- 16 Mart 2011
- 265
- 575
- 303
Bence de hiç risk almaya gerek yok dönerse kendi döner belli olmaz dönmezse de sağlıklı gelmesi önemli olanBen de şimdi Türkiye'den tanıdığım bir kadın doğum uzmanıyla telefonda konuştum. dublin'de tanışmıştık şans eseri sonra tr ye döndü o. Doktor hanım direk sezeryan önerdi gerek yok risk almaya diye. Tabiki sezeryanin iyilesme süreci daha zordur dedi, bir de biz sadece eşim ve ben varız burda. Aileler gelemedi vizeler kapalı pandemiden dolayı. Ama masajla döndürme yuzdee elli başarı oranı varmış. Bebeğin makat gelişinde de vardır bir hikmet dedi sebebi oluyormuş genelde. Elle döndürmeye çalışıp huzursuz etmeye gerek yok dedi bana. Hak verdim
Burada da zorlamiyorlar, 5dk süren bir masaj yapıyorlar, elle hafif baskı yaparak poposuna ve başına. Bebek de kendini itiyormus o sıra döneceği varsa. Bana da bir kas gevşetici yapıyorlarmış rahim rahatlasın diye. O sırada ultrasonda bebeğe bakıyorlar kalp ritmini dinliyorlar. 1000 vakadan 1nde risk olusabiliyormus o durumda acil sezeryana alıyorlar. Onun dışında bebek dönmek istemezse zorlamıyor bırakıyorlarmis. Acı yok ama konforlu bir süreç değil dedi ebeler burdaki. Yani azcik rahatsız hissedeceksin kendini dediler.
Ben sanırım yaptirmayacsgim. Cumaya gün almıştım ama yarın iptal edeceğim. 39. Haftaya sezeryan günü versinler daha iyi
İnşallah müdahaleler işe yarar Allah yardımcınız olsun2cm açıklığın var ciğer gelistiri yapıldı durdurmaya çalışıyorlar kızlar nts çok sancı çıkıyor
Demek ki fark edilmiyor canım rahmin kısalması. Sen hiç stres yapma dua et kulaklığı tak müzik dinle durdururlar sancini. Ahhh bu bebekler hepsi nazlıKızlar sağolun hepiniz . Ama benim gibi yapmayın bugün randevu olmasa ağrı diye umursamayacaktim . Alt karnım a akşamdan beri ağrı giriyor du ama adet sancısı bile denemez belimdede vardı arasıra . Meğer rahim açılmaya baslamis fark etmemiştim .
canım çok geçmiş olsun insallah sağlıcakla gelir bebeğinKızlar sağolun hepiniz . Ama benim gibi yapmayın bugün randevu olmasa ağrı diye umursamayacaktim . Alt karnım a akşamdan beri ağrı giriyor du ama adet sancısı bile denemez belimdede vardı arasıra . Meğer rahim açılmaya baslamis fark etmemiştim .
Canım 2 kilo üstü kuvezde kalmıyor çok dr dedi ki bana kalsa bile 10 gün kalır ,benim hep erken dogum riskim vardı.o yüzden lütfen sakin kalmaya çalış,heyecanlanma çok önemli demişti.34 olduk canım bugün
Çok güzel canım çok beğendim .. benim ki de böyleKapı süsümüzde bugün geldi. Nasıl kızlar ben çok beğendim.
Canım sen nasılsın? Ağrın sızın çok mu?2cm açıklığın var ciğer gelistiri yapıldı durdurmaya çalışıyorlar kızlar nts çok sancı çıkıyor
Canım ben verdim halıları yıkamaya , baza mutfak dolabı yorgan yastık Yıkama işi bitti şükür36.hafta bitsin evi dip köşe temizleyelim artik.gözümde büyüdü iyice.halılar yıkamaya verilecek.perdeler yıkanacak.camlar silinecek.çekmeceleri bazayı döktük sildik.yorganlar yıkandı güneşlendi.yazlıklar kaldırılacak kışlıklar cikacak.Temizlik yapmayı özlemişim cok pis giresim var.ama yapamiyorum tabi.bekliyorumki dr.dogum şugün desin bende güzel güzel evimi temizliyim valizimi aliyim gidiyim dogurayimDr.um hersey yolunda Kasımın 2.haftası gibi normal zamanında gelecek gibi diyor
Ay maşallah çalışmaya devam edenlere hayranım gerçekten, ben şimdi evde evi az toplarken bile nefes nefese kalır oldum yaaa, Allah sizlere güç versin.Canım ben verdim halıları yıkamaya , baza mutfak dolabı yorgan yastık Yıkama işi bitti şükürbanyo camlar portmanto avizeler kaldı.. en sona da silip süpürme ... bi yandan da çalışmaya devam ediyorum .. askında bir an önce her işimi bitirsem de rahat rahat uzansam dinlensem istiyorum
29 ekim i düşünme bence canım ... çocuk okula başladığı zaman doğum günleri atlanıyor hep ... bide 29 ekim in gölgesinde kalıyor bence doğum günü ..Aslında 29 ekimi soracağım 37+4 oluyorum ama sormama da gerek var mı bilmiyorum çünkü verdiği tarih aralığı 2-9 kasım erkende olmasın çok 39 karada kalmak istemiyorum canım ya günler geçmiyor sanki.11 .11 bende düşündüm de o gün hastane aşırı yoğun olur yengem 12.12 doğurmuştu özel hast old halde mahşer yeri gibiydi ☺
Ayy tarih bike seçemiyorumEşim de 3 kasım salı olsun 5 günlük babalık iznimi tam kullanayim derdinde .Bizim kafalar karışık
Güle güle kullansın kuzu güzel günlerde inşAllahÇok güzel canım çok beğendim .. benim ki de böyle
Canım hiç sıkma canını zaten belli bir haftaya geldin doğsada sorun olmaz. Pozitif olSelam kizlar doktordayim ve sancım çıktı galiba doguracagim dua edindoktor muane edecek simdi
Sakinim aslında ama durduramıyor kar sanciyi işin tuhafı bel dışında agrimda yokCanım 2 kilo üstü kuvezde kalmıyor çok dr dedi ki bana kalsa bile 10 gün kalır ,benim hep erken dogum riskim vardı.o yüzden lütfen sakin kalmaya çalış,heyecanlanma çok önemli demişti.
