Nerden aldın canımBebek arabasi almayi erteledim ben kizlar. Bu yuzden evde de kullanilabilir puset aldim. Cok cok begendim kalitesini. Fikir olsun
E bebekten aldim canim buyuklugunu kumasini begendim baya bir de hafif de. Belki baska hafifler vardir da baktiklarim arasinda bu iyiydiNerden aldın canım
Bende bakayım evin altı ebebekE bebekten aldim canim buyuklugunu kumasini begendim baya bir de hafif de. Belki baska hafifler vardir da baktiklarim arasinda bu iyiydi
Bende bugün yaptırdım sizin sonucunu nasil ciktiŞu icilebiliyor, en az 8 saat açlık gerekiyor, ilk önce açken kan alınıyor, sonra şekerli ibicek içiliyor 1 saat ve 2 saat sonra yeniden kan aliniyor
Bende yaptırdım bugün icince cocuk hopladi resmen o kadar halsizlestim ki hastanede uyuyacaktimŞeker yüklemesinden geliyorum iğrenç yabebişim bi hareketlendiki sormayın ya üzüldüm valla bundan sonra tatlı ağzıma vurmıcam zaten bunun için yaptırmıştım tiksineceğimi biliyodum
Ben daha önceki gebeligimde yaptırmıştım, hepsi normaldi. Bu sefer doktor evde takip ettiriyor, gerekirse yapariz dediBende bugün yaptırdım sizin sonucunu nasil cikti
Cihat bey Dünya perinataloji derneği başkanı. Türkiye’de de “en” lerin en iyisi diyorlar. Açıklama yapması çok iyi olmuş tabi ama genel önlemlerden bahsetmiş. Umarım hiç birimize uğramadan covid19 sağlıkla doğururuz.Burda doktor biraz açıklama yapmış ama yinede tam kesin bir veri yok.
Evet ben riskli gebe olduğum için kendisini ve benzeri cok doktoru takip ediyorum, inşallah bu sureci sağlıklı bir şekilde tamamlarız ve ülkemiz içinde rahat gecerCihat bey Dünya perinataloji derneği başkanı. Türkiye’de de “en” lerin en iyisi diyorlar. Açıklama yapması çok iyi olmuş tabi ama genel önlemlerden bahsetmiş. Umarım hiç birimize uğramadan covid19 sağlıkla doğururuz.
Çok dikkatli olmamız lazım.
Uyku kesesi dedikler nasıl birşey kiBiraz geç oldu ancak anca geçebildim eve. Şimdi hastanenin verdiği listeyi detaylıca yazayım :)
Önce hastane çantasıyla başlayayım. Öncelikle şunu söyleyeyim; benim yaşadığım yerde hastanede kalma süresi normal doğumsa 4, sezaryen ise 5 gün. Dolayısıyla benden istenen bebek kıyafeti vs sayısı fazla olabilir, siz kendinize göre alırsınız. Bir de bazı hastaneler bebek bezi, şampuanı vs tedarik ederken bazıları etmiyor, siz götürüyorsunuz. Onu doğum yapacağınız hastaneden öğrenin. Ben benimkine göre yazıyorum.
Bebek için;
1 küçük bavul, 2 küçük poşet olmak üzere 3 çanta yapıyoruz. Küçük poşetlerin biri doğum sonrası giyeceği, doğumhaneye alınacak kıyafetler. Diğer küçük poşet ise hastane çıkış kıyafetleri.
Bavul için;
-6-8 body
-6 pijama
-2 hırka ya da yelek
-4-5 adet çorap
-2 adet bebek havlusu ya da yüz havlusu boyutunda havlu (alt açma ve banyo için kullanılacak)
-5-6 adet pamuk bez ya da önlük (mama ihtiyacı olursa diye ve gaz çıkarma sırasında omuza koymak için)
-1 adet uyku kesesi
-Nemlendirici krem -yeni doğana uygun olacak (dexeryl, lipikar,cold cream vs)
-1 adet ateş ölçer
-1adet banyo termometresi
Doğumhaneye alınacak çanta için;
-1 body
-1 pijama
-1 yelek
-1 çift çorap
Çıkış çantası için;
-1 body
-1 tulum (sezona göre) siz direk çıkış seti de alabilirsiniz.
