yok be tatlım. ben diyorum bak tekme atıyor gel elini koy . yada yanıma gelsene neden diğer koltuktasın .. Bunlar batıyordu zaten ne zamandır bana . Ama ne diyeceğim nasıl tepkimi kırıldığımı kızdığımı net şekilde göstereceğim bilmiyorum ....Canım ya kıyamam. Yalnız şöyle bişi var benim eşim bebeğin hareketlerini hissettiğinden beri bana çok farklı davranıyor. Ondan önce bebek mi var baba mı olacak farkında bile değildi. Hissedince baba olacağını anladı. Seninki de sonradan anlamıştır belki
Bir ahhh çektim ki mesajının üstüne ... Şu devirde tüm yük çalışan kadınsan eğer senin üstünde der susarım..Günaydın kızlar
Hafta içi yataktan kendimi zor çıkarırken cumartesi günü 7de kalkmak da delilikten olsa gerek. Ben hafta içi yoğunluktan pek bakamaz oldum buraya. Bebek olunca başıma gelecekler şimdiden ürkütüyor, bunaltıyor. Psikolojik olarak da çok çok iyi hissetmiyorum ama elimden geldiğince birşeyi takmamaya çalışıyorum. Oğlumdan beri hayat felsefem "kimseye muhtaç değilsin" Anne olsun, kayınvalide olsun, eş olsun, dost olsun... Kendi hevesiyle gelip gönülden yardım edecekse ne ala, yoksa hiç kimseye minnet etmem. Yapamadığım kalır, sadece çocuğum için yorarım kendimi. Böyle çok daha rahatım. Elbet gönül ister eş de senin yaptığın yemeğin hatrına sofrayı toplasın, bulaşıkları halletsin, annen 2-3 haftada bir çıksın gelsin, bir iki kap yemeğini yapsın, işten gelince sen uğraşma, kayınvaliden en azından bir arasın, idarecin ise bekar bir erkek zümren varken tam çocuğun eve geleceği saatte seni seminere göndermesin... Ama olmuyorsa olmuyor. Olsun diye çabalamak daha yorucu.
Hala öksürmekten içim dışımda, oğlum da hastalandı üstüne, eşim şehir dışında, yani şimdi otursam saatlerce zırıl zırıl ağlarım ama bir ben, bir 8 yaşındaki oğlum, bir de karnımda ki minnak üzülür
Dilerim üstünüzdeki tüm ağırlık gitsin, kuş gibi hafifleyin
Benimki de ilk zamanlar öyleydi.Bir gün aldım karşıma bak bir daha yaparsan aynı şeyi sana öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazssın dedim.Ben sana ailenin yanında mahcup olma diye cevap vermiyorum senin yaptığına bak yazık dedim.Bir daha da olmadı böyle bir şey.İçine atma konuş erkekler söylemeyince ne hissettiğini anlamazlar.Hatali olduğunu bilse bile ozur dilemez asla. Dun aksam zaten cok yorgun bir haldeydim. Ablasina yemeğe gittik. Herkesin icinde bana bağırdı. Aglamadim ama icime agladim, nabzim 1 saat hep 110 civariydi. Kendi yüzümü gördüm. 10 yil yaslandim
Benim de kızım 8 yaşında.Bunca yıl aradan sonra bir bebek beni de endişelendiriyor.Ama diyorum ki içimden ilkini halletik birşey bilmeden bunu mu halledemicez.Aile konusunda şanslıyım ailem yazın başka yerde kışın ise benim yanımda yaşıyorlar.Bütün yaz yattım çocuğumla evde anneme hep telde iyiyim merak etme dedim durdum.O da hasta zaten yorulacak gelince yazın rahat etsin dedim.Zaten eşim sağolsun çok yardım ediyordu.Şimdi rahatım herkes yanımda.Benim görümcem hemşire mesela kızımın doğumunda herkesten çok yardımı olmuştu.Kız yoğun çalışıyor ama hastanede o duracak yanımda bırakmam diyor.Ben kimseye onu yap bunu yap demiyorum.Kendileri yapıyorlar.Yapmasalardı yardım isteyebilir miydim bilmiyorum.Günaydın kızlar
Hafta içi yataktan kendimi zor çıkarırken cumartesi günü 7de kalkmak da delilikten olsa gerek. Ben hafta içi yoğunluktan pek bakamaz oldum buraya. Bebek olunca başıma gelecekler şimdiden ürkütüyor, bunaltıyor. Psikolojik olarak da çok çok iyi hissetmiyorum ama elimden geldiğince birşeyi takmamaya çalışıyorum. Oğlumdan beri hayat felsefem "kimseye muhtaç değilsin" Anne olsun, kayınvalide olsun, eş olsun, dost olsun... Kendi hevesiyle gelip gönülden yardım edecekse ne ala, yoksa hiç kimseye minnet etmem. Yapamadığım kalır, sadece çocuğum için yorarım kendimi. Böyle çok daha rahatım. Elbet gönül ister eş de senin yaptığın yemeğin hatrına sofrayı toplasın, bulaşıkları halletsin, annen 2-3 haftada bir çıksın gelsin, bir iki kap yemeğini yapsın, işten gelince sen uğraşma, kayınvaliden en azından bir arasın, idarecin ise bekar bir erkek zümren varken tam çocuğun eve geleceği saatte seni seminere göndermesin... Ama olmuyorsa olmuyor. Olsun diye çabalamak daha yorucu.
