Evet öyle kimseden bişi beklemedim istemedim hastaneye bile kendim araba kullanarak gidip geliyorum hala tek başıma. Kaynanam görümcem çocuk bakmaktan anlamıyolar bir iştende anlamıyolar köy insanı şehirde iki gün dursalar sıkılıyolar ki gelip kalsalar bide onlara yemek hazırla misafir ağırla derdi olacak. O nedenle hiç gelin demedim. Yeri geldi ağırda kaldırdım yeri geldi camda sildim Allah a şükür düşük tehlikesi falan olmadı hamileliğimi son haftasına getirdim. Şimdi ise yeterki bebeğim sağlıklı olsun ben her şeye katlanırım diyorum. Eşim daha 2 yıl gelemeyecek.Aa gercekten yalnız ne kadar zorlanmissndr ya kyamam üzüldüm.
Eşiniz hangi ülkeye gitti? Eğer uzun dönem gittiyse keşke birlikte gitseydiniz dogum sonrası bakım için en azından birlikte olmak kolaylık ssglayabilirCanım birilerinden bir şeyler istemekte zor ama şu süreçte yalnız kalmakta çok zor. Ben hamileliğimin 6.ayından beridir evde yalnızım eşimin taini çıktı yurtdışına gitti eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim ama onlarda köyde oturuyorlar gelip gidemiyorlar gerekli bir şey olmadıktan sonra. Kendi ailem başka şehirde ve onlara çok kızgınım görüşmüyoruz.Her işimi her şeyimi 3 aydır kendi başıma yapıyorum. Son haftaya geldim eşim haftaya izin alıp gelecek doğum için. O vakte kadar doğum oluverirse hastaneye kendi başıma gitmek zorundayım. Birde üstüne bebekte sağlık sorunu olma ihtimali ortaya çıktı doğumdan sonra belli olacak hasta mı değil mi. Ben bir şekilde güçlü durmaya çalışıyorum sana tavsiyem sende Allahtan sabır dile güçlü ol ağlamak üzülmek bir şeyi halletmiyor...
Suriyeye gitti. Benim gitme ihtimalim yok maalesef. O bölgeye sivillerin girmesi bile yasak. 2 yıl orada olacak.Eşiniz hangi ülkeye gitti? Eğer uzun dönem gittiyse keşke birlikte gitseydiniz dogum sonrası bakım için en azından birlikte olmak kolaylık ssglayabilir
Eşin gerçekten bu durumda düşüncesiz davranmış ama onun tavrının seni etkilemesinde elinden geldiği kadar izin verme. Benim eşim de işi için sürekli şehir dışına çıkıyor bi de bu arada babası rahatsızlandı eve geleceği vakitte ona gidiyo buraya gelmek yerine. Ben de kendi kafama göre takılıyorum temizlik doktor vs herşeyi kendim planlıyorum azar azar yapıyorum yapamazsam da yapılmaz önemli değil. Bebek gelince kalacağı yer temiz olsun huzurlu bi annesi olsun gerisi hallolur.Kızlar selam,
Ya benim psikolojim yerlerde. Kimseyle konuşmak muhatap olmak kimseden bir şey istemek istemiyorum. Zaten tüm hamileliğim sıkıntılı geçti Allah beterinden saklasın. Pandemi diye evi kapadık eşimin ailesinin yazlığa gittik. Orada 3-4 ay kaldık ama aşırı bunaldım, rahat edemedim. Evime dönmek istedim eşim bin surat. Neyse artık ben her şeye takmaya başlayınca mecbur döndü kavga etmeye başladık. Burada iyiydim ama şimdi ağırlaştım. İşimi zor yapıyorum. Eşim çalışmıyor evde. Oturduğum yer pandeminin patlak bölgesi kadın filan da almak istemiyorum. Eşime cam sildirdim geçen kan çıkıyordu. Hep bahanesi benim aşırı titiz olduğum takık olduğum yönünde ama halbuki değilim. Kayınvalidem görümcem yakın oturuyor ama kayınvalidem yeni ameliyat oldu onlar kendi derdinde şu an. Hatta eşim 2 günlüğüne kampa gitti, yalnız bırakmamak için kuzenini bıraktı bize. Ben de dedim daha gidemez gitsin alsın hevesini. Kuzeni de sabahın köründe ayaklandı teyzeme tek başına bakamazlar ben gideyim diye. Hani bir şey olursa ara dedi ama ben zaten iyi değilim kafa olarak, kimseye müdanam olsun istemiyorum. Dün bütün gün tektim gece 2 ye kadar. Oğlum var işte 7 yaşında ama onun da bakımı derdi bitmiyor. Bir de akşam mutfakta kızartma yaparken kaza oldu su sıçradı yağa, her yer yağ banyosu, yangın çıkacak diye korktum, üstüne panikten koca bir bardak kırdım. Ya ben eğilemiyorum bile karnım büyük, ama 2 saat onları temizlemeye çalıştım.
