- 31 Ağustos 2018
- 1.323
- 2.643
- 133
- 37
Kesinlikle katılıyorum herkesin acı eşiği ağrı durumu doğumu kendine özel. Şimdi normal doğumu övmek için sezeryanada tü kaka dememek lazım bu seferde biz ilk doğumu olup zorunlu sezeryan olmak zorunda kalanlar korkuyoruz. Bende normal istedim ama nasip olmadı. Yapacak birşey yok dediğin gibi Allah doğumumuzun kolay geçmesini nasip etsin. Bol sütümüz olsun evlatlarımız sağlıkla dünyaya gelsin inşAllahbence herşeyi akışına bırakın. nasıl gelecekse öyle gelsin bebişleriniz. her doğum anneye özeldir. yaşadığınız tecrübeye göre yöneliyorsunuz. ben sezeryan olduğum için normali denemek istemedim hiç. zaten bu 3.dikişim olacağından normale cesaret de edemem.
hepsi gelip geçici. bakın ekim annelerine. doğum sonrası kimse doğumu değil bebeğini,sütünü,emzirmesini konuşuyor.
Bende ağlıyordum tam yazını okurken o kadar zor ki halden anlayan insanın olmaması yanında yörende. Bizimde doğuödan sonra kim ne zaman gelecek ne kadar kalacak davası. Kvalide kp görümce ilk gün gelecekler bari bir hafta durup dönsünler diyorum eşimde kv kalsın bize baksın istiyor babasıgiller dönsün sorun şu ki kadın kalmak istemiyor kocası yokken ki bize bana bebeğe de bakmak istemiyor sorumluluk almayı sevmiyor. Kp 6ay kalın desek valizlerini toplayıp yerleşecek görümcem hiç bir işten tutmaz. Annem yok o yüzden ablam kendini sorumlu hissediyor doğumun olacağı gün ben yanında okayım vs diyor ama 5saat yol kim getirip dönecek onuda. Kimse kalmasın bebeği sevip gitsin herkes dedim bıktım ya kalp kırmadan heveslerini kırmadan bi plan yapalım diyor eşimde ilk kez torunları olugor diye bende ilk kez anne olacağım ama ne heves ne moral kalıyor kimin umrundaKızlar selam,
Ya benim psikolojim yerlerde. Kimseyle konuşmak muhatap olmak kimseden bir şey istemek istemiyorum. Zaten tüm hamileliğim sıkıntılı geçti Allah beterinden saklasın. Pandemi diye evi kapadık eşimin ailesinin yazlığa gittik. Orada 3-4 ay kaldık ama aşırı bunaldım, rahat edemedim. Evime dönmek istedim eşim bin surat. Neyse artık ben her şeye takmaya başlayınca mecbur döndü kavga etmeye başladık. Burada iyiydim ama şimdi ağırlaştım. İşimi zor yapıyorum. Eşim çalışmıyor evde. Oturduğum yer pandeminin patlak bölgesi kadın filan da almak istemiyorum. Eşime cam sildirdim geçen kan çıkıyordu. Hep bahanesi benim aşırı titiz olduğum takık olduğum yönünde ama halbuki değilim. Kayınvalidem görümcem yakın oturuyor ama kayınvalidem yeni ameliyat oldu onlar kendi derdinde şu an. Hatta eşim 2 günlüğüne kampa gitti, yalnız bırakmamak için kuzenini bıraktı bize. Ben de dedim daha gidemez gitsin alsın hevesini. Kuzeni de sabahın köründe ayaklandı teyzeme tek başına bakamazlar ben gideyim diye. Hani bir şey olursa ara dedi ama ben zaten iyi değilim kafa olarak, kimseye müdanam olsun istemiyorum. Dün bütün gün tektim gece 2 ye kadar. Oğlum var işte 7 yaşında ama onun da bakımı derdi bitmiyor. Bir de akşam mutfakta kızartma yaparken kaza oldu su sıçradı yağa, her yer yağ banyosu, yangın çıkacak diye korktum, üstüne panikten koca bir bardak kırdım. Ya ben eğilemiyorum bile karnım büyük, ama 2 saat onları temizlemeye çalıştım.