Hala öksürmekten içim dışımda, oğlum da hastalandı üstüne, eşim şehir dışında, yani şimdi otursam saatlerce zırıl zırıl ağlarım ama bir ben, bir 8 yaşındaki oğlum, bir de karnımda ki minnak üzülür
Canım benimGünaydın kızlar
Erkekler bebek doğunca baba oluyorlarmış niz ise çoktan hazırmışız anneliğe.Doğunca alışırlar.yok be tatlım. ben diyorum bak tekme atıyor gel elini koy . yada yanıma gelsene neden diğer koltuktasın .. Bunlar batıyordu zaten ne zamandır bana . Ama ne diyeceğim nasıl tepkimi kırıldığımı kızdığımı net şekilde göstereceğim bilmiyorum ....
kuzum derdim babalık hissinin şuan yüklenmemiş olması değil ki ... İnsanız yani ilgiye sevgiye ihtiyacımız var ...Erkekler bebek doğunca baba oluyorlarmış niz ise çoktan hazırmışız anneliğe.Doğunca alışırlar.
Merak etmeyin kızlar on yıldan sonra bunların hepsi bitiyor.İlk zamanlar herşey kavga sebebiydi bizde.Yıllar içinde birbirinin değerini daha iyi anlıyorsun.Bir de çocuklar erkeklerin hassas noktası olabiliyor hiç kıyamıyorlar.Hele baba ile kız arasındaki aşk bambaşkaHer ne olursa olsuun ayrı yatma canım ne yaşarsanız yaşayın o yatağa birlikte girin ki bagınız kopmasın sende eşin aksi biri ise biraz senden alttan almayı dene biraz ona iyilik le tepki ver kendi şaşırsın utansın belki değerini bilir bende 2 yıllık evliyim çokta seviyorum onunda sevdiğine çok eminim fakat eşler özellıkle kocalarımıZ kendilerini salıyorlar evlendikten sonra onlardan beklediğin ilgiiyi hoşgörüyü belki şımarılmayı beklesekde öyle olmayabiliyorlar onun için idare edicez kocanın sevgisine inanıyorsan biraz daha rahat olabilirsin
İşte erkeklere bunu söylemeyince anlamıyorlar.Ben ne yaşadıklarımı eşime uygun bir dille anlattım ağladım zırladım.Ne hissediyorsam en ufak şeyleri bile.Sinirli adam yumuşacık oldu.İçim daralıyor dışarı çıkalım yoruldum bunaldım diyorum mutlu değilim bile diyorum.Onun çırpındığını gördükçe de üzülüyorum çok nazlı mıyım diye.kuzum derdim babalık hissinin şuan yüklenmemiş olması değil ki ... İnsanız yani ilgiye sevgiye ihtiyacımız var ...
