Keske bebeği erteleseydiniz.. Su an için keske demenin manası yok elbette ama kendime göre yorum yapıyorum. Çünkü zor bir sürectesiniz.Suriyeye gitti. Benim gitme ihtimalim yok maalesef. O bölgeye sivillerin girmesi bile yasak. 2 yıl orada olacak.
Aynen canım bırakıcam artık, inşallahAy canimmm o kadar iyi anlıyorum ki seni bizde benzer şeyler yaşıyoruz. Çok zor. Takmamaya çalış. Benimde öyle benim eşim de hiç biseye yardım etmek istemiyor. Çay bardağını bile götürmekten aciz. Bende zorlanmaya başladım artık. Bıraktım yani ugrasamicam dedim artık
Aminnn cümlemizin. Yok ya iki cihan bir araya gelse erkek kadın kafası eşleşmez. Ha bir de 9 yıllık evliyim ben yani.Ahh ahh anlaşılmamak ne kadar kötü yaşayan biliyor. Erkekler baba oluyor ama cok zaman geçince. Siz cok haklısınız biraz olsun anlaşılmak cok mu zor. Benim de yedi yaşında oglum var ama o bile bir sürü iş cıkarıyor. Rabbim gönlünüze ferahlık versin inşallah
Allah yardımcın olsun canım. Kolay olmayacaktır. Biz tek başımıza güçlüyüz çok şükür az kaldıSuriyeye gitti. Benim gitme ihtimalim yok maalesef. O bölgeye sivillerin girmesi bile yasak. 2 yıl orada olacak.
Herkesi memnun etmek inan mümkün değil. İlkinde ben hep öyle yaptım ama hem çok küçüktüm hem de babamız sorumluluktan kaçtı bu şekilde. Şimdi diyorum her şeyi sen yapacaksın. Ve ikincide gözüm açıldı herkesin yaptığı ettiği batıyor o yüzden. İlkindeki polyannalığım gitti realist bakıyorumBende ağlıyordum tam yazını okurken o kadar zor ki halden anlayan insanın olmaması yanında yörende. Bizimde doğuödan sonra kim ne zaman gelecek ne kadar kalacak davası. Kvalide kp görümce ilk gün gelecekler bari bir hafta durup dönsünler diyorum eşimde kv kalsın bize baksın istiyor babasıgiller dönsün sorun şu ki kadın kalmak istemiyor kocası yokken ki bize bana bebeğe de bakmak istemiyor sorumluluk almayı sevmiyor. Kp 6ay kalın desek valizlerini toplayıp yerleşecek görümcem hiç bir işten tutmaz. Annem yok o yüzden ablam kendini sorumlu hissediyor doğumun olacağı gün ben yanında okayım vs diyor ama 5saat yol kim getirip dönecek onuda. Kimse kalmasın bebeği sevip gitsin herkes dedim bıktım ya kalp kırmadan heveslerini kırmadan bi plan yapalım diyor eşimde ilk kez torunları olugor diye bende ilk kez anne olacağım ama ne heves ne moral kalıyor kimin umrunda
Canım evde erkek tutma hiç çok zor olur, sürekli emzirme modunda olacaksın, emdi emmedi, sütüm geldi gelmedi, göğüs uçların yara olur krem vs sürersin yıkarsın, sarılık oldu mu mama versem mi, bir yandan doğum sonrası ağrıların, bir yandan lohusa psikolojisi, kendi insanın dışında kimseye tahammül edemiyorsun. Benim kv ben acı içinde emzirmeye çalıştıkça kollarını bağlar beni izlerdi o kadar rahatsız oluyordum ki. Arayan herkese de sütü yok emzirmiyor diyordu bir de düşünebiliyor musun. Ben sezaryen olmuşum yerimden kalkamıyorum, bebeğin altını falan eşim değiştiriyor, gazını çıkarıyor