Ben şimdiden 13 kilo aldım ama çok durmuyor normalde zayıf olduğum için. Karnım bu haftalarda çok büyüdü.Sezeryanla doğum yaptım ilkini toplam 12 kilo almıştım.Karnım jöle gibiydi.Bir yılı aldı toplanması
Canim senin ilk gebeligin mi ?
Yani bilgisayara girdi tum olcumleri ama dosya olarak bisey acildigini sanmam, persembe ebe gelince telefon acicaz zaten kayit icin, o zaman cikar ortaya.
Ekstra bisey yapmadim acikcasi evden ise işten eve, bi onceki hafta raporluydum dinlenmistim evde, belki de tekrar gidip o kadar oturmak etkiledi bilmiyorum ki. Bi de biraz stresli bi haftaydi bu hafta, is yerinde bazi degisiklikler var, ister istemez ona canim sıkkındi, sansima beni etkilemedi ama etkilenen arkadaşlara falan uzuldum biraz.
Benim oğlum da aynı.Geçen dışarda arkadaşlarla yemekteydik.İlk defa başıma geldi.Kızımda hiç yaşamamıştım.Zar zor tuvalete gittim yokBenim oğlumda aynı . Valla bu pozisyonundan hiç hoşlanmıyorum . Canım acıyor ve dediğin gibi hakikaten bı gün kaçırıcam altımabir an önce değiştirir inşallah duruşunu ve vuruşunu
Aslinda benim kizim hem meme hem mama icmisti biberonla. Ama süt azalinca 3. Ayda kendi birakti beniBen de ilk kaşıkla vermiştim biberona alışmasın diye de kaşıkla alamıyor bebek.Çoğu dökülüyordu iyi de beslenemedi biberona geçtik.Bazı çocuklar ne güzel hem memeyi hem biberonu aynı anda içiyor.Çalışan anneler sağıp bırakıyorlar.İnşallah bu sefer mamayla uğraşmak zorunda kalmayız.
Daha cok erken ya bizim. İnşallah vakitlerini beklesinler. Beni bir telaş aldı bu hafta bebegin kiyafetlerini yikayip hazirlicamYarin saglik ocagina gidip kanlarimi vericem. Bir daha ki kontrolde istemisti doktorum. Sali da kadin dogumcuma gidicem. Baya endiselendim. Kizimda boyle karnim.asa.düşmüştü megerse suyuml azalmış. Ama zaten 38 haftalık olmustum
Şimdikinde 8 kilo aldım bir 8 daha alıp kapatırsam iyi diyorumBen şimdiden 13 kilo aldım ama çok durmuyor normalde zayıf olduğum için. Karnım bu haftalarda çok büyüdü.
Bana orkid yetmişti kanamam çok az olmuştu.O yüzden bilemicem onları.sezeryan olacak arkadaslara sormak istiyorum, Hasta bezi olarak depent külot bez mi aldınız, aldiysaniz nasıl kullanışlı olur mu acaba dikisler açısından. Bide kaçli alsam yeterli gelirmi acaba.
Bi paket 10 lu pedde aldım hastane için yeterli gelir umarım. daha önce normal doğum yaptım ama sezeryan da kanama miktarını bilmediğim için yardımcı olur musunuz ☺
Almadim acilcasi elzem degil eger yara olursa alirim diye dusundumKizlar kac gundur hic giremedim foruma kizimin hastaligi igneleri vs derken cok sukur atlattik gibi gorunuyor yarin son kontrolu var.
Bu arada bugun bebisin tum eksiklerini tamamladik. Kizlar gumus gogus kalkanini cok oneriyorlar alan almayi dusunen var mi bugun babymallde gordum yakindan hep bakiyordum internetten ama bilemedim. Yorumlari cok iyi okuyunca ama gorunce bir ise yaramiyor gibi
Bana ped yetmişti çok kanamam olmadı. Sonraki zamanlarda da az az oldu. 40 gün falanda sürmedi zatensezeryan olacak arkadaslara sormak istiyorum, Hasta bezi olarak depent külot bez mi aldınız, aldiysaniz nasıl kullanışlı olur mu acaba dikisler açısından. Bide kaçli alsam yeterli gelirmi acaba.