Hayır korkum ayağım kayar yağdan cama basarım diye. Bebek için korkuyorum ama temizlemesem olmaz. Bugün tabi keyifsiz uyandım. Eşimi de pişman etmek istemiyorum hem git dedi hem tavır yapıyor demesin. Sonra dedim biz taşındık beri storları indirmedik, çamur akar onlardan doğumdan önce indir de yıkayalım. ay yine iş çıkarmam mı kaldı, titizliğim mi. Bir sürü laf, artık tutamadım kendimi başladım ağlamaya. Oturdum ağlıyorum şimdi Allah gerçekten kimseye muhtaç etmesin. Çok bunaldım birinden bir şey istemekten.
Ben gece tuvalete çok uyanmıyorum uyku tatlı geliyor farketmeden tutmuş oluyorumAynı durumdayım ama ben tuvalete en az hiç abartmıyorum beş kere kalkıyorum. Bu beni yoruyor fena halde. Bazen çok tuvaletim gelmiş oluyor o zaman kalkamıyorum eşim arkadan destek yapıyor. Vinç tutsak şu son günlerde iyi olacak galiba.
Hamilelik başlı başına zorluyor zaten hele böyle birzman da muhtaç olmak daha kötü ama eşinin sna yardımcı olması gerekiyorKızlar selam,
Ya benim psikolojim yerlerde. Kimseyle konuşmak muhatap olmak kimseden bir şey istemek istemiyorum. Zaten tüm hamileliğim sıkıntılı geçti Allah beterinden saklasın. Pandemi diye evi kapadık eşimin ailesinin yazlığa gittik. Orada 3-4 ay kaldık ama aşırı bunaldım, rahat edemedim. Evime dönmek istedim eşim bin surat. Neyse artık ben her şeye takmaya başlayınca mecbur döndü kavga etmeye başladık. Burada iyiydim ama şimdi ağırlaştım. İşimi zor yapıyorum. Eşim çalışmıyor evde. Oturduğum yer pandeminin patlak bölgesi kadın filan da almak istemiyorum. Eşime cam sildirdim geçen kan çıkıyordu. Hep bahanesi benim aşırı titiz olduğum takık olduğum yönünde ama halbuki değilim. Kayınvalidem görümcem yakın oturuyor ama kayınvalidem yeni ameliyat oldu onlar kendi derdinde şu an. Hatta eşim 2 günlüğüne kampa gitti, yalnız bırakmamak için kuzenini bıraktı bize. Ben de dedim daha gidemez gitsin alsın hevesini. Kuzeni de sabahın köründe ayaklandı teyzeme tek başına bakamazlar ben gideyim diye. Hani bir şey olursa ara dedi ama ben zaten iyi değilim kafa olarak, kimseye müdanam olsun istemiyorum. Dün bütün gün tektim gece 2 ye kadar. Oğlum var işte 7 yaşında ama onun da bakımı derdi bitmiyor. Bir de akşam mutfakta kızartma yaparken kaza oldu su sıçradı yağa, her yer yağ banyosu, yangın çıkacak diye korktum, üstüne panikten koca bir bardak kırdım. Ya ben eğilemiyorum bile karnım büyük, ama 2 saat onları temizlemeye çalıştım.
Hayır korkum ayağım kayar yağdan cama basarım diye. Bebek için korkuyorum ama temizlemesem olmaz. Bugün tabi keyifsiz uyandım. Eşimi de pişman etmek istemiyorum hem git dedi hem tavır yapıyor demesin. Sonra dedim biz taşındık beri storları indirmedik, çamur akar onlardan doğumdan önce indir de yıkayalım. ay yine iş çıkarmam mı kaldı, titizliğim mi. Bir sürü laf, artık tutamadım kendimi başladım ağlamaya. Oturdum ağlıyorum şimdi Allah gerçekten kimseye muhtaç etmesin. Çok bunaldım birinden bir şey istemekten.
