- 25 Nisan 2020
- 1.991
- 2.791
- 63
- 36
Çok şükür bu zamana kadar hiç kanamam olmadı. Herhangi bir düşük riskinden bahsetmedi doktorum. Tüp bebek olduğu için ilk zamanlar yasaklanmıştı ve o psikoloji hala gitmedi bendenKanama düşük riski yoksa ilk 3 ayda sıkıntı yok canım doktor yasaklamadığı sürece istediğiniz şekilde yakınlaşabilirsiniz.. bebek rahmin içindeki plesemtanın içinde yani isteseniz de zarar veremezsiniz merak etmeyin..
Hiç lekelenmem olmadı çok şükür ilk gebeliğim ve tüp bebek olunca korkularımı yenemiyorum.eğer bir sıkıntın yoksa kanama, lekelenme vs hiç korkma. benim ilk gebeliğimde sorun olduğu için 9ay kardeş gibiydik. doğum sonrası da bir süre geçiyor bu sefer uzaklaşıyorsun. bu gebeliğim sorunsuz çok şükür. o yüzden kardeş kalmayı düşünmüyorum
Teşekkürler canım çok haklısın bakalım bir süre daha düşüneyimyaptırmanızı gerektiren her hangi bir durum tespit edildi mi ki?
Siz en doğrusunu bilirsiniz tabi ki eşiniz ile ortak karar verirsiniz.
Fakat ilk 12 haftada sağlıklısız olan ceninleri rahim atıyor tutmuyor diyorlar ki bende yaşadım bunu daha evvel bu konuda şuan maalesef bir çok arkadaşta yaşadı.
12 hafta geçti ise şöyle düşünün olası bir durumda bebeğinizden ayrılacakmısınız yoksa Allah ne ve nasıl verdi ise doğurmak istiyorum mu diyorsunuz.
Bir de şöyle düşünün evet yaş bir risk faktörü sayılabilir fakat Allahu Alem hiç birimizin garantisi yok ki sonunda sağlıkla kavuşacağız.
yine bizzat tecrübe ettiğim üzere mesela.
yani uzun lafın kısası bence yaptırmayın Allah'a tevekkül edelim inşallah sağlıkla kavuşalim diye dua edelim
Kaç cm olmuş miyomunuz beninde 3 cm miyomum varGunaydin kizlar doktordan geldim bende miyim vardi o biraz buyume yapmış agrı o yuzden oluyormuş ama ne hikmetse ben normalde de bir yerim agrisin doktora gidecegim gun gecer bugunde oyle oldu gece cok rahat uyumusum sabah uyandim agrim falan yoktu ama yinede gidecegiz dedimçok şukur hersey yolunda minigim kıpır kıpırdı bi ters döndu bi düz durdu eller ayaklar o bicim oynuyordu ayaklarini kendine dogru çekmeler falan diger kontrolumuzde cinsiyetimize kiz gibi demişti bugun kesin kız dedi benim icime kız doguyordu oylede oldu rabbim herkesin gonlune hore versin bu arada bastan beri bilenler bilir hep ekşi tuzlu yedim
bulantım hafifti şimdilerde hiç kalmadı. Benim istemememin sebebi psikolojik aşamıyorum. Bebeğe bişey olur korkusuBulantı devam ettikçe isteksiz olmak çok normal.
Endişelenme birliktelik esnasında bebeğe bir zararı olmaz kesinlikle.
