Evet bizimkide buna benzer bir durum... Torpilli olanların gittikleri yerleri de gördük. Yapamam dediğin şeyleri bile mecbur kalınca yapıyor insan napalım buda bizim imtihanımız demek ki. Allah sizede kolaylık versin inşallahSizi en iyi ben anlarim esim 1 senelik askeri yurt disi gorevine gitti ve hic hesapta olmamasina ragmen ne olduysa bir torpillinin yerine biz ciktik diye dusunuyorum 4.ayimdan beri yalnizim ve daha da uzun zaman yok izin yok korona herseye bahane guclu biri de degilim Allah bize sabir versin uzulmeyelim insallah dogumumuzda kolay olur
Benim aldığım organik combioticYa ben cocuk dr u bi tanidiğa sordum simdi organik olanı al dedi sebebini söylemedi
bu erkek aileleri neden sikintili bukadarAmaaaan boşversene, artık kimse karşımdakini kırar mıyım diye düşünmüyor, herkes bencilleşti, ince düşünceli insanlar da arada kalıp kırılmaktan mahvoldular zaten. O yüzden ben herkesten herşeyi bekliyorum artık.
Dün görümcem 1 kere bile değil yarım çaldırdı resmen. Aramadım bende tekrar yanlışlıkla aramış gibi. Düşün doğum yapıcam aylardır ne yazdı ne aradı ki mutlu oldum mecburen konuşmak istemiyorum çünkü. Eşime demiş ki aradım da bakmadı. Bişi diyemedim çocukların elindeydi görmedim ben dedim ama yine de dönmeyeceğim. Hiç gerek yok istemediğimi hayatımda da görmek istemiyorum içimden gelmiyor artık.
Bende dogdugunda doktra sorup en kisa surede yaptrcm sanirim 1. Aydn erken yapmiorlr ama emin deilm
sarılık riski ortadan kalkar kalkmaz uygun görürse doktor ben de yaptıracağım. 15günlükten sonra yapılabiliyor bir sorun yoksa. hatta hemen yaptıranları da okudum ama ben beslenme falan biraz düzene girince yaptıracapım.
Bende doktorun en uygun dedigi gün hemen yaptiricam canim
Teşekkür ederim kızlar aşağı yukarı aynı şeyi düşünüyoruz, ben narkoz verilsin istemediğim için çok küçükken belki uyuşturarak yapılabilir diye düşündüm kendimce. Bi muhatap bulduğumda direk sorcam bilgi alırsam size de yazarımBende yenidoğan sunnneti yaptırmak istiyorum 15 günlük filan hemen yapıyorlarmış ama eşim pek razı değil ama doğunca sorup hemen yaptircam.
Kuzum boşver temiz olmasın doğumdan sonra iyi hissettiğinde yaparsın eşinle huzursuz olup kendini üzme. Erkek temizliği takmaz bunun için kavga edip üzüldüğünde de anlamaz seni ona göre sen kafaya takan sorun çıkaran olursun. Doğumda evine gelipte evin kirliymiş diyecek insan varsa da vicdanlarını sorgulasın beğenmeyende kendi geçsin yapsın boşver umursama. benle çocuğum sağlıklı olşunda diye düşün gerisi olur bi şekildeKızlar selam,
Ya benim psikolojim yerlerde. Kimseyle konuşmak muhatap olmak kimseden bir şey istemek istemiyorum. Zaten tüm hamileliğim sıkıntılı geçti Allah beterinden saklasın. Pandemi diye evi kapadık eşimin ailesinin yazlığa gittik. Orada 3-4 ay kaldık ama aşırı bunaldım, rahat edemedim. Evime dönmek istedim eşim bin surat. Neyse artık ben her şeye takmaya başlayınca mecbur döndü kavga etmeye başladık. Burada iyiydim ama şimdi ağırlaştım. İşimi zor yapıyorum. Eşim çalışmıyor evde. Oturduğum yer pandeminin patlak bölgesi kadın filan da almak istemiyorum. Eşime cam sildirdim geçen kan çıkıyordu. Hep bahanesi benim aşırı titiz olduğum takık olduğum yönünde ama halbuki değilim. Kayınvalidem görümcem yakın oturuyor ama kayınvalidem yeni ameliyat oldu onlar kendi derdinde şu an. Hatta eşim 2 günlüğüne kampa gitti, yalnız bırakmamak için kuzenini bıraktı bize. Ben de dedim daha gidemez gitsin alsın hevesini. Kuzeni de sabahın köründe ayaklandı teyzeme tek başına bakamazlar ben gideyim diye. Hani bir şey olursa ara dedi ama ben zaten iyi değilim kafa olarak, kimseye müdanam olsun istemiyorum. Dün bütün gün tektim gece 2 ye kadar. Oğlum var işte 7 yaşında ama onun da bakımı derdi bitmiyor. Bir de akşam mutfakta kızartma yaparken kaza oldu su sıçradı yağa, her yer yağ banyosu, yangın çıkacak diye korktum, üstüne panikten koca bir bardak kırdım. Ya ben eğilemiyorum bile karnım büyük, ama 2 saat onları temizlemeye çalıştım.