Öyle tabi, yük bizim üstümüzde. Ama ne kadar yük taşıyacağımıza karar vermek de bizim elimizde. Baktım eşim bir işte oralı olmuyor mu? Gel yap demiyorum artık hiç. Mesela beyaz çamaşırları yıkamıyorum. Bakıyor hiç atlet kalmamış, soruyor. Elim değmedi diyorum. Bir bakıyorum ertesi gün yemeği hazırlamama yardım etmeye gelmiş. Çocuğun kıyafetlerini ütülüyorum, kendiminkileri de... Onun gömlekler, pantolonlar, tişörtler dağ gibi yığılıyor. Bakıyorum "bugün evi ben süpüreyim" diye gelmişBir ahhh çektim ki mesajının üstüne ... Şu devirde tüm yük çalışan kadınsan eğer senin üstünde der susarım..
Günaydın kuzummGünaydınnnnnnnnnnherkese
Yapmayınca istedim zamanında. Sözler, kurulan cümleler, düşünce tarzları kırıyor. Mesela kayınvalidem eşimin ricasıyla çocuğuma bakmaya geldi bakıcı bıraktığında. 1 ay durdu. 1 kap yemek yapmadı. Ehliyet için kursa gidiyordum o dönem. 8 de eve gelip dışarıdan en sevmediği şeyleri söyledim yemek için, yine de anlamadı. Sonra da günüm var benim memlekette, anneni çağıralım, ben şu tarihe biley aldım dedi kaçtı gitti. Ben daha bu insandan birşey ister miyim? Ha yarın öbür gün bana muhtaç olduğu zaman da ne kılımı kıpırdatırım, ne de lafımı sakınırım. Allah düşürmesin kimseyi kimsenin elineBenim de kızım 8 yaşında.Bunca yıl aradan sonra bir bebek beni de endişelendiriyor.Ama diyorum ki içimden ilkini halletik birşey bilmeden bunu mu halledemicez.Aile konusunda şanslıyım ailem yazın başka yerde kışın ise benim yanımda yaşıyorlar.Bütün yaz yattım çocuğumla evde anneme hep telde iyiyim merak etme dedim durdum.O da hasta zaten yorulacak gelince yazın rahat etsin dedim.Zaten eşim sağolsun çok yardım ediyordu.Şimdi rahatım herkes yanımda.Benim görümcem hemşire mesela kızımın doğumunda herkesten çok yardımı olmuştu.Kız yoğun çalışıyor ama hastanede o duracak yanımda bırakmam diyor.Ben kimseye onu yap bunu yap demiyorum.Kendileri yapıyorlar.Yapmasalardı yardım isteyebilir miydim bilmiyorum.
Diğer arkadaşa da yazdım canım. Olmayınca olmuyor. Ben de yeni evli sayılmam. 10 yıl oldu. İlk çocuğa hiç beklemediğim kadar erken hamile kaldım. Daha evin yükünü yeni omuzluyorken... Kimse anlamadı halimden. Erkeklerin anlamaması tamam da en çok kayınvalidenin tavrı koymuştu o dönem. Şimdi olsa çok da tın ama o zaman takıyordum işte. Dışarıdan melek gibi, kızım, yavrum, misafir geleceğinde kekler, börekler, ama evin yemeğini bile yapmadı bir gün. Ektiğini biçersin. Bugünlerin yarınları da varCanım benimHem ev hem iş hem çocuklar illaki ağır geliyor sana zaman zaman. Ama inan bana Allah yavrularımızın bi gülüşü ile öyle güçlü hale getiriyor ki bizi.. Yeni bebisler de yeni bir yük ve sorumluluk değil aslında. Canımıza can, gücümüze güç katacak inşallah Biz 6 kardeşiz. Annem der ki ben sizi sobalı evde 1 odada kuş gibi büyüttüm. Hepinizi doyururdum, birinizin kıyafeti ütüsüz saçları taraksız olmazdı. Evim de temiz olurdu. Gezmeye de götürürdüm. Yani böyle bir şey canım. Allah yar ve yardımcımız olsun eşimize hayırlı eş, evlatlarımıza hayırlı anne olalım. Evde huzur dirlik düzen sağlık olursa ağız tadı olursa diğer şeyler yavaş ta olsa oluyor. Ben çok titiz bir hanımım. Fakat kızım yeni doğduğu zamanlarda balkonumda atılmayı bekleyen çöp biriktiğini bilirim.. Az söyleyeyim sen anla ☺ Ama sabırlı olursan Allah in izni ile hepsi düzene biner. Ben de senin gibi kimseye minnet etmek istemedim. Fakat yine de benim sana ve aynı zamanda kendim de dahil herkese tavsiyem çok ta kendimizi kasmamalıyız. Madem akrabayız diyorlarsa ellerini taşın altına koysun herkes. Ben söylemeyi düşünüyorum açıkçası. Tüm yükü sırtlamaya çalışmak bizi stresli hale getirir çünkü..
