2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Ayy kuzucum o daha iyi helal olsun.. sen ogretmensin somestr bekliyonuz ya sonrasi Allah Kerim zaten... benimki cok karisti

Bizim bilinen aile de yok olduğu. Uzaktan akrabada var esimin.. fokal demek tek tarafli demekmiş. Evet 7 yasina kadar risk cok fazla. O yuzden her ateslendiginde diken uzerindeyiz.
Ben de kaybettigimi sandim. İlk kez oyle birşey yasadim zaten Allah bir daha yasatmasin, kimseye yasatmasin

Ben ölem :/ ilk 3 ay 1 kg aldim. Eylulde 87idim. Şuan 102

bende toplasan 10 tulum yoktur bence ihtiyaca gore sonra al birazda. Bebegin kg durumuna gore. Onden giderse hizli kg alirsa hepsi elinde kalir canim

Ben ölem :/ ilk 3 ay 1 kg aldim. Eylulde 87idim. Şuan 102
Ya dogumdan sonra veririz kizlar insallah rahat olun ama dikkat edin aman dogumdan sonrada beslenmekte onemli cocuklara sut lazim senin sacindi kemik erimen olmamasi icin beslenmen lazim... cok abartmayin karbonhidratin fazlasinin kimseye bir yarari yok hatta zarari var

Aksine hep karbon yiyorum sorun orda zaten. Kg verebildiğimi gordum mesele kg almis olmam degil. Hareketlerim cok etkilendi her yanim agriyor. Dogumdan sonra dahada agirlasirsam iki cocukla hicbiseye yetisemem

Su kan testlerini bi onemsemeyen benmiyim acaba :) hamileligimin 3.ayinda yaptirmistim bi kan testlerimi sonra hic yaptirmadim 16 sinda saglik ocagina randevum var olmadi orada bi yaptirayim :)
Ben her ay yaptırıyorum saglık ocagındakı doktor bıktı benden düşük degerleri kontrol etmek icin ona göre vitaminlere devam etmek icin canım

Ben her ay yaptırıyorum saglık ocagındakı doktor bıktı benden düşük degerleri kontrol etmek icin ona göre vitaminlere devam etmek icin canım
Bende hiç yaptırmıyorum. 2 kere yaptırdım toplamda en son d vitaminim düşük çıkmıştı d vitamini verdi. Kan ilacını günde ikiye çıkardı doktor. Ben ikisinide doğru düzgün içmedim. Aşı vurulmaya gittiğimde hemşire haftaya gel bakalım değerlerin yükselmiş mi dedi ben ilaçları kullanmadığım için yükselmediğini biliyoru. O yüzden gitmiycem kızar diye

Kendini hiiiç suçlama. Her şey olacağına varır. Ne yazık ki böyle olacağı varmış, Rabbim beterinden korusun

Ayyy benim de annem umreden geldi. Hamileyim diye de hurma getirdi hususi bir sürü. Çok yemek istemedim başta, şimdi yiyeyim diye tezgahın üzerine koymuş valla gelip geçerken yiyorum birkaç tane anne kaldır diyorum, kaldırıyorum ama yine çıkıyor ortaya bir Şey olmaz inşallah. Aksi gibi severim de

Kizlar sizin de bebisiniz titreme hareketi yapıyor mu acaba ?? Tekme falan değil bildiğin titriyor ama nedenini bulamadım

Benim bildiğim göbek kordonunu çekince titreme oluyormuş :)

Çok haklısın

Canım tam anladım mı bilemiyorum ama 30.haftandan itibaren aldığın her rapor doğum izninden düşüyor evet, tabi çoğul gebeliklerde. Raporun 31.haftada bitiyorsa bir sonraki hafta başlat bence doğum iznini. Nasılsa her türlü doğum izninden düşüyor.

Evet cok guzel ozetlemissin A Altibirlik61
Kafa karisikligina gerek yok 32.haftaya kadar heyet raporu alip hazirliklarini falan rahat rahat yaparsan 32 den sonra gucun olursa çalışırsın sagligin elverir doktor uygun gorurse calisirsin calisamazsanda dogumdan onceki dogum iznine ayrilirsin diyelimki gucun 34 e kadar yetti iki hafta calisabildin dogumdan onceki 8 haftalik izni 6 hafta kullanio o iki haftayi dogumdan sonraya aktarabilirsin
Cok mu karisik anlattim

Demirrrrr arkadaşımıza yazdim ama etiketlemeyi unutmuşum

İzinle ilgili şöyle bir durum var 32 haftada çalışabilir aldıktan sonra bir kaç hafta çalıştıktan sonra rapor alınırsa o da doğum sonrasına ekleniyor. Ama 32 de raporlu olup çalışabilir raporu almayınca doğum sonrasına aktarım olmuyor. Birde doğum 40 haftadan önce gerçekleşse bile hepsi doğum sonrasına aktarılıyor.

Demirrrrr arkadaşımıza yazdim ama etiketlemeyi unutmuşum
şimdi rapor alıp da 32 ye gelince çalışma izni almak da hoş olmaz o saatten sonra :)
haftaya gittiğimde dr a söyleyim rapor verirse ne ala vermezse yapacak bir şey yok. ama yat dinlen uzan diyen dr da verir heralde isteyince diye düşünüyorum. bu arada açıklama güzel olmuş anladım tşk ederim :))

Canım aile hekiminden ve doktorundan da birazcık daha rapor isteme şansın yok mu? 35.Haftana kadar idare edemezler mi?
30. Haftadan sonra biz calisabilir raporu alip ya ise baslicaz yada devletin verdigi gebelik izni dvreye girecek .. tekil gebelikte 32. Haftada raporu alabiliyor

Heee ben simdi 30 da calisamaz raporu almam gerekiyordu onun yerine raporumun tarihine bakmamisim 32. Haftamda bitiyor.. yani o zaman mi verecem calisamaz raporu hastaneden alip?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…