Hayır korkum ayağım kayar yağdan cama basarım diye. Bebek için korkuyorum ama temizlemesem olmaz. Bugün tabi keyifsiz uyandım. Eşimi de pişman etmek istemiyorum hem git dedi hem tavır yapıyor demesin. Sonra dedim biz taşındık beri storları indirmedik, çamur akar onlardan doğumdan önce indir de yıkayalım. ay yine iş çıkarmam mı kaldı, titizliğim mi. Bir sürü laf, artık tutamadım kendimi başladım ağlamaya. Oturdum ağlıyorum şimdi Allah gerçekten kimseye muhtaç etmesin. Çok bunaldım birinden bir şey istemekten.
Kuzum Allah yardımcın olsun inş bebişte sende sağlıklı olursunuzCanım birilerinden bir şeyler istemekte zor ama şu süreçte yalnız kalmakta çok zor. Ben hamileliğimin 6.ayından beridir evde yalnızım eşimin taini çıktı yurtdışına gitti eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim ama onlarda köyde oturuyorlar gelip gidemiyorlar gerekli bir şey olmadıktan sonra. Kendi ailem başka şehirde ve onlara çok kızgınım görüşmüyoruz.Her işimi her şeyimi 3 aydır kendi başıma yapıyorum. Son haftaya geldim eşim haftaya izin alıp gelecek doğum için. O vakte kadar doğum oluverirse hastaneye kendi başıma gitmek zorundayım. Birde üstüne bebekte sağlık sorunu olma ihtimali ortaya çıktı doğumdan sonra belli olacak hasta mı değil mi. Ben bir şekilde güçlü durmaya çalışıyorum sana tavsiyem sende Allahtan sabır dile güçlü ol ağlamak üzülmek bir şeyi halletmiyor...
Canım misafir gibi ağırlama gelirlerse herşeyde yardım iste bebekle ilgilenmezse yemek yapar evi temizler bunlar bile sana fayda ve istemekten sakın çekinmek yorgunum artık deDoğumdan sonra bir hafta 10 gün kadar gelip kalırlar ama bebek bakmaktan anlayan insanlar değil ne yazık ki. Olsun her işe kendim koşturmaya alıştım artık yeterki bebeğim sağlıklı olsun.
Keşke sebebini de söyleseymişYa ben cocuk dr u bi tanidiğa sordum simdi organik olanı al dedi sebebini söylemedi
Bence korkma, hiç hareket ettiğini hissetmezsen sıkıntı bence, yine de biraz bişiler yiyip hareket et bakalım yine hafif mi olacak.Bugun bebisim cok az hareket ediyor sadece kayma hareketi yapiyor acaba uykumda onu rahatsız etmek bir sey mi yaptım diye düşünüyorum normalde karnımı sivazlayinca ardarda tekmeler gelirdi şimdi cok içten hissediyorm hafifce korkmali miyim
Aman ne biliim, iyi iyi dedik 7.senede gösterdi yine görümceliğinibu erkek aileleri neden sikintili bukadar
Kolay gelsin.Bizde bugün dip köse temizlige girdik esimle daha dogrusu ben söyluyorum esim yapiyor sağolsun.Dedim evimi temizleyip rahat rahat doguma gitmek istiyorum bebis gelecek sonucta.Halilari yikamaya verdik camlari sildi perdeleri yikadikkoltuklar silindi heryer mis gibi oldu.ben ayakta duramiyorum sen otur söyle ben yaparim diyor.Valla üstümden büyük bir yük kalktı.yorulduk ama.şimdi rahat rahat bebisimi bekleyebilirim.Sonucta bebek olunca bunlarla ilgilenemicez.Virüs zamanı kadında tutamıyoruz.Kızlar yazamadım bizim evde temizlik var bende yönlendirme yapıyorum annemle eşim temizliyor şuan için oturma odası ve yatak odası bitti salona geçiliyor
Amin inş canımcanim geçmiş olsun.
