2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Benim bebek bas olarak ve boy olarak iri buyuk ihtimal sezeryan dediler cok bel agrisi ceken biriyim o kesme seslerini falanda duymak istemiyorum epidural istemiyorum yani tabi daha doktorla konusmadim normal anestezide 50 dakikada falan uyaniyorlar diye okudum bu konuda bilgisi olan var mi artilari eksileri neler

Bu arada epidural sonrasi belimin agrisi gecm3di hikayeleri cok okudum dogrulugu nedir ama b3b3gi h3mej goremeyeceksin durumu benim acimdan cok cok on3mli degil madem normal olmuyor o sesleri duyup kendimi germek istemiyorum

Yumurta ,su,muz

Minik değildir emin ol,anne babaya benzer her cocuk gelişimleri farklı.. saglikli olsun da ..bu arada en çok yumurta,muz,avokado,ceviz,ayran süt yedim ictim.. bu ara çok nerdeyse hergun ...
Bende çok yedim bu hafta 300 gr almış ama yine de minik gibi olsun sağlıklı sıhhatli olsun da

Degil canim haftalik 200 gr la 300 gr arasi normalmis doktorunla konustunmu

Hadi gozunaydin kuzum o zsmana kadar 3 kiloyu coktan gecer sen bide endise ediyordun bak minnoşun ne guzel buyumuş kilo almis annesikac haftalik oldun bakalim
Aaaa gerçekten aynı gün doğum yapçaz, gel aynı hastanede yapalım kızlara resim atarız

Boyu kilosu da çok iyi bence, sen boşuna takılıyorsun
Evet kızlar saolun almış bu hafta biraz daha dr da 3 kilo civarı doğar dedi tam 36 yim 38 buçuk haftada doğacak bu son günler de beslenmeme dikkat edeyim artık rabbim nasıl kararladi ise öyle olsun
wendy evet aynı gün yapacağız senin saatin belli mi benim aynı gün sabah yatışımı yapacak gün içinde nasıl ayarlarsa o zaman olacak ameliyat

38 olalım inşallah en azindan canım
37 yi beklemen bile zor görünüyor dedi doktor, o yüzden ona razıyım ne bileyim, inşallah hayırlı vakitte olur.
Ugurbocuuu canım sen de kayserideydin değil mi? Bir de wendy arkadaşımız vardi sanirim. Hangi doktora gidiyorsun şu an, doğumu nerede düşünüyorsun

Canım çok yiyerek bir haftada 300 gram aldıysa daha 3 haftan var. Aynı tempoda yemeye devam et.
2500 Gr bebek kendini her türlü rahatlikla idare eder inşallah. Annem 40. Haftasında beni 2400 doğurmuş, kız kardeşimi 4000 doğurmuş ama sen daha hızlı geliştin üçüncü ayda ikiniz de aynı kilodaydiniz dedi. Şu an bizim de 2500 görünüyor kilosu. Annem hiç takılma gayet iyi diyor

Kızlar birsey danışmak istiyorum on alti gunde bebeğin sadece 90 gram almasi normal midir
Kaç kilo aldığından ziyade haftası ile uyumlu mu bu daha önemli sanırım? Gelişim geriliği var mıydı sizde ben yanlış mi hatırladım yoksa beklenen haftalık 200 gram alması.
Benim bebeğim her muayenede bir hafta önde çıkıyordu, son iki muayenesinde bir hafta geri çıkıyor. Son bir haftada 100 gram almış sadece

Kendime yeni geldim kızlar geldim doktordan.
35+5 3170 gr 51 cm olmuş makat pozisyonu yüzü yine kapalı içe dönük halde duruyor .Nts sancim çıkmadı. Ama trafikte saatlerce kalınca arabada çok fazla istifra ettim elim ayagim uyuştu allahtan poşet vardı. Muayeneye girdiğimde uyuşmuş haldeydim aklimdaki hicbir soruyu sormadım not defterime sorularımı yazdığım halde bide.Haftaya tekrar çağırdı doğum tarihi o zaman netleşecekmis.

Nts şancı çıkmadı canım gece regl sancısı vardi doktorum suyun kanaman düzenli sancin tansiyonun 14-9 olursa hemen geliyorsun dedi.Doguma hazırlıyormuş rahim kendini ondan oluyormuş

Geçmiş olsun ah mide bulantısı insanı maffediyor ben de hala kusuyorum midem bulanıyor ceken bilir diyebilirim sadece doktora mı gittiniz ne yaptınız bilememişsinizdir.

