Lor hiç denemedim ilerleyen zamanlarda denerim belkiAfiyet şifa olsun. Ben bugün yoğurt yaparken 2 bardak sütle de lor peynir yaptım .kizima
Iyi ki önümüz yaz yavaş yavaş hiç elleri ayakları durmaz olacak çünküGece uyandigimda kızım üzerini acmis üsümüsmüdür battaniyenin yatagin kenarina sıkıstırmama ragmen ayaklariyla aciyor.ne giydirmem lazım uyku tulumu kullanan var mi memnun kalan
21 derece oda ama bilemedim benim kızda uykisunda acmiyordu ilk defa bugün uyumusuZ mızırdandıysa bile duymadım kalktım bir baktım üstü acık kendi uyuyorIyi ki önümüz yaz yavaş yavaş hiç elleri ayakları durmaz olacak çünkü
Evinizin ısısı düşük mü çok serin değilse korkma
Uyku tulumu benim çocuklarım hiç giyemediler terlediler
Benim oğlum uyurken uyku sırasında açmıyor uyaninca aciyor mizirdanirken o yüzden ben kalkmış oluyorum sesine ince bir süveter felan giydirsen o zaman da mi terler acaba uyku tulumu kullanan arkadaşlar varsa yazar şimdi
ben tutuyorum.Günaydın kızlar aranızda oruç tutan var mı?
ben tutuyorumGünaydın kızlar aranızda oruç tutan var mı?
önümüz yaz alacaksan yaza yönelik tulumlardan al. ben hiç gerek duymadım tuluma. yorganını kollarının altına alıyotum. sadece uyanınca açmaya başlıyor üstünü21 derece oda ama bilemedim benim kızda uykisunda acmiyordu ilk defa bugün uyumusuZ mızırdandıysa bile duymadım kalktım bir baktım üstü acık kendi uyuyorinsallah bisey olmaz uyku tulumu alcam ama nasıl bisey alsam karar veremedim
Bir tutuyorum bir yiyorum bende canimGünaydın kızlar aranızda oruç tutan var mı?
Zaten şimdiye kadar alerjik bir durum gözlemlemedin enzirirken değil mi bebeğinde yani öyle olunca ekgıdada da süt ürünlerini ve yumurta verirken tropik meyveleri verirken temkinli olsan yeter sankigünaydın herkese
ben düzenli bir ek gıda sürecine geçmedim henüz. 3gün kuralı yapmıyorum. sadece alerjik besinlerde gözlemliyorum. kabak, patates, havuç, yumurta sarısı ve dün akşam bir kaşık yoğurt verdim. bir sıkıntı yok. ufaktan karışık pürelerle devam edeceğim.
Bende tutmak istiyorum sütümü etkiler mi acababen tutuyorum.
Tutma sütün azalır diyorlar kafam karıştıBir tutuyorum bir yiyorum bende canim
Bnm azalıyor bir tutup bir yiyorum bugün niyetliyim şükür alerjik bebek olduğu için mama da veremem ek gıdaya da geçmiş değiliz tadım yapıyoruz yani anne sütü tek şansımız şu anda ramazanın ortalarına öğün şeklinde ek gıda verebilirsem doyurucu olarak gerisini tam tutarımTutma sütün azalır diyorlar kafam karıştı
Ben her cuma tutayım en iyisi sevabım böyle olsunBnm azalıyor bir tutup bir yiyorum bugün niyetliyim şükür alerjik bebek olduğu için mama da veremem ek gıdaya da geçmiş değiliz tadım yapıyoruz yani anne sütü tek şansımız şu anda ramazanın ortalarına öğün şeklinde ek gıda verebilirsem doyurucu olarak gerisini tam tutarım
Evet canım kendini sen en iyi bilirsin sütünün etkilenip etkilenmediğiniBen her cuma tutayım en iyisi sevabım böyle olsunçünkü emziren anneye düşmüyor zaten
Etkiler Bence oğlum doysun saglıklı olsundaEvet canım kendini sen en iyi bilirsin sütünün etkilenip etkilenmediğini
Mayalama nasıl yapıyorsun canım teşekkür ederim
Bu bilgi çok iyi oldu günlük süt anlamında yani hiç günlük sütle mayalamamıştım açık süt getiren sutcumuz ve köy ürünleri satan bir yer var bulunduğum yerde açık sütle 5 kilo birden mayalarım hep oralardan alırdım günlük süt bim den a101 den felan mi alıyorsunuz canımCanim gece 11 civari cezvede kucuk kavonoz dolacak kadar sutu kaynatiyorum sonra parmagimi sokup 8 e kadar sayabiliyorsam elim yanmadan sicaklik tamamdir deyip 1cay kasigindan biraz fazla maya koyup guzelce karistiriyorum kavanoz kapagini kapatmadan kapagi ters uzerine kapatip tek kat bez atiyorum sabah 6gibi uyaninca kavonozu dolaba koyuyorum beslemeden 1 saat once isinmasi icin cikariyorum besliyorum. Bu arada gunluk sutu 3gun falan kullaniyorum
Bende yaptım yinede çok geldi bugün bir kere tek verdim alıştıra alıştıra vereyim diyorum 2 gün daha veririm sonra taze yaparım ama bu defa az az yapcm bir reçel kavanozu kadar yaptım ama çok yinedeBu bilgi çok iyi oldu günlük süt anlamında yani hiç günlük sütle mayalamamıştım açık süt getiren sutcumuz ve köy ürünleri satan bir yer var bulunduğum yerde açık sütle 5 kilo birden mayalarım hep oralardan alırdım günlük süt bim den a101 den felan mi alıyorsunuz canım
Ben aslında çok güzel yoğurt mayalarım ekşitmem sulandırmam ama miktar küçülünce bu tarif çok iyi oldu
Bir soru daha o günlük sütun hepsini mayalasak 3 gün yedirsek olmuyor mu hergun taze mi mayalamak gerekiyor tatlı taze yoğurt 2 günde bozulmaz ki hatta içindeki probiyotikler artar daha güzel olur
Teşekkür ederim canım zaten ben fazla yapmışım sanırım anca kendim yerimCanim gece 11 civari cezvede kucuk kavonoz dolacak kadar sutu kaynatiyorum sonra parmagimi sokup 8 e kadar sayabiliyorsam elim yanmadan sicaklik tamamdir deyip 1cay kasigindan biraz fazla maya koyup guzelce karistiriyorum kavanoz kapagini kapatmadan kapagi ters uzerine kapatip tek kat bez atiyorum sabah 6gibi uyaninca kavonozu dolaba koyuyorum beslemeden 1 saat once isinmasi icin cikariyorum besliyorum. Bu arada gunluk sutu 3gun falan kullaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?