üstünü değişiyor, eşime dedi ki çocuğun anası sen olmuşsun, ben yanındayken düşün.Bende ağlıyordum tam yazını okurken o kadar zor ki halden anlayan insanın olmaması yanında yörende. Bizimde doğuödan sonra kim ne zaman gelecek ne kadar kalacak davası. Kvalide kp görümce ilk gün gelecekler bari bir hafta durup dönsünler diyorum eşimde kv kalsın bize baksın istiyor babasıgiller dönsün sorun şu ki kadın kalmak istemiyor kocası yokken ki bize bana bebeğe de bakmak istemiyor sorumluluk almayı sevmiyor. Kp 6ay kalın desek valizlerini toplayıp yerleşecek görümcem hiç bir işten tutmaz. Annem yok o yüzden ablam kendini sorumlu hissediyor doğumun olacağı gün ben yanında okayım vs diyor ama 5saat yol kim getirip dönecek onuda. Kimse kalmasın bebeği sevip gitsin herkes dedim bıktım ya kalp kırmadan heveslerini kırmadan bi plan yapalım diyor eşimde ilk kez torunları olugor diye bende ilk kez anne olacağım ama ne heves ne moral kalıyor kimin umrunda
Canim hic uzulme insallah dogumun iyi gecer Rabbim o gucu sana veriyor annelik duygusunu 1 hafta kalip gitsin 6 ay kalirsa bide sen hizmet edeceksin onlara esinle bakarsinBende ağlıyordum tam yazını okurken o kadar zor ki halden anlayan insanın olmaması yanında yörende. Bizimde doğuödan sonra kim ne zaman gelecek ne kadar kalacak davası. Kvalide kp görümce ilk gün gelecekler bari bir hafta durup dönsünler diyorum eşimde kv kalsın bize baksın istiyor babasıgiller dönsün sorun şu ki kadın kalmak istemiyor kocası yokken ki bize bana bebeğe de bakmak istemiyor sorumluluk almayı sevmiyor. Kp 6ay kalın desek valizlerini toplayıp yerleşecek görümcem hiç bir işten tutmaz. Annem yok o yüzden ablam kendini sorumlu hissediyor doğumun olacağı gün ben yanında okayım vs diyor ama 5saat yol kim getirip dönecek onuda. Kimse kalmasın bebeği sevip gitsin herkes dedim bıktım ya kalp kırmadan heveslerini kırmadan bi plan yapalım diyor eşimde ilk kez torunları olugor diye bende ilk kez anne olacağım ama ne heves ne moral kalıyor kimin umrunda
Canim Allah yardimcin olsun yalnizlik zor insallah bebisin babasini bekler beraber gidersiniz hastaneyeCanım birilerinden bir şeyler istemekte zor ama şu süreçte yalnız kalmakta çok zor. Ben hamileliğimin 6.ayından beridir evde yalnızım eşimin taini çıktı yurtdışına gitti eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim ama onlarda köyde oturuyorlar gelip gidemiyorlar gerekli bir şey olmadıktan sonra. Kendi ailem başka şehirde ve onlara çok kızgınım görüşmüyoruz.Her işimi her şeyimi 3 aydır kendi başıma yapıyorum. Son haftaya geldim eşim haftaya izin alıp gelecek doğum için. O vakte kadar doğum oluverirse hastaneye kendi başıma gitmek zorundayım. Birde üstüne bebekte sağlık sorunu olma ihtimali ortaya çıktı doğumdan sonra belli olacak hasta mı değil mi. Ben bir şekilde güçlü durmaya çalışıyorum sana tavsiyem sende Allahtan sabır dile güçlü ol ağlamak üzülmek bir şeyi halletmiyor...