Hayır korkum ayağım kayar yağdan cama basarım diye. Bebek için korkuyorum ama temizlemesem olmaz. Bugün tabi keyifsiz uyandım. Eşimi de pişman etmek istemiyorum hem git dedi hem tavır yapıyor demesin. Sonra dedim biz taşındık beri storları indirmedik, çamur akar onlardan doğumdan önce indir de yıkayalım. ay yine iş çıkarmam mı kaldı, titizliğim mi. Bir sürü laf, artık tutamadım kendimi başladım ağlamaya. Oturdum ağlıyorum şimdi Allah gerçekten kimseye muhtaç etmesin. Çok bunaldım birinden bir şey istemekten.
Ben de sormadım ama hemen doğar doğmaz yaptırmayı düşünmüyorum. Önce sarılık tamamen bi geçsin sonra genel durumuna göre doktor tavsiyesine göre karar veririm.Kızlar belki bileniniz vardır oğlu olacaklar sünnetle ilgili ne düşünüyor ben ne kadar erken olursa öyle yaptırmak istiyorum bu konuyla ilgili bilgi alan var mı ben hep hastaneye gittiğimde soracağım unutuyorum belki soranınız vardır ☺
Canim normal dogum ucretleri daha pahali evet dr ugrasmsk istemiyo planli bi sekilde geliinmek istiyoSanirim maddi olarak hastanenin işine geliyor, doktorlarinda işine geliyor tarih belli oldugundan, doktor gecenin bir yarısı kalkıp gelmek zorunda kalmıyor dogumhaneye. Bir dönem herkes sezeryan oluyordu, şimdi yavaş yavaş normali de çok teşvik ediyorlar çok duyuyorum Türkiye'de. Epidural var şimdi en azından acı duymuyorsun. Toparlanma süren çok daha kisa normal doğumda. Bir risk olsa doktorun zaten hiç göze almaz eminim. Hayırlısı olsun senin için de bebiş için de
Ahh ahh anlaşılmamak ne kadar kötü yaşayan biliyor. Erkekler baba oluyor ama cok zaman geçince. Siz cok haklısınız biraz olsun anlaşılmak cok mu zor. Benim de yedi yaşında oglum var ama o bile bir sürü iş cıkarıyor. Rabbim gönlünüze ferahlık versin inşallahKızlar selam,
Ya benim psikolojim yerlerde. Kimseyle konuşmak muhatap olmak kimseden bir şey istemek istemiyorum. Zaten tüm hamileliğim sıkıntılı geçti Allah beterinden saklasın. Pandemi diye evi kapadık eşimin ailesinin yazlığa gittik. Orada 3-4 ay kaldık ama aşırı bunaldım, rahat edemedim. Evime dönmek istedim eşim bin surat. Neyse artık ben her şeye takmaya başlayınca mecbur döndü kavga etmeye başladık. Burada iyiydim ama şimdi ağırlaştım. İşimi zor yapıyorum. Eşim çalışmıyor evde. Oturduğum yer pandeminin patlak bölgesi kadın filan da almak istemiyorum. Eşime cam sildirdim geçen kan çıkıyordu. Hep bahanesi benim aşırı titiz olduğum takık olduğum yönünde ama halbuki değilim. Kayınvalidem görümcem yakın oturuyor ama kayınvalidem yeni ameliyat oldu onlar kendi derdinde şu an. Hatta eşim 2 günlüğüne kampa gitti, yalnız bırakmamak için kuzenini bıraktı bize. Ben de dedim daha gidemez gitsin alsın hevesini. Kuzeni de sabahın köründe ayaklandı teyzeme tek başına bakamazlar ben gideyim diye. Hani bir şey olursa ara dedi ama ben zaten iyi değilim kafa olarak, kimseye müdanam olsun istemiyorum. Dün bütün gün tektim gece 2 ye kadar. Oğlum var işte 7 yaşında ama onun da bakımı derdi bitmiyor. Bir de akşam mutfakta kızartma yaparken kaza oldu su sıçradı yağa, her yer yağ banyosu, yangın çıkacak diye korktum, üstüne panikten koca bir bardak kırdım. Ya ben eğilemiyorum bile karnım büyük, ama 2 saat onları temizlemeye çalıştım.
