ben hiç bakmadımBence de ben daha bisey almadım ama int bakıyorum zıbın kısa kol mu uzun kol mu alınır 0-3 ay mi yoksa 0-6 ay mi alınır hiç bilmiyorumBi de düz renk hiç yok ya .ya pembe ya mavi
amiin Amiin inşallah mutlaka sorunÇok teşekkürler, bende sorayım doktoruma çok rahatsızım korkuyorum da Allah korusun hepimizi
Benim bayağı büyüdüler uçlarıda dahil kararmada varr ama hassasiyet cok fenaGöğüs uçlarında kararma büyüme vs değişiklikşer basladımı bende baya var
Adamlardaki bütün sağlık sistemi çöktü bu saatten sonra gitmem vallaarkadaşım Amerika da işlemler nasıl hiç bilmiyorum
Rabbim gönlüne göre versin inşallah
Bende arada çarpıntı oluyor ama normalmiş çarpıntıKızlar merhaba aranızda kalp rahatsızlığı yaşayan var mı acaba ya benim 2 gündür çok kramp şeklinde sancı var kalbimin üstünde
Kışa geliyor doğum genellikle evde oluruz galiba bilemiyoruz ki ne iyi giderBence de ben daha bisey almadım ama int bakıyorum zıbın kısa kol mu uzun kol mu alınır 0-3 ay mi yoksa 0-6 ay mi alınır hiç bilmiyorumBi de düz renk hiç yok ya .ya pembe ya mavi
Canım benim kız 23 aylık şu zamana kadar tulum giydi uyurken çok rahat oluyor hem uyumadan önce giyince uyuyacağını anlayıp daha kolay uyuyor..sadece ayından en az 6 ay büyük almaya bak en az 5 6 ay giydirebilirsin bu sayedeKışa geliyor doğum genellikle evde oluruz galiba bilemiyoruz ki ne iyi gideruyku tulumlari belirli bir zamana kadar kullanılmıyormus mesela bunu duyunca almaktan vazgeçtim her şey çok karışık şuan
Ne zaman giydirmeye başlayabilirim mesela? O kadar büyük alırsam içinde kaybolmaz mi bebekCanım benim kız 23 aylık şu zamana kadar tulum giydi uyurken çok rahat oluyor hem uyumadan önce giyince uyuyacağını anlayıp daha kolay uyuyor..sadece ayından en az 6 ay büyük almaya bak en az 5 6 ay giydirebilirsin bu sayede
Ben araştırmıştım canım orda doğumla vatandaşlık vermiyorlar. Hamileliğin en fazla 3. Ayından itibaren orda yaşamaya başlayıp doğumu orda yapmak gerekiyormuş.Benim kuzenim new york ta bende çok istedim çifte vatandaş olsun diye eşim dedi arabayı satalım git doğuma dedi bayada sıcak bakıodum fikre ama bu korona olayından sonra vazgeçtim açıkcası
Aa ben araştırdığımda hiç öyle yazmıyordu 6. Ayda orda olmak doğumdan sonrada 1 yada 2 ay orda kalmak gerekiyordu 3 ay çok erken zaten o kadar gidip kalmazdım eylül öztürkte o kadar erken gitmedi sanırım yanlış hatırlamıosamBen araştırmıştım canım orda doğumla vatandaşlık vermiyorlar. Hamileliğin en fazla 3. Ayından itibaren orda yaşamaya başlayıp doğumu orda yapmak gerekiyormuş.