Bende ağlıyordum tam yazını okurken o kadar zor ki halden anlayan insanın olmaması yanında yörende. Bizimde doğuödan sonra kim ne zaman gelecek ne kadar kalacak davası. Kvalide kp görümce ilk gün gelecekler bari bir hafta durup dönsünler diyorum eşimde kv kalsın bize baksın istiyor babasıgiller dönsün sorun şu ki kadın kalmak istemiyor kocası yokken ki bize bana bebeğe de bakmak istemiyor sorumluluk almayı sevmiyor. Kp 6ay kalın desek valizlerini toplayıp yerleşecek görümcem hiç bir işten tutmaz. Annem yok o yüzden ablam kendini sorumlu hissediyor doğumun olacağı gün ben yanında okayım vs diyor ama 5saat yol kim getirip dönecek onuda. Kimse kalmasın bebeği sevip gitsin herkes dedim bıktım ya kalp kırmadan heveslerini kırmadan bi plan yapalım diyor eşimde ilk kez torunları olugor diye bende ilk kez anne olacağım ama ne heves ne moral kalıyor kimin umrunda
Bende dogdugunda doktra sorup en kisa surede yaptrcm sanirim 1. Aydn erken yapmiorlr ama emin deilmKızlar belki bileniniz vardır oğlu olacaklar sünnetle ilgili ne düşünüyor ben ne kadar erken olursa öyle yaptırmak istiyorum bu konuyla ilgili bilgi alan var mı ben hep hastaneye gittiğimde soracağım unutuyorum belki soranınız vardır ☺
sarılık riski ortadan kalkar kalkmaz uygun görürse doktor ben de yaptıracağım. 15günlükten sonra yapılabiliyor bir sorun yoksa. hatta hemen yaptıranları da okudum ama ben beslenme falan biraz düzene girince yaptıracapım.Kızlar belki bileniniz vardır oğlu olacaklar sünnetle ilgili ne düşünüyor ben ne kadar erken olursa öyle yaptırmak istiyorum bu konuyla ilgili bilgi alan var mı ben hep hastaneye gittiğimde soracağım unutuyorum belki soranınız vardır
Ay canimmm o kadar iyi anlıyorum ki seni bizde benzer şeyler yaşıyoruz. Çok zor. Takmamaya çalış. Benimde öyle benim eşim de hiç biseye yardım etmek istemiyor. Çay bardağını bile götürmekten aciz. Bende zorlanmaya başladım artık. Bıraktım yani ugrasamicam dedim artıkKızlar selam,
Senin ne güzel hazırmış bende bu hafta sonu hazirlicam artık çantanı benim de çarşamba tekrar kontrol var bu hafta bol bol dinlen kendini yorma dedi dedin gibi bende çarşamba günün durama göre kişisel bakımı yapicam ondan sonrası kısmet artık ne zaman gelirlerse ilk doğumum böyle değil di cok planlı olmuştu şimdi korku sardı bu arafa magnezyum hapını 2 çıkardı birde progestran verdi akşamları yatarken 1 tane kullan dediaynı durumda gibiyiz. ben de akşam nst ye giricem henüz girmedim.eğer sorunlu çıkarsa salı tekrar nst olacak ona göre karar verilecek. benimki de kafayı baya gömmüş kanala rahim ağzımda kısalma var geçen haftaya göre hızlı kısalmış. dinleneceğiz artık. şimdş herleyi hazırladım çanta vs tamam benim. sadece kişisel bakımım var onu da nst ye göre ayarlıcam
Bende doktorun en uygun dedigi gün hemen yaptiricam canimKızlar belki bileniniz vardır oğlu olacaklar sünnetle ilgili ne düşünüyor ben ne kadar erken olursa öyle yaptırmak istiyorum bu konuyla ilgili bilgi alan var mı ben hep hastaneye gittiğimde soracağım unutuyorum belki soranınız vardır ☺
Bende yenidoğan sunnneti yaptırmak istiyorum 15 günlük filan hemen yapıyorlarmış ama eşim pek razı değil ama doğunca sorup hemen yaptircam.Kızlar belki bileniniz vardır oğlu olacaklar sünnetle ilgili ne düşünüyor ben ne kadar erken olursa öyle yaptırmak istiyorum bu konuyla ilgili bilgi alan var mı ben hep hastaneye gittiğimde soracağım unutuyorum belki soranınız vardır
Tabi canım sezaryen dikişiyle normal doğum dikişi bir olabilir mi. Sezaryen bildiğin ameliyat, deri, yağ dokusu, kaslar, rahim vs 7 kat kesiliyor, sonrasında iyileşmek çok daha zor. Keşke ben de normal doğum yapabilseydim, ilki sezaryen diye bu da öyle olmak zorunda malesef. Normal doğum isteyen anneleri okudukça o kadar mutlu oluyorum ki onlar adınaKesinlikle.... Bazıları alttan dikişi söylüyorlar zor diye.. Sezaryen ile kıyaslıyor onda da dikiş var diyorlar.
Sezaryende iç içe bir sürü dikiş var...
Ama normalde sadece cilt dikişi var. Ağrıları acıları bir değil. Sezaryen ağrısı daha çok...
