• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Çünkü vitaminler 3 aydan sonra kullanılmaya başlanıyor diye biliyorum zaten kullandığım folik asit in içinde d vitamini de var.
Canım benim doktorum bulantı nedeniyle yemek yiyemediğimi sadece sanviç makarna türevleriyle beslendiğimi söyleyince 8. Haftadan itibaren multivitamin yazdı içinde folik asit de olan ve tek içtiğim folik asiti bıraktırdı. Doktor vitamin veriyorsa al mutlaka. Fransa da ilaç konusunda o kadar katılar ki zararlı olsa vermezlerdi. Zaten zararı olacak bir şey değil sonuçta vitamin. Gıdadan, güneşten vs alamadığını takviye ediyor ekstra bir kimyasal değil. İlk üç ay yiyip içtiklerimiz zaten bebeğe gitmiyor rahat olabilirsin. Yolk kesesinden besleniyor bebek. Kordon 11-12. Haftalarda anca oluşuyor. Sen kendi vücuduna iyi bakmalısın çünkü bebek senin mevcut vitaminlerini tüketiyor.

Kızlar oksapar kullanan var mı ? İpneyı vururken ya bebege degerse diye korkuyorum🙈 siz nasıl nereye vuruyonuz ? Bebegın olmadıgı tarafa mı vuruyosunuz? Gobek delıgı hızasına mı altına dogru mu buruyorsunuz ,bebek nerde acaba daha mı asagıda oluyor
Ben göbek deligimin 4 parmak sağına ve soluna vuruyorum ama bebeğe gelmesi imkansız 😄 hatta karnimiz çok büyüdüğünde bile asla gelmezmis bebeğe ama gobegimiz sistikce iğne kanama yapar diye sağ sol kola geciyor

Çünkü vitaminler 3 aydan sonra kullanılmaya başlanıyor diye biliyorum zaten kullandığım folik asit in içinde d vitamini de var.
O vitaminler ile d vitaminini çok kıyaslamamak lazım. D vitamini daha özel bir vitamin. Folik asit normalde b grubu bir vitamin, sizin folik asitinizin içinde extra olarak d vitamini varsa dozuna bakmak lazım yeterli mi değil mi diye ama az ise ya da yoksa ek olarak d vitamini kullanmanız gerekir 😉 ülkemizde d vitamini genel olarak kadınlarda düşük seviyelerdedir hep ve sürekli takviye almak gerekir, ben hep alıyorum ve sürekli olcturuyorum, vücut d vitaminini kullandığı için fazla depolayamıyor ve ve takviye alınmadığı sürede değerler hemen düşüyor. Normal zamanda kişinin kendisi içind e çok önemli bir vitamindir ve eksikliği çok şey e sebep olabilir, aynı şekilde gebelikte de çok önemli, yani ihmal etmeyin

Sağlık ocağında yaptırdım ben hiç idrar istemedi sadece kan tahlili yapıldı
Enfeksiyon var mı diye baktı varmış bir de üreme bakalım dedi canım varsa ilaç verecek sen doktorunla konuş idrarı da ver ist3rsen içimiz rahat etsin ya bu 9 ay anneye hem büyük mutluluk hem dertlenme zamani😀

merhabalar 32 yasındayım eğer nasip olursa bende haziran annesi olacagım :) 5 yasında bir kızım var ona kardeş gelecek ancak hamileliğimle alakalı problemler yasıyorum kızımda problemliydi 9 ay yatmıştım şuan düşük riski var arada kanama yasadım progesteron verdi doktor haftada bir kontroldeyız kaybedersem üzülmeyim diye pek bağlanmamaya çalışıyorum çünkü öncedende gebelik kayıpları yasadım o zman kendimi çok yıpratmıştım çocuğum yoktu şimdi kızım olduğu için onun olması beni güçlü kılıyor umarım isteyen herkes çocuk sahibi olur çok güzel bir duygu evlat sahibi olmak...

