2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
suan zaten hormonlar tavan yapmış, az çok hareketler kısıtlanmaya başlamış, çok küçük şeyler bile insana batabiliyor, insan istemsizce tepkiler verip üzülüyor gerçekten ama çocukların sendromları gibi bu sürecinde geçecegini düşünüp rahatlamak gerek

ekstra oda yapacak mısınız peki?
Ben oda yapmaya başladım :) doğduğunda da kendi odasında yatırmayı düşünüyorum.. yanımda uyursa emzirmek için uyandığımda, bebek kucağımdayken yeniden uyuyakalıp bebeği öyle unutabilirmişim. sonuçta bir risk, her defasında beni zorlasa da bizzat ayağa kalkıp yanına gidecek şekilde hazırlıyorum :) odasına bi tane tekli koltuk koydum, onda oturur emziririm...

bu arada kızlar, op.dr banu çiftçi'nin telefona indirilen hamilelik uygulaması var. her hafta neler yapılması gerektiğiyle ve neler olduğuyla ilgili güzel bilgiler veriyor, başka dr larla videolar vs çekiyor. onu indirip takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim :)

ortanızda mı,anne yanı beşiklerde mi, kendi beşiğini odanıza taşımak mı,babynestler mi,reflü yatakları mı? bi sürü seçenek var.
Ben ilk kizimda sepet beşik almıştım cok kullanissizdi, icinde bebeği göremiyordun yattığın yerden o yuzden kendi yatağıma aldım bi sure zaten ilk zamanlar doğru duzgun uyuyamiyorsun 2 saatte emzirmek gerekiyor filan birde annem benimle yatıyordu bi sıkıntı olmadi. Sonra ikeadan 1 taraf-ı acılan sabit bir beşik aldım çok rahat ettik hemen yatağıma bitistirdim 4 senedir orda duruyor:) kızım isteyince yine yatıyor, şimdi bebek doğduğunda annemde olucam büyük ihtimal elektrikli bir besigim vardı onu getirip eve geçene kadar onda yatırmayı planlıyorum. Reflu yatagi almıştım pek kullanışlı olmadi hala duruyor bunda da denerim belki yine.

Kesinlikle zor olucak emzik duser ağlar, acikir ağlar, hasta olur rahatsiz olur ağlar, seni görmek ister ağlar, cani ister ağlar, yani sebep cook zor bir surec ama odasına alisma gibi bir sorunu olmaz tabi sonradan o konuda rahat olabilir. Mutlaka telsiz yada kamera şart. Benim mesela uykum çok derin yanimda yatırmasam sesini duymak çok zor o yüzden hep odamda yatırdım, ateşi olsa mesela mutlaka telefonuma alarm kurup öyle kalkıp kontrol ediyorum sürekli, uyuyup kalirim diye korkuyorum. Biraz da kişiye bağlı aslında benim uykum bolununce çok zor uyurum bir daha, o yüzden geceleri 2 yaşına kadar esim hazırladı hep mamasını yada gece uyanıksa once ben uyurdum bi kaç saat esim bakardi sonra ben kalkardim esim uyurdu, uykusuzluğa pek gelemiyorum bi şekilde zamanla düzen kuruluyor

telsiz aldım :) ben mesleğim gereği nöbetlerden alışığım gece sürekli uyanmaya... bir süre de kızım için uykusuz kalırım nolcak :)

Öyle yapıyorum zaten napim o da bebek sonuçta ilk kez böyle davrandığım içinde kendime kızdım çok neyse bu da geçecek inşallah

oda yaptım bende.ve odasını bozup yatağını benim odaya geçirmek istemiyorum. ama ilk başlarda bizle yatacağı için nasıl yaparım diye düşünüp duruyordum. şu sevi bebenin babynestinden aldım.sabah da ondan sormuştum soruyu.onla denerim baktım sıkıntı oluyor yanıma başka birşey daha alırım ne yapayım.
sepet beşik bana da kullanışsız geilyor.onun yerine aramızda yatırmak daha mantıklı geldi açıkçası 3 ay sığıyorlar zaten iksininde içine.beşiği var karyola şeklinde ilk onu aldım ama odadan odaya taşınacak gibi değil açıkçası. neyse doğsun da bakarım artık

Öyle yapıyorum zaten napim o da bebek sonuçta ilk kez böyle davrandığım içinde kendime kızdım çok neyse bu da geçecek inşallah
Bende bi kere regl zamanı kızıma bağırmıştım yerlere biseyler dökmüş diye tabiki sonra cok üzüldüm ama boyle özel zamanlarda olabilir malesef, elden geldiği kadarıyla sakin olmaya çalışmak lazim

Evet baktınız yatakta rahat edemiyor anne yani uygun bişey alabilirsiniz cok çeşit var çünkü insan herşeyi öngöremiyor, bazen bebege gore bazende duruma gore hareket etmek gerekiyor

Özeniyorum yemek yemeğe vallahi :) Allah hepimize kolaylık versin bu arada hayırlı kandiller
Doğrudur benim biraz kilo sorunum olduğu için diyorum yoksa tabiki iyi bişey inşallah sende en yakin zamanda isyanına kavuşursun hayırlı kandiller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…