Su içebiliyorsun ama genel olarak açlığa dayanamayan biriysen çok erken git, sıvıyı içtikten sonra 1 saat bekliyorsun. Zaten aç karnına o sıvı çekilmiyor 1 saat de bekleyince iyice kötü oluyorsun ben saat 10 da gittim kontroldü, beklemeydi derken işimiz 12 de bitti kendimi çarşıya zor attım bütün gün sersem gibiydim o gün. Bilsem erkenden giderdim.Kızlar yarın 75 lik seker yuklemem var,yaptıran varmı sürecnasıl? Aç gıdıcem ,su konusunda sıkıntı yok galıba ıcebılıyoruz?
Biraz geç oldu ancak anca geçebildim eve. Şimdi hastanenin verdiği listeyi detaylıca yazayım :)Çok iyi olur
Hastanedemi yaptıramaz sağlık ocağındamıSu içebiliyorsun ama genel olarak açlığa dayanamayan biriysen çok erken git, sıvıyı içtikten sonra 1 saat bekliyorsun. Zaten aç karnına o sıvı çekilmiyor 1 saat de bekleyince iyice kötü oluyorsun ben saat 10 da gittim kontroldü, beklemeydi derken işimiz 12 de bitti kendimi çarşıya zor attım bütün gün sersem gibiydim o gün. Bilsem erkenden giderdim.
Hastanede yaptırdım canımHastanedemi yaptıramaz sağlık ocağındamı
Gittim bugün, doktoruna söyle magnezyum yazsın dedi. Onlar veremiyor sanırım.Benim de geceleri bacağıma kramp giriyor saglik ocagi magnezyum verir mi
Ya ben de işe çok zorlanarak gidiyorum da bir de aklıma koronavirus mevzusu da takilmiyor değil .. gebelerde nasıl sonuçları olduğuna dair falan hiç yazıya rastlamadım içten içe korkuyorum ya..
Şu icilebiliyor, en az 8 saat açlık gerekiyor, ilk önce açken kan alınıyor, sonra şekerli ibicek içiliyor 1 saat ve 2 saat sonra yeniden kan aliniyorKızlar yarın 75 lik seker yuklemem var,yaptıran varmı sürecnasıl? Aç gıdıcem ,su konusunda sıkıntı yok galıba ıcebılıyoruz?
Çok iyi olur
Ben çalışmıyorumda, eşim çalışıyor, oğlum okula gidiyor. Evden çıkmama gibi bir seçeneğim var.Ama dışardan gelen mikrobu napıcam onu bilmiyorum. pazardan marketten bişey alıyosun. Nasıl olucak bilmiyorum. Hiç bişey olmazsa az ni zaman sonra hastane ortamına girip doğum yapman gerek. Ben var ya panik atak oldum 5 dkdaArkadaşlar korona virus turkiyede ne yapacağız. Çalışanlar ise gitmeyi dusunuyor musunuz ben korkuyorum
Emegine saglik canim tesekkur ederizBebeği eve getirdikten sonra gerekenler;
-Bebek eve gelmeden önce 2 paket bez ve 2 paket ıslak mendil hazır olursa hemen alışverişe koşmanıza gerek kalmaz dedi ebe. Islak bezi ebe tavsiyesiyle waterwipes markası alacağım. Bez bebekten bebeğe değişiyor, deneyerek göreceğiz ama elimin altında hazır olması için 2 paket bulunduracağım. Marka henüz araştırmadım.
-Pişik kremi
-Bebek yağı
-Yeni doğan şampuan ve yıkama jeli
-Pudra
-Bebek küveti ve yeni doğana uygun aparatı ya da küvet filesi
-Su termometresi
-Organik sünger (gerçek deniz süngeri)
-Maşrapa-kova
-Bebek havlusu
-Su geçirmez alt değiştirme örtüsü
-Temazsız ateş ölçer (braun marka aldım ben)
-Bebek bakım seti (saç fırçası, tırnak makası, burun aspiratörü vs içeren setler) Ben philips aventin setini aldım.
-Bebek bakım çantası (seyahatler, doktor ziyaretleri için bile olsa evden çıktığınızda bebeğin eşyalarını koyabileceğiniz, içinde alt açma örtüsü ve termal gözleri bulunan çantalar) benimkinin linkini koyarım. Özellikle sırtta taşınan tercih ettim ve sırt asma yerinde klipsleri olmasına dikkat ettim böylece pusete de takılıyor.
-Anne yanı yatağı ya da park yatak (burada ilk 6 ay co-sleeping öneriliyor dolayısıyla bebek anne yanında olacağından telsiz,kamera vs sonraki etaplarda alınabilir)BabbleRoo Sac à Dos à Langer avec Matelas à Langer pour Bébé – Grande Capacité Sac à Couches Multifonction Imperméable Sac de Voyage avec étui à sucette détachable, Unisexe (Gris): Amazon.fr: Bébés & Puériculture
BabbleRoo Sac à Dos à Langer avec Matelas à Langer pour Bébé – Grande Capacité Sac à Couches Multifonction Imperméable Sac de Voyage avec étui à sucette détachable, Unisexe (Gris): Amazon.fr: Bébés & Puériculturewww.amazon.fr
-Yatak için mat, çarşaf
-Uyku kesesi(mevsime göre)
-Pamuklu battaniye
-Müslin örtü
-babynest (şart değil,ebe tarafından öneriliyor. Gündüz uykularını babynestte, akşam uykularını yatakta yatırarak gece gündüz farkı öğretmek için aynı zamanda etrafı sarılı olunca daha rahat uyuyorlarmış. %100 pamuk ve yıkanabilir olmasına dikkat ettim seçerken)
-Kanguru (ilk aylar ev işini bile kanguruyla yapan anne çokmuş. bebekler sürekli kucak istiyor, büyük rahatlık oluyor diyorlar)
-Oto koltuğu ve puset (ağır pusetler almamanızı öneririm. Ağır alan herkes çok pişman)
Ayrıca biberon, emzik, steril makinesi vs de alınabilir ama ebe onları da sonraya bırakalım dedi. Her markayı kabul etmeme durumu var çocukların. Bir de reflü, kolik gibi sorunları olabiliyor. İhtiyaca göre almak lazım. Zaten emiyorsa aciliyeti yok. İlk etapta 1 adet yeni doğan biberonu bulunduracağım her ihtimale karşı antikolik alacağım. Sonra ihtiyaca göre emzik ve biberon seçeceğim.