Canım hastane çakışında tulumu vardı ben yeni doğduğu andan itibaren giydirdim zaten onu 15 20 gün giyebildi sonra yenileri aldım hediye de geldi zaten emin ol aşırı hızlı büyüyorlar 2 aylıkken 6 aylık kıyafetini giydirmiştim çabuk kilo alıp uzuyorlar 1 yaşına kadar sonra uzun süre aynı kıyafeti giyebiliyorNe zaman giydirmeye başlayabilirim mesela? O kadar büyük alırsam içinde kaybolmaz mi bebekbeşik araba falan baktım ama yok hiç anlamıyorum ki siz yazacaksınız ki fikrim olsun
Adamlardaki bütün sağlık sistemi çöktü bu saatten sonra gitmem valla
Evet Türkiye’de ev parası ederevet arkadaşım Eylül Öztürk var ya oda Amerika da doğum yaptı ev alacağına ona yatırım yaptık demişti
Dediğin gibi canım bende vatandaşlık olduğu için gidince sigortalı olabiliyorum hemen
Allah razı olsun diğer gebeliklerimde annemler kapılarına açtı bize eşime bana orada kaldık
dogum sonrası döndük
sifortami da kapattım
eskiden çocuk parası alıyordular bu şekilde fakat artık bunun kontrolünü yapıyorlar ikametin orada değilse ve çocuğun kontrollerini yapmazsan alamazsın
bunu da açıklamış olayım ki para için mi orda doğum yaptım diye dusunulmesin
Türkiye'de ilk olacak korkuyorum işin gerceği
Yaa o kadar hızlı mı büyüyorlarCanım hastane çakışında tulumu vardı ben yeni doğduğu andan itibaren giydirdim zaten onu 15 20 gün giyebildi sonra yenileri aldım hediye de geldi zaten emin ol aşırı hızlı büyüyorlar 2 aylıkken 6 aylık kıyafetini giydirmiştim çabuk kilo alıp uzuyorlar 1 yaşına kadar sonra uzun süre aynı kıyafeti giyebiliyor
Tamam canım ben de o şekilde yapayım not aldım yazdıklarını çok sağ olasınMesela ben ilk 15 20 gün için 2 5 Li hastane çıkışı 2 tane de tulum alacağım sonrası zaten 3 aylık 6 aylık olacak şekilde alırım onlar çoğunlukta olur
MelodiminEsi
tam anlamadım ama Eylül ö de uzun süre kalmamıştı orada doğum sonrası sankiAa ben araştırdığımda hiç öyle yazmıyordu 6. Ayda orda olmak doğumdan sonrada 1 yada 2 ay orda kalmak gerekiyordu 3 ay çok erken zaten o kadar gidip kalmazdım eylül öztürkte o kadar erken gitmedi sanırım yanlış hatırlamıosam
benim küçük oğlum büyüğüne yetişti nerdeyse büyüğü de minyon tipli küçüğü tam tersi daha kilolu yani başlarda çok almadan gerçekten gelişime göre almak daha iyi olabilir her bebek bir olmaz çünkü biri çabuk çıkar 3 aylık kıyafetten biri bir süre daha giyerYaa o kadar hızlı mı büyüyorlar
Tamam canım ben de o şekilde yapayım not aldım yazdıklarını çok sağ olasın
Evet evet tekrar baktım en geç 32. Haftada gidiyosun. Sonrasındada 1 ay kadar kalıyosun 3. Ay oraya gitmek için çok erkentam anlamadım ama Eylül ö de uzun süre kalmamıştı orada doğum sonrası sanki
Canım ben türküm eşim yabancı ikimiz kendi ana dilimizi konuşup aramızda anlaştığımız dil ise ingilizce.. kızım şu an 3 dili anlıyor öncelik Türkçe ama mesela hayır yerine no kullanıyor gel yerine come yada git yerine go diyor şimdilik dilleri birbirine karıştırıyor ama bizim konuşmaları anlıyor 3 dili de kendi çerçevesinde işine gelen şekilde kullanıyor.. biliyorum zor bir durum ama birden gazla dil kullanılıyorsa herkes kendi ana dilinde kullanmalıymış eşim hepsini konuştuğu için kıxım da karıştırıyo büyüdükçe düzelir umarımAh evet hakikaten yaşananlar film gibi geliyor insana
bizim düşüncemiz yani benim doğduğum yere bir kaç sene de olsa gitmek şu açıdan birincisi hem dil öğrenirdi çocuklar
çünkü ben Türkiye'ye gelmeden evvel ana dilim gibiydi Türkçeyi malesef ki sonradan böyle iyi öğrendim dolayısıyla o dil benim bir parçam fakat bunu çocuklarımla paylaşamıyorum
Sen evde öğret diyenler çok oldu ama bu öyle basit değil en azından benim için çünkü sırf bir dil kojusmam gerekirdi öğrensinler diye
bir diğer sebeb ise ailem hepsi orada yani arkana kimse yok ama anne baba kardeş abla yeğen ve kalabalığız onun eksikliğini burada çok yaşıyorum 8 sene sonra dahi
bir üçüncü sebeb doğa orada resmen doğanın içindeyiz çocuklar için çok çok güzel oluyordu her gittiğimizde
fakat tüm bunlar Türkiye'yi kötüleme anlamına demiyorum zaman içinde burda da alistigim çok sevdiğim şeyler oldu fakat benim gibi gurbette yetisneler malesef ne tam oralı ne tam buralı böyle bir ikilem :/
Rabbim hayırlısını versin inşallah. 3 çocuktan sonra maddi anlamda ziyarete gitmem de zor olacak. Bir çocuk ile 500₺ ye gidip geliyordum 2 çocuk ile 2000₺ e bilet bulmak mucize
Evet Türkiye’de ev parası eder
Oranın vatandaşısın sonuçta haklarından faydalanıp parayı aladabilirsin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?