Benim hamileliklerim cok zor geciyo esimde gonlu olursa yardim ediyo veya sonra yapariz diyo bende kalkip zoraki yapiyorum bugun kalktim mutfak dolaplarini duzelttim kapaklari sildim bacagim cok kotu otura otura yaptim kucuk kizim geldi yatdim etti kucuk elleriyle ustunden bidaha gectim eve cok kimse gelmeyecek ama insan rahat edemiyo iste bende rahatsiz oluyorum onu yap binu yap demekten insallah dogumlarimiz rahat gecer hemen ayaklaniriz uslu bebeklerimizde olursa siler supururuz Rabbim kimseye muhtac etmesin hic kimseyeKızlar selam,
Ya benim psikolojim yerlerde. Kimseyle konuşmak muhatap olmak kimseden bir şey istemek istemiyorum. Zaten tüm hamileliğim sıkıntılı geçti Allah beterinden saklasın. Pandemi diye evi kapadık eşimin ailesinin yazlığa gittik. Orada 3-4 ay kaldık ama aşırı bunaldım, rahat edemedim. Evime dönmek istedim eşim bin surat. Neyse artık ben her şeye takmaya başlayınca mecbur döndü kavga etmeye başladık. Burada iyiydim ama şimdi ağırlaştım. İşimi zor yapıyorum. Eşim çalışmıyor evde. Oturduğum yer pandeminin patlak bölgesi kadın filan da almak istemiyorum. Eşime cam sildirdim geçen kan çıkıyordu. Hep bahanesi benim aşırı titiz olduğum takık olduğum yönünde ama halbuki değilim. Kayınvalidem görümcem yakın oturuyor ama kayınvalidem yeni ameliyat oldu onlar kendi derdinde şu an. Hatta eşim 2 günlüğüne kampa gitti, yalnız bırakmamak için kuzenini bıraktı bize. Ben de dedim daha gidemez gitsin alsın hevesini. Kuzeni de sabahın köründe ayaklandı teyzeme tek başına bakamazlar ben gideyim diye. Hani bir şey olursa ara dedi ama ben zaten iyi değilim kafa olarak, kimseye müdanam olsun istemiyorum. Dün bütün gün tektim gece 2 ye kadar. Oğlum var işte 7 yaşında ama onun da bakımı derdi bitmiyor. Bir de akşam mutfakta kızartma yaparken kaza oldu su sıçradı yağa, her yer yağ banyosu, yangın çıkacak diye korktum, üstüne panikten koca bir bardak kırdım. Ya ben eğilemiyorum bile karnım büyük, ama 2 saat onları temizlemeye çalıştım.
Hayır korkum ayağım kayar yağdan cama basarım diye. Bebek için korkuyorum ama temizlemesem olmaz. Bugün tabi keyifsiz uyandım. Eşimi de pişman etmek istemiyorum hem git dedi hem tavır yapıyor demesin. Sonra dedim biz taşındık beri storları indirmedik, çamur akar onlardan doğumdan önce indir de yıkayalım. ay yine iş çıkarmam mı kaldı, titizliğim mi. Bir sürü laf, artık tutamadım kendimi başladım ağlamaya. Oturdum ağlıyorum şimdi Allah gerçekten kimseye muhtaç etmesin. Çok bunaldım birinden bir şey istemekten.
Bende öyle yapacagım kzıımı kendim hariç kimseye dokundurmuyordum. Kucaklarınanbile vermiyordum. Eşimi çok ötelemisliğim var ona bile vermedim hos o da zaten bir sye yaparım yanlıs tutarım korkusuna sahipti... Simdi bu bebis erkek diyorm ki vallahi sen bakacaksınHerkesi memnun etmek inan mümkün değil. İlkinde ben hep öyle yaptım ama hem çok küçüktüm hem de babamız sorumluluktan kaçtı bu şekilde. Şimdi diyorum her şeyi sen yapacaksın. Ve ikincide gözüm açıldı herkesin yaptığı ettiği batıyor o yüzden. İlkindeki polyannalığım gitti realist bakıyorumsen de önce kendini düşün canım. Karnında taşıyan sen sıkıntıyı çeken sen.
sodaya magnezyum tozunu döküp içiyorum bendeSenin ne güzel hazırmış bende bu hafta sonu hazirlicam artık çantanı benim de çarşamba tekrar kontrol var bu hafta bol bol dinlen kendini yorma dedi dedin gibi bende çarşamba günün durama göre kişisel bakımı yapicam ondan sonrası kısmet artık ne zaman gelirlerse ilk doğumum böyle değil di cok planlı olmuştu şimdi korku sardı bu arafa magnezyum hapını 2 çıkardı birde progestran verdi akşamları yatarken 1 tane kullan dedi
