Gercekten cook sacma bi sistem uyguluyorlar. Ne demek 4 aya kdr usg yok..Allah korusun dedigin gbi ya bebek saglkli degilse ya kalbi atmamissa nasio emin oluyorlar bhcg degerleriyle miCanım ebe derken doktorum yani burada kayıt oluyorsun ve o doktordan başkasına gidemiyorsun herkes genel olarak ebe dediğ içi ebem dedim. Evet sorduğu sorular gerçekten saçma sapandı beni daha önce alkol aldım mı aldıysam sarhoş oldum mu ve olduysam birini yaraladım mı diye sormaya çağırmış bunun için çağırıyo ve oracıkta usg var bakmıyor. Saçma değil mi bu so için çağrılmak. Ayrıca mercimek gibi bebeğe ne yapmalarını bekliyorsun demen çok kırdı beni. Tabiki kesem olması gerektiği gibi mi içi dol mu boş mu kalp atıyormu herkez gi bende mera ediyo ve endişeleniyorum. 2 gün sonra 8.haftaya giriyorum. 4. Haftamda değilim yani. 4 aya kadar hiçbir sey bakmayacaklar diyorum. B sert tepkiniz neden onu anlamadım ben
Gercekten cook sacma bi sistem uyguluyorlar. Ne demek 4 aya kdr usg yok..Allah korusun dedigin gbi ya bebek saglkli degilse ya kalbi atmamissa nasio emin oluyorlar bhcg degerleriyle miskma canini sen canm insalah hersey yolundadr.bu tarz seyler yuzunden hamileligi kndine zehretme. Tadini cikarmaya calis canm . Olmadi agrim war falan dersin usg istersinn
Yurtdışında bulunan birkaç kişiden buna benzer şeyler duydum ve gerçekten mantığını anlayamadım. Ben bir haftayı zor geçirdim kalp atışı var mı diye duymak için 4 ay nasıl bekleyebilirdim bilmiyorum. Bu nedenle size çok hak veriyorum. Teknoloji bu denli gelişmişken neden yararlanmaktan kaçınıyorlar anlamadım. Usg nin zararlı olduğunu mu savunuyorlar acaba 4 aydan önce ? Öyle ise biz yanmışız.O kadar gerildim ki artık içimi boşalttım resmen. Dalga mı geçiyosunuz dedim ben zaten birbuçuk yılda anca hamile kaldım kese doğru yerde olması gerektiği gibi mi kalp atıyor mu ya gelişimi durduysa nasıl bakmazdınız bunun sorumluluğunu nasıl alacaksınız dedim. 4 ay ne demek ya işler yolunda gitmeyip kalbi atmazsa benide zehirler o zamn ne yapacaksınız dedim. Hem tercümandan hemde doktordan laf yedim neymiş abartıyormuşum dünyanın en iyi sağlık sistemine hakim ülkeyiz dedi gönderdi beni. O kadar moralim bozuk ki
Yurtdışında bulunan birkaç kişiden buna benzer şeyler duydum ve gerçekten mantığını anlayamadım. Ben bir haftayı zor geçirdim kalp atışı var mı diye duymak için 4 ay nasıl bekleyebilirdim bilmiyorum. Bu nedenle size çok hak veriyorum. Teknoloji bu denli gelişmişken neden yararlanmaktan kaçınıyorlar anlamadım. Usg nin zararlı olduğunu mu savunuyorlar acaba 4 aydan önce ? Öyle ise biz yanmışız.
Seni çok iyi anlıyorum canım. Allah sabır versin ama bu dönemde stresten uzak kalmakta çok önemli. O nedenle sürekli kendini dinlememeye çalış. Benimde mesela bulantım bazı günler hiç olmuyor bazen çok oluyor. Birde bu belirtiler herkeste aynı şekilde olmayabiliyor. Eczanedeki gebelik testlerini kullanarak çizginin koyulaşıp koyulaşmadığına bakabilirsin. O da beta hcg artışı olup olmadığına dair bilgi verir.Zararlıda demiyorlar bakamayız diyor direk. Yani bende zırt pırt gidip baktırmak istemiyorum tabi ama geç olmadan yanlış giden birşeyler varsa önlem alınır en azından kalp atıyorsa öğrenirim içim ferahlar strese sokuyorlar anca bol bol. Şimdiye kadar ne beta bakıldı nede usg. Mide bulantılarım vardı bi hafta sürdü onlarda gitti tamamiyle.
