2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Gecmis olsum cnm ya

Geçmiş olsun canım

Acillerde bebeğe bakılıyor mu ya? Mesela özellerin acillerinde

Ağrılar gittikçe artıyor arkadaşım benim de kaburgam uyuşuyor gibi oluyor. Dr a sordum yapacağım bişi yok dedi. Benimde kontrolüm yarın bakalım ne dicek. Sana da geçmiş olsun inşallah önemli bişi değildir. Rahim boyun da güzel

Gecmis olsum cnm ya
Geçmiş olsun canım
Saolun kizlar, bebek iyimis ya artik agriya da alisicaz. Ilk bebede olmayinca insan panik oluyor.
Acillerde bebeğe bakılıyor mu ya? Mesela özellerin acillerinde
Ben almanyadayim ve burda kadin dogumda ilk acil tecrubem, bebege ve damarlara baya detayli bakti, hatta kendi doktorumdan daha bile detayli inceledi. Tek tek bobreklerimi bile kontrol etti bi sorun var mi diye. Idrar tahlili verdim. O da temiz cikti.
Burda özel hastane yok, hepsi devlet ama hepsinde dogum ve cocuk acil bolumu yok. Sansima bu hastane evimin dibinde ve tam teşekküllü, dogumu da orda yapicam zaten.

Turkiyede sadece özel hastane tecrubem var kadin dogum tarafında, acilde orda da bakiyorlardi bebege ama bu kadar detayli incelemiyorlardi. Bi de acilde nobetci olan doktorlardan hic memnun kalamamistik, hep arkasindan kendi doktorumla teyit ederdim.

Bu kadar ağrı yapınca ben esasinda rahim boyundan suphelendim de panik oldum. Iyi olduğunu bildikten sonra alisicaz agriya da napalim.
Bu arada 6 günde 42den 37ye inmis rahim boyu, hani uzunluk iyi ama birden azalmasi da aklima takilmadi değil.

Bu ayaz beyfendi benim idrar torbamdan yine ne istiyor sesleniyorum da oglum oraya vurma diye sanki inadina oraya vuruyor bir gun iseticek yataga beni :)
Benim oğlumda aynı . Valla bu pozisyonundan hiç hoşlanmıyorum . Canım acıyor ve dediğin gibi hakikaten bı gün kaçırıcam altıma bir an önce değiştirir inşallah duruşunu ve vuruşunu

Geçmiş olsun canım
Canim ben sordum bahsettigin konuyu doktoruma.
Vajinal bolge hem iyi hem kotu bakterilerle doluymus
Sirkeli suyla ya da yarim sise baticonun kalanini kaynamis ilimis suyla karistirip; wc sonrasi pamukla silsem faydasi olur mu enfeksiyona karsi dedim.
Sakin yapma dedi dr. Cunku ordaki kotu bakteriyi öldürürsun ama iyi bakteri de ölür. Bunu istemeyiz dedi. Ve tedavi olarak da, bi sikinti oldugunda, tedavisi cok sikintili olur dedi canim. Sen kendi doktoruna da sor tabi.

Ayrica benim augmentine kullanmama ragmen, 4 gun sonraki idrar tahlilimde yine cikti lokosit, ama kultur temiz. Yeni bi antiviyotige basladim bugun

Saol canim. Yorumlardan sonra fikrim degisti zaten, sagolasin ❤

Ekstra biseyler yapmıs miydin bu haftada nasil kısaldı acaba ? Benimde aklıma takılıyor daha once hic olcumum olmamisti 32 cikti kendi doktrumla konusucam hafta ici acilde gercekten cok detayli bakiyorlar gitmisken dosyani da acmis olabilirler canim baya detayli bi kayit yapmışlardı benim ilk hamileligimde

Canim senin ilk gebeligin mi ?

37 cok iyi aslinda canim. Ama oncekine dusunce endiselenmen normal. Sor bence bi dahaki gidisinde.

Kizlar kac gundur hic giremedim foruma kizimin hastaligi igneleri vs derken cok sukur atlattik gibi gorunuyor yarin son kontrolu var.
Bu arada bugun bebisin tum eksiklerini tamamladik. Kizlar gumus gogus kalkanini cok oneriyorlar alan almayi dusunen var mi bugun babymallde gordum yakindan hep bakiyordum internetten ama bilemedim. Yorumlari cok iyi okuyunca ama gorunce bir ise yaramiyor gibi

Yani bilgisayara girdi tum olcumleri ama dosya olarak bisey acildigini sanmam, persembe ebe gelince telefon acicaz zaten kayit icin, o zaman cikar ortaya.
Ekstra bisey yapmadim acikcasi evden ise işten eve, bi onceki hafta raporluydum dinlenmistim evde, belki de tekrar gidip o kadar oturmak etkiledi bilmiyorum ki. Bi de biraz stresli bi haftaydi bu hafta, is yerinde bazi degisiklikler var, ister istemez ona canim sıkkındi, sansima beni etkilemedi ama etkilenen arkadaşlara falan uzuldum biraz.

Bir de tuvalet sonrası genital temizliğini sirkeli suyla yapmak konusunda ne düşünüyorsunuz Canlarım? Enfeksiyondan korunma amaçlı böyle bşr doktor önerisi olan oldu mu?
Bende ara ara mantar oluyor.Sirkeli su kullanınca geçiıor bence mikroplara karşı etkili.Ama hamilelikte bir zararı olur mu bilemem sormak lazım.

Sezeryanla doğum yaptım ilkini toplam 12 kilo almıştım.Karnım jöle gibiydi.Bir yılı aldı toplanması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…