Ne güzel olmuş doğumunSipinal dediginiz belden asagisi dimi canim oyle oĺdu uyustururlarken hicbirsey hissetmedim zaten hazirliklar tmamlanana kadar uyusmustum cok degisik his 5dk da cikiyo bebek sonra bebisime bakarken diktiler asiri agrim olmadi daha kotu bekliyordum ben acikcasi herkesin agri esigiyle alakali heralde ama bi sure agri kesici verdiler sanirim ona borcluyum
Farklı yastıklar vardı ondan istedim bunlardan almış ama çok hoş olmuşYaaaa çok şahane olmuş bayıldımmm, ben o yastıklardan görmedim hiç, görsem bende alırdım kesingüle güle gelsin kuzucuk
Maşallah canim görünce çok şaşırdım aslında zamanımız ufaktan gelmeye başladı ama işler ciddiye bindi artık sona geliyoruz hepimiz. Allah analı babalı büyütsün.Iyi insan olsunSipinal dediginiz belden asagisi dimi canim oyle oĺdu uyustururlarken hicbirsey hissetmedim zaten hazirliklar tmamlanana kadar uyusmustum cok degisik his 5dk da cikiyo bebek sonra bebisime bakarken diktiler asiri agrim olmadi daha kotu bekliyordum ben acikcasi herkesin agri esigiyle alakali heralde ama bi sure agri kesici verdiler sanirim ona borcluyum
Ben çay kaşığı ile vermiştim ilk kızımda. Yine öyle çay kaşığı ile veririm ihtiyaç olursa. Bir şey almadım valla.Kızlar bebek doğunca biberona alışıp meme reddi yaşamaması için kaşık biberon yada medela calma biberon bakıyorum ama ikisinden de memnun olanlar/olmayanlar var.
Daha önce bunlardan kullanan var mı yada çevrenizden duyduğunuz, tavsiye edebileceğiniz birşey?
_seastar_ sen kaşık biberon aldım demiştin değil mi? Aklıma takılan şu, bebek bununla içerken çok fazla hava yutmaz mı? Bana yutar gibi geliyor emin olamadım.
Medela calma biberon da bebek çekmeden akıtmıyormuş o yüzden meme reddi yaşanmıyormuş ama bir zaman sonra akıtıyor yada bebek hava yutuyor gaz sancısı çekiyor gibi yorumlar da var. O yüzden çok kararsız kaldım.
Ekim annelerinde biberondan dolayı full meme reddi yaşanıyor o yüzden gözüm korktu artık.
Çok uğraştırmaz mı öyle uzun sürmez mi?Ben çay kaşığı ile vermiştim ilk kızımda. Yine öyle çay kaşığı ile veririm ihtiyaç olursa. Bir şey almadım valla.
Sadece hastanede mama vermiştim, bi de evde süt sağıp verdik bi kaç kere o kadar. Memeden emsin istedim ben hep. O yüzden zorlamadı. Zaten memeye çok çok zor alıştırdım valla biberon da verseydim hiç emmezdi heralde.Çok uğraştırmaz mı öyle uzun sürmez mi?
Hava yutmaz mı bir de?
Canım ben mochi almistim,ucunda aparat var.onunla vereceğim ilk..fotosunu koydum.sonra chicco biberon u aldırmıştı hemşire annenin meme ucuyla uyumlu .Kızlar bebek doğunca biberona alışıp meme reddi yaşamaması için kaşık biberon yada medela calma biberon bakıyorum ama ikisinden de memnun olanlar/olmayanlar var.
Daha önce bunlardan kullanan var mı yada çevrenizden duyduğunuz, tavsiye edebileceğiniz birşey?
_seastar_ sen kaşık biberon aldım demiştin değil mi? Aklıma takılan şu, bebek bununla içerken çok fazla hava yutmaz mı? Bana yutar gibi geliyor emin olamadım.
Medela calma biberon da bebek çekmeden akıtmıyormuş o yüzden meme reddi yaşanmıyormuş ama bir zaman sonra akıtıyor yada bebek hava yutuyor gaz sancısı çekiyor gibi yorumlar da var. O yüzden çok kararsız kaldım.
Ekim annelerinde biberondan dolayı full meme reddi yaşanıyor o yüzden gözüm korktu artık.