Hayır korkum ayağım kayar yağdan cama basarım diye. Bebek için korkuyorum ama temizlemesem olmaz. Bugün tabi keyifsiz uyandım. Eşimi de pişman etmek istemiyorum hem git dedi hem tavır yapıyor demesin. Sonra dedim biz taşındık beri storları indirmedik, çamur akar onlardan doğumdan önce indir de yıkayalım. ay yine iş çıkarmam mı kaldı, titizliğim mi. Bir sürü laf, artık tutamadım kendimi başladım ağlamaya. Oturdum ağlıyorum şimdi Allah gerçekten kimseye muhtaç etmesin. Çok bunaldım birinden bir şey istemekten.
RkekErkek bebısmı ablamında oyleydı kafası kocaman dogmustu zeki olcak derlerhayırlısı olsun ınsalahh
Ne kadar güçlüsün takdire şayan Allah yardımcın olsun inşallah bebek gelince daha da güçlü olursun. Ben ilk hamileliğimde çok taktım herşeyi gerçekten zararı oldu faydası olmadı. Zihinsel olarak güçlü olunca gerisi daha kolay oluyo.Evet öyle kimseden bişi beklemedim istemedim hastaneye bile kendim araba kullanarak gidip geliyorum hala tek başıma. Kaynanam görümcem çocuk bakmaktan anlamıyolar bir iştende anlamıyolar köy insanı şehirde iki gün dursalar sıkılıyolar ki gelip kalsalar bide onlara yemek hazırla misafir ağırla derdi olacak. O nedenle hiç gelin demedim. Yeri geldi ağırda kaldırdım yeri geldi camda sildim Allah a şükür düşük tehlikesi falan olmadı hamileliğimi son haftasına getirdim. Şimdi ise yeterki bebeğim sağlıklı olsun ben her şeye katlanırım diyorum. Eşim daha 2 yıl gelemeyecek.
Evet çok istisna bir yer orası da. İnşallah kolaylikla geçer geri kalan sürecin ve dogum sonrasi. Eşinin ailesi yardıma gelir kalır belki.Suriyeye gitti. Benim gitme ihtimalim yok maalesef. O bölgeye sivillerin girmesi bile yasak. 2 yıl orada olacak.
Güçlü olmaya mecburum çünkü bana bir şey olursa bebeğime bakacak ya da benim peşimden koşturacak kimse yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Ne kadar güçlüsün takdire şayan Allah yardımcın olsun inşallah bebek gelince daha da güçlü olursun. Ben ilk hamileliğimde çok taktım herşeyi gerçekten zararı oldu faydası olmadı. Zihinsel olarak güçlü olunca gerisi daha kolay oluyo.
İnsan olan zaten kendi payına düşeni yapar ama toplum erkekleri öyle bir yere koyuyoki sorumluluklarını kabul bile etmiyolar.Su iş yapmayan erkeklere sinir oluyorum. Kadının alnında mi yazıyor ev işi yapmasının zorunlu olduğu? Dip kose temizlemek zorunda değil kimse ama eşi hamile olan adam eline süpürgeyi ve bezi alsın bir zahmet. En azından süpürür siler. Evde boş oturuyorsa yemeğin ucundan tutabilir, yıkanan çamaşırları asabilir. İse gidiyorsa o başka tabi insan yoruluyor. Ama evden çalışan, evde oturan yapsın bir zahmet. İşe giden de haftasonu yapabilir. Bunlara bu ayricaligi ve cesareti kim veriyor anlamıyorum. Toplum mu kulturumuz mu, sanki çok birşeyler.
