2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
hamileliğimin başından beri eşimle kardeş kardeş yatıyoz geçenlerde sarılarak yatalım özledim dedim.sabah diyor heryere yastık koymuşun denedim ama ulaşamadım sana sarılmaya

Canim bi sey sorcam ;
Seker cikarsa gebelikte, bebegin iri dogmasi ve normal dogumun zorlasmasi haricinde sikinti olur mu ?
Yani bebrgin seker hastasi olmasi ihtimali de var mi ki ?
Hasta oluyor anamolu olabiliyor tatlum zaten korkulmasinin sebebi bu. Bebek hasta olma bas buyuk bebekler ne bilim kör bebekler olabiliyor.. bebekte seker olabiliyor... ama bunlar olmasada olabilir yani seker...
Ama eger riskliyse gebeligin ve anne baba yakin akrabanda seker yoksa ve magnezyum gibi ilac kullaniyorsan kasilman olabiliyorsa yada kramp( yani magnezyum kalsiyum gibi takviye ilac kullaniosan) normal aclik sekeri bide yemek yiyip tika basa 1 saat sonra yemek yiyip tokluk sekeriylede doktor anlayabiliyor... yuksekse ona gore yine diyet kistesi verebiliyor bu tamamen doktoruna bagli bir surec...
Kendimden ornek verim benim erken riski var bazen kasilma oldugunu doktor soyledi ben toplanma var demistim o rahim kasilmasiymis demesine gore gunde 4-5 kez deyince magnezyum verdi gunde iki kere... yani bu magnezyumu yemeye baslayinca bu sefer rahim kasilmasini kesecek ama bu seferde erken su geliyor ya mesela bu tarz ilac takviyesi kullanan icin cok daha onem gostermeli cunku agri sizi anlamadan rahmin bacaklarin kasilman oluo olmadigini anlama sansin ortadan kalkiyor... o yuzden onlemini alip hicbisey yaomican
Neyse konuyu dagittim.. diyet listesi verip duzenli beslenmek lazim sonra annedede kalici kalabilir .. ilk dogumda degil ikinci dogumda daha riskli hale geliyor.. omur boyu annede olabiliyor zaten seker olmasina isaret.. sekerli anneler daha bir ozenli dikkatli olmalari lazim..

hamileliğimin başından beri eşimle kardeş kardeş yatıyoz geçenlerde sarılarak yatalım özledim dedim.sabah diyor heryere yastık koymuşun denedim ama ulaşamadım sana sarılmaya
Sesli guldum
Yastik koymuyom ben de cok sukur birbirimize sarilabiliyosss

Ahh yavrummm bende oyle kocami ozledimm beee dedim kocama.. yavrularimi benden daha cok dusunuyor gorunce kendime kizdim ama oyle yatakta onu goremiyom evde herkes ayri ayri yatiyor.. temas bisi yapmiyor artik seni cok ozledim diyorum kisacasi o da bende diyor artik hersey bebisler icin

Vuvvv, neler neler desene. Hic bu kadar bilmiyordum. Tesekkur ederim.
Aydinlandim

Vuvvv, neler neler desene. Hic bu kadar bilmiyordum. Tesekkur ederim.
Aydinlandim
Yani ondan bu kadar onemsiyorlar ama ben zaten sekerli ekmekli makarnali oilavli seyler yemiyorum .. sekeri olanlarada iste tamda bunlari ogunlerinden akldirio et tavuk sebze lif kuruyemis iste ceviz findik bol yesil yaorakki ye diyor.. yani bunlarada uyuyorum hala gebeligimin basindaki kilodayim.. o yuzden seker testine gerek yok dedi.. amniyon sivisi eksik boyle devam ederse oksaoar felan kan ignesi yada aspirine baslicaktik.. onada baslamadik su daha bol tuketneye basladim aklima geldikce.. yani sekeri olana ilac veriyorsa eger bu doktorlar 150 ciktiginda,179 ciktiginda ne bilim o zaman herkes yapsin ama ilac vermiyorda dikkat et deyince e zaten aybi seye geliyor.. kilo almak bana iskence mide bulantim hala var.. istahsizim ogun sik ve azicik yiyorum.. yani daha ne

Ne guzel yemiyorsan ole seyler. Karbonhidrati kesince de bebek kilo almiyor diyorlar. Ama senin bebislerin kilosu gayet iyi oysa ki.
Ben onceki gebeligimde resmen tiksinirdim ekmekten,pilavdan ve ozellikle tatlidan.
Ama bu sefer gayet de yiyorum yani. Hem bu sebepten hemde surekli uzanmaktan kilo aldim tabi.ama cok gostermiyorum gene de. Karin bolgemden aldim hep, onden gidiyor hafifce o kadar. Seker ailede de yok, umarim cikmaz bende de. Bende yaptircam cunku seker yuklemesi.

Güzel haberlerini bekliyoruz

Birazcık topladım ve yattımm sizi mi kırıcamm kendimi hic yormak istemiyorum ya kontrolum cuma, ozamana kadar yatmak dinlenmek istiyorum
[/QUOTE]
Benim de o kadar yatmaya ihtiyacım var ki şu aralar... havalar malum dengesiz bende de bi uyuşukluk var ama iş sebebiyle haftasonunu bekliyorum neyse ki 2 ay kaldı 32. Haftaya

Aklınızda olsun saten nevresimler dönme konusunda çok rahat.Ben ilk doğumumda farketmiştim.Dönerken dikişim falan acımadı hiç.Şimdi de saten kullanıyorum kışın biraz soğuk oluyor ama en azından dönerken ağrım olmuyor

Aynen ama sabaha kadar o kadar çok dönüyorum ki her dönüşümde eşim uyanıyorGit yalnız yat istersen diyorum napayım

Kızlar biraz keyifsizim bu ara. Detaylı icin kontrole çağırmışlardı. İlk gittiğimde yanı 20+4 de bebeğim 318 gr çıkmıştı. Bir yorum yapmadı bu konuda. Bu gün 22+4 teyiz 451 gr olmuş. Gelişimi geriden geliyor haberin var mi dedi. Bana da öyle geliyor diyebildim sadece. Halbuki 500 gr geçmeliydi. Bir de kalbinde hafif bir açıklık gördüm rapora yazıyorum nasıl olsa fetal eko çektireceksin dedi. Ona da sıkıldım. Şimdi araligin 18 ini bekliyorum fetal eko için

Doktor ne dedi sonuclara canim yani diyet mi verdi yoksa tekrr ikinci yuklemeyi mi yapicak? Masallah sen cok kilo almamistin ama Ayaz 'in büyümüş bak senin safakta iyice azalmisti nerdeyse son3aydasin insallah sorunsuz gecer bazilari kiloyla sekeri birbirine bgliyor ama bak hic ilgisi olmadigini sendede gorduk sorun yaratcak kadar yuksek degildir sanirim

kızlar merhaba sizlere birşey sormak istiyorum,biz isim konusunda hala karar veremedik ve eşim ısrarla rahmetli babasının ismini vermek istiyor,adı Yüksel..bende kimliğinde yazabilir ama yanına bir isim daha olsun ama ilk ismiyle sesleniriz diyorum ,benim istediğim Efe..ama ismi sadece kimlikte yazmamalıymış efe yüksel diye seslenilmeliymiş,anlaşamıyoruz bir türlü.ben onu kırmamak için kimlikte yazsın dedim ama çocuğuma sadece efe diye seslenmek istiyorum ,herkes kendi adıyla yaşasın ayrıca içime sinmediği için sinirlerim tepeme geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…