Allah onu öyle korunaklı bir yerde büyütüyor.
sadece edep açısından ilişki anında konuşmamak daha uygunmuş diye okudum geçenlerde.
soyle de düşünebilirsin şuan eşini ihmal etmek istemiyorsun ama ilerleyen haftalarda sende farklı hiss edeceksin ve "ihmal edilmek istemeyeceksin"
Tabi ki her çift buna kendisi karar vermeli mühim olan birlikte adım atmak karşılıklı anlayış göstermek
annenin yaşadıkları kolay şeyler değil
Canım ben sana verilen tepkiye katılmıyordum bence birinin yorumuna bakarak burayı terk etme herkes hormonlardan dolayı gergin. Evet ayrıntı istenmeyebilir ama midesi bulanan ve devamlı çıkaran arkadaşların derdini bir çekenler anlar. Burada birçok şey paylaşıldı, kanamadan tutun, çıkarmaktan boğazımızın kanamasına kadar. Şahsen ben derdimizi anlayıp bildiğimiz için arkadaşıma anlatamadığımı buraya yazıyorum. Alınma darılmaca yapmayalım kızlar, anlayışlı olalım birbirimizeBi
r daha asla yazmam merak etme . Allah bılıyor hepımızın ıcını ben kötü bısey de yazmamışım herkes yazıyor . Bebegınızı saglıkla kucağınıza alın ınsallah hakkınızı helal edin . Hoşçakalın
Evett yaa icim oyle rahatladiki cok şükür Seninde az kalmiş canim hadi bakalim sali gunu gelsin o zamanHadi hayırlı uğurlu olsun canım. Rahatlamana sevindim bende salı günü görsemde içim rahatlasa
İnşAllahEvett yaa icim oyle rahatladiki cok şükür Seninde az kalmiş canim hadi bakalim sali gunu gelsin o zaman
Ben bugun iki farkli hastaneye gittim icim rahat etsin diye miyomu daha once takip eden bir doktorum vardi ona gittim bakti 7 mm olmuş 20.haftaya kadar buyurmuş sonra kuculurmuş yada o sekilde kalirmis ama herhangi bir dusuge erken doğuma sebep olmaz dedi sadece biraz fazla agrin olur dedi benim bir arkadasimdada vardı onunda buyumustu cok sukur erken dogum olmadi sen suan kac haftaliksinKaç cm olmuş miyomunuz beninde 3 cm miyomum var
Hanımefendi ben size alınacağınız bir tepkide bulunmadım kötü birşeyde yazmadım sadece bu kadar detaylı anlatmayın nolursunuz dedim. Evet herkes yazıyor istifra ettiğini onu bunu ama bu kadar detaylı ilk defa sizde okudum ki yanlışlıkla okumuş bulundum hızlıca geçerken ve o tarif ettiğiniz şey aklıma gelince midem alt üst oldu. Hak helal edilcek bir şey yok ama yinede helal olsun ben sizden kibarca birşey rica ettim bu kadar alınmanızı gerektirecek bir şey göremedim açıkcasıBi
r daha asla yazmam merak etme . Allah bılıyor hepımızın ıcını ben kötü bısey de yazmamışım herkes yazıyor . Bebegınızı saglıkla kucağınıza alın ınsallah hakkınızı helal edin . Hoşçakalın
Kaç haftaliksın canım sizler iyi öğrendiniz erkenden 16 haftaya kalmadiGunaydin kizlar doktordan geldim bende miyim vardi o biraz buyume yapmış agrı o yuzden oluyormuş ama ne hikmetse ben normalde de bir yerim agrisin doktora gidecegim gun gecer bugunde oyle oldu gece cok rahat uyumusum sabah uyandim agrim falan yoktu ama yinede gidecegiz dedimçok şukur hersey yolunda minigim kıpır kıpırdı bi ters döndu bi düz durdu eller ayaklar o bicim oynuyordu ayaklarini kendine dogru çekmeler falan diger kontrolumuzde cinsiyetimize kiz gibi demişti bugun kesin kız dedi benim icime kız doguyordu oylede oldu rabbim herkesin gonlune hore versin bu arada bastan beri bilenler bilir hep ekşi tuzlu yedim
