Nerdesin il olarak. Kesinlikle tecrübeli bir dr da doğum yapmanı öneririm arkadaşım. Devlet hastanesinde felan yapmayı düşünüyorsan bilgileri olmalı mutlaka. Pek çok kişide olan birşey ama takipinin iyi yapılması gerekli sadece. Hayırlısıyla bebişlerimizi kucaklarımıza bi alalım inşallahEvet evet tanı olarak o
Aynen hocam da öyle dedi 26. Haftada bir daha dikkatle inceleyelim ama şimdilik öyle bir durum yok dedi. Ama sen bide bana sor. Ne stres oldum o dönemDemircigim plesanta 25. Haftasina kadar oynak yeri genis oldugundan tam pkesentasi eşi yani bebegin pozisyonj 25. Haftasindan sonra dizene oturuyor.. senin haftan daha da var kontrol altinda olmaktada fayda var ☺☺
Ama haftan daha erken tatlim 25. Haftaya kadar bekle bebek konumunu degistirebiliyor.. hersey cok guzel olucak.. oyle nice hastane arkadasim oldu.. hepsinde masallah 38-39. Haftaya kadar durmus bebisleri karinlarinda:)) yani endise etme cinsel iliskiye girme,rahimini kasma, kanama riski tasimaman onemli.. bu kadarEvet evet tanı olarak o
Normal kuzu stres yapmayacaz kizz kese yapacaz yokmu benim kafadan biriAynen hocam da öyle dedi 26. Haftada bir daha dikkatle inceleyelim ama şimdilik öyle bir durum yok dedi. Ama sen bide bana sor. Ne stres oldum o dönem
Karadenizliler sinirli olur ama yufka gibidirlerBen Ankara. Eşimlede burda tanıştık
Ben de eşim yüzünden rezil olmamak için iyi ki önce buraya sormuşumDaha bugün doktoruma sordum. Saçmalama bebek o kadar uzaktaki hiç bişi olmaz dedi. Sorduğum dr da 70 yaş civarı binlerce doğum yaptırmış. Vardır bir bildiğieşimde diyor ki bizi rezil ediyorsun hocaya, sen okulda biyoloji felan almadın mı diyor
Maşallah kız ne beceriklisin. Ben mümkün değil yapamam hiç kasmıyim kendimiBen yaptim anne kuzularina oldu bileeee kuzucuk bakk istersen youtubada anlatiliyor ama ipimden dolayi bazi sekilleri istedigim gibi veremesemde el becerimle hallediverdim onuda
Ben geçen cumartesi yaptırdım. 47 tl verdim. Çok ucuza geldi :)Kizlar seker yukleme testi yaptirdiniz mi ? Ozelde fiyatlar nedir bu testin bilen var mi ? Devletten bi turlu randevu alamadim
çok isterdim ama işle çocukla yetişmiyorKizlarr kese yapalim mi lavanta kesesi... malzemeleri nasil alabiliriz az yardimci olalim birbirimize??kizlarrbunlarin en ciuzun tanesi 2.5 en azindan gazla yapsak biz.. mevlutte felanda dagitiriz... evde bos oturulmuyorr e hadi biseyler yapalim
Canım hem ikiz olduğum için riskliyim,Neden canim?
Bizde seker hastaligi genetik babamlarin tarafinda. Bende de bi ara cikmisti cok sukur ilac tedavisiyle kurtuldum. Ama gebelikde genelde genetik olanlarda veya onceden bu hastaligi gecirmis olanlarfa cikma olasiligi yuksekmis. Diyorum bende yaptirim gec olmadan. hangi ilde oturuyosun 47 ucuzmus yaBen geçen cumartesi yaptırdım. 47 tl verdim. Çok ucuza geldi :)
Allahım korktuklarımızı başımıza getirmesin...amin...Canım hem ikiz olduğum için riskliyim,
önceden de kayiplarim olduğu için
Su anki doktorunun önerdiği bi jinekolog var mi canım, belki oyle daha iyi birini bulursun.Kızlar merhaba. Her zaman yazamasam da devamlı takipteyim sizi. İnşallah sorunsuz sağlıklı sihhatli alırız bebelerimizi kucağımıza.