Bana kramp girdi ggecebacak ağrım oldu,hemen 3 e çıkardı magnesit i ,,geçirdi o da
Canim benim bacagimda cok kotu tuta tuta yuruyorum oturamiyorum ayakta kalamiyorum surukluyorum bacagi cocuklarla ilgilenmek yemek yapmak hersey ustumde insallah bebek agrisidir bende kemik erimesi cok fazlaydi 2. bebegimde kaburgam kirildi ondanmi diyip korkuyorum

Bende dr dan çıktım
Bebeğim 2550 gr boyu 49 cm
2 kasım doğum tarihi daha fazla beklemeyelim dedi
Canim masallah kilosu korktugun kadar degilmis bence normal daha iki bucuk hafta var dahada alir insallah cogumuz kasim basi dogum yapacak heralde karar verdinmi ozeldemi devlettemi yapacaksin
Canim o degisiyo ama o kadar fazla surmuyo uyayanan kadar odana cikarmiyolar bende spinalde cok telaslanirim diye dusunuyorum genel anestezide agrin biraz fazla oluyo Rabbim yardimcimiz olsun
Dr bisey demedimi canim gelisimiyle alakali kotu bisey olsaydi dr soylerdi su anda kac kilo bebegin

ayy aynı sehırde msnz super oluuur :)

Evet canım hatta aynı doktora gidiyorduk ama doktorum Pandemi servisi sorumlusu olunca polikliniği bıraktı, maalesef aynı doktor olamıyoruz artık.

Yaa kilosu çok iyi olmuş çok sevindim, bana da saat söylemedi ilk seni alırım istersen dedi ama kızımı 9da okula bırakıyor babası, muhtemelen oradan sonra gelir o gelince 9.30 gibi alır beni de. İstersen öğleden sonraya kalsın dedi de öğleden sonraya ayaklanmak daha iyi sanırım.
Evet canım aynı doktorduk biz.

Degil canim haftalik 200 gr la 300 gr arasi normalmis doktorunla konustunmu

Hadi gozunaydin kuzum o zsmana kadar 3 kiloyu coktan gecer sen bide endise ediyordun bak minnoşun ne guzel buyumuş kilo almis annesikac haftalik oldun bakalim
Canım bugün gidecem sorayim bakalım gerçi hic duzenli beslemedim onlami alakalı yoksa başka bir durummu var bilemedim ya;(

Evet canım vardı .bir hafta iyi bence kuzum ama bilemiyorum ki neden böyle oluyor bana bir perinatolog gorsun dedi ..yemekle alakası var mi yokmu bilemedim

Sezeryan gününü çok geç verdiler ya 39+6da 4 Kasim. Bu arada bir çılgınlık yapıp masajla döndürmeyi denedim, doktora güvendim. İki kez denedi, önce göbekten kas gevşetici yaptı sonra bebeği hafif basınç uygularak eliyle döndürmeye çalıştı. Bebek de hareket ettiği için döndü ve kafasını aşağı getirdi, hadi birbultrasonda bakalım demeye kalmadan kendini geri attı eski pozisyonuna. Bir kez daha deneyelim dedi doktor, bu sefer tam ters yönde biraz daha bastırarak denedi, bebek pek istemedi o taraftan dönmek o yüzden çok az canım yandı, neuseki dondurmeyi başardı, bir kalp atışını kontrol edeyim demeye kalmadan yine eski pozisyonuna geri attı kendini bebe. Ya vazgeçtim artık. Donesi yok. Ben elimden geleni yaptım. Hiçbir sebep de yok. Baktık ki gayet dönebiliyor. Sadece istemiyor dedi doktor. Sezeryan günüm de çok geç ya bayram tatiline denk geliyormuş burda cadılar bayramı var ay sonu. 40.haftamda dogurucam resmen

Yaa bak sen minnoşa, demek ki hala yeri varmış dönmek istese döner yani kendi de, bence tarihim geç diye üzülme, tam sezaryen vakti o hafta. Her işte bir hayır var derler, tatili falan takma kafana.

bence sezaryen gununun gec olması cocuk acısından iyi aslında. ztn donmediği icin erken doğum gibi doğum baslaması gibi bi risk olmaz gibi olsa da acil sezryna alırlar yanı prosedür oyle turkıyede. ben de szryan yaptırsam 39 + x bir gune alırdım 4 falan muhtemelen 39 dolduktan sonra cocuklar emme acısından daha guclu oluyorlarmıs. senin ufaklık baya ınatcı ve basına buyruk olcak galiba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…