Bende kürtaj icin bekliyorum beklemek zarar vermez inşallah çok üzüldüm senin adına da arkadaşımMerhaba hanımlar bugün malesef doktor kontrolünde bebeğimin gelişimi olmayıp kalbi atmadığından kürtaj olmak zorunda kaldım. Zaten içimde hep bir huzursuzluk vardı ilk günden beri yolunda gitmediğini hissediyor gibiydim. Rabbim hepinize sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin. Kendinize çok çok dikkat edin. Bir an önce midesi bulananlar düzelsin inş, güzel günler gelsinbenim içinde dua edin kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik nasip etsin rabbim
aslina 12 den sonra cogu doktor souluyor cnm bende insallah haftays cinsiyet ogrenirim..Kaç haftaliksın canım sizler iyi öğrendiniz erkenden 16 haftaya kalmadi
Iyı kalp her yerde kendını bellı edıyor özelden de 12 kısı yazmış vallahı sağolun . Ben de kötü bısey yazmamıştım zaten belkı de hata bendedir onu da bılmıyprum çok teşekkür ederım canım benım .Canım ben sana verilen tepkiye katılmıyordum bence birinin yorumuna bakarak burayı terk etme herkes hormonlardan dolayı gergin. Evet ayrıntı istenmeyebilir ama midesi bulanan ve devamlı çıkaran arkadaşların derdini bir çekenler anlar. Burada birçok şey paylaşıldı, kanamadan tutun, çıkarmaktan boğazımızın kanamasına kadar. Şahsen ben derdimizi anlayıp bildiğimiz için arkadaşıma anlatamadığımı buraya yazıyorum. Alınma darılmaca yapmayalım kızlar, anlayışlı olalım birbirimizeilk 3 ay maalesef bu sıkıntılar çok ve biz de konuşarak , anlatarak rahatlıyoruz. Açıkcası ben her kötü olduğumda diyorum kadınlarkulübüne bakayım diğer kızlar ne yapmış.
Aynen haklısın canım benımarkadaşım hepimiz burada içimizi döküyoruz
seni de aramızda devam görmekten mutluluk duyarız
gebelik ve hormonlar şuan alt üst
örneğin iki seferdir kahkaha a atarak gülerken ben hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım
benzer duygu seli yaşayanlar var mı
Canım sakin ol ve gitme lutfen olabilir istemeden ayrıntıya girmissin düşünemedin belki o da okuyunca kötü olmuş napsın çok ayrıntılı kötü şeyleri yazmayın diyor ikinizde haklısınız bende bulanıyorum yazıyorum ama kusmak kelimesini bile bazen ihtiyatla kullanıyorum çünkü bazen o kelime bile yetiyor bulantısı olanın icinin kalkmasına sen de paylasmissin neyse olsun kimseyi goremiyoruz zaten en yakin dostlarımızla bile paylasamiyoruz burda dertlesiyoruz lutfen kal alinma da uzulmede gitmeBi
Arkadaşım Allah sana sağlıklı bir hamilelik nasip etsin en doğru zamanda inşAllah. Çok çok üzüldüm kaybına.Merhaba hanımlar bugün malesef doktor kontrolünde bebeğimin gelişimi olmayıp kalbi atmadığından kürtaj olmak zorunda kaldım. Zaten içimde hep bir huzursuzluk vardı ilk günden beri yolunda gitmediğini hissediyor gibiydim. Rabbim hepinize sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin. Kendinize çok çok dikkat edin. Bir an önce midesi bulananlar düzelsin inş, güzel günler gelsinbenim içinde dua edin kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik nasip etsin rabbim
Aynen canım haklısın hata bendedır belki de olsun ne yapalımCanım sakin ol ve gitme lutfen olabilir istemeden ayrıntıya girmissin düşünemedin belki o da okuyunca kötü olmuş napsın çok ayrıntılı kötü şeyleri yazmayın diyor ikinizde haklısınız bende bulanıyorum yazıyorum ama kusmak kelimesini bile bazen ihtiyatla kullanıyorum çünkü bazen o kelime bile yetiyor bulantısı olanın icinin kalkmasına sen de paylasmissin neyse olsun kimseyi goremiyoruz zaten en yakin dostlarımızla bile paylasamiyoruz burda dertlesiyoruz lutfen kal alinma da uzulmede gitme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?