Ben de yarın muayeneye gidecektim ama dokturumun acil bir durumdan dolayı çıkması gerekmiş on gün de yokmuş annemlerin yanında afyonda köydeyim kendi evim Eskişehir’de. Hangi doktora gitsem naapsam bu gidişle burda doğurcam.
Ben de bunu arkadaşımın yeğeni doğacak ekkmde ona yaptim. Ama hayatları birbirine nasil bitirsitcem bilmiyorum diktim arkadan ama.cok olmadi. Uhuladim biraz. Ponponlar da olmadı uçları tarancak. Cok beceremedim.
Merhaba :) yani bebeğin bulunduğu ortamın uygun sıcaklığı 22-23 dereceydi sanırım. Bizim ev kaloriferli ve merkezi sistem değildi, alt komşumuz sadece bir odada oturup sadece o odayı yaktığı için biz ne kadar yakarsak yakalım zor ısınıyorduk ama çok şükür bir sıkıntımız olmadı. Siz yine de aklınıza takılan ne varsa bebeğin doğduktan sonraki doktor kontründe doktorunuza kafanıza takılan her şeyi liste yapıp sorun. Ben doktorun odasına girince bebeğim ağlamaya başlıyordu kafamdaki soruların çoğunu soramadan odadan çıkıyorduk. Baktım aklımda tutarak olmayacak küçük kağıda notlar alıp soruyordum :)
Tecrübeli anneler daha rahat oluyorlar tabi ama ilk kez doğum yapacaklar ilk bebeklerine kavuşacaklarda ister istemez bir tedirginlik ilklerin bilinmeyen heyecanı ve stresi olabiliyor. Bazı şeyler başa gelince tecrübe ediliyor ne kadar anlatılsa da ne kadar okunsa da :) Ama kucağınıza bebeğinizi alınca öyle bir güç gelecek ki size hepsinin üstesinden çok iyi geleceksiniz :) bazı arkadaşlar doğumla ilgili video ya da yazılar okuyor tabi bence olumlu yazıları okumanızı tavsiye ederim. Sizi korkutan kişileri ya da videoları dinlemeyin. Doğumun nasıl olduğunu ağrının nasıl geldiğini sezeryanla normal doğum arasındaki iyileşme ya da başa gelecek durumlar var tabi, bilin ama korkutmasın sizi :)
Ben de bunu arkadaşımın yeğeni doğacak ekkmde ona yaptim. Ama hayatları birbirine nasil bitirsitcem bilmiyorum diktim arkadan ama.cok olmadi. Uhuladim biraz. Ponponlar da olmadı uçları tarancak. Cok beceremedim.
sağol cnm. toplu yaptırdım ben. 2tane kapı süsü(biri kızıma farklı model), 50makrome anahtarlık, emzik zinciri, 2tane ayrı anne ve baba için anahtarlık toplam 300verdim.
Ben bugun hazirlamaya basladim daha bitmedi oyle agzi acik bekliyorbakim cantasini hazirladim o bitti ben 1 gecelik 2 pijama takimi birde hastaneden cikarken giyecegim takim koydum
Biraz yürüyüş yapmak iyi gelebilir belki. Ben de bunaldım evde olmaktan oluyor heralde. Oturdukça oturasım geliyor, evdeki işleri de yapamıyorum ama sürekli gözümün önündeler sinirlerim bozuluyor Her gün diyorum işleri halledeceğim ama her gün aynı oluyor patates gibi oturuyorum yerimde
Tamamen aynı durumdayım her işim yarım kalıyor hiç bişe yapmak gelmiyor içimden hep bi halsiz hissediyorum gece uyuyabiliyorum ama gündüz tekrar uykum geliyor iyice eve bağlı hantal bişe oldum
ben de hic yurumuyorum ya nkrmal doğum istiyorsan yuru diyorlar. Sicakta adanada nasil yuriyim aksam da cok kalabalık bizim cadde her yer kafe sanki korona cirit atiyor gibi.
Hastane çantamı da hala yapmadım temizliği de cok üşengecim zten üşengectim gebelkte katlandı
Tamamen aynı durumdayım her işim yarım kalıyor hiç bişe yapmak gelmiyor içimden hep bi halsiz hissediyorum gece uyuyabiliyorum ama gündüz tekrar uykum geliyor iyice eve bağlı hantal bişe oldum