2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Bende hm den sipariş ettim hala gelmedi sadece alt üst takım şeklinde bakalım cinsiyet belli olsun özellikle büyük alırım diye düşünüyorum

arkadaşım hepimiz burada içimizi döküyoruz
seni de aramızda devam görmekten mutluluk duyarız

gebelik ve hormonlar şuan alt üst
örneğin iki seferdir kahkaha a atarak gülerken ben hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım

benzer duygu seli yaşayanlar var mı

biz tecrübeli anneler biraz daha dikktli oluruz sanırım alışverişteben de ilk gebeliğimde aldım da aldım Allahımmm o kıyafetler resmen giyilmedi kaldı yani. bu sefer yol haritam daha sağlamne işe yarıyor ne yaramıyor neyi ne kadar giyer hepsini tecrübe ettiğimden daha kontrollüyüm

Kaçıncı ayda başlarım belli değil bakıcı bulamazsak belki de ücretsiz izin alırım ama iş yerim uzak canım malesef. Bakalım henüz çok belirsiz her şey teşekkürler verdiğin bilgiler için

ben kullanmadım şahsen
Eviniz çok büyük ise olabilir belki
fakat küçük ve ses konusunda hassas iseniz (ki anne olunca ister istemez hassaslasiyor kadın) gerek olmayabilir
Bende çok gerekli bişey olacağını sanmıyorum aslında ama eşim pimpirik hatta bebeğin odasına işteyken telefonla kontrol edecek bir kamera koymak istiyor. Bana abartılı geliyor biraz
aldım bir kere bike kullanmadım kızımda. öle duruyor kutuda
bu tarz şeyleri temiz ikinci elde tercih edebilirsiniz kızlar. tutumlu anne, letgo gibi sitelerde çok temiz ürünler oluyor
Aynen oralardan alınabilir hatta bebek doğduktan sonra böle bişeye ihtiyaç olursa alma taraftarıyım.

Evet canım daha çok erken ama her şeyi bilmek istiyor insan çevremde de bebeği olan yakınım olmadığı için çok tecrübesizim bu konularda zamanla öğreneceğim inşallah teşekkür ederim verdiğin bilgiler için

kesinlikle arkadaşım
ilk bebeğimde bende çok almıştım
sonra kaybedince çok büyük bir ders olmuştu hepsini dağıttım heidye ettim

ama ilk bebek heyecanı çok normal bugün benim de ilk bebeğim olsa yine heves ederdim

Evet eşimin totemi Evet internete bakınca herşeyi almak istiyorumeşim çok hevesli eşya almaya bebek telsizi falan şimdiden alalım diyor. Sizce her çocuk için gerek olur mu telsiz?
Ben belki şu kameralardan alırız diye düşünüyordum canım. Çok pimpirikliyiz ikimiz de her an görmek isteyebiliriz diye düşünüyorum

Bende hm den sipariş ettim hala gelmedi sadece alt üst takım şeklinde bakalım cinsiyet belli olsun özellikle büyük alırım diye düşünüyorum
bende bu sefer tulumlardan gidiyorum. çok seviyorum bebeklerde tulumu. genelde ayaksız tercih ediyorum biraz daha uzun giyiyor o zaman

endişelenme arkadaşım
Annelik en çokta yaşayarak öğreniliyor

bende bu sefer tulumlardan gidiyorum. çok seviyorum bebeklerde tulumu. genelde ayaksız tercih ediyorum biraz daha uzun giyiyor o zaman
Tulumlara bende bayılıyorum kızımda hep tulum pijama giydi hala da giyiyor özellikle uyurken çok rahat.. bende ayaklıları seviyorum hep çok büyük alırım bir süre çuval gibi oluyor sonra normal giyiyor ben çorap giydirmeyi sevmiyorum uyurken dolaşımı azaltıyor diye

Eşimde böyle düşünüyor kamera telsiz bakıyor sürekli bense çok gerekli olduğunu düşünmüyorum
Ev büyükse alın ev küçükse almaya gerek yok ben bu sefer alacağım odasında yatsın istiyorum oraya alışsın gidip gelip takip etmek zor bazen ağlıyor duyulmuyor falan sıkıntı yani

kaç yaşındasınız acaba?
ilk gebeliginiz mi?
Bu kontrol yapilinca neler tespit ediliyor ki?
Allah'ım inşallah gerek kalmadan yüreğinize sekine versin sağlıkla kavuştursun inşallah
38 yaşındayım ikinci çocuğum olacak inşallah ikili üçlü testler bu yaşlarda riskli çıkar yapmayalım dedi doktor ama aminiyosentez veya yurt dışında yapılan testler varmış birini yaptır diye önerdi

Kızlar aklımı kurcalayan bambaşka bir soru sormak istiyorum size. İlk 3 aydan sonra ilişki olmasında herhangi bir sıkıntı olmadığı yazıyor bi çok yerde. Ama ben bebeğe bişe olur korkusuyla eşime pek yaklaşmak istemiyorum. Onuda yaklaştırmıyorum. Bebeğin heyecanını yaşarken ilişkiyle ilgili hiç birşey hissedemiyorum. Ama eşimi de ihmal etmek istemiyorum böyle bir kısır döngüye girdim. Benim gibi hisseden var mı

Kanama düşük riski yoksa ilk 3 ayda sıkıntı yok canım doktor yasaklamadığı sürece istediğiniz şekilde yakınlaşabilirsiniz.. bebek rahmin içindeki plesemtanın içinde yani isteseniz de zarar veremezsiniz merak etmeyin..

eğer bir sıkıntın yoksa kanama, lekelenme vs hiç korkma. benim ilk gebeliğimde sorun olduğu için 9ay kardeş gibiydik. doğum sonrası da bir süre geçiyor bu sefer uzaklaşıyorsun. bu gebeliğim sorunsuz çok şükür. o yüzden kardeş kalmayı düşünmüyorum

yaptırmanızı gerektiren her hangi bir durum tespit edildi mi ki?
Siz en doğrusunu bilirsiniz tabi ki eşiniz ile ortak karar verirsiniz.
Fakat ilk 12 haftada sağlıklısız olan ceninleri rahim atıyor tutmuyor diyorlar ki bende yaşadım bunu daha evvel bu konuda şuan maalesef bir çok arkadaşta yaşadı.
12 hafta geçti ise şöyle düşünün olası bir durumda bebeğinizden ayrılacakmısınız yoksa Allah ne ve nasıl verdi ise doğurmak istiyorum mu diyorsunuz.
Bir de şöyle düşünün evet yaş bir risk faktörü sayılabilir fakat Allahu Alem hiç birimizin garantisi yok ki sonunda sağlıkla kavuşacağız.
yine bizzat tecrübe ettiğim üzere mesela.
yani uzun lafın kısası bence yaptırmayın Allah'a tevekkül edelim inşallah sağlıkla kavuşalim diye dua edelim

Bulantı devam ettikçe isteksiz olmak çok normal.
Endişelenme birliktelik esnasında bebeğe bir zararı olmaz kesinlikle.
Allah onu öyle korunaklı bir yerde büyütüyor.
sadece edep açısından ilişki anında konuşmamak daha uygunmuş diye okudum geçenlerde.
soyle de düşünebilirsin şuan eşini ihmal etmek istemiyorsun ama ilerleyen haftalarda sende farklı hiss edeceksin ve "ihmal edilmek istemeyeceksin"
Tabi ki her çift buna kendisi karar vermeli mühim olan birlikte adım atmak karşılıklı anlayış göstermek
annenin yaşadıkları kolay şeyler değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…