- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Ayy kuzucum o daha iyi helal olsun.. sen ogretmensin somestr bekliyonuz ya sonrasi Allah Kerim zaten... benimki cok karistiCanım benim planımda ameliyat işi daha ortada yokken 31. Haftanın sonuna doğru gidip çalışabilir raporu alıp 37. Hafta izne çıkmaktı doğum sonrasına eklensin diye ama işte kısmet böyleymiş 2 ay heyet raporluyum, doktorum ocağın 13üne kadar rapor çıkardı, sömestra 4 gün kalıyo onun için de rapor rica etcem izne de sömestrdan sonra çıkcam yani 34. Haftanın sonuna denk gelcek, ama çok da bilgim yok bu izin konularında
Bizim bilinen aile de yok olduğu. Uzaktan akrabada var esimin.. fokal demek tek tarafli demekmiş. Evet 7 yasina kadar risk cok fazla. O yuzden her ateslendiginde diken uzerindeyiz.Fokal havaleyi ilk kez duydum bizim de EEG temiz çıktı çok şükür eğer çıkmasaydı ilaca başlanacaktı en son 2,5 yaşında geçirdi şubatta 6 yaş olacak ve daha havale geçirme riski yok yada çok az diye biliyorum o günler berbattı kendime çok zor geldim kızımı o şekilde görmek kaybediyorum sandım şuan yazarken bile gözlerim doldu ve doktora sorduğumda kardeşinde de havale geçirme riski olur demişti zaten halası falanda geçirmiş aile olunca risk yükseliyor
Ben ölem :/ ilk 3 ay 1 kg aldim. Eylulde 87idim. Şuan 102Son iki ayda 7 kilo alınca şüphelendi galiba.Normalde 6. ayım bitiyor bu hafta toplamda 8 kilo aldım.Her ay azar azar alsaydım sorun olmazdı herhalde.İlk aylar iştahsızdım son iki ay sıkıntım kalmayınca tatlı hamur işi ne bulduysam yedimYani yemedim de niye aldım da diyemem
bende toplasan 10 tulum yokturBana kv 30 al dedi.Ben de kakasi, cisi, teri, sut-mama bulasigi olur degistiririm surekli, makineyi de 4-5 gunde bi calistirip,kurumasi fln die hesapladim. Gunde 4 tulum degistirsem 5 gunde sira gelir bi de bebegin camasirlarini ayri yikarim die aliym dedim. Fazla mi hesaplamisim ? Sen daha az mi aldin canim ?
Ya dogumdan sonra veririz kizlar insallah rahat olun ama dikkat edin aman dogumdan sonrada beslenmekte onemli cocuklara sut lazim senin sacindi kemik erimen olmamasi icin beslenmen lazim... cok abartmayin karbonhidratin fazlasinin kimseye bir yarari yok hatta zarari varBen ölem :/ ilk 3 ay 1 kg aldim. Eylulde 87idim. Şuan 102
Canım aile hekiminden ve doktorundan da birazcık daha rapor isteme şansın yok mu? 35.Haftana kadar idare edemezler mi?Ayy kuzucum o daha iyi helal olsun.. sen ogretmensin somestr bekliyonuz ya sonrasi Allah Kerim zaten... benimki cok karisti
Aksine hep karbon yiyorum sorun orda zaten. Kg verebildiğimi gordum mesele kg almis olmam degil. Hareketlerim cok etkilendi her yanim agriyor. Dogumdan sonra dahada agirlasirsam iki cocukla hicbiseye yetisememYa dogumdan sonra veririz kizlar insallah rahat olun ama dikkat edin aman dogumdan sonrada beslenmekte onemli cocuklara sut lazim senin sacindi kemik erimen olmamasi icin beslenmen lazim... cok abartmayin karbonhidratin fazlasinin kimseye bir yarari yok hatta zarari var
Aaa cok yakınmışızYakınmışız bende çekmeköydeyim çakmak Erdem hastanesine gidiyorum
Bende oraya çocugumu goturuyodum cocuk doktorunaYakınmışız bende çekmeköydeyim çakmak Erdem hastanesine gidiyorum