Bence ay ay puset, yatak, oto koltuğu, kanguru vs pahalı eşyaları almaya başlayın, bir anda hepsini almak pahalı olur. Kıyafet en kolay iş. Hem çok araştırmak gerekmiyor hem de ucuz. 1 günde halledilir kıyafet eksiği bile olsa.
Bir de anne eve çıktığında kullanması için liste var gögüs pedi, gögüs kalkanı, kremler vs ama çok yorgunum canım duş alıp yatacağım. Bir de fransızca dan çevirip yazıyorum kopyalama da yapamıyorum :) iyi geceler dileyeyim herkese. umarım bir şey atlamamışımdır.
Canım bebek markalarının sitekeeınde de var ,ben cıktı aldım tik koya koya gudıyorum aldıklarımıEmegine saglik canim tesekkur ederiz
Çok sagol canım bılgı için.işe gerı donmıyım ozmnyaSu içebiliyorsun ama genel olarak açlığa dayanamayan biriysen çok erken git, sıvıyı içtikten sonra 1 saat bekliyorsun. Zaten aç karnına o sıvı çekilmiyor 1 saat de bekleyince iyice kötü oluyorsun ben saat 10 da gittim kontroldü, beklemeydi derken işimiz 12 de bitti kendimi çarşıya zor attım bütün gün sersem gibiydim o gün. Bilsem erkenden giderdim.
Ya okullar tatıl olcak galıba , ozel kamu hamılelerde tatıl olsa barı ben de cok korkuyorum gercı eslerımız de getırebılır Allah korusunBen çalışmıyorumda, eşim çalışıyor, oğlum okula gidiyor. Evden çıkmama gibi bir seçeneğim var.Ama dışardan gelen mikrobu napıcam onu bilmiyorum. pazardan marketten bişey alıyosun. Nasıl olucak bilmiyorum. Hiç bişey olmazsa az ni zaman sonra hastane ortamına girip doğum yapman gerek. Ben var ya panik atak oldum 5 dkda
Canim ben indirmistim uygulamayi aslinda ama ne diyerek buldun bunu. Cok iyiymis tik olmasi.Uygulamada hesabima girdim bulamadimCanım bebek markalarının sitekeeınde de var ,ben cıktı aldım tik koya koya gudıyorum aldıklarımı
Ben çalışmıyorumda, eşim çalışıyor, oğlum okula gidiyor. Evden çıkmama gibi bir seçeneğim var.Ama dışardan gelen mikrobu napıcam onu bilmiyorum. pazardan marketten bişey alıyosun. Nasıl olucak bilmiyorum. Hiç bişey olmazsa az ni zaman sonra hastane ortamına girip doğum yapman gerek. Ben var ya panik atak oldum 5 dkda
Ebebek yenidoğan ihtiyaç listesı yazdım google a canımCanim ben indirmistim uygulamayi aslinda ama ne diyerek buldun bunu. Cok iyiymis tik olmasi.Uygulamada hesabima girdim bulamadim
Rica ederim canım. Evet internette de bir sürü liste var ancak çoğu yeni doğan bebek için çok elzem olmayan şeyleri de barındırıyor. Ben de bize bebek eve geldiğinde bulunması tavsiye edilen şeyleri yazayım dedim. Mama sandalyesi, yürüteç, telsiz, kamera, oyun matı vs gibi. eşyaları şimdiden almaya pek gerek yok. 6 aya kadar zaten katı gıdaya geçilmiyor dolayısıyla meyve filesi, buharlı pişirici, mama sandalyesi vs de ilk etapta gereksiz. Hatta dediğim gibi biberona bile acele etmeyin diyorlar. 1-2 tane yeni doğan biberonu yeterli.Emegine saglik canim tesekkur ederiz
Rica ederim canım. Evet internette de bir sürü liste var ancak çoğu yeni doğan bebek için çok elzem olmayan şeyleri de barındırıyor. Ben de bize bebek eve geldiğinde bulunması tavsiye edilen şeyleri yazayım dedim. Mama sandalyesi, yürüteç, telsiz, kamera, oyun matı vs gibi. eşyaları şimdiden almaya pek gerek yok. 6 aya kadar zaten katı gıdaya geçilmiyor dolayısıyla meyve filesi, buharlı pişirici, mama sandalyesi vs de ilk etapta gereksiz. Hatta dediğim gibi biberona bile acele etmeyin diyorlar. 1-2 tane yeni doğan biberonu yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?