- 20 Mart 2011
- 13.966
- 32.574
- 798
Çok doğru söylüyorsunuz aslında yalnız şöyle bir sıkıntım var ben Doğu görevindeyim haliyle burdan merkeze gidip pek bir şey bakma imkanım olmayacak bebek doğduğunda.benim küçük oğlum büyüğüne yetişti nerdeyse büyüğü de minyon tipli küçüğü tam tersi daha kilolu yani başlarda çok almadan gerçekten gelişime göre almak daha iyi olabilir her bebek bir olmaz çünkü biri çabuk çıkar 3 aylık kıyafetten biri bir süre daha giyer
Valla arkadaşım ben seni gayet iyi anlıyorum. Tabiki türkiyeyi kötülemek istemiyorsun sonuçta ana vatanın burası neden kötüleyesin. Ama diosun ki tüm ailem orda ben burda tekim ee bide çifte vatandaş olma şansı var neden o imkanı kullanmayasın keşke imkanlar el berse gidip ailenin yanında doğumunu yapsan ben kesinlikle anlıyorum seni ve tüm düşüncelerinede katılıyorumAh evet hakikaten yaşananlar film gibi geliyor insana
bizim düşüncemiz yani benim doğduğum yere bir kaç sene de olsa gitmek şu açıdan birincisi hem dil öğrenirdi çocuklar
çünkü ben Türkiye'ye gelmeden evvel ana dilim gibiydi Türkçeyi malesef ki sonradan böyle iyi öğrendim dolayısıyla o dil benim bir parçam fakat bunu çocuklarımla paylaşamıyorum
Sen evde öğret diyenler çok oldu ama bu öyle basit değil en azından benim için çünkü sırf bir dil kojusmam gerekirdi öğrensinler diye
bir diğer sebeb ise ailem hepsi orada yani arkana kimse yok ama anne baba kardeş abla yeğen ve kalabalığız onun eksikliğini burada çok yaşıyorum 8 sene sonra dahi
bir üçüncü sebeb doğa orada resmen doğanın içindeyiz çocuklar için çok çok güzel oluyordu her gittiğimizde
fakat tüm bunlar Türkiye'yi kötüleme anlamına demiyorum zaman içinde burda da alistigim çok sevdiğim şeyler oldu fakat benim gibi gurbette yetisneler malesef ne tam oralı ne tam buralı böyle bir ikilem :/
Rabbim hayırlısını versin inşallah. 3 çocuktan sonra maddi anlamda ziyarete gitmem de zor olacak. Bir çocuk ile 500₺ ye gidip geliyordum 2 çocuk ile 2000₺ e bilet bulmak mucize
Tamam canım birde bekle bebeğin gelişimini belki 4 4.5 kilo doğar o zaman direk 3 aylıkla başlarsın benim bebeklerim 3 civarı doğduğu için hastane çıkışı da giydiYaa o kadar hızlı mı büyüyorlar
Tamam canım ben de o şekilde yapayım not aldım yazdıklarını çok sağ olasın
kesinlikle büyüdükçe düzelirCanım ben türküm eşim yabancı ikimiz kendi ana dilimizi konuşup aramızda anlaştığımız dil ise ingilizce.. kızım şu an 3 dili anlıyor öncelik Türkçe ama mesela hayır yerine no kullanıyor gel yerine come yada git yerine go diyor şimdilik dilleri birbirine karıştırıyor ama bizim konuşmaları anlıyor 3 dili de kendi çerçevesinde işine gelen şekilde kullanıyor.. biliyorum zor bir durum ama birden gazla dil kullanılıyorsa herkes kendi ana dilinde kullanmalıymış eşim hepsini konuştuğu için kıxım da karıştırıyo büyüdükçe düzelir umarım
Evet aslında şuan çok erken, heyecandan duramıyoruzTamam canım birde bekle bebeğin gelişimini belki 4 4.5 kilo doğar o zaman direk 3 aylıkla başlarsın benim bebeklerim 3 civarı doğduğu için hastane çıkışı da giydi
Allah razı olsun arkadaşım evet aynen öyle işte yalnızlık insanın belini büküyor amma ve lakin Rabbim sağlıklı gebelik nasip etsin de beterin beteri var her halimize sonsuz şükürler olsunValla arkadaşım ben seni gayet iyi anlıyorum. Tabiki türkiyeyi kötülemek istemiyorsun sonuçta ana vatanın burası neden kötüleyesin. Ama diosun ki tüm ailem orda ben burda tekim ee bide çifte vatandaş olma şansı var neden o imkanı kullanmayasın keşke imkanlar el berse gidip ailenin yanında doğumunu yapsan ben kesinlikle anlıyorum seni ve tüm düşüncelerinede katılıyorum
Aa ben araştırdığımda hiç öyle yazmıyordu 6. Ayda orda olmak doğumdan sonrada 1 yada 2 ay orda kalmak gerekiyordu 3 ay çok erken zaten o kadar gidip kalmazdım eylül öztürkte o kadar erken gitmedi sanırım yanlış hatırlamıosam
Bende o şekilde biliyordum ocak ayı işyerime gelen bir Amerikan vatandaşı olan Türk’le konuştum. Trump ın Yeni açıklamaları var doğum turizmini engellemeye çalışıyor 3. Aydan itibaren orda yaşamayı getirecek diye anlatmıştı bana o ayki trumpın engelleme haberini bende okumuştum ama dediğin gibiyse hala kanunlaşmadı demekki.Evet evet tekrar baktım en geç 32. Haftada gidiyosun. Sonrasındada 1 ay kadar kalıyosun 3. Ay oraya gitmek için çok erkenPapatya1646
İşimdi alacaklarını büyük al 3 yada 6 ay baktın bebek 3 civarı doğacak o zaman hastane çıkışı alırsın baktın 2 3 hafta önden gidiyor direk 3 ayla başlarsınEvet aslında şuan çok erken, heyecandan duramıyoruz
Kesinlikle Rabbim bugünümüzü aratmasın binlerce kere şükürler olsun Allah sağlık veersin gerisi bir şekilde hallolur inşAllahAllah razı olsun arkadaşım evet aynen öyle işte yalnızlık insanın belini büküyor amma ve lakin Rabbim sağlıklı gebelik nasip etsin de beterin beteri var her halimize sonsuz şükürler olsun
Birşeyler açıkladı evet bende hatırlıyorum ama sanırım yasallaşmadı henüz Aman zaten bu saatten sonra yasallaşsada gidemicez sıkıntı yok o açıdanBende o şekilde biliyordum ocak ayı işyerime gelen bir Amerikan vatandaşı olan Türk’le konuştum. Trump ın Yeni açıklamaları var doğum turizmini engellemeye çalışıyor 3. Aydan itibaren orda yaşamayı getirecek diye anlatmıştı bana o ayki trumpın engelleme haberini bende okumuştum ama dediğin gibiyse hala kanunlaşmadı demekki.
