2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
24. Hafta doldu 9.4 kilo almışım.57 ile kalmıştım. Çok canım sıkıldı şimdi böyle aldıysam kalan 3 ayda ne yaparım bilemedim

hiç canınızı sıkmayın. kimisi hamileyken alıyor, kimisi emzirirken. zayıfların daha çok aldığını düşünüyorum. ben ilk hamileliğimde çok zayıftım. ilk aylar hiç almayıp, nedense son aylarda çok kilo almıştım. emzirirken de verip aldım sanırım. şimdikinde zaten çok kilolu olduğum için hiç almıyorum gibi bişey mesela. ama yine de doktorum diyetisyene yönlendirdi :D

Arkadaşlar doğumdan sonra karın sikilasmasi icin korse takmak sağlıklı mi daha once doğum yapan annelerimizden fikir alabilir miyiz deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim 😊

ben ilk hamileliğimden sonra şunu almıştım:

çok da araştırıp almıştım. alanlar memnun genelde. sezaryene de uygundu. ama yine de yazın, lohusa halimle, dikişlerimle, aralıksız emen bir bebekle pek takamadım. annem varken biraz taktım o gidince bıraktım. hala da ilk hamileliğimin kilolarını vermediğimin için karnın sarkmasını dert etmiyorum şu anda. önce zayıflamam lazım sarkmayı dert etmem için :D

Arkadaşlar ben bir şey soracağım özellikle öğretmen olan arkadaşları ilgilendiren bir konu. Geçen ay bizim okuldaki bir arkadaşın cocugu oldu doğum babalık iznini geçen hafta kullandı. Benimde aklıma takıldı ve açtım mevzuatı okudum doğumdan hemen sonra kullanılacaktır ibaresi yok doğum izninde baktım onda da yazmıyor. Bende müdüre bugün gittim sordum hocam benimki yaza geliyor iznimi eylülde başlatsam olur mu mevzuatta acıkca belirtilmemiş dedim kullanma tarihini olur dedi. Şimdi kafam daha da karıştı

Arkadaşlar ben bir şey soracağım özellikle öğretmen olan arkadaşları ilgilendiren bir konu. Geçen ay bizim okuldaki bir arkadaşın cocugu oldu doğum babalık iznini geçen hafta kullandı. Benimde aklıma takıldı ve açtım mevzuatı okudum doğumdan hemen sonra kullanılacaktır ibaresi yok doğum izninde baktım onda da yazmıyor. Bende müdüre bugün gittim sordum hocam benimki yaza geliyor iznimi eylülde başlatsam olur mu mevzuatta acıkca belirtilmemiş dedim kullanma tarihini olur dedi. Şimdi kafam daha da karıştı
Kime sorsam kullanilmaz diyor ama evet yonetmelikte sadece dogum oncesi izin aktarilamaz diyor. Yani dogum oncesi izin yaza gelirse aktarilamaz diyor.Sonrasi icin aktarilamaz diye net bir sey yok. Resmen tatil geliyor biz doguruyoruz😏kazasiz belasiz selametle doguralim kucagimiza alalim da gerci.

Kime sorsam kullanilmaz diyor ama evet yonetmelikte sadece dogum oncesi izin aktarilamaz diyor. Yani dogum oncesi izin yaza gelirse aktarilamaz diyor.Sonrasi icin aktarilamaz diye net bir sey yok. Resmen tatil geliyor biz doguruyoruz😏kazasiz belasiz selametle doguralim kucagimiza alalim da gerci.
Öyle tabi ama net bişey olmayınca bide müdürde olur deyince bi sevindim ki ama meb danışma hattına bide il mem e soracam

Masallah bebisler baya buyumus :) Benimki minnak olacakmış teyzoşları 23+4teyiz 550 gr ız, gerçi ilk zamanlar 1 hafta geç döllenme demişlerdi ama büyümesi düzenli gidiyor neyse ki . Doktorumuz iri bi bebek olmaz dedi kuzuma :)
Sağlıklı olsun da gerisi önemli değil canım😍

24. Hafta doldu 9.4 kilo almışım.57 ile kalmıştım. Çok canım sıkıldı şimdi böyle aldıysam kalan 3 ayda ne yaparım bilemedim
Aynıyız canım bende 57 din şuan 67 diğerlerinde 25 ve 27 kilo aldım yine aynı olabilirim ben ☺sonra veriyorum ama hepsini kendiliginden

Bende az önce geldim acilden ilgilenmedi bile 27 haftalık olmadan nst kalp atışı bile dinleyemeyiz dedi sertleşme bile oldu migde yanmasından dolayı yapcak bişey yok olur dediler dediğin gibi yaşamayan bilemez gözümden yaş geliyor şuan yanıyor yememe de dikkat ediyorum neyin nesi bilemedim😔

sertlesme dedigin nedir peki? Bana acilde serum taktilar o gun rahatladm smdi tkrr oyleyim.

sertlesme dedigin nedir peki? Bana acilde serum taktilar o gun rahatladm smdi tkrr oyleyim.
Cok geçmis olsun Inşallah
Karnım da sertleşme oluyor bazen kasılıyor gibi şuanda acayip gribe yakalandım boğazlarım yara gibi acili aradım yapacak bişey yok dediler mecbur yarın sağlık ocağına giderim antibiyotiksiz düzelmez bugün de sabah olmaz kaç defa uyandım çenelerim ağrıyor 😔 zencefil bal limon içtim Banamısın demedi 😔

Back
X