stres yapma evet, kontrolüne cok varsa kendi dr'una tlf açıp danışsan.
şimdiye kadar normal gidiyordu herşey değil mi? doktorunda yine anormal bi durum görmüyorsa boş yere üzme kendini.
Zamaninda hayirlisiyla gelsin insallah kuzucuk.
Aynen canım, daha da uğraşmam, bir son temizlik Yaparım yeter.Kuzum boşver temiz olmasın doğumdan sonra iyi hissettiğinde yaparsın eşinle huzursuz olup kendini üzme. Erkek temizliği takmaz bunun için kavga edip üzüldüğünde de anlamaz seni ona göre sen kafaya takan sorun çıkaran olursun. Doğumda evine gelipte evin kirliymiş diyecek insan varsa da vicdanlarını sorgulasın beğenmeyende kendi geçsin yapsın boşver umursama. benle çocuğum sağlıklı olşunda diye düşün gerisi olur bi şekilde
Her yerde satılıyor canım...bende ilk kez duydum.eczane ürünü mü?
Aynı şey bende de var bugün. Gece çok hareketliydi, sabahtan beri sadece çok hafif dalgalanıyor. Kasiklarimda çok acı var. Ama beklicem yarına kadarBugun bebisim cok az hareket ediyor sadece kayma hareketi yapiyor acaba uykumda onu rahatsız etmek bir sey mi yaptım diye düşünüyorum normalde karnımı sivazlayinca ardarda tekmeler gelirdi şimdi cok içten hissediyorm hafifce korkmali miyim
Ya valla kızlar ben ilk doğumumda emzik dışı hiçbir şey götürmemiştim ek. Hasta bezi vs de yoktu yanımda. Hatta hastanenin verdiği bezi öyle çok beğendik ki ara tara bulmuştuk medical bir eczanede. 7 yıl öncesi bu. Normal doğum olduğu için sütüm de gelmişti hemen. Şimdi sezaryen olma durumu yüksek, inanın öyle şaşkınım ki. Mama götürsem hastane kabul etmez dışarıdan diyorlar. Mama için su ısıtıp getirmezler mi bunun için ısıtıcıyı da mı biz götüreceğiz bilemedim ki...Kizlar benim doğum cantasi için eksik olan sut arttirici cay ve mama kaldi. Mama icin kaynamış ilimis suyu hastaneden verirler de mi benim memeden sut gelmeme ihtimali var bahsetmistim operasyon gecmisim var kitleden dolayi o yuzden mama koymam gerek bir de marka onerirseniz eczaneden alip koyayim çantaya.
yok cnm şok markette e bebekte falan var. depend külot
Aynı şey bende de var bugün. Gece çok hareketliydi, sabahtan beri sadece çok hafif dalgalanıyor. Kasiklarimda çok acı var. Ama beklicem yarına kadar
Ya valla kızlar ben ilk doğumumda emzik dışı hiçbir şey götürmemiştim ek. Hasta bezi vs de yoktu yanımda. Hatta hastanenin verdiği bezi öyle çok beğendik ki ara tara bulmuştuk medical bir eczanede. 7 yıl öncesi bu. Normal doğum olduğu için sütüm de gelmişti hemen. Şimdi sezaryen olma durumu yüksek, inanın öyle şaşkınım ki. Mama götürsem hastane kabul etmez dışarıdan diyorlar. Mama için su ısıtıp getirmezler mi bunun için ısıtıcıyı da mı biz götüreceğiz bilemedim ki...
Benim çantamda şu an bir tek bez, pişik kremi, ıslak mendil, göğüs pedi ve kıyafetler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?