-Battaniye
-Oto koltuğu (sanırım türkiyede de oto koltuksuz hastane çıkışı verilmiyormuş artık)
Anne için;
-2 adet kompresyon çorabı
-Önü açılabilen 2 adet pijama ya da gecelik
-Emzirmeyi düşünen anneler için gündüz giymek üzere 2-3 adet önü açılan gömlek ve rahat pantalon ya da gömlek elbise
-Tek kullanımlık hasta külotları
-3 adet banyo,3 adet yüz havlusu
-Ped
-Kişisel bakım ürünleri, şampuan, tarak, makyaj malzemeleri, deodorant
-Telefon şarjı
Hastane size ayrı liste verdiyse ona uyun. Hastaneden hastaneye değişebiliyor verilenler. Bir sonraki mesajda da eve gelince gerekenleri yazayım karışmasın.
Uyku kesesi dedikler nasıl birşey ki
Ben decanım . Şimdi geldim ,sersem gıbıyım başım agrıyorŞeker yüklemesinden geliyorum iğrenç yabebişim bi hareketlendiki sormayın ya üzüldüm valla bundan sonra tatlı ağzıma vurmıcam zaten bunun için yaptırmıştım tiksineceğimi biliyodum
Benim 3 haftadir agriyor ve artiyor. Yataktan kalkarken veya zorlanirsam egilirken hemen agri yapiyorbazen vajina kemiklerimde ağrı hissediyorum kızlar. sizlerinde ağrımaya başladı mı? sanki doğuma hazırlar gibi hareket edip ağrı yapıyr resmen alt kısım
Benim bazen oluyor canım yürümekte çok zorlaniyorumbazen vajina kemiklerimde ağrı hissediyorum kızlar. sizlerinde ağrımaya başladı mı? sanki doğuma hazırlar gibi hareket edip ağrı yapıyr resmen alt kısım
Benim 2 haftadir belirgin var, oturup kalkmakta, yürümekte, yatak icinde donmekte zorlanıyorum. Bi baskı ağırlık hissediyorum birdebazen vajina kemiklerimde ağrı hissediyorum kızlar. sizlerinde ağrımaya başladı mı? sanki doğuma hazırlar gibi hareket edip ağrı yapıyr resmen alt kısım
Ikı gundur bende yururken vajınammı kasıgım mı tam cozemedıgım bi yere sag tarafıma bıcak saplanıyo gıbı oluyoBenim bazen oluyor canım yürümekte çok zorlaniyorum
Cehaletime ışık tuttuğun için teşekkür ederim:)Toutes les gigoteuses | Gigoteuses mousseline │aden + anais
Explorez les gigoteuses aden + anais en mousseline respirante, avec fermeture par la bas et valeurs de TOG précises, pour assurer à bébé un sommeil paisible !www.adenandanais.fr
Bu tarz bir şey :) uyku tulumu da deniyor ama bacakları yok kese şeklinde. mayıs sonu haziran başı doğum beklediğimiz için ben kolsuz olanlarından aldım. Ebe özellikle gece uykusunda keseyle uyutmayı önerdi. Eli takılıp battaniyesini yüzüne vs çekerse itme refleksleri yokmuş ilk aylar. Bir de gece rutine sokmak için aynı şekilde keseyle yatırmayı öneriyor. Bebeklerde gece gündüz algısı biraz geç oluşuyormuş dolayısıyla gece aynı şeyleri uygulayarak pijama ve kese giydirerek uyutacağız. Gündüz ise bir şey gerekirse ince bir battaniye kullanacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?