiyon için? Arada benim de akıntım hafif sarıya dönüyor, her ay tahlil yapılıyor, hiçbir enfeksiyon yok. Ha biri çıkar der ki ‘doktor bana enfeksiyon var dedi, gerekli ilaçları alıyorum ama siz ekstra bir şey yapıyor musunuz? Vs’ o zaman tecrübe devreye girer, aynı durumu yaşamış anneler yazar. Daha doktor görmeden birbirinizi korkutmayın. Bir dönem grup öyle bir noktaya geldi ki duş almak zararlı algısı falan oluştu. Bunlar çok yanlış şeyler.

Sosmivida ile bu grupta ilk tartışan benimdir herhalde :) daha herkes 5-7. Haftalarda hamileyken, bebeğinin kalp atışını bile duymamışken 19. Haftalsrdaki kayıbını konuşuyordı burdan bir arkadaşla. O zaman kendimce, gayet tatlı dille uyarmıştım, şimdiden bunları konuşup insanların moralini bozmayalım sonuçta 5 haftalık hamileye 18. Haftadaki kayıpla ilgili bilgilerin ne faydası olacak diye, diğer arkadaş beni çok güzel anlarken kendisi tarafından anlayışsızlıkla suçlanmıştım, sonrasında tatlıya bağladık gerçi ama o zamanlar bana çok tuhaf gelmişti. Şimdi anlıyorum ki bazı insanların hayat görüşü böyle. Kimi insan daha negatif, kimi daha pozitif. Kimi pozitif şeylerden besleniyor, kimi olumsuzluklardan besleniyor.
Halam da, eniştem de tıp profesörü. Küçük halam dişçi, sağlık sektöründe. Teyzem eczacı. Maalesef doktorlarla çevrili olmak bize tıp diploması vermiyor, tıp bilgisi de vermiyor. Bakın sizin de düşüğüniz olmuş 20 yıldır doktorların etrafınızda olsanız da. Ablanız size yardımcı olamamış, bilgileriniz size yardımcı olamamış, siz burdaki birine ne kadar yardımcı olabilirsiniz? Bence en güzeli orta yolu bulun. Kimse kimseden üstün değil burda. Ne bilgi olarak, ne insan olarak. Ben herşeyi çok biliyorum, kimseye ihtiyacım yok, sizi eğitmeye geldim tavrı biraz itici görülebiliyor :) yine de siz bilirsiniz tabi. Ben zaten eskisi kadar sık girmiyorum bu topiğe, girmeyi de düşünmüyorum

CAnım teşekkür ederim :) şimdiden buralar bböyleyse detaylıdan sonra neler konuşulacak düşünmek bile istemiyorum:) kesinlikle her bebek farklı. Biz aynı mıyız ki bebişlerimiz aynı olsun? Kİmi uzun bacaklı olacak, kimi minyon, kimi kilolu, kimi koca kafa :) doktor normal dedikten sonra burda bebekleri yarıştırıp üzülüp moral bozmanın hiç anlamı yok :)

Mesajlari okudum ama cok oldugu icin alintilamadan genel olarak yaziyorum. Kesinlikle Y Yeoshhshwgw ve Dorothyy arkadaslarimizla ayni fikirdeyim. Surekli olarak negatif bi hava hakim. Agzimizi biraz hayra acsak, biraz pozitif seylerden bahsetsek mesela cok mu kotu olur?

"Yeri geldiginde" yani sorusu soruldugunda negatif tecrubelerden de bahsedilebilir belki ama arkadaslarimizin kanamalarini ve erken dogum talihsizliklerini ezberledik artik. Ben sahsen okumadan gecemiyorum oyle soylenildigi gibi basit degil ve her belirtiyi kendimde ararken buluyorum kendimi. Tahsil, diploma olaylarina girmek bile istemiyorum. Benim de diplomam var ona kalirsa ve egildigimde kordonun kopmayacagini biliyorum :)