Artık saldım kuzum doğarsa doğar stres yaptikca daha kötü oluyorum. Başım çatlıyor . Sanciyi durduramiyorlarCanım sen nasılsın? Ağrın sızın çok mu?
Suçlama sakın kendini nerden bileceğiz neyin ne olduğunu, kanama dayanamadığınız bir ağrı olmadığı müddetçe evde bekliyoruz hepimizde iştehiç korkma, dualarımız seninle ve bebeğinle, gelirse de risk yok kalırsa da daha ne olsun
Canım durduramiyorlar . Ağrım yok aslındaLimon11 canım geçmiş olsun inşallah durdururlar sancini da birkaç hafta.daha bekler bebek benimde bugün sancim çok biraz.yoruldum dinlenince geçmesini umut ediyorum ama sen böyle olunca.korktum
Evet canım zaten erken ya 38+2 yada 39+1 olacak büyük ihtimal doktorumla kararlastiracagim. Bir kaç yazı okudum 38.haftaya her ne kadar zamanın da deselerde beyin ve akciğer gelişimi tam tamamlanmamış oluyormuş emme refleksi geç geliyormuş sezeryan olacaksa 39 .hafta ideal diyorlar. Iyice sabırsızlandım ben günler durdu sanki29 ekim i düşünme bence canım ... çocuk okula başladığı zaman doğum günleri atlanıyor hep ... bide 29 ekim in gölgesinde kalıyor bence doğum günü ..
hakkında hayırlısı olsun canım benim. elbette onda da vardır bir hayır. sağl salim kavulursun inşallah bebişineBen de şimdi Türkiye'den tanıdığım bir kadın doğum uzmanıyla telefonda konuştum. dublin'de tanışmıştık şans eseri sonra tr ye döndü o. Doktor hanım direk sezeryan önerdi gerek yok risk almaya diye. Tabiki sezeryanin iyilesme süreci daha zordur dedi, bir de biz sadece eşim ve ben varız burda. Aileler gelemedi vizeler kapalı pandemiden dolayı. Ama masajla döndürme yuzdee elli başarı oranı varmış. Bebeğin makat gelişinde de vardır bir hikmet dedi sebebi oluyormuş genelde. Elle döndürmeye çalışıp huzursuz etmeye gerek yok dedi bana. Hak verdim
Burada da zorlamiyorlar, 5dk süren bir masaj yapıyorlar, elle hafif baskı yaparak poposuna ve başına. Bebek de kendini itiyormus o sıra döneceği varsa. Bana da bir kas gevşetici yapıyorlarmış rahim rahatlasın diye. O sırada ultrasonda bebeğe bakıyorlar kalp ritmini dinliyorlar. 1000 vakadan 1nde risk olusabiliyormus o durumda acil sezeryana alıyorlar. Onun dışında bebek dönmek istemezse zorlamıyor bırakıyorlarmis. Acı yok ama konforlu bir süreç değil dedi ebeler burdaki. Yani azcik rahatsız hissedeceksin kendini dediler.
Ben sanırım yaptirmayacsgim. Cumaya gün almıştım ama yarın iptal edeceğim. 39. Haftaya sezeryan günü versinler daha iyi
Burada 39.haftadan önce sezeryan günü vermiyorlar. Planlı sezeryandan bahsediyorum tabiki. Bugün bana da seçenek sunarlarken masajdan korkuyorsan direk 39.haftana sezeryan günü verelim demişlerdi. Sanki geç bir hafta gibi gelmişti bana ama demekki o zaman tam zamaniBu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz39. haftadan önce sezaryen olmayın
March of Dimes, Amerika'da, prematüre doğumların önüne geçmek için çeşitli araştırmalar yapan/yaptır...blogcuanne.com
zaten normal olan 38+lar.yani 38tamamlanmış 39a girilmiş oluyor. çoğu sezeryan da bu haftalarda planlanıyor. çoğunlukla bakıldığında 40a giden normal süreç de az gibi. ben 40tan sonra kaka yeme olayından falan tırsardım sanırımBu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz39. haftadan önce sezaryen olmayın
March of Dimes, Amerika'da, prematüre doğumların önüne geçmek için çeşitli araştırmalar yapan/yaptır...blogcuanne.com
Ulkemizde 37.haftadan itibaren normal diyorlar ama yurt dışında öyle değilmiş Bana da geç bir tarih geldi beklersem risk artarmış gibi .Cuma günü gelsin de detaylı görüşeyimBurada 39.haftadan önce sezeryan günü vermiyorlar. Planlı sezeryandan bahsediyorum tabiki. Bugün bana da seçenek sunarlarken masajdan korkuyorsan direk 39.haftana sezeryan günü verelim demişlerdi. Sanki geç bir hafta gibi gelmişti bana ama demekki o zaman tam zamani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?