- 28 Eylül 2019
- 1.028
- 1.691
- 48
- 37
Suyu asagda ne demekki rahim boyunu ölctümü canım peki? İcini ferah tut önlem almış doktorun ne guzelKızlar ya dr moralimi bozdu. Ben dedim hareketleri çok aşağıda hissediyorum. Dediki suyu aşağıda çünkü baskı hissetmen normal. Çok dolaşma yat dedi progestan iğne ve fitil verdi. Rahim kapalı ama sıkı takip edilmen lazım senin dedi. Korktum açıkçası bişi de diyemedim idrarı verdim eve geldim. Sizde böyle olan var mı?
Bende anlamadım suyu ve plesenta olayını. Yok kesinlikle suyu aşağıda toplanmış dedi. suyu da plesentayı kapsıyor mu? Bilen var mı kızlarPlesanta asagida olan cok duydum ama suyu asagidayi bende duymadim canim. Acaba panikle yanlis anlamis olma ihtimalin var mi ki ? Bi doktora daha mi danissan ki ?
Bi de, ben gibi olanlarda, serklajlilarda diyim, birak yurumeyi cok oturmak bile yasak derler normalde. Ama bana bi doktorum, hic kisitlama kendini de dedi. Ama ben temkinli davraniyorum acikcasi.
Cunku kumar degil bu, bi can var ortada. Bu yuzden baska doktor cok onemsemese de ben oyumu, senin dinlenmenden yana kullaniyorum.
Alttan bakmadı Rahim boyun kötü değil dediSuyu asagda ne demekki rahim boyunu ölctümü canım peki? İcini ferah tut önlem almış doktorun ne guzel
Bence yapman gereken, bir doktor randevusu daha alip, siki sikiya unutmadan, rahim boyum kac mm, plesantam ya da bebegim ya da esi asagida mi fln die sormak. Bilemedigim icin bi yorum da yapamicam canim.Bende anlamadım suyu ve plesenta olayını. Yok kesinlikle suyu aşağıda toplanmış dedi. suyu da plesentayı kapsıyor mu? Bilen var mı kızlar
Detaylıda bişey demişlermiydi bunla ilgili peki canımAlttan bakmadı Rahim boyun kötü değil dedi
Sadece kimlikte yazınca da sorun oluyor.Okulda resmi kurumlarda hep ilk isimle hitap ediyorlar.Yani sadece o isim bir köşede öylece kalmıyor.Benim kızımın da iki ismi var doktorda kursta hep ilk ismini söylüyorlar biz evde arkadaşları ikinci ismini söylüyoruz.Ama ona iki ismini de öğrettik hep o yüzden yadırgamıyor.kızlar merhaba sizlere birşey sormak istiyorum,biz isim konusunda hala karar veremedik ve eşim ısrarla rahmetli babasının ismini vermek istiyor,adı Yüksel..bende kimliğinde yazabilir ama yanına bir isim daha olsun ama ilk ismiyle sesleniriz diyorum ,benim istediğim Efe..ama ismi sadece kimlikte yazmamalıymış efe yüksel diye seslenilmeliymiş,anlaşamıyoruz bir türlü.ben onu kırmamak için kimlikte yazsın dedim ama çocuğuma sadece efe diye seslenmek istiyorum ,herkes kendi adıyla yaşasın ayrıca içime sinmediği için sinirlerim tepeme geliyor
Aldım zaten hemen dediğin gibi yapçamBence yapman gereken, bir doktor randevusu daha alip, siki sikiya unutmadan, rahim boyum kac mm, plesantam ya da bebegim ya da esi asagida mi fln die sormak. Bilemedigim icin bi yorum da yapamicam canim.