Bu aralar bende biraz gerginim. Tam doktoruma alıştım Türkiye'ye dönene kadar bu doktorla devam ederim diyordum ki bazı testleri ve raporları bu doktorun yapamayacagini öğrendim. Yurtdışında sanırım birçok yerde böyle. Hamilelikte Alttan muayene ediliyor. Ve bu beni çok gerdiği için ben ultrason doktoruna gidiyordum. Maalesef şeker yükleme ve uçağa binis için 28. Haftadan sonraki rapor için jinekologa gitmem gerekiyormuş. Yeniden doktor arayisindayim
Sen bunlari anlatinca cocuklugum aklima geldi, ben alerjik bronsiyel astim hastasiyim. Bizim zamanimizda doktorlar astim konusunda bu kadar bilincli olmadigi icin defalarca zatürree teshisiyle hastaneye yatirildim. Damaryolu acacak yer bulamayip ayagima serum taktiklarini hatirlarim hayal meyal. Sonra tesadufen astimdan supheleniliyor, bursada o zaman uzman yok beni ailem ankaraya hacettepeye goturuyor da oyle tedavim basliyor. 14 yasina kadar tedavi aldim ve cocukluk astimi seruvenim sona erdi. Antibiyotik kullanma zorunda kalmadim tedavi surecinde ve sadece ilac tedavisiyle kurtuldum cok sukur.Hikaye olarak oğlumu anlatıyorsun. Tıbbi açıdan gerekli açıklamaları yapacak yeterlilikte değilim ama inan alerji kontrol altına alındığında hem bağışıklık güçleniyor hem de enfeksiyon riski azalıyor. Birebir yaşadığım bir olayı anlatayım. Oğluma zatürre teşhisi kondu ve hastaneye yatışı yapıldı. 2.gün sonunda rica minnet evde iğneleri aksatmamak şartıyla damar yolu açık olarak eve geldik. Haftasına iğneler bitti ve devamında şurup formunda antibiyotik verildi. Şişeyi bitirdik, kontrole gittik, temiz çıktı ciğerler ve 2 gün geçti ki yine ateşle apar topar hastanede aldık soluğu. Kendi doktorumuz izinliymiş, yurtdışında olduğu için ulaşamadık da ve başka bir doktora muayene olduk. 2 günde eve çıkardığımız için bizi suçladı ve derhal hastaneye yatması gerektiğini, zatürrenin devam ettiğini söyledi. Biz de tüm sorumluluğu aldık ve ilaçları verip eve göndermesini rica ettik. Biraz diretse de kabul etti. İğneleri aldık ve ilk dozu yaptırdık bağrış kıyamet. Ertesi gün pazar. Yine iğne yaptırdık. Pazartesi fakültenin hem normal muayenesinde hem de özel muayenesinde çocuğumuzun zatürree olmadığını, akciğer grafisinin( haftasonu gittiğimiz özel hastanede çekilenin) çocuk grafisi değil de yetişkin grafisi ile çekildiğini, onlara bakıp olumlu yada olumsuz konuşmanın mümkün olmadığını şaşkınlık içinde öğrendik. Derhal iğneler kesildi. Alerji ilacı olan bir şurup ve çiğneme tableti başlandı. Geniz eti şitiği iççn yine daha ziyade alerjilerde kullanılan bir sprey verildi. Özel muayenede chamber ile verdiğimiz inhaler bile gereksiz görüldü. Velhasıl bir daha çocuğumu çok acil bir durum olmadıkça özel hastaneye götürmedim ve ilaçları düzenli kullanıp antibiyotik illetinden kurtulduk çok şükür. Çocuğum gerçekten zatürre olsaydı antibiyotik tedavisi görmeden nasıl kurtulacaktı ki hastalıktan? Resmen hem maddi olarak sömürüldük hem de çocuğum günlerce kolunda açık olan damar yolu tıklandığında ve kas içine iğne yapıldığında bir sürü acı çekti. Yok yere. O yüzden kıyaslama yaptım ve mutlaka alanında daha uzman bir doktor görsün dedim. Alerji ve enfeksiyon arasındaki bağ sandığımızdan daha fazla. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin
Biz de gecen hafta ic camasiri ve pijamasini aldik, gozlerinden kacmiyor maalesef. Bi de kreste birbirlerine gösteriyorlar, hani haberi olmamasi gibi bi ihtimal de yok.Ve o yeni elsada alindiiiiii malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?