Tamam da burada bahsettiğimiz şekere bağlı kilo alımı. Normal kilo alımı tabiki sadece bünye meselesi onu demiyoruz ki. Şeker olması ya da şeker şüphesi olmasından bahsediyoruz. Yani burada dediğimiz birden kilo aldın ya da bebek birden çok kilo aldıysa doktorlar bunu risk görüyor hemen şeker takibi yapıyor sadece bunu söyledim. Başından beri kilo ile şekeri diyorum. Şimdi bende bi anda hızlı kilo alsam hemen şüphe ederim. Eğer rahatsızlık verecek birşey yazdıysam özür. Ama tam tersi hiç kilo almayan bir arkadaşı rahatlatmak için doktorun dediğini yani çok kilo alırsan bize şekeri anımsatır ama almazsan bebek iyiyse sorun yoktur kısmını söylemiştim. Bir daha yazmayayım en iyisi ben. Tekrar diyorum bahsettiğimiz şekere bağlı kilo ve bebek iriliği. Çok kilo alan arkadaşlar lütfen farklı düşünmesin. Kendinize iyi bakın... Umarım sağlıkla doğurur herkes.

Kilo problemini yazan bendim çünkü aylarca hiç kilo almadım ve bunu dert ettim her gittiğimde doktorumla konuştum. Burada bir arkadaş da kilo alamamış. Onu rahatlatmak istedim. Sadece buydu. Elbette kilo alabilirsiniz. Çok alırsanız doktorunuz bunu araştırır. Herşey normalse ne güzel iştahınız yerinde demektir. Ben kilo alamayan arkadaşa bunun fazla kilo almaktaki gibi riskli olmadığını ufak bebeğin normal doğumunun daha kolay olacağını dedim. Bunu da ben değil doktorum dedi. Çünkü kilo almadım diye çok üzülmüştüm arkadaş da üzülmüş sadece destek olmak istedim. Ama ben destek olurken kilo problemi olan arkadaşlar alınganlık yapmışlar. Tamam da kilo kesin sorun demedi ki doktor bana şekeri anımsatır bu da bebeği irileştirir o da normal doğumun önüne geçer dedi. Sadece doktorun dediği. Burada insanların birbirini aşağılaması vs hiç hoş değil. Hamilelik öyle diploma ile öğrenilmiyor maalesef. Çoğumuzun ilk gebeliği. Heyecanımız endişemiz tecrübesizliğimizden. Ben destek olmak dışında başka amaç taşımadım. Ama uslüp tavır çok nahoş.
Bir kaç arkadaşa cihat hoca ile ilgili bilgi verecektim söz vermiştim. Onları bulamazsam lütfen bana özelden yazsın. Sözümü tutayım. Kendinize iyi bakın. Herşey gönlünüzce olsun. Sağlıklı doğumlar dilerim.

selam, günaydın herkese..
şimdiii gelelim konumuza. burada hiç kimse tartışma çıkarmak için yazmadı önce bunda anlaşalım. hani bize seviyesiz falan dendi ya, kendinizin seviyesi nerde onu görüyor musunuz önce bundan konuşalım..
biz sadece rahatsızlıklarımızı dile getirdik, belki ama belki anlayan olur diye ama nerde? ilk sayfaya bakın listede kaç kişinin adı var ve bu sayfaya hâla yazan kaç kişi var? herkesi kaçırdığınız yetmiyormuş gibi hâla üste çıkmaya çalışıyorsunuz. sosmi geçenlerde, pamukta dün bir daha yazmıycam dedi ama gerçekten tükürdüğünüzü yalamaya bayılıyorsunuz.
burada hiç kimse size kötü tecrübelerinizden bahsetmeyin sadece beşik konuşun demedi. neymiş akıntı önemliymiş, beşik değilmiş. kardeşim sizin doktorunuz yok mu, her gün buraya akıntınızın gramajını, rengini yazacağınıza para verdiğiniz doktora sorun. sağlık ocağı bana d vitamini yazmıs, ben gelip buraya dedim mi kullanıyım mı diye, hayır. doktoruma mesaj attım. bu kadar zor olmamalı ya. hatta bırakalım doğumu da siz yaptırın valla.
beşik konuşmayacaksak burada ne işimiz var ayrıca? özelden konuştuğum kişilerin mesajlarını ismini silip ekliycem, görün bakalım insanlar ne konuşmak istiyor, neden yazmayı bırakmışlar?
felaket tellallığını inanın isim olarak takmadık, gerçekten öylesiniz ama. evet sosmi anladık kanaman var, plesentan aşağıda, bebeğini kaybettin, ablan doktor, 3. çocuğunu bekliyosun, el doppleri elinde geziyosun tüm gün. bak beni sınava sok geçerim senin bilgilerinle ama kusucam valla yeter her yazdığında aynı şeyleri söylüyosun ya. bak ablan doktor, sen değilsin bunun bir farkına var.
aslında bu meselenin kimsenin şahsıyla bi ilgisi yoktu, siz üstünüze alınmışsınız madem, devam edin. yada gidin kendinize grup açın bakalım o sana geri dön diyen kaç kişi gelicek oraya? bütün gün olumsuz konuşup durursunuz artık.
he bu arada, dorothynin dediği gibi sıcak duş mevzusu vardı bir ara, ben onu duyduğumdan beri soğuk suda duş aldım mesela, korktum cünkü bilgisizim. ama kimin umrunda dimi, ortaya bir laf atalım da ceremesini kim çekerse çeksin olsun sizin derdiniz..