Detaylıyı ankara eyüp ekicide yaptırdım. Herşey iyi dedi. Alışverişe başlayabilirsiniz dedi.Detaylıda bişey demişlermiydi bunla ilgili peki canım
Amin canım aminn başka bi doktorada gitmek iyi fikirAldım zaten hemen dediğin gibi yapçam
Detaylıyı ankara eyüp ekicide yaptırdım. Herşey iyi dedi. Alışverişe başlayabilirsiniz dedi.
Yani bilemedim bende. Bakalım yarın randevu aldığım doktor ne diyecek. Allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin Kucağımızı boş bırakmasın
Teşekkür ederim canım. Umarım sorunsuz doğar bebislerimizCanım pek bilgüm yok ama bence normal gibi zaten bu gram ikiye katlicak moralini bozma inşaallah bi sorun yoktur
Ne bileyim zaten iştahsızlık pek yemiyorum. Meyveyle aram yok hiç arada mandalın yiyordum iki uç günde bir tane mesela. O da sırf bebek içindi. Portakal kilo yapıyor yazmış arkadaşlar İKİ gündür portakal yemeye çalışıyorum falan. Umarım dediğin gibi okur kuzum. Hele sağlıkla kucağımıza alsaydık da rahata erseydik hepimiz.Doktor baya canini sıkmak istemis gibi geldi bana. Sen ki masallah cok guzel kiloda cocuklar doguran baya basarili bi annesin ki.
Takilma doktora bence. Sen kendine ve bebegine inan, guven.
Kaldi ki onar, yirmiser gram farklardan dolayi ole demis besbelli. Sen ole yazinca bende baktim kac gr kendi tosunum o haftada die. Ama ortada aman aman bi fark yok ki.
Ama icine de sinmezse al farkli bi doktora randevu, en azindan rahat uyursun canim.
Yine tombalak bi bebek olur o bana ole geliyor
Ya acaba suyu asagida derken seviye olarak mi dedi. Hani azalmış anlamında. Çünkü bebek ve plesenta amnion denilen siviyla bir kesenin içinde hepsi bir arada. Asagidaysa kese asagidadir komple. Aksi halde bebek ve plesenta yukarıda kalır su altta olması icin. Bir de ne dedi plesenta konumu icin. Benim sol antriorda meselaKızlar ya dr moralimi bozdu. Ben dedim hareketleri çok aşağıda hissediyorum. Dediki suyu aşağıda çünkü baskı hissetmen normal. Çok dolaşma yat dedi progestan iğne ve fitil verdi. Rahim kapalı ama sıkı takip edilmen lazım senin dedi. Korktum açıkçası bişi de diyemedim idrarı verdim eve geldim. Sizde böyle olan var mı?
Ben de bu doktorları anlamıyorum makineden bakıp farklı nasıl yorum yapılabiliyor.Suyu aşağıda ne demek su plesantanın içinde bebeği tam sarmıyor mu aşağı mı toplanıyormuş.İlk defa duydum.Herşeyi açık açık söyleseler.Bende de aynı şikayetler var perşembe randevum var bakalım benim doktor ne diyecek.Ne olur çok kafana takıp üzülme erken doğum tehlikesi olsaydı mutlaka söylerdi ki doktorlar en küçük ihtimali bile söylerler.Sen yine bol bol dinlen çok yorma kendini bir dahaki randevuda sorun kalmaz belki.Aldım zaten hemen dediğin gibi yapçam
Detaylıyı ankara eyüp ekicide yaptırdım. Herşey iyi dedi. Alışverişe başlayabilirsiniz dedi.
Yani bilemedim bende. Bakalım yarın randevu aldığım doktor ne diyecek. Allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin Kucağımızı boş bırakmasın
Evet dikkat ediyirum ve yemiyorum yoksa kafaya takarim.. bir ekmek bizde iki gun yetiyorNe guzel yemiyorsan ole seyler. Karbonhidrati kesince de bebek kilo almiyor diyorlar. Ama senin bebislerin kilosu gayet iyi oysa ki.
Ben onceki gebeligimde resmen tiksinirdim ekmekten,pilavdan ve ozellikle tatlidan.