Beni bu zamana kadar kesin tahin pekmez kurtardi zaten, yoksa daha da duserdi.Ben her sabah pekmez içiyorum ama geçen kanım 12.2 çıkmış, 23.haftamda 11.1 e düşmüştü
Al benden de o kadar, hamilelik basi aldim, keske daha once alaydim. Koltuk altlarindaki tozlari alinca acaip farketti, bi de cocukla zaten surekli kırıntı oluyor. Evin en degerli uyesi su anBu arada robot süpürge aldığımı söylediğimde görüşümü soranlar olmuştu. Yaklaşık iki haftadır bizimle ve ya niye daha önce keşfetmedim diyorum. Okuldan çıkmadan yarım saat önce çalıştırıyorum. Eve gelince işi bitirmiş oluyor. Halim varsa bir siliyorum, tamam. Ona bile gerek yok sürekli. Hareket kabiliyeti beklediğimden iyi. Çekiş gücü de. Hafta sonu süpürdüğüm evden pazartesi çıkanları atacağım size. Şok olacaksınız. Üstelik normal zamanda kullandığım süpürgem de dyson ve maşallah beni bile vakumlar. O kadar memnunum çekiş gücünden. Ona rağmen topladıklarına şok oldum.
Geldünmi kız istanbulaAl benden de o kadar, hamilelik basi aldim, keske daha once alaydim. Koltuk altlarindaki tozlari alinca acaip farketti, bi de cocukla zaten surekli kırıntı oluyor. Evin en degerli uyesi su an
Ah canim benim. Ne kadar uzuldugunu tahmin edebiliyorum. Mesele ne olursa olsun, bu tavirdan nefret ediyorum. Ne yasarsan yasa ama baskalarinin yaninda asla tepkini gostermemek gerek bir ara esimde yapiyordu tartismalarimiz hemen herkese yansiyor oyle oluncada tepkilerinide gostermekten cekinmiyordu. Konustum konustum konustum dinlesede dinlemesede cok konustum cok sabrettim ve kazandim. Sende hemen pes etme konus anlat duygularini o an neler hissettigini hormonlarini belki yillar surecek ama.elbet bir gun anlayacak.Hatali olduğunu bilse bile ozur dilemez asla. Dun aksam zaten cok yorgun bir haldeydim. Ablasina yemeğe gittik. Herkesin icinde bana bağırdı. Aglamadim ama icime agladim, nabzim 1 saat hep 110 civariydi. Kendi yüzümü gördüm. 10 yil yaslandim
Günaydın kızlar . Süper bir konu Açılmış duygusal durumlar... sinirlerim o kadar bozuk ki geceden beri ağlıyorum. Hamilelikten değil ama bu haklıyım bence abartmıyorum . Konu eşim ve değişen tavırları . Hamileliğin ilk aylarında doktor ilişkiye girmeyi yasaklamıştı o zmn bile ne zaman kalkacak yasak vs diye sıkıştıran adam da bu aralar tık yok. Bundan rahatsız olduğumu da söyledim neden diye de sordum karnım büyümüş korkuyormuş... ilk aylar düşük olacak diye korkmuyordu hiç... Bende işe git patronu Çek eve gel yemek temizlik bebeğin alışverişi daha uygun nerden alırım ne zaman hazırlığa başlasam diye düşünmekten zaten bitmişim. İnsan ilgi bekliyor bir nazlanmak istiyor. O bile yok herşeyi önüne beklemeyi hak görüyor... inanın birikmişliğin patlaması oluyor içinizenatmayın...
Ben de bi arkadasima sordum dun, ayin 20sinde emzirme urunlerinde varmis, lansinoh sut toplayici ve sut poseti alicam, fiyati normalde burayla ayni, yuzde 20 olmasi baya avantaj o yuzden.Iyi yaptin cnm paylasmak bile rahatlagiyor insani
Ayda 1
Bende 27+ larda yaptirmistim cnm bi sorun olmaz
Bebek bezlerinde ve jolie markali urunlerfe yuzde 14 indirim var yarin bana msj geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?