Ben her ay yaptırıyorum saglık ocagındakı doktor bıktı bendenSu kan testlerini bi onemsemeyen benmiyim acaba :) hamileligimin 3.ayinda yaptirmistim bi kan testlerimi sonra hic yaptirmadim 16 sinda saglik ocagina randevum var olmadi orada bi yaptirayim :)
Vera minübüs yolunda canım cevizli tarafında. Üsküdarda nereye gidiyorsun?Bende sancaktepede oturyorm ama verayı hic görmedim üsküdara gidiyorum bende aynı bahsettıgın özelliklerde gittgim hastane
Bende hiç yaptırmıyorum. 2 kere yaptırdım toplamda en son d vitaminim düşük çıkmıştı d vitamini verdi. Kan ilacını günde ikiye çıkardı doktor. Ben ikisinide doğru düzgün içmedim. Aşı vurulmaya gittiğimde hemşire haftaya gel bakalım değerlerin yükselmiş mi dedi ben ilaçları kullanmadığım için yükselmediğini biliyoru. O yüzden gitmiycem kızar diyeBen her ay yaptırıyorum saglık ocagındakı doktor bıktı bendendüşük degerleri kontrol etmek icin ona göre vitaminlere devam etmek icin canım
Ya da seker yüklemesi olabilirKan test falanmi isticek neden ac gel dedi acaba
Bence de iste canım, ben açılmam olana kadar hiç dikkat etmedim kendime, öğretmenim ayakta dersler anlattım sürekli arka arkaya belki 5 teneffüs oturmadım eve geldim yemekti bulaşıktı yine çok dinlenmedim, belki dikkat etseydim böyle birşey de olmayabilir di, tabi her şeyden önemlisi nasip ama aklıma da gelmiyor değil dikkat etseydim olmaz mıydı acaba böyle bişey?
Bir tanıdık hamileliğin başından itibaren hergün 1 tane yemiş bir sıkıntı olmamış kolay doğurdum sütüm hemen geldi dedi. Bende son 3 ay başliyim dedim ne olur nolmaz herkesin vücudu aynı değil diye.
Ama günde 1 taneden birşey olmaz heralde.
Kizlar sizin de bebisiniz titreme hareketi yapıyor mu acaba ?? Tekme falan değil bildiğin titriyor ama nedenini bulamadım
Bende kaç tane hastaneye gittim. Şimdi de doktora çok kanım ısındı birde bir kaç referansta var kadında doğum yapmış. Ama gel gör ki eşim o hastanede doğum yapmamı istemiyor. Çok küçükmüş, eşimin çalışma odası bile doktorun odasından büyükmüş falan. Yatıcağın oda bile küçücüktür kesin dedi. Bende hastane odalarına bakıcam haftaya gittiğimde ama gidenlerin hepsi normal doğum yaptı doktorda. Doktor normal doğum yanlısı ve çok güleryüzlü. Tamam hastane çok küçük yenidoğan bakımı da var lüks bir hastane değil ama içime sindi benim. Millete oda süslüycem diyede içime sinmeyen bir doktorla doğum yapmak istemiyorum.
Canım tam anladım mı bilemiyorum ama 30.haftandan itibaren aldığın her rapor doğum izninden düşüyor evet, tabi çoğul gebeliklerde. Raporun 31.haftada bitiyorsa bir sonraki hafta başlat bence doğum iznini. Nasılsa her türlü doğum izninden düşüyor.Ya su anda cok strese girdim bende gebelikte ben simdi bir ay rapor aldim 31. Haftamda rapor bitcek bendeki kafa sonuna kadar rapor almakti 37 de tekiller ayriliyor cogul gebelerde 35 inde ayriliyordu diye dusunmustum cunku cogul gebelere iki hafta fazla veriyor devlet izin.. neysee.. simdi ben 31. Haftamda raporum bitiyor ama ben gidip 30. Haftamdami calisamaz raporu alip devletin verdigi izinli gunleri yakmaya baslicam...Demirrrrr sanada duyrulur zaten izinlerimiz sinirli bak bebeklerimle dogumdan sonra fazla zaman geciremicem o vakit ( suanda rapor aldin aldin sona dayaninca alirsan sikinti... ben ne yapmam lazim calisan arkadaslar ne yaptilar? Beni bilgilendirirmisiniz??
