Ben daha önce Ümraniyede oturuyordum.Doktorum çok iyi bir doktordu başka hastaneye de gidiyordu.Yakın diye ilk çocuğumu Çakmak Erdem hastanesinde doğurdum.Tabi 2011 yılında.Hastaneden hiç memnun kalmadım.Hemşireler hiç ilgilenmedi serum bağlanan kolum dirseğe kadar mosmor olmuş hiçbir hemşire farketmemiş.Doktorum farketti çok kızdı kangren olcak lohusa kadın diye.Tabi yıllar geçti şimdi nasıl bilemem .Doğum için iyi bir araştır bence.Yakınmışız bende çekmeköydeyim çakmak Erdem hastanesine gidiyorum
Heeee anlasilmistirr... 30. Haftaya girdigimde dogum iznini baslatirim bir farki yok yani... 32. Haftamda rapor bitiyor.. o zaman hangi gun bitiyorsa doktorumla goruseyim o zamana calisamaz raporu versin ... herhalde kendi istegimle yazamiyorum calisamaz raporunu?Kendini hiiiç suçlama. Her şey olacağına varır. Ne yazık ki böyle olacağı varmış, Rabbim beterinden korusun
Ayyy benim de annem umreden geldi. Hamileyim diye de hurma getirdi hususi bir sürü. Çok yemek istemedim başta, şimdi yiyeyim diye tezgahın üzerine koymuş valla gelip geçerken yiyorum birkaç taneanne kaldır diyorum, kaldırıyorum ama yine çıkıyor ortaya bir Şey olmaz inşallah. Aksi gibi severim de
Benim bildiğim göbek kordonunu çekince titreme oluyormuş :)
Çok haklısın
Canım tam anladım mı bilemiyorum ama 30.haftandan itibaren aldığın her rapor doğum izninden düşüyor evet, tabi çoğul gebeliklerde. Raporun 31.haftada bitiyorsa bir sonraki hafta başlat bence doğum iznini. Nasılsa her türlü doğum izninden düşüyor.
Ben de tulum çok kullanamadım.Beğenerek alıyorduö cicili bicili ama bezini çıkar bak yapmış mı diye düğmeleri çöz falan çok uğraştırıyordu.Yoksa duruşu güzeldi de kullanışlı değildi pek.Ben ilk bebeğimde o kadar tulum kullanmadım hatırladığım kadarıyla. Bebeğin çamaşırlarını ayrı yıkıyoruz ama herşey penye olduğu için battaniye falan herşeyi bir yıkıyordum. Sık çamaşır yıkanıyor. O zaman her 3 ayda 20 tulum alman gerekir ki baya fazla. 0-3 ay bir anda büyüyor bebek pek kullanılmıyor
Herkes farkli diyor anam yaa... benim arkadasim tulum cok rahat diyor.. herkes bir baska soyluyor o zaman da sikinti ama artik deneme yanima her tulum kullanisli degil citcitlarinin yeri onemli su attiklarim kullanisli bnce bezine kolayca bakabilirsin altini acarak iki bacagindan citcit var rahatlikla ac kapa... tek bacak birde yandan olanlar sikintili....Ben de tulum çok kullanamadım.Beğenerek alıyorduö cicili bicili ama bezini çıkar bak yapmış mı diye düğmeleri çöz falan çok uğraştırıyordu.Yoksa duruşu güzeldi de kullanışlı değildi pek.
Valla canım iyi diyorsun da kızımda hastaneden sonra eve geldiğimde 4 kilo fazlam vardı emmedi zilli veremedim ya 4 kiloyu ben.Millet 20 30 kilo verdi ben veremedim stresten bir de üstüne aldımYa dogumdan sonra veririz kizlar insallah rahat olun ama dikkat edin aman dogumdan sonrada beslenmekte onemli cocuklara sut lazim senin sacindi kemik erimen olmamasi icin beslenmen lazim... cok abartmayin karbonhidratin fazlasinin kimseye bir yarari yok hatta zarari var
Tabi herkese farklı gelebilir.Özellikle yandan olanlar sıkıntılı.Düğme çöz bağla beni çok sıkıyordu bir de hareketliydi durmuyordu kızım bağlayana kadar sıkıntı basıyordu beni.Ben sabırsız olduğum için herhalde ben sevemedim tulumuHerkes farkli diyor anam yaa... benim arkadasim tulum cok rahat diyor.. herkes bir baska soyluyor o zaman da sikinti ama artik deneme yanima her tulum kullanisli degil citcitlarinin yeri onemli su attiklarim kullanisli bnce bezine kolayca bakabilirsin altini acarak iki bacagindan citcit var rahatlikla ac kapa... tek bacak birde yandan olanlar sikintili....
Insallah temiz cikar canim, iyi haberlerini bekliyoruzEeg temiz cikti ama fokal havale gecirdigi icin kac dra sorduysak illa emarda cektirin denildi. İnsallah temiz cikar aklim orda kaldi 10 gun gecmez bana
4kilo diyorsun yavru kuş o yazdigim arkadasin cook kilo almis daha hamileyken.. strese sokmadan yemeye dikkat edin demek istedim bende... yoksa 28 haftaligim ve baslangic kiloma gore bir kilo aldim..Valla canım iyi diyorsun da kızımda hastaneden sonra eve geldiğimde 4 kilo fazlam vardı emmedi zilli veremedim ya 4 kiloyu ben.Millet 20 30 kilo verdi ben veremedim stresten bir de üstüne aldımTutmam lazım çenemi de bakalım.