Hepsini not alıyorum canım çok teşekkür ederimİşimdi alacaklarını büyük al 3 yada 6 ay baktın bebek 3 civarı doğacak o zaman hastane çıkışı alırsın baktın 2 3 hafta önden gidiyor direk 3 ayla başlarsın
Birde beşik konusunda park yatak ideal 3 yaşına kadar kullanır ben heves ettim sepet beşik aldım kızımda sonra park yatağa döndük
amiin Amiin inşallahÇok doğru söylüyorsunuz aslında yalnız şöyle bir sıkıntım var ben Doğu görevindeyim haliyle burdan merkeze gidip pek bir şey bakma imkanım olmayacak bebek doğduğunda.
Şuan ortalık durulduğunda memleketten bakıp almak istiyorum diğer türlü netten alıp kargo bekliycem mecbur. Çok hızlı büyüyorlarmis ya korktum bi an aldıklarım olmuyormuş
Allah bağışlasın evlatlarınızı
Evet canım eşim istese de koronadan sonra gitmem yurtdışlarınaBirşeyler açıkladı evet bende hatırlıyorum ama sanırım yasallaşmadı henüz Aman zaten bu saatten sonra yasallaşsada gidemicez sıkıntı yok o açıdan
Değil sanırım canımFiyata epidural de dahil mi canım?
Aynı sorular hepimizin kafasında dönüyor galibaamiin Amiin inşallah
Olaylar durulunca müthiş indirimler hayal ediyorum ama acaba tam tersi mi olur acaba
Canim bosver dedigin gibi suan zaten orada sistem iyice coktu. Bi de amerika kendi vatandaslari nerede calisirsa calissin vergilerini aliyor. Yani senin yavrun ileride calismaya basladiktan sonra burda da calissa amerikaya vergi vermek zorunda kalicakti. Belki gitmek istemeyecek, hatta sen onun gitmesini istemeyeceksin. Fazladan yükAa ben araştırdığımda hiç öyle yazmıyordu 6. Ayda orda olmak doğumdan sonrada 1 yada 2 ay orda kalmak gerekiyordu 3 ay çok erken zaten o kadar gidip kalmazdım eylül öztürkte o kadar erken gitmedi sanırım yanlış hatırlamıosam
Evet vergi mevzusunu biliyorum gitmek istemezse 18 den sonra vatandaşlık reddi yapma hakkı var aman sağlık sistemleri çöküşünde çöküşünde Allah ülkeme zeval vermesin anası babası gibi T.C. Vatandaşı olsunCanim bosver dedigin gibi suan zaten orada sistem iyice coktu. Bi de amerika kendi vatandaslari nerede calisirsa calissin vergilerini aliyor. Yani senin yavrun ileride calismaya basladiktan sonra burda da calissa amerikaya vergi vermek zorunda kalicakti. Belki gitmek istemeyecek, hatta sen onun gitmesini istemeyeceksin. Fazladan yük
ah sahiden mi ne kadar saçmaCanim bosver dedigin gibi suan zaten orada sistem iyice coktu. Bi de amerika kendi vatandaslari nerede calisirsa calissin vergilerini aliyor. Yani senin yavrun ileride calismaya basladiktan sonra burda da calissa amerikaya vergi vermek zorunda kalicakti. Belki gitmek istemeyecek, hatta sen onun gitmesini istemeyeceksin. Fazladan yük
Evet maalesef öyle bir durumları var ama eyalet eaylette değişio galiba onları tam araştırmak lazım dediğim gibi ben gitmeye karar verseydim tabi şartlarda böle olmasaydı bizim mahallede üçüzler var amerikan vatandaşı onlarla iyice detaylı konuşacaktım. Kuzenimdende detayları öğrenicektim bodoslama atlamazdım sanmıyorumah sahiden mi ne kadar saçma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?