- 24 Ağustos 2012
- 6.055
- 7.342
- 398
Evet canım sağolsun benim hiç güvenim yoktu ama senin dediğin gibi şeyler dedi gerekirse tek gogusde 45 dk bekleyin dedi emmese bile ağzı memede kalsin prolaktin hormonu beyne sinyal gönderip süt hormomunu uyarıyormuş. Her annenin sutu olmak zorunda yapılan hata bu çocuk ac deyip mama takviyesi vermek diyor .Uyuyorsa ayaklarını durtup uyandiracakmisim. Gece uyandiranin yoksa alarm kur dedi 2 saatte bi uyandır ağzıma ver diyor.Esim sanıyor ki bebeği beşiğe koyucaz yetişkin insan gibi sabah uyanacak uyuyan çocuğu neden uyandıralım diyorNe güzel bilgiler vermiş.
Evet kızlar sütünüze güvenin, kimsenin dediğini takmayın.
O gelen sarı koyu kıvamlı şey bebeğe yeter de artar. (Kolostrum)
Sürekli ağlıyor diye doymuyor bu bebek diyenlere nanik yapın.
Doymuyor değil bebek yakınlık istiyor sadece, 9 ay karnında olduğu sizi istiyor sadece.
Azıcık emip uyurlar evet çünkü çeneleri çok süt içecek kadar güçlü değil, mideleri de küçücük olacak. Yorulacaklar uyuyacaklar, tekrar uyanıp emecekler.
Bnm 34 gibi kasılmalarım artmıştı ama o kasılmalar rahatsız ediyo insanı sadece bi kere 5-6 saat sürdübayanlar merhaba,
bebegim 33+3'te ve bi kaç gündür tuhaf derecede inanılmaz hareketli maşallah..
kendine yer açar gibi ittiriyor geriyor karni..alttan üstten baskısı bitmiyor.
pozisyonunuda aldığını söylüyor dr.
rahime baya baya baskı yaptığını da hisseder oldum.
bu haftalarda normal midir?
daha ileri haftalardaki ark'lar yorum yapabilir mi?
yalanci sancılarim mi başlıyor acaba?
Kızlar bebek doğunca biberona alışıp meme reddi yaşamaması için kaşık biberon yada medela calma biberon bakıyorum ama ikisinden de memnun olanlar/olmayanlar var.
Daha önce bunlardan kullanan var mı yada çevrenizden duyduğunuz, tavsiye edebileceğiniz birşey?
@_seastar_ sen kaşık biberon aldım demiştin değil mi? Aklıma takılan şu, bebek bununla içerken çok fazla hava yutmaz mı? Bana yutar gibi geliyor emin olamadım.
Medela calma biberon da bebek çekmeden akıtmıyormuş o yüzden meme reddi yaşanmıyormuş ama bir zaman sonra akıtıyor yada bebek hava yutuyor gaz sancısı çekiyor gibi yorumlar da var. O yüzden çok kararsız kaldım.
Ekim annelerinde biberondan dolayı full meme reddi yaşanıyor o yüzden gözüm korktu artık.
ben de bu aralar meme meselesine taktım. mochi aldım sğamak için bi de süt saklama poşetleri alıcam. ekim eylül annelerinde hep ortak sorun meme reddi çünkü biberon kullanımı var. o yüzden biberon almaktan vazgeçtim sanırım.
bi de çok dert ettiğim bi mesele daha var. şimdi bu hamilelikle benim memeler kaç katına çıktı, e haliyle sarktı. babanne memesi sahibiyim resmen. bakamıyorum çok üzülüyorum.
bu düzelir mi zamanla?
veya memeleri çok büyüyüp yine de formunu koruyabilen varsa ne yaptınız? egzersiz falan işe yarar mı acaba?