Kızlar oksapar kullanan var mı ? İpneyı vururken ya bebege degerse diye korkuyorum🙈 siz nasıl nereye vuruyonuz ? Bebegın olmadıgı tarafa mı vuruyosunuz? Gobek delıgı hızasına mı altına dogru mu buruyorsunuz ,bebek nerde acaba daha mı asagıda oluyor
Ben kullanıyorum canım göbeğin yanlarından. Benim doktorum korkma istesen de bebeğe denk getiremezsin ama göbek çevresinden uzak dur demişti. Bir gün sağdan bir gün soldan vuruyorum morarma ya da tahriş vs olmasın diye.

Canım benim doktorum bulantı nedeniyle yemek yiyemediğimi sadece sanviç makarna türevleriyle beslendiğimi söyleyince 8. Haftadan itibaren multivitamin yazdı içinde folik asit de olan ve tek içtiğim folik asiti bıraktırdı. Doktor vitamin veriyorsa al mutlaka. Fransa da ilaç konusunda o kadar katılar ki zararlı olsa vermezlerdi. Zaten zararı olacak bir şey değil sonuçta vitamin. Gıdadan, güneşten vs alamadığını takviye ediyor ekstra bir kimyasal değil. İlk üç ay yiyip içtiklerimiz zaten bebeğe gitmiyor rahat olabilirsin. Yolk kesesinden besleniyor bebek. Kordon 11-12. Haftalarda anca oluşuyor. Sen kendi vücuduna iyi bakmalısın çünkü bebek senin mevcut vitaminlerini tüketiyor.
Zaten bugün sağlık ocağında ki hemşire ile görüştüm gebelerle ilgileniyor şuan içtiğim folik asit içinde d vitamini ve kalsiyum var.O yüzden şimdi başlama 3 aydan sonra başlarsın dedi.Bende kendi başıma hareket etmiyorum zaten. Bilen kişilere soruyorum..Bu arada açıklaman için teşekkür ederim canım, güzel anlatmışsın.

Son düzenleme:
O vitaminler ile d vitaminini çok kıyaslamamak lazım. D vitamini daha özel bir vitamin. Folik asit normalde b grubu bir vitamin, sizin folik asitinizin içinde extra olarak d vitamini varsa dozuna bakmak lazım yeterli mi değil mi diye ama az ise ya da yoksa ek olarak d vitamini kullanmanız gerekir 😉 ülkemizde d vitamini genel olarak kadınlarda düşük seviyelerdedir hep ve sürekli takviye almak gerekir, ben hep alıyorum ve sürekli olcturuyorum, vücut d vitaminini kullandığı için fazla depolayamıyor ve ve takviye alınmadığı sürede değerler hemen düşüyor. Normal zamanda kişinin kendisi içind e çok önemli bir vitamindir ve eksikliği çok şey e sebep olabilir, aynı şekilde gebelikte de çok önemli, yani ihmal etmeyin
Zaten bugün sağlık ocağında ki hemşire ile görüştüm gebelerle ilgileniyor şuan içtiğim folik asit içinde d vitamini ve kalsiyum var.O yüzden şimdi başlama 3 aydan sonra başlarsın dedi.Bende kendi başıma hareket etmiyorum zaten. Bilen kişilere soruyorum..

Bebegim oksaparin igne ucu kucuk bebege degmesi icin amnion sivisi alinan igneler var 10cm filan o olmasi gerek korkma ole biseyin olmasi imkansiz ..gobek deliginin 4 parmak sag yada soluna yapmalisin canim.. hafifce etini kavrayip igneyi dik bir sekilde sokup ilaci verip cekiceksin.. bi 5 dk basinc uygula morarmasin benim hic morarma olmuyor

Enfeksiyon var mı diye baktı varmış bir de üreme bakalım dedi canım varsa ilaç verecek sen doktorunla konuş idrarı da ver ist3rsen içimiz rahat etsin ya bu 9 ay anneye hem büyük mutluluk hem dertlenme zamani😀
He ya hiç sorma sonuçları göstermeye giderken istiyim bari zaten sağlık ocağı eksik yaptı tahlilleri bu tsh falan da bakılmadı

Back
X