• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Yaptırmakta fayda var ya butun testleri cunku dogum sonrası herhangi bir sıkıntı varsa mudahele gerekebiliyor. Eger bilinmezse doktorlar cok kızıyor sizin hatanuz bu die. Bi tanıdıgımın bebeginin dudagı morarmış dogduktan sonra doktor detaylı yaptırmadınızmı demiş. Ve kuzenimin cocugu diyafram hernisi idi oda dogar dogmaz ameliyata alındı. Bilinmese solunum sıkıntısı cekecekti bebek. Allah korusun daha başka şeylere sebep olur. Ben yaptırmak istiyorum herşey Allah tan bunun bilincinde olaraktan yaptırcam. Eski zaman gibi değil yenilen içilen şeyler ne kadar dikkay etsekte zararlı besleniyoryz aslında bebege yansıması da dogal bunun. Aşı da testlerde herşeyini yaptırmayı düşünüyorum
Kesınlıkle katılıyorum aynı fikirdeyim. Herseyi onun için cekıyorum ve herseyi yıne onun saglıgı ıyılıgı için yapacagım. Körü körüne hareket etmek istemem. Onun hakkında herseyi bılmem gerekir o benım parcam.🙏

evime yakın diye bende medical park ı düşünüyorm ama 7.500 diye duydum ayrıntılı ultrason hariç birde. Biraz fazla geldi tabi ama doktorları bi araştırıcam ona göre karar vericem artık varmı acaba grupta medical park a giden ?
Ben Medical Park GOP'a gidiyorum. Bana uzak ama doktorumdan aşşşırı memnunum. Henüz fiyatlarıyla ilgili bilgi almadım ama.

Ben Medical Park GOP'a gidiyorum. Bana uzak ama doktorumdan aşşşırı memnunum. Henüz fiyatlarıyla ilgili bilgi almadım ama.

bende ilk hamileliğimde medical park batıkent e gidiyordm Pınar hanıma cokta memnundum daha sonra değiştirmiştim doktorla alakalı değil ama sürekli fiyat değişikliği oluyodu bizede uymadı başka hastanede doğum yaptm ama şimdi oraya gitmekte kararlıym en baştan doğum paketiyle anlaşıp daha sonra farklı bişeyle karşılaşmamak için.

Folbiol da dozu çok fazla kullananlar yarım kullansın kızlar doktor bana öyle dedi yarım kullanılmalı dedi
Doktorların çoğu folbiol öneriyor çünkü eskiden az doz yeterli görülüyormuş ama yeni yapılan araştırmalarda yüksek doz olması gerekiyormus. Bir kaç farklı doktordan duydum.

Silik çıktı ikinci çizgi üç dk içinde pozitif mi yani
evet canım pozitif benimkide böyle çıkmıştı kanda zaten pozitif olduğu belli. pazar günü acilde yada pazartesi günü devlette yada sağlık ocağında tekrar kan vermen gerekiyor. %60 veya daha üzeri artıs olması lazım sağlıklı gebeliklerde :)

Sağol canım😘bende yapmıcam diyodum ama doktoruma dedim siz yaptır derseniz yaptırırım o da yapalım dedi bilemedim sadece ultrason la bakılabiliyo mu acaba kan almadan
Bugün gittim bende doktora tarama testini sordum ultrasondan bakılıyor mu diye yok dedi sadece kandan anlaşılır , oysaki önceden hem kan hem de ultrasondan diye duymuştum bilmiyorum kim doğru söylüyor 🙂 gerçi bi tanışımız da sadece kandan baktırmış ultrasondan değil .. hepimiz için hayırlısı olsun

Bugün gittim bende doktora tarama testini sordum ultrasondan bakılıyor mu diye yok dedi sadece kandan anlaşılır , oysaki önceden hem kan hem de ultrasondan diye duymuştum bilmiyorum kim doğru söylüyor 🙂 gerçi bi tanışımız da sadece kandan baktırmış ultrasondan değil .. hepimiz için hayırlısı olsun
Bazı yerlerde ultrason da yapıldığını duydum ama doktora sormak lazım en kesin olarak.

bende ilk hamileliğimde medical park batıkent e gidiyordm Pınar hanıma cokta memnundum daha sonra değiştirmiştim doktorla alakalı değil ama sürekli fiyat değişikliği oluyodu bizede uymadı başka hastanede doğum yaptm ama şimdi oraya gitmekte kararlıym en baştan doğum paketiyle anlaşıp daha sonra farklı bişeyle karşılaşmamak için.
Memnunsan bence de öyle yap derim, enerjinin tuttuğu bir kadın doğumcu bulmak gerçekten çok zor. Medical Park'ın kadın doğum bölümleriyle ilgili çok olumlu şeyler duyuyordum ben de. Sonra tavsiye üzerine Meriç Bey'e gittim ve orda da kaldım.

Kızlar nasılsımoz ,benim sutyenın kopcasını bagladıgımız yerde tam sırtımın ortasında bir agrı acı gıbı bişi var, kemıge dokundgumda fln acııyo,var mı boyle bişi yasayan

Doktorların çoğu folbiol öneriyor çünkü eskiden az doz yeterli görülüyormuş ama yeni yapılan araştırmalarda yüksek doz olması gerekiyormus. Bir kaç farklı doktordan duydum.
Bilmem ki canım bu doktor çok iyidir zaten çoğu kişide gidiyor ben gebe kalmadan önce tam kullan diyodu hamilelikte tam fazla dedi dozu

Benim dr da bana ilk gittiğimde folbiolu değiştirdi hemem dozu çok yüksek dedi bu hapın folicus plus yazdı onu kullanıyorum şuan belki gittiğimde keser vitamin kan hapı falan başlar

Bide bebeğin başı aşağıda dedi bana ama düşük tehliken yok dedi sadece ağır kaldırma bol su iç ve de ilişki yasak hala anlamadım 🤔

Zaten 20li haftalarda detaylı ultrason olmuyor mu onda herşey çıkıyor diye biliyorum gerçekten insanın kafası karışıyor ama doğru diyorsun eskilere göre şuan herşey hormonlu zararlı besleniyoruz biraz düşünmem gerekecek bu konuda herşeyin hayırlısı🤔
Onuda isteyen yaptırıo canım

yanlısım varsa düzeltin ama ikili taramada sadece down sendromu olup olmadığı anlasılıyormus diye biliyorum. yada akraba evliliği varsa engelli olma durumuna bakılıyormus kanda. biz akraba değiiliz . down sendromlu olup olmadığıda bişeyi değiştirmeyecek sonuçta bir tedavisi yok
Canım evet dogru biliosun ben genel butun testler için yazdım ayrıntılı falan oluyo ya organlarına baktıkları. Bazı kişiler aşı falan yaptırmıo kendine de bebege de.

Bide bebeğin başı aşağıda dedi bana ama düşük tehliken yok dedi sadece ağır kaldırma bol su iç ve de ilişki yasak hala anlamadım 🤔
İlginç. Bebekler zaten 10. Haftadan sonra oynuyor acaba o yüzden mi dedi. Genel duruşu nasıl olmalı bilmiyorum ama

canmm detaylıyı yaptırcam ama ikili down sendrmna bakıyo öyle çıksa allah korusun aldırmicaksak yaptırmak mantklı değil bence ki zaten çok olumsuz sonç alıp bebegi gayt sağlklı doğan var..buda fazla ve gereksz evhama sebep veriyo hem bize hem bebege
Dogru haklısın

Back
X