işte bebekten hemen atlatılıyormuş. çopu yerde yorumlar bebekken yapılması hatta daha yürğme ve emekleme başlamadan. bende 3.ayına kadar yaptırmayı düşünüyorum bakalım doktor nasıl derseBende tavsiye etmiyorum hemen yapılmasını sünnet hiç kolay degil oğlum 2 yaşında çok zorlanmıştı agrı sızısı çok oluyor ben kıyamam herhalde bu defa yapmaya ama eger yaptırmak isteyen varsa tavsiyem 2 yada 3 aylıkken yapılması yeni doğan bebek yeterli şekilde beslenme uyku düzeni olmuyor
Aminnn canım inşallahCanim hic uzulme insallah dogumun iyi gecer Rabbim o gucu sana veriyor annelik duygusunu 1 hafta kalip gitsin 6 ay kalirsa bide sen hizmet edeceksin onlara esinle bakarsin
Canim Allah yardimcin olsun yalnizlik zor insallah bebisin babasini bekler beraber gidersiniz hastaneye
Benim hamileliklerim cok zor geciyo esimde gonlu olursa yardim ediyo veya sonra yapariz diyo bende kalkip zoraki yapiyorum bugun kalktim mutfak dolaplarini duzelttim kapaklari sildim bacagim cok kotu otura otura yaptim kucuk kizim geldi yatdim etti kucuk elleriyle ustunden bidaha gectim eve cok kimse gelmeyecek ama insan rahat edemiyo iste bende rahatsiz oluyorum onu yap binu yap demekten insallah dogumlarimiz rahat gecer hemen ayaklaniriz uslu bebeklerimizde olursa siler supururuz Rabbim kimseye muhtac etmesin hic kimseye
Canım yeğenlerim 4. Ayında oldular, çok rahat geçti gitti şükür ki, aynı çocuk cerrahına bende 4.ayda yaptırmayı düşünüyorum.işte bebekten hemen atlatılıyormuş. çopu yerde yorumlar bebekken yapılması hatta daha yürğme ve emekleme başlamadan. bende 3.ayına kadar yaptırmayı düşünüyorum bakalım doktor nasıl derse
Mutlaka hasta bezi almalısın ilk zamanlar kanama çok oluyor sonra pedlere geçebilirsinKızlar size bir sorum olacak çanta hazırlıyorum sizce hasta bezi almalımıyım yoksa adet dönemi kullandığımız bezler yeterli mi
Ben hiç istemiyorum yaptırmayı...Bende tavsiye etmiyorum hemen yapılmasını sünnet hiç kolay degil oğlum 2 yaşında çok zorlanmıştı agrı sızısı çok oluyor ben kıyamam herhalde bu defa yapmaya ama eger yaptırmak isteyen varsa tavsiyem 2 yada 3 aylıkken yapılması yeni doğan bebek yeterli şekilde beslenme uyku düzeni olmuyor
Benim kanamam çok olmadı ama inan depend kadr rahat bir sye görmedim.. Çok iyi oldu bana...Kızlar size bir sorum olacak çanta hazırlıyorum sizce hasta bezi almalımıyım yoksa adet dönemi kullandığımız bezler yeterli mi
Merhaba benim bildiğim yenidoğan olduğu için orda cam şişeler oluyor. Yoğunbakımda kalmıştım. Hemşireler cam şişede hazırlayıp vermişti. Ama her hastane her yer bir olmaz tabi. Çantada biberon da atmaktan zarar gelmezKızlar birsey soracaktım hastanede mama verecekler eger gerekirse ben şırıngayla vericem ama neyde hazırlıcaz onu acaba biberon koysam mi çantama
Ben termal biberonluk aldım Biberon da aldım ne olur ne olmaz lazım olur diye tabikide koy çantana ihtiyacın olabilirKızlar birsey soracaktım hastanede mama verecekler eger gerekirse ben şırıngayla vericem ama neyde hazırlıcaz onu acaba biberon koysam mi çantama
İnşallah Allah razı olsun.Rabbim yardımcın olsun inşallah dogumdan sonra güzel haberler al bebegin saglıklı olsun dua ederim senin için
Hamile kaldığımda eşimin taini belli değildi ve belli olsa bile yurtdışı değil Türkiye'de bir yer bekliyorduk birlikte taşınıp gidecektik. Haziranın ortasında pat diye tain açıkladılar. Tain yeri bizi şok etti.Keske bebeği erteleseydiniz.. Su an için keske demenin manası yok elbette ama kendime göre yorum yapıyorum. Çünkü zor bir sürectesiniz.
Herkes bu dönemi ve sonrasını esi ailesi ile gecirirken sizin yalnız olmanız çok üzücü..
Eşler bence bu dönemde en yakında olan kişiler olmalı...
Bu nedenle diyorum canım yanlış anlama. Rabbim sağlık versingüzel bir dogum olsun. Rahat büyüsün inşaallah
İnşallah 1 hafta daha durursa en azından doğumumda eşim yanımda olacak.Canim Allah yardimcin olsun yalnizlik zor insallah bebisin babasini bekler beraber gidersiniz hastaneye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?