- 1 Nisan 2012
- 450
- 962
- 303
Buyurun bakalım akrep bebekleri
Evet canım ben hüma ya gidiyorum dr um gönül erkan sen hangi hastaneye gidiyorsun37 yi beklemen bile zor görünüyor dedi doktor, o yüzden ona razıyım ne bileyim, inşallah hayırlı vakitte olur.
Ugurbocuuu canım sen de kayserideydin değil mi? Bir dewendy arkadaşımız vardi sanirim. Hangi doktora gidiyorsun şu an, doğumu nerede düşünüyorsun
Evet canım ben hüma ya gidiyorum dr um gönül erkan sen hangi hastaneye gidiyorsun
Çok cesaretlisin canım ben olsam korkardım göbek bağı vs koparsa yada plesenta ayrılırsa diye başka bir grupta bir arkadaş var başına gelmişti de senin yapan kişi de uzman tabiki de yine de insan tedirgin oluyor artik bu 2 denemeden sonrada bebek sezaryenle gelmek istediğine göre gönül rahatlığı ile bekle sezaryen gününü elinden geleni yaptınSezeryan gününü çok geç verdiler ya 39+6da 4 Kasim. Bu arada bir çılgınlık yapıp masajla döndürmeyi denedim, doktora güvendim. İki kez denedi, önce göbekten kas gevşetici yaptı sonra bebeği hafif basınç uygularak eliyle döndürmeye çalıştı. Bebek de hareket ettiği için döndü ve kafasını aşağı getirdi, hadi birbultrasonda bakalım demeye kalmadan kendini geri attı eski pozisyonuna. Bir kez daha deneyelim dedi doktor, bu sefer tam ters yönde biraz daha bastırarak denedi, bebek pek istemedi o taraftan dönmek o yüzden çok az canım yandı, neuseki dondurmeyi başardı, bir kalp atışını kontrol edeyim demeye kalmadan yine eski pozisyonuna geri attı kendini bebe. Ya vazgeçtim artık. Donesi yok. Ben elimden geleni yaptım. Hiçbir sebep de yok. Baktık ki gayet dönebiliyor. Sadece istemiyor dedi doktor. Sezeryan günüm de çok geç ya bayram tatiline denk geliyormuş burda cadılar bayramı var ay sonu. 40.haftamda dogurucam resmen
Öyle imiş şimdi öğrendim
Evet canım cok yiyemedim ama süt ve cevize ağırlık verdim artık onlar sayesinde mi yok bu haftalarda böyle mi alıyor bilmem doğumdan 1 hafta önce yine gideceğim zaten dr lar da 2500 gr i geçince normal kabul ediyorlarCanım çok yiyerek bir haftada 300 gram aldıysa daha 3 haftan var. Aynı tempoda yemeye devam et.
2500 Gr bebek kendini her türlü rahatlikla idare eder inşallah. Annem 40. Haftasında beni 2400 doğurmuş, kız kardeşimi 4000 doğurmuş ama sen daha hızlı geliştin üçüncü ayda ikiniz de aynı kilodaydiniz dedi. Şu an bizim de 2500 görünüyor kilosu. Annem hiç takılma gayet iyi diyor
Valla çok tepem attı aslında tam sezeryan kağıdını imzaliyordum ama doktor kendisi de makat gelişiydim ben zamanında annem denemiş donmemisim falan diye anlatırken cesaret geldi işte. Ya tutarsa dedim. Sabah da 3 kişide denemiş ikisi dönmüş biri dönmemiş. Öyle değişik bir deneyim oldu :) daha da kilimi kipirtstmicam sezeryan gününü beklicem sessiz sakin, bunaldım çok cunkuÇok cesaretlisin canım ben olsam korkardım göbek bağı vs koparsa yada plesenta ayrılırsa diye başka bir grupta bir arkadaş var başına gelmişti de senin yapan kişi de uzman tabiki de yine de insan tedirgin oluyor artik bu 2 denemeden sonrada bebek sezaryenle gelmek istediğine göre gönül rahatlığı ile bekle sezaryen gününü elinden geleni yaptın
Al benden de aynisi :) ben bir de elle dondurmeyi denedim bugün doktorlaKızlar kontrolden çıktım az önce ama şoktayım4-5 haftadır baş geliş pozisyonda olan bebek makat gelişe dönmüş sezaryenden vazgeçip normal doğuma karar vermiştik geçen hafta ama bu hafta böyle birşey çıkınca doktor mecburi sezaryen olmak zorunda kalırsın dedi tekrar dönmezse tarih seç dedi