suan 17yim, 21. haftaya aldım randevuyu

kızlar bu benim 3uncü gebeligim ve daha önce doğum sonrası özel korseler var onlardan hiç kullanmadım normal korse kullandım pek bi fayda görmedim bu sefer doğum sonrası ınceltici korse varmış onu almayı düşünüyorum kullanan varmı daha önce doğum yapmış arkadaşlara soruyorum

Ama mal da denilmezki be kuzum. Daha neler yazılmış yok okul yok şu bu. Ben burda ilk oyle şeyler konuşulmasın diyendim. O konuyu acan bendim. Herşey cok acık anlatılıyordu cünkü yaşanılanlar cok üzücüydü. Cok paranoyak olmuştum o sıra. Hani zaten başta yazıyor ilk cocuk ikinci cocuk die demi. Ordan görüp ozelden paylaşılsa daha iyi olur dedim. Biz ilk cocuk isteyenlere biraz zor oluyor bunları okumak cünkü. Haksızmıyım. Ama tavırlar üslüüplar cok kötü geldi bana. Hepimiz anneyiz anne adayıyız. Her fikrimizin uyuşmadıgına basacaksak damgayı olmaz yani demi. Umarım guzel şeyler konuşulur artık. Yoksa farklı amaca gidio bu grup artık.

Burdaki adın ne pamukseker buda lakap malsin işte katıksız
Bu ne kötü bir üslup böyle sırf istemediğiniz size mantıksız bir soru geldi diye böyle konuşamazsınız.sizin yüzünüzden ben takip etmek istemiyorum bu sayfayı böyle bir konuşma çok ayıp gerçekten hele ki bu hassas dönemlerimizde

Neler olmuş burda yaa
Konuyu değiştiriyorum madem:
Haziran bebelerine ne giydirelim diye uzuun uzun inceledim ve carter's diye bi markanın takımlarını kesfettim. Henüz kurcalamayan varsa çok tatlışlar bi bakın derim :)

Dediğim takımlar genelde çıtçıtlı badi ve şort seklindeler yazın iyi gider bence . Izmirin yazı malum çok kafama takılıyor bu konu :/

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim arkadaşlar hiçbirinizi şahsen tanımıyorum ama hepinizle gönül bağı hissediyorum. Ne de olsa hepimiz aynı zamanlarda aynı mutlulukları aynı endişeleri aynı meraklari paylaşıyoruz bi yerde. Gebelik herkes için güzel olduğu kadar zor ve ruhsal olarak da hırpalayıci bir dönem . Kimsenin bile isteye birbirini incitmek korkutmak uzmek isteyeceğini sanmıyorum . Belki hormonların azizligine uğramış olabiliriz hep beraber. Ama bu gibi durumlarda biz de birbirimizi anlayamayacaksak kim anlayacak değil mi :) o yüzden herkes öpüşsün barışsın bence
Sizi ve bebislerimizi seviyorum

Bencede boş verin artık kalp kırmaya hiç gerek yok herkes istediğini konuşabilir ama seviyeli bi şekilde benim fikrim bu artık konuşmamız gereken şeyleri konuşalım bence mesela tetanoz aşısı oldum az önce sizler ne zaman oluyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…