Ama bu sefer gayet de yiyorum yani. Hem bu sebepten hemde surekli uzanmaktan kilo aldim tabi.ama cok gostermiyorum gene de. Karin bolgemden aldim hep, onden gidiyor hafifce o kadar. Seker ailede de yok, umarim cikmaz bende de. Bende yaptircam cunku seker yuklemesi.
Evet aynenAmin canım aminn başka bi doktorada gitmek iyi fikir
öyle değil sıvı/suyu aşağıda toplanmış dedi bende anlamadım. Azalmış olarak değil. Kafam allak bullak olduTeşekkür ederim canım. Umarım sorunsuz doğar bebislerimiz
Ne bileyim zaten iştahsızlık pek yemiyorum. Meyveyle aram yok hiç arada mandalın yiyordum iki uç günde bir tane mesela. O da sırf bebek içindi. Portakal kilo yapıyor yazmış arkadaşlar İKİ gündür portakal yemeye çalışıyorum falan. Umarım dediğin gibi okur kuzum. Hele sağlıkla kucağımıza alsaydık da rahata erseydik hepimiz.
Ya acaba suyu asagida derken seviye olarak mi dedi. Hani azalmış anlamında. Çünkü bebek ve plesenta amnion denilen siviyla bir kesenin içinde hepsi bir arada. Asagidaysa kese asagidadir komple. Aksi halde bebek ve plesenta yukarıda kalır su altta olması icin. Bir de ne dedi plesenta konumu icin. Benim sol antriorda mesela
ben yarın yazarım benim öteki dr ne diyecekse. Bu bana Gezme yat dinlen. Progestan iğne ve fitil verdi. Anlamadım ki.Ben de bu doktorları anlamıyorum makineden bakıp farklı nasıl yorum yapılabiliyor.Suyu aşağıda ne demek su plesantanın içinde bebeği tam sarmıyor mu aşağı mı toplanıyormuş.İlk defa duydum.Herşeyi açık açık söyleseler.Bende de aynı şikayetler var perşembe randevum var bakalım benim doktor ne diyecek.Ne olur çok kafana takıp üzülme erken doğum tehlikesi olsaydı mutlaka söylerdi ki doktorlar en küçük ihtimali bile söylerler.Sen yine bol bol dinlen çok yorma kendini bir dahaki randevuda sorun kalmaz belki.
Arkadasimin bebege seker gecmisti dogumdan sonra kan da seker yuksekti. Ama nasıl bir yol izlendi ne yapildi bilmiyorumCanim bi sey sorcam ;
Seker cikarsa gebelikte, bebegin iri dogmasi ve normal dogumun zorlasmasi haricinde sikinti olur mu ?
Yani bebrgin seker hastasi olmasi ihtimali de var mi ki ?
