- 16 Ağustos 2015
- 7.394
- 14.696
- 248
- 31
Tunceliden selamlar guzel anneler ve bebisleri...
Yalanci kasilmalar baslamis durumda bende gunde 3-5 arasi oluyor nefesim kesiliyor resmen ama normal karsiliyorum :) artik takvimde 32.haftasi gorunuyor cok sukur az kaldi hepimizin rabbim kucagimiza almayi öpup koklamayi nasip etsin
Bir kac okudugum sayfanin alintilarinida ilistireyim okudukca alintilari yaparim :)
Biz bastan anlasmistik cnm ki Allahtan esimde karsi anne baba isimlerine.
Ben odaya gidiyorum :) oda degistiriyorum o da etkili tavsiye ederim :)
Gece uyurken egzersizmi yapiyorsun yoksa :)
Gecmis sum cnm ins bir daha yasamazsiniz.
Benim kız bebekken nereye koyarsan koy uslu uslu oturuyordu.O yüzden ihtiyacım olmadı benim.Ama işim olduğunda annem karşı dairemde oturuyordu ona bırakıyordum çocuğu.Yalnız olsam ihtiyaç duyardım herhalde.İlk zamanlar düşme tehlikesi olmasa da gözünün önünde olsun istiyorsun.Senin hele ikiz ihtiyacın olabilir.Evet iste insan heves ediyor ama iste hem ya kullanamazsam ya bucaklarda kalirsa diye kararsizlik yasiyorum mecbur dogana kadar bende almicam...
6 yaş konuşuyorum ama bilmiyorum çok duygusal kardeş gelince onu sevmeyeceğiz gibi düşünüyorKac yasinda canim kziin konusunca anliycak kadr büyük mu?
Bebişe beşik bakarken kızım içine oturmaya çalıştı(8yaş) içine sığabilecek miymiş kardeşiyleYa mutlu huzurlu olalim da uykusuz gecelerin tillahı geliyorrrrr... zortlamaya az kaldı zannimcabu daha ne ki dimi tecrubeli anne
Ben baktimm bebekler gibi.. annem yorulmasin diye bez isterdi kosa kosa islak mendili bezini getirirdim... gaz sancisi olurdu bizde anlamazdik hep ayni saatte aglardi sonradan anladikHahahaah ilgilendinmi peki ben 13 yasimdaydim kiz kardesim oldugunda ooo hep ben bakcam demeler neler neler dogdu baktimmi ? hayir cunku ergenlik zamanimdi . mecbur kalmadkca elimi surmedim
Bende chicco veya nuk düşünüyorum oğlumda da kullanmıştım ucu ile ilgili kararsız kaldımBen aldım chicco ve avent iki tane ama ucu ne bilmiyorumtavsiye üzerine aldım.
Kuzumm simdi okuyroum yazini.. Rabbim yardimcin olsunnn birtanemmKızlar sabah kanama ile hastaneye geldim nolur dua edin bana nstye bağlancam birazdan duanıza ihtiyacım var
Ben dolap uygulamasından ikinci el tiny love anakucağı aldım. Kızımda oturma odası için küçük beşik almıştım, görümceme verdim, o da başkasına vermiş. Bu sefer anakucağı deneyeceğim. Ikinci el tercih etmemin nedeni de tecrübe. Kızımın beşiğini 9 ay kullanmıştım. Yepyeni kalıyorlar. Bu sefer çok para vermek istemedim. Kumaş yerleri söktüm, yıkayacağım. Demir kısımları da sirkeli bezle sildim mi mis gibi olacak.Kızlar ana kucağı almayı düşünüyor musunuz? Hani şu ucuz olanları kendiniz sallıyorsunuz. Birde otomatik olanlar var titreşinli, müzikli, kendisi sallıyor falan. Ben uygun olanlarından aliyim dedim. Sonra otomatikler daha çok hoşuma gitti. İkinci el mi alsam acaba dedim. Sonra çocuk doğunca karar veriyim en iyisi dedim. Bilemedim siz ne düşünüyorsunuz?
R.E.M uykusu diyorlar adina uzunn saatler bu uykuda kaliyor bebek ... bizler gibi hani kayitsiz kaldigimiz hicbisey duymadigimiz uyku varya... onun gibi dusun canim... artik onlarda o uykuya alisiyorlar.. kitapta okumustum..Bu hareket konusu cok kafama takilmaya basladi.... benimkide azaldi ren uykusu neymis canim
Bence aynı gün tarihleri zor olabilir gelecekte.Büyüyünce sen doğumgünlerini aynı yaparız diye düşünürsün onlar birlikte kutlamak istemezler.Ben olsam istemezdim kardeşimle aynı gün doğmayı.İkiz olmadıktan sonra tabiBende benim dr a sordum ben, kizimla ayni gun dogum gunleri olsun diye, erkekler daha gec gelisiyormus erkekler bu dogru ama kaygilanacak birsey degil. bunlari cok stres yapma kendine
Gercekten olumsuzluklar cok etkiliyor her turlu bizleri.. burada okumustum bende birisi gebelikle ilgili birsey olabilir miyim diye adini yazmicam sende etkilenme, bende