Canım birilerinden bir şeyler istemekte zor ama şu süreçte yalnız kalmakta çok zor. Ben hamileliğimin 6.ayından beridir evde yalnızım eşimin taini çıktı yurtdışına gitti eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim ama onlarda köyde oturuyorlar gelip gidemiyorlar gerekli bir şey olmadıktan sonra. Kendi ailem başka şehirde ve onlara çok kızgınım görüşmüyoruz.Her işimi her şeyimi 3 aydır kendi başıma yapıyorum. Son haftaya geldim eşim haftaya izin alıp gelecek doğum için. O vakte kadar doğum oluverirse hastaneye kendi başıma gitmek zorundayım. Birde üstüne bebekte sağlık sorunu olma ihtimali ortaya çıktı doğumdan sonra belli olacak hasta mı değil mi. Ben bir şekilde güçlü durmaya çalışıyorum sana tavsiyem sende Allahtan sabır dile güçlü ol ağlamak üzülmek bir şeyi halletmiyor...Kızlar selam,
Öyle tabi evde muhabbet sohbet zamanları geçecek gece kimse bnmle uykusuz kalmaz kendi yiyecekleri yemeği yapıp bebek sevecekler gündüz ben bi odaya tıkılacağım bide tesettürlü olunca. Herkes bebeği görsün gitsin inş öyle yaparlarcanım sana kimsenin kalıp bakmasına gerek yok emin ol bebeğe de hiç kp ile birlikte yerleşmek isteyen kaynanayi kabul etme ne isleri var 1 hafta fazlasıyla yeter ben hoc kimseyi istemiyorum Allah büyük konusturmasin içten içe herkese öfkeliyim burda çok güzel heyecanlar paylaşılıyor hamilelikler konuşuluyor diye yazmadım ama ne kardeslerim kaldı kalbimi kırmadık ne kv herkese içten kirginim anneme bile ama ondan acı çıkarmak üzmek istemiyorum şimdi ameliyattan çıkana kadar o gece artık gelirlerse haber ederim gelirler eve geldikten sonra kimse lazım değil anneme de diycem nezaketle yorulma anne git diye kimse lazım değil başıma kimseyi toplayamam bir taş çorbamı kendim yaparim kimseninde adı gelip bana bakmış olmaz
Aa gercekten yalnız ne kadar zorlanmissndr ya kyamam üzüldüm.Canım birilerinden bir şeyler istemekte zor ama şu süreçte yalnız kalmakta çok zor. Ben hamileliğimin 6.ayından beridir evde yalnızım eşimin taini çıktı yurtdışına gitti eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim ama onlarda köyde oturuyorlar gelip gidemiyorlar gerekli bir şey olmadıktan sonra. Kendi ailem başka şehirde ve onlara çok kızgınım görüşmüyoruz.Her işimi her şeyimi 3 aydır kendi başıma yapıyorum. Son haftaya geldim eşim haftaya izin alıp gelecek doğum için. O vakte kadar doğum oluverirse hastaneye kendi başıma gitmek zorundayım. Birde üstüne bebekte sağlık sorunu olma ihtimali ortaya çıktı doğumdan sonra belli olacak hasta mı değil mi. Ben bir şekilde güçlü durmaya çalışıyorum sana tavsiyem sende Allahtan sabır dile güçlü ol ağlamak üzülmek bir şeyi halletmiyor...
Humana 4lü ile galactago damla aldım ben ilk bebekte memnun kalmıştım, sen de düşünebilirsin ilk zamanlar lazım olabilir. Bestlak da aynı işi görüyor sanırım.valla ben şu an doğum sonrasını planlıyorum. sadece hipp çay aldım. başka birşey alsam mı bestlak falan bilemedim.
Bende tavsiye etmiyorum hemen yapılmasını sünnet hiç kolay degil oğlum 2 yaşında çok zorlanmıştı agrı sızısı çok oluyor ben kıyamam herhalde bu defa yapmaya ama eger yaptırmak isteyen varsa tavsiyem 2 yada 3 aylıkken yapılması yeni doğan bebek yeterli şekilde beslenme uyku düzeni olmuyorsarılık riski ortadan kalkar kalkmaz uygun görürse doktor ben de yaptıracağım. 15günlükten sonra yapılabiliyor bir sorun yoksa. hatta hemen yaptıranları da okudum ama ben beslenme falan biraz düzene girince yaptıracapım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?