Ya geçsin o sağlık sistemini söylediklerinde sonuna kadar haklısın saçma bir durumO kadar gerildim ki artık içimi boşalttım resmen. Dalga mı geçiyosunuz dedim ben zaten birbuçuk yılda anca hamile kaldım kese doğru yerde olması gerektiği gibi mi kalp atıyor mu ya gelişimi durduysa nasıl bakmazdınız bunun sorumluluğunu nasıl alacaksınız dedim. 4 ay ne demek ya işler yolunda gitmeyip kalbi atmazsa benide zehirler o zamn ne yapacaksınız dedim. Hem tercümandan hemde doktordan laf yedim neymiş abartıyormuşum dünyanın en iyi sağlık sistemine hakim ülkeyiz dedi gönderdi beni. O kadar moralim bozuk ki
Bak arkadaşım ebem birşey yapmadı dersen bende ebenin yapacakları kısıtlı oldugu için ebe mercimek kadar ne yapabilir ki dedim çünkü Turkiye de ebeler kayıt açarken bazi sorular soruyorlar ve bizim ebelerin ellerindeki cihazlar komplex olmayan basit kalp atışı dinleme cihazları yurt disinda olduğunu vs de belirtmezsen bende buraya gore değerlendiririm bilmediğim için doktora hastane personeline kızıp bana çıkışamazsın sana ne garezim olabilir ki boyle birsey yazabiliyorsun ben kendi bebegime de mercimek kadar diyorum nette okuduğum gebelik takvimlerinde 6 7 haftalik zamanlarda bebeginiz su anda mercimek tanesi kadar seklinde tabir ediliyor çünkü yada daha ilerki haftalarda fasulye kadar diyor bu kötü yada olumsuz birşey değil unutmaki çıkışıp azarladığın kişi de hamile benimde hormonlarim var seni sakinleştirmek adına birşeyler yazdım ne yazmalıydım seni daha da kışkırtmalı haklisin ebe bunu neden boyle yaptı diye ofkeni mi koruklemeliydim kusura bakma ama öfkeni benden çıkartamazsın kırıldım vs sozleri de yaptığını yok saymaz çünkü seninle ilgilenen benim beni kiran sensinCanım ebe derken doktorum yani burada kayıt oluyorsun ve o doktordan başkasına gidemiyorsun herkes genel olarak ebe dediğ içi ebem dedim. Evet sorduğu sorular gerçekten saçma sapandı beni daha önce alkol aldım mı aldıysam sarhoş oldum mu ve olduysam birini yaraladım mı diye sormaya çağırmış bunun için çağırıyo ve oracıkta usg var bakmıyor. Saçma değil mi bu so için çağrılmak. Ayrıca mercimek gibi bebeğe ne yapmalarını bekliyorsun demen çok kırdı beni. Tabiki kesem olması gerektiği gibi mi içi dol mu boş mu kalp atıyormu herkez gi bende mera ediyo ve endişeleniyorum. 2 gün sonra 8.haftaya giriyorum. 4. Haftamda değilim yani. 4 aya kadar hiçbir sey bakmayacaklar diyorum. B sert tepkiniz neden onu anlamadım ben
Maalesef kayıtlı olduğum doktora gidebiliyorum sadece. Ağrılarım olmasa kafamı dağıtacak bişiler bulur zamn geçirirm belki dicem ama ağrılar istemsiz stres yapmama sebep oluyor canım. İnş herşey yolundadır,@chennn tamam endişelenmekte ve kızmakta haklısın ama bu bişeyi değiştirmez. Stres yaptığınla kalırsın. Hiç yurtdışında yaşamadım. O yüzden sistemleri hakkında bilgim yok ama senin ağrım var sancım demene rağmen sadece idrar testi yapıp göndermek ne bileyim hiç doğru değil.
Yani can bu. İhmale gelmez. Başka bir hastaneye gitme imkanın yok mu.
Canım kanama olmadığı sürece korkma Allah’ın ıznıyle demek orda herkes öyle doğum yapıyor . İnsallah saglıkla gelsınMaalesef kayıtlı olduğum doktora gidebiliyorum sadece. Ağrılarım olmasa kafamı dağıtacak bişiler bulur zamn geçirirm belki dicem ama ağrılar istemsiz stres yapmama sebep oluyor canım. İnş herşey yolundadır
Çok sevındım adınaBende katıldım aranıza)
Çok sevındım hosgeldınız bebıslerımız saglıkla gelsınGeçtiğimiz Kasım ayında 8 haftalık iken düşük yapmıştım.
Şimdi Kasım 2020 anne adayıyım Allah'ın izniyle
Henüz doktora gitmedim geçen hafta pazar günü testde pozitifi ve kanda betayi 431 olarak gördüm.
Sanırım şuan 4+6
P.tesi tekrar beta ölçümü yapıp 6.hafta sonu ilk doktor randevumu almayi düşünüyorum.
Ilk gebeligimde henüz 3 haftalik iken fark etmis ve dr a koşmuştum, haliyle ultrasonda goremeyip alt muayene yaptilar ve 8.haftaya kadar hep alt muayene oldu..
Bu sefer beklemek istiyorum.
Nasibimde var ise Kasım 2020'de bende yavrumu kucağıma almış olacağım
Seni çok iyi anlıyorum canım. Allah sabır versin ama bu dönemde stresten uzak kalmakta çok önemli. O nedenle sürekli kendini dinlememeye çalış. Benimde mesela bulantım bazı günler hiç olmuyor bazen çok oluyor. Birde bu belirtiler herkeste aynı şekilde olmayabiliyor. Eczanedeki gebelik testlerini kullanarak çizginin koyulaşıp koyulaşmadığına bakabilirsin. O da beta hcg artışı olup olmadığına dair bilgi verir.
Çok sevındım hosgeldınız bebıslerımız saglıkla gelsın
Ya geçsin o sağlık sistemini söylediklerinde sonuna kadar haklısın saçma bir durum
evet bir iki gün oluyorÇok sevındım adına
Hosgeldın canım yenı mı ogrendın ♥
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?