2 arkadaşım sezeryanla doğum yaptı ve 40 i çıkar çıkmaz hamile kalmışlar kızlarının araları 11 er ay oldu yaş bile yok üst üste doğum normalde de olsa biraz annenin vücudunu toplaması yeniden depolarını yenilemesi açısından iyi ama artık sezaryenler çok güzel yapılıyor dikişle ilgili hiç bir sorun olmuyorTers gitme olasılığı hepsinde var. Normal doğum, elle dondurme ya da sezeryan. Sezeryandan ben ameliyat olduğu için korkuyorum bir de tekrsr cocuk istiyorsan aradan zaman geçmesi lazım diyorlar. 37, yaşıma girdim ben eğer tekrar cocuk isteyeceksek çok ara vermeyi düşünmüyordum herşey yolunda gitseydi. O yüzden normal doğsun belki bir sene sonra tekrsr çocuk yaparız demistim. Bir de işte annemin doğumlari kolay olunca hep o kalmış aklimda. Bilinçaltıma işlemiş pozitif deneyim olarak
Annenin kemikler dişler mahvolmustur.. Zamanla daha belli olur. Kalıcı kilolar... Allah yardım etsin ben iki bebek arası sık hamile kalanlara çok üzülüyorum i.2 arkadaşım sezeryanla doğum yaptı ve 40 i çıkar çıkmaz hamile kalmışlar kızlarının araları 11 er ay oldu yaş bile yok üst üste doğum normalde de olsa biraz annenin vücudunu toplaması yeniden depolarını yenilemesi açısından iyi ama artık sezaryenler çok güzel yapılıyor dikişle ilgili hiç bir sorun olmuyor
Ama kalsiyum depoları vitamin depoları doğum yapmış kadında haliyle azalıyor normal yada sezaryen farketmez şöyle bir 9 12 ay en az beklemek ikisindede iyi olur
Ölçüm hatasıdır canım aynı dr mu ölçtü ikisini de kaçken kac olmuş bebek ve birde plesenta kordon vs ne durumda onlarda önemliKızlar birsey danışmak istiyorum on alti gunde bebeğin sadece 90 gram almasi normal midir
Bence yeniden eski pozisyonunu alır yaa, doğuma sancısıyla bile dönebilir dedikleri gerçekten doğruymuş, yerleri var hala demek ki, benim korkun dönerken dönerken kordona dolanmasınlar.Kızlar kontrolden çıktım az önce ama şoktayım4-5 haftadır baş geliş pozisyonda olan bebek makat gelişe dönmüş sezaryenden vazgeçip normal doğuma karar vermiştik geçen hafta ama bu hafta böyle birşey çıkınca doktor mecburi sezaryen olmak zorunda kalırsın dedi tekrar dönmezse tarih seç dedi
kesinlikle hem cocuğa hem anneye haksızlık. basıma gelmesinden cok korkarım. hatta arkadaslarıma da basına gelenlere hem uzulup hem de sitem etmistim. ben en az 4 yas koymak isterim araya hatta 5 6 ama yasım 30 nolcak bilmem. amaAnnenin kemikler dişler mahvolmustur.. Zamanla daha belli olur. Kalıcı kilolar... Allah yardım etsin ben iki bebek arası sık hamile kalanlara çok üzülüyorum i.
Arada en az sezeryan için 2yıl.bebeklerin psikolojileri için ise 4yıl olması lazım...
Valla canım hiç öyle degillerAnnenin kemikler dişler mahvolmustur.. Zamanla daha belli olur. Kalıcı kilolar... Allah yardım etsin ben iki bebek arası sık hamile kalanlara çok üzülüyorum i.
Arada en az sezeryan için 2yıl.bebeklerin psikolojileri için ise 4yıl olması lazım...
Evet bende oğlanı yollayıp gidicem hastaneye sonra babası alacak onu okuldan dr da çok az 5 dk girmelerine izin vereceklerEvet canım hatta aynı doktora gidiyorduk ama doktorum Pandemi servisi sorumlusu olunca polikliniği bıraktı, maalesef aynı doktor olamıyoruz artık.
Yaa kilosu çok iyi olmuş çok sevindim, bana da saat söylemedi ilk seni alırım istersen dedi ama kızımı 9da okula bırakıyor babası, muhtemelen oradan sonra gelir o gelince 9.30 gibi alır beni de. İstersen öğleden sonraya kalsın dedi de öğleden sonraya ayaklanmak daha iyi sanırım.
Evet canım aynı doktorduk biz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?