Ne güzel bilgiler vermiş.Kızlar aklınıza takılan bir soru olursa hastanenizdeki ebeye danışın. Son gittiğimde aklımdaki her şeyi sordum sağolsun beni çok rahatlattı. Süt gelmezse diye yanıma biberon ve şırınga aldim mama almadım dedim ikisini de çıkartın biz kabul etmiyoruz dedi .Sütün gelmediği durumlarda bebeğin ağzına uygun şırınga hast var onunla deneyeceğiz dedi benim sağma makinam yok hast için gerekli değil zaten dedi .Hastanemizde cihaz hariç sıfır acıkıp aparatları veriliyormuş. Meme ve biberon çantana en son koyacağın şey olsun dedi sütüm un geleceğiyle ilgili beni çok güzel gaza getirdi. Süt yapacak ve yememek gereken şeyleri saydi. Özellikle stres olmamami belirtti. Gogus icin kremi 37.haftada sürecekmişim göğüs pedi önermiyormuş göğüs kalkanı olmalıymış vende yok sadece uç için bi aparat var.gogus pedleri sütle birlikte o bölgeyi kurutup hava almasını engelliyormuş. Ben depent kullan at alt açma bezi vs almıştım ama gerek yok biz veriyoruz dedi kalsin bavulda cikartamam. Benim için en önemli kısim duş alma kendimi iyi hissetmezsem doğumun ertesi günü bana yardımcı eşliğinde kısa bi duş aldırabilirlermis. Hemen şampuan ve havlu da koydum.Hastane yemeklerini sevmezsen sana söyleyeceğim yemekleri birine yaptırıp getirtebikirsin dedi sorun değil kaldigimda yemiştim.
Bayağı konuştuk iste cok rahatladım.Evindede ilk günler tentene temas mutlaka yapmalısın dedi evde üst bölgen çıplak bebeğide bezle bırakarak göğsüne koyup otur sadece öylece oturun dedi.Hastamede giydirip getirceklermis daha sonra biz gelince soyundurucaz dedi. Bayagi konuştuk işte.
Süt için arpa buğdaygiller .bulgur boza aşure gibi tarçın dere otu ısırgan kurusu bitki çayı komposto az sekerli 3 lt su duzenli uyku pek mümkin defil ama yardim alarak uyumalıymışım himmm baska ne vardi yiyecekleri unuttum baharatli yemiycekmisim koltuk altindan cikan kokudan bile rahatsiz oluo meme reddi yaparlarmış cemen acuka gibi.Hergun duş dusta memeye masaj birde Offff çok heyecanlıyım bilgi aldikca size yazarim
Tamam canım 28. 08.2020 doğumu 28inci haftada 790 gram doğdu eda deniz adı35yagmur35 canım bu tabloyu demiştim, eğer yazalım istersen bilgilerini yazda ilk sıraya senin minnoş hanımı ekleyelim.
Benim kızımın adı eda denizAdlari ne acaba kızların kızlar maşallah elini çabuk tuttu geldiler
Sagol canim hepimizin hayirli evlatlari olsun insallah valla col yakin dogumlar heran hersey olabilir artikMaşallah canim görünce çok şaşırdım aslında zamanımız ufaktan gelmeye başladı ama işler ciddiye bindi artık sona geliyoruz hepimiz. Allah analı babalı büyütsün.Iyi insan olsun
Valla kesinlikle haklisin canim benim sezeryandi ve zorlanmadim yeterki bebek emsin kendi getiriyor sutunu rabbim herkese boll boll sut versin bebislere sifa olsunBir de süt gelmesi kesinlikle sezaryenle alakalı değil.
Plesanta rahimden ayrıldığı an süt gelmeye başlar hatta çoğu kadının sütü daha hamileyken geliyor.
Sezaryen oldum sütüm gelmedi demeyin.
Gelen sarı kıvamlı sıvı da süt, insanlar onu saymıyorlar ama bebek için en önemli şey o yoğun Kolostrum olacak.
Hatta cahillik işte onu sağıp atarlarmış bilmeyenler.
meme reddindense gazı tercih ederim sanırımKızlar bebek doğunca biberona alışıp meme reddi yaşamaması için kaşık biberon yada medela calma biberon bakıyorum ama ikisinden de memnun olanlar/olmayanlar var.
Yok malesef şimdi memelerin iyi günleri sonra 2 sene emzirince epey sarkıyorben de bu aralar meme meselesine taktım. mochi aldım sğamak için bi de süt saklama poşetleri alıcam. ekim eylül annelerinde hep ortak sorun meme reddi çünkü biberon kullanımı var. o yüzden biberon almaktan vazgeçtim sanırım.
bi de çok dert ettiğim bi mesele daha var. şimdi bu hamilelikle benim memeler kaç katına çıktı, e haliyle sarktı. babanne memesi sahibiyim resmen. bakamıyorum çok üzülüyorum.
bu düzelir mi zamanla?
veya memeleri çok büyüyüp yine de formunu koruyabilen varsa ne yaptınız? egzersiz falan işe yarar mı acaba?
Bende lavaboya kalkarken gözlerim zor açılıyor sonra hiç uykum yok.Neyse dünyadan Mars görünecekmiş balkona çıkıp bakıyorum ara ara görürsem size de haber veririm . ☺Uyandım ve tekrar Uyuyamiyorum
Her gece aynısı
Rahatım aslında batmam yanmam yok bu gece ama alışkanlık oldu uyanıyorum ve Uyuyamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?