Benim de dönmedi. Doktor iki kez elle döndürmeye çalıştı dışardan bebegi kavrayıp, bebek yine eski haline geri döndü. Sezeryan günü aldım ben. Bazen sebepsiz donmezlermis. Beklemekten vazgectimBen 37.haftadayim bebek donmedi daha iri de bu saatten sonra donmez mi sizinkiler kacta dondu
Ben de 1 yil sonra il dışına gorevlendirilcem 2 yil kalcam esimsiz hem de o yuzden seni cok iyi anlıyorum. Nasi gecicek o gunler simdiden onu dusunuyorum. Neyse iyi düşünelim iyi olsun. Insallah allah kimseye muhtaç etmez de kendi işimizi kendimiz yapariz.Evet öyle kimseden bişi beklemedim istemedim hastaneye bile kendim araba kullanarak gidip geliyorum hala tek başıma. Kaynanam görümcem çocuk bakmaktan anlamıyolar bir iştende anlamıyolar köy insanı şehirde iki gün dursalar sıkılıyolar ki gelip kalsalar bide onlara yemek hazırla misafir ağırla derdi olacak. O nedenle hiç gelin demedim. Yeri geldi ağırda kaldırdım yeri geldi camda sildim Allah a şükür düşük tehlikesi falan olmadı hamileliğimi son haftasına getirdim. Şimdi ise yeterki bebeğim sağlıklı olsun ben her şeye katlanırım diyorum. Eşim daha 2 yıl gelemeyecek.
Doğumdan sonra bir hafta 10 gün kadar gelip kalırlar ama bebek bakmaktan anlayan insanlar değil ne yazık ki. Olsun her işe kendim koşturmaya alıştım artık yeterki bebeğim sağlıklı olsun.Evet çok istisna bir yer orası da. İnşallah kolaylikla geçer geri kalan sürecin ve dogum sonrasi. Eşinin ailesi yardıma gelir kalır belki.
Allah kolaylık versin anlayışsız eş zor ama eşin yanında olmaması gerçekten çok daha zor. Güçlü olmak zorundayız.Ben de 1 yil sonra il dışına gorevlendirilcem 2 yil kalcam esimsiz hem de o yuzden seni cok iyi anlıyorum. Nasi gecicek o gunler simdiden onu dusunuyorum. Neyse iyi düşünelim iyi olsun. Insallah allah kimseye muhtaç etmez de kendi işimizi kendimiz yapariz.
Kesinlikle canım benim... Ben zorunlu sezaryen olanlardanım... Bu da zorunlu oalcak. Doğustan rahim agzı problemim var operasyon gecirmiştim.Tabi canım sezaryen dikişiyle normal doğum dikişi bir olabilir mi. Sezaryen bildiğin ameliyat, deri, yağ dokusu, kaslar, rahim vs 7 kat kesiliyor, sonrasında iyileşmek çok daha zor. Keşke ben de normal doğum yapabilseydim, ilki sezaryen diye bu da öyle olmak zorunda malesef. Normal doğum isteyen anneleri okudukça o kadar mutlu oluyorum ki onlar adınaha tabi zorunlu sezaryen olur sağlık açısından ona bişey diyemem ama, normal kadar güzel ve doğal bir doğum şekli daha yok.
Normale engeliniz yoksa lütfen normali düşünün kızlarbebişi hemen kucağınıza veriyorlar o anki mucizeyi düşünün ❤
Rabbim yardımcın olsun inşallah dogumdan sonra güzel haberler al bebegin saglıklı olsun dua ederim senin içinCanım birilerinden bir şeyler istemekte zor ama şu süreçte yalnız kalmakta çok zor. Ben hamileliğimin 6.ayından beridir evde yalnızım eşimin taini çıktı yurtdışına gitti eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim ama onlarda köyde oturuyorlar gelip gidemiyorlar gerekli bir şey olmadıktan sonra. Kendi ailem başka şehirde ve onlara çok kızgınım görüşmüyoruz.Her işimi her şeyimi 3 aydır kendi başıma yapıyorum. Son haftaya geldim eşim haftaya izin alıp gelecek doğum için. O vakte kadar doğum oluverirse hastaneye kendi başıma gitmek zorundayım. Birde üstüne bebekte sağlık sorunu olma ihtimali ortaya çıktı doğumdan sonra belli olacak hasta mı değil mi. Ben bir şekilde güçlü durmaya çalışıyorum sana tavsiyem sende Allahtan sabır dile güçlü ol ağlamak üzülmek bir şeyi halletmiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?