Bi paket 10 lu pedde aldım hastane için yeterli gelir umarım. daha önce normal doğum yaptım ama sezeryan da kanama miktarını bilmediğim için yardımcı olur musunuz ☺
Sezeryanda pek kanama olmuyor mu?Bana ped yetmişti çok kanamam olmadı. Sonraki zamanlarda da az az oldu. 40 gün falanda sürmedi zaten
Canım sabah yazacaktım sana ama ancak fırsat buldum yazmak için. İnşallah bundan sonra tüm seni üzen şeylerin yeri mutlulukla dolsun. Sen bir çoğumuzdan gençsin. Gencecik pırıl pırıl bir annesin. Güçlüsün maşallah. Herkesin mutlaka zorlandığı, bocaladığı zamanlar olmuştur. Eşinin yazdıkları hele ki senin hassas döneminde, hiç hoş şeyler değil. Ama ben öyle düşündüğü için öyle yazdığını düşünmüyorum. Diğer arkadaşların da dediği gibi kendini arkadaşlarına kanıtlamaya çalışmış. Kendi içinde onu affet ve rahatla. İnşallah herşey çok çok güzel olur canım benim. Seni kocaman kucaklıyorumAslinda benim kizim hem meme hem mama icmisti biberonla. Ama süt azalinca 3. Ayda kendi birakti beni
Daha cok erken ya bizim. İnşallah vakitlerini beklesinler. Beni bir telaş aldı bu hafta bebegin kiyafetlerini yikayip hazirlicam
Jinekolog beni isterse yarin da dogum iznine ayirabilir ve tam maas alabilirim, isin o kisminda sorun yok. Ama gecen hafta agrim var dedigimde cok normal diyip onemsemeden göndermişti, bu hafta da iyice artti. Hastanenin verdigi epikrizle gidicem yarin, onu gorunce muhtemelen verir. Zaten su an icin bi hafta bile yazsa dert degil, 2 haftaya noel tatili var, 6 gun izinle iki haftayi bagladim her halukarda. Tatilden donunce de rutin kontrolde dogum iznini baslatsa o da kabulum.Ikinci ama ilkinde boyle bi olcumum olmamisti ilk erken dogum şüphesi konuldugunda bebegin basi rahim agzindydi o zamn olcum icin gec mi opmuatu bilmiyorum
Benim dedigim baya detayli form doldurmuşlardi ilk gidiste canim belkide simdilik tek not almislardir ama bu durum bile cok faydali oluyor sonucta ismin yazildi bi kez gecen gittiğimde oturumu almamisim yanima tek sigorta kartim vardi onceden gelmistim diyince kayittan kabul etmislerdi .
Stres sıkınti seni uzmus olabilir tbiki canim kasilmalara magnezyum iyi gelse bile bebek her turlu stresi hissediyor aylik olarak alamiyor musun raporunu yani dogum iznine cok vr maddi olarak zorlar mi bilmiyorum ama jinekologun yazınca cok kesinti olmadığını hatirliyorum
Ya o kisiden kisiye ve dogumdan doguma degisir.. ilkinde cok kanamasi olanin ikincisi oyle olacak diye bir durum soz konusu olmadigi gibi oladabilir.. kimisine depend bezlerden iki kutu anca bol kanamali dobemde yetiyor sonrasinda azaliyor... ilk gun ikinci gun cok daha fazla oluyor hatta ilk uc gun sonra azaliyor yavas yavas lohusa pedleriylede idare edikiyor yani... goreceli bir soru canimSezeryanda pek kanama olmuyor mu?
Ben de bunu anlamıyorum kuzum enfeksiyon çıkıyorsa kültürümüz nasıl temiz çıkıyorCanim ben sordum bahsettigin konuyu doktoruma.
Vajinal bolge hem iyi hem kotu bakterilerle doluymus
Sirkeli suyla ya da yarim sise baticonun kalanini kaynamis ilimis suyla karistirip; wc sonrasi pamukla silsem faydasi olur mu enfeksiyona karsi dedim.
Sakin yapma dedi dr. Cunku ordaki kotu bakteriyi öldürürsun ama iyi bakteri de ölür. Bunu istemeyiz dedi. Ve tedavi olarak da, bi sikinti oldugunda, tedavisi cok sikintili olur dedi canim. Sen kendi doktoruna da sor tabi.
Ayrica benim augmentine kullanmama ragmen, 4 gun sonraki idrar tahlilimde yine cikti lokosit, ama kultur temiz. Yeni bi antiviyotige basladim bugun
Cok haklısın canım. En iyisi ben bir paket alayım. aslında benim sormak istediğim, sezeryanliyken kullanımı rahat olur mu? bunu merak etmistimYa o kisiden kisiye ve dogumdan doguma degisir.. ilkinde cok kanamasi olanin ikincisi oyle olacak diye bir durum soz konusu olmadigi gibi oladabilir.. kimisine depend bezlerden iki kutu anca bol kanamali dobemde yetiyor sonrasinda azaliyor... ilk gun ikinci gun cok daha fazla oluyor hatta ilk uc gun sonra azaliyor yavas yavas lohusa pedleriylede idare edikiyor yani... goreceli bir soru canim
Anladım canım sağol, mantarın belirtileri nasıl acaba ben yaşamadım hiçBende ara ara mantar oluyor.Sirkeli su kullanınca geçiıor bence mikroplara karşı etkili.Ama hamilelikte bir zararı olur mu bilemem sormak lazım.
Kanama kisiden kisiye degisir. Ama depend kurtarici diyorum tek gecerim. Ben 2 3 paket kullandim kizimda. Bunda da bir paket alirim yeter ilk etaptasezeryan olacak arkadaslara sormak istiyorum, Hasta bezi olarak depent külot bez mi aldınız, aldiysaniz nasıl kullanışlı olur mu acaba dikisler açısından. Bide kaçli alsam yeterli gelirmi acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?