Evet cok guzel ozetlemissin A Altibirlik61Bak sen 24 sun ya 32. Haftadan sonra kendini iyi hissedersen calisabilir raporuyla calismak istersin dimi? Yani dogumdan sonra bebeginle daha fazla vakit gecirmek icin . Burasi boyledir kesin... tamam simdi diyorumki doktorun sana nasilsa soruyor rapor istermisin diye bende sana dedim ya git rapor alsana ne bekliyosun ... alabilecen rapor 32 ye kadar olan hafta degil mi o arayi degerlendir raporunu al.. sonra calisacagin icin rapor alamiyorsun zaten alsan devlet zaten izne cikariyor otomatik olarak “sanirim” yani alabilecegin su garanti haftalari al da evde ayaklarini uzattt rahat gecir... sonrasini sonra bakariz.. aka ben sinira geldim ben napcam onu bilmiyorum..
Simdi anlatabildim mi acaba☺
Evet cok guzel ozetlemissin A Altibirlik61
Kafa karisikligina gerek yok 32.haftaya kadar heyet raporu alip hazirliklarini falan rahat rahat yaparsan 32 den sonra gucun olursa çalışırsın sagligin elverir doktor uygun gorurse calisirsin calisamazsanda dogumdan onceki dogum iznine ayrilirsin diyelimki gucun 34 e kadar yetti iki hafta calisabildin dogumdan onceki 8 haftalik izni 6 hafta kullanio o iki haftayi dogumdan sonraya aktarabilirsin
Cok mu karisik anlattim
İzinle ilgili şöyle bir durum var 32 haftada çalışabilir aldıktan sonra bir kaç hafta çalıştıktan sonra rapor alınırsa o da doğum sonrasına ekleniyor. Ama 32 de raporlu olup çalışabilir raporu almayınca doğum sonrasına aktarım olmuyor. Birde doğum 40 haftadan önce gerçekleşse bile hepsi doğum sonrasına aktarılıyor.Bak sen 24 sun ya 32. Haftadan sonra kendini iyi hissedersen calisabilir raporuyla calismak istersin dimi? Yani dogumdan sonra bebeginle daha fazla vakit gecirmek icin . Burasi boyledir kesin... tamam simdi diyorumki doktorun sana nasilsa soruyor rapor istermisin diye bende sana dedim ya git rapor alsana ne bekliyosun ... alabilecen rapor 32 ye kadar olan hafta degil mi o arayi degerlendir raporunu al.. sonra calisacagin icin rapor alamiyorsun zaten alsan devlet zaten izne cikariyor otomatik olarak “sanirim” yani alabilecegin su garanti haftalari al da evde ayaklarini uzattt rahat gecir... sonrasini sonra bakariz.. aka ben sinira geldim ben napcam onu bilmiyorum..
Simdi anlatabildim mi acaba☺
şimdi rapor alıp da 32 ye gelince çalışma izni almak da hoş olmaz o saatten sonra :)Demirrrrr arkadaşımıza yazdim ama etiketlemeyi unutmuşum
30. Haftadan sonra biz calisabilir raporu alip ya ise baslicaz yada devletin verdigi gebelik izni dvreye girecek .. tekil gebelikte 32. Haftada raporu alabiliyorCanım aile hekiminden ve doktorundan da birazcık daha rapor isteme şansın yok mu? 35.Haftana kadar idare edemezler mi?
Heee ben simdi 30 da calisamaz raporu almam gerekiyordu onun yerine raporumun tarihine bakmamisim 32. Haftamda bitiyor.. yani o zaman mi verecem calisamaz raporu hastaneden alip?İzinle ilgili şöyle bir durum var 32 haftada çalışabilir aldıktan sonra bir kaç hafta çalıştıktan sonra rapor alınırsa o da doğum sonrasına ekleniyor. Ama 32 de raporlu olup çalışabilir raporu almayınca doğum sonrasına aktarım olmuyor. Birde doğum 40 haftadan önce gerçekleşse bile hepsi doğum sonrasına aktarılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?