Yaa kizucum suya dikkat ettim birde icmiyordum oncesinde valla bu kadar her gun bir bardak sut ac karna yemegi sonra ara ogun niyetine... bir bardak kefir.. aksam mutlaka portakal mandalina ve 4 tane ceviz... yemegide ona gore az yiyomki midemde yer kalsin ben biraz meyveciyimdeHadi sanada gecmis olsun canim artik haftada 150 -200gram arasi oluyormus belli bir haftaya kadar seninkilerde tam olculu aliyor galiba nazar degmesin onlarasuyunu sorucaktin onun icin bisey demedi mi igneye gerek var mi yok mu diye ne guzel sık sık gorebiliyosunuz benim aydan aya hafta sonu acildeydim ama yinede ozledim bile
Moralini bozma. Beslenmene bir düzen getir. Centikten bahsedildi ki? Kan akisi nasilmis? Birde beslenmen nasil sık sık gerekirse az ye. Muz, portakal suyu tuket. Yumurta,peynir, süt ve yogurt mutlaka hergun ye ama istisnasiz her gunKızlar biraz keyifsizim bu ara. Detaylı icin kontrole çağırmışlardı. İlk gittiğimde yanı 20+4 de bebeğim 318 gr çıkmıştı. Bir yorum yapmadı bu konuda. Bu gün 22+4 teyiz 451 gr olmuş. Gelişimi geriden geliyor haberin var mi dedi. Bana da öyle geliyor diyebildim sadece. Halbuki 500 gr geçmeliydi. Bir de kalbinde hafif bir açıklık gördüm rapora yazıyorum nasıl olsa fetal eko çektireceksin dedi. Ona da sıkıldım. Şimdi araligin 18 ini bekliyorum fetal eko için
İlk hamileliğimde bir sıkıntım olmamasına rağmen doktorum daha önce düşük ve dış gebelik yaşadığım için koruma amaçlı dokuz ay progestan verdi.Taşındığımız için doktorumu değiştirdim.Bunu söylediğimde ne gerek var o kadar progestanın etkisi çok değil dedi doktorum.Kanamam olduğunda progestan verdi yüzde otuz etkili dedi.Bence doktorların verebileceği başka ilaç yok progestan veriyorlar önlem amaçlıEvet aynen
öyle değil sıvı/suyu aşağıda toplanmış dedi bende anlamadım. Azalmış olarak değil. Kafam allak bullak olduBakalım yarın ne dicek Dr
ben yarın yazarım benim öteki dr ne diyecekse. Bu bana Gezme yat dinlen. Progestan iğne ve fitil verdi. Anlamadım ki.
Kızlar biraz keyifsizim bu ara. Detaylı icin kontrole çağırmışlardı. İlk gittiğimde yanı 20+4 de bebeğim 318 gr çıkmıştı. Bir yorum yapmadı bu konuda. Bu gün 22+4 teyiz 451 gr olmuş. Gelişimi geriden geliyor haberin var mi dedi. Bana da öyle geliyor diyebildim sadece. Halbuki 500 gr geçmeliydi. Bir de kalbinde hafif bir açıklık gördüm rapora yazıyorum nasıl olsa fetal eko çektireceksin dedi. Ona da sıkıldım. Şimdi araligin 18 ini bekliyorum fetal eko için
Sağken koymaya karşıyım bende. Ama ölmüş biri olsa kendi ailemden yada esimin ailesinden sanirim ben kabul ederdim. Umarim anlaşabilirsinizkızlar merhaba sizlere birşey sormak istiyorum,biz isim konusunda hala karar veremedik ve eşim ısrarla rahmetli babasının ismini vermek istiyor,adı Yüksel..bende kimliğinde yazabilir ama yanına bir isim daha olsun ama ilk ismiyle sesleniriz diyorum ,benim istediğim Efe..ama ismi sadece kimlikte yazmamalıymış efe yüksel diye seslenilmeliymiş,anlaşamıyoruz bir türlü.ben onu kırmamak için kimlikte yazsın dedim ama çocuğuma sadece efe diye seslenmek istiyorum ,herkes kendi adıyla yaşasın ayrıca içime sinmediği için sinirlerim tepeme geliyor
Evet biz tasiyoruz biz bakiyoruz belki ama babasi onlarda. Sonucta iki isim kabul edip sana da seçme hakki vermiş. Yanlis anlama lutfen biraz katı dusunuyorsun bana gore. Biz iki cocugumuz da da ikimizde birer isim sectik. Suanki bebeğime ilk ismi eşim seçti ama yine de sorun etmedim cunku ne olursa olsun o da babasıTek istediğim ismi eşim kabul etmiyor ,iki isim istiyor ama küçücük çocuğa daha modern ilerde zorlanmayacağı bir isim olsun istiyorum,ona kalsa tabi kendi istediği isimde gayet modern güzel.ya 9 ay ben taşıyorum her türlü sıkıntısına katlanıyorum ama isme o karar verdiğinde cinlerim tepeme geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?