Ben de 4 de kalktım gozlerimde gram uyku yok
Ben hiç hatırlamıyorum karna bastırıldığını ilk sezeryanimda olmadı öyle birşey bence gözünüzü korkutmayın akışına bırakın deri bunları düşünüp kendinizi bunaltmayi benim sezeryanim çok rahat ti bir tek acı hissetim yer ilk ayağa kalktigim zaman oldu başka da olmadı sizde düsünmeyin bence ben doğumu hiç düşünmüyorum bile birşekilde çıkacak ordanKızlar ben ekim annelerinde okudum şimdi karna bastırılıyormuş neden ki çok acılı biseymis bana da bastırırlar mi .Ben çok mız mız bişeyim canım da kıymetli ameliyatimda mimicik kesiler için bile ortalığı yikmisim. Sanırım çok acılı bi işlem beni bekliyor çok korkmaya başladım☹
Bi anlık bisi rahimde odem ve kan gitsin diyeKızlar ben ekim annelerinde okudum şimdi karna bastırılıyormuş neden ki çok acılı biseymis bana da bastırırlar mi .Ben çok mız mız bişeyim canım da kıymetli ameliyatimda mimicik kesiler için bile ortalığı yikmisim. Sanırım çok acılı bi işlem beni bekliyor çok korkmaya başladım☹
Gnaydin dalmışım geri biraz ihihiO zaman günaydın
Aynen bendimm sezeryan banada risksiz gelıyo bebiş için ozellıkle pamuk gibi cıkarıyolar stres olmadan. Napıcam bılmıyorum hayırlısı
Kaç cm den sonra epidural yaptırdın pekı??Benim ilk gebeligim normal doğumdu ama agrısız doğum epudurel iğne yaptırdım. Suyum evde gelmişti ama ben bir türlü anlayamadım. Kontrole gittimde doğumum başlamıştı. Rahimim 6 cm olmuş tu ve hiç sancı çekmediğim halde inşanlah yine öyle olur. Sende güzel düşün bir bakarsın doğmuş bitmişte
Bende biraz daha uyumuşum artık kalktım sıkıldım yat kalk uyu uyanGnaydin dalmışım geri biraz ihihi
Hiç görmedim böyle birşey ne renk bu tam anlaşılmıyorKızlar bu sabah ıdrara gittiğimde kalkarken bunu gördüm sizce ciddi birşeymıdır bebekte hareketsız suan doktora gitsem mi bılemedim kahverengi leke gibi birşey başına gelen varmı ?
Aynen bende hıc anlamadm uyku sersemiydim kahverengi gibi sulu ama kıvamlı degıl doktoruma yazdım umarım görür ama belkı aramızda boyle olan vardır diye attım acaba nişan başlangıcı mıHiç görmedim böyle birşey ne renk bu tam anlaşılmıyor
7 cm den sonra iğne yapıldı. Agrım yine de yoktu ama korktum artacak diye ben istedimKaç cm den sonra epidural yaptırdın pekı??
hmm catida aci var miEvet normal doğum uygunsa düşünüyorum dedim oda önce bebeğin durumuna baktı sonra çatı muayenesi yaptı
Kıyamam ya yorulmalarınıNe güzel bilgiler vermiş.
Evet kızlar sütünüze güvenin, kimsenin dediğini takmayın.
O gelen sarı koyu kıvamlı şey bebeğe yeter de artar. (Kolostrum)
Sürekli ağlıyor diye doymuyor bu bebek diyenlere nanik yapın.
Doymuyor değil bebek yakınlık istiyor sadece, 9 ay karnında olduğu sizi istiyor sadece.
Azıcık emip uyurlar evet çünkü çeneleri çok süt içecek kadar güçlü değil, mideleri de küçücük olacak. Yorulacaklar uyuyacaklar, tekrar uyanıp emecekler.
Kızlar bu sabah ıdrara gittiğimde kalkarken bunu gördüm sizce ciddi birşeymıdır bebekte hareketsız suan doktora gitsem mi bılemedim kahverengi leke gibi birşey başına gelen varmı ?
Kızlar bu sabah ıdrara gittiğimde kalkarken bunu gördüm sizce ciddi birşeymıdır bebekte hareketsız suan doktora gitsem mi bılemedim kahverengi leke gibi birşey başına gelen varmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?