Istanbuldayken cocuk doktorumuz aldirmisti bize, genelde kisin kisa bi donem kullaniyoruz ama rahat ediyor cocuk.canım biz klima ile ısınıyoruz indirimden hava nemlendiri aldım haftasonu geldi ama sadece çalışıp çalışmadığını kontrol ettim.oturup da etkisini incelemeye vaktim olmadı henüz.en kısa zamanda dener yorum yaparım sayfada başka kullanan yoksa
Aile hekimi bana her ay gel tahlil yapıcaz dedi.Söyledi diye gidiyorum.Tiroid çıktı bende her ay bakılması lazımmış ona göre ilaç veriyorlar.Yoksa kan de vitamini hep düşük zaten.O kadar vitamine bana mısın demedi.Doktorum da bıktı midemi ağrıtıyor diye alabilirsen al dediBende hiç yaptırmıyorum. 2 kere yaptırdım toplamda en son d vitaminim düşük çıkmıştı d vitamini verdi. Kan ilacını günde ikiye çıkardı doktor. Ben ikisinide doğru düzgün içmedim. Aşı vurulmaya gittiğimde hemşire haftaya gel bakalım değerlerin yükselmiş mi dedi ben ilaçları kullanmadığım için yükselmediğini biliyoru. O yüzden gitmiycem kızar diye
Ne güzel birşey almamışsın.Ben kızımda toplam da 12 kilo aldım.8’i doğumda gitti.Ama hiç çatlamadım dikkat etmediğim halde.Şimdi daha fazla alacam kesin çatlarım diye düşünüyorum.Şu an 77yim 25 haftada,kızıma doğuma 78 le gittim.Şimdiden son ayımda gibiyim.4kilo diyorsun yavru kuş o yazdigim arkadasin cook kilo almis daha hamileyken.. strese sokmadan yemeye dikkat edin demek istedim bende... yoksa 28 haftaligim ve baslangic kiloma gore bir kilo aldim..ama cok catlicam... karnim her bolgeden yanlarim her bolgeden sizliyor
Burun tikanikliginda kuzucum demirin burnu bir ara cok tikanikti felan ya deniz suyu mu bisey varya bende serum fizyolojik onerdim.. burun deliginin birinden sikip basi yan yatirip cikacak delikten sumkur ve yahut kendin tuzlu su hazirla bir cay bardagina bir cay kasigi yada yarim cay kasigi.. her sabah her aksam yapilsa tukanik burun aciliyor diye dogal yontem dedim... bebeklerde bisi demek istemem
Ama bizde genetik annemde oyle 7. Aydan sonra biz bi aliyoruzNe güzel birşey almamışsın.Ben kızımda toplam da 12 kilo aldım.8’i doğumda gitti.Ama hiç çatlamadım dikkat etmediğim halde.Şimdi daha fazla alacam kesin çatlarım diye düşünüyorum.Şu an 77yim 25 haftada,kızıma doğuma 78 le gittim.Şimdiden son ayımda gibiyim.
Ya sizliyor mu karnin?? Sisince ??Siz coktan konustunuz sanirim ben yemi okuyorum ama bebektede ayni sistem gecerli canim hastanede minicik pamugu elinle hagif kivirip ustune serum fizyolojik dokerek temizlemeyi ogrettiler ,eve gelen ebemde aynu dedigin gibi yapıyor bebegi yan ceviriyorsun elinle hafif basini sabitleyip biraz sikiyorsun serumdan sonra diger tarafa cevirip ayni sekilde yapiyosun bunu 2.gundenitibaren hergun yaptik cok kucuk olduklari icin minicik pislik bile tikiyordu burnunu ama asla aspiratore izin vermediler burun içini tahris edebilir sislik olur diye
Kızım 3350 gr doğdu plesanta falan 8 kilo iyi gitti.Ne güzel tatlı sevmiyorsun ben hep çok sevdimAma bizde genetik annemde oyle 7. Aydan sonra biz bi aliyoruzbildigim icin dikkat ettim protein agirlikli beslendim ama benim avantajim tatliyi sevmemem.. simdilerde ihtiyac duyuyuyorum normal gunluk hayatta hic sevmem.. cikolata bile olmazsa aramam..zaten bu surecten sonra kilolari alicam.. bebelere gitsin kiloya da raziyim ya.. senin gamilelikte 8 kilo cok iyi gitmis... masallah bayag gitmis ya..
Ya sizliyor mu karnin?? Sisince ??
Uyuzummm ben uyuzzA Altibirlik61 senin kaşıntın ne alemde? Geçmiştir inşallah ☺
Hee yok yok sana sordum aslinda sende gerginlik basladimi yada karninda sizi acilmadan dolayi ... karnin belin bacagin kalcan vs sonra baktim senin haftan daha azmis 24. Haftada oyle cokda belirti olmazAnlamadim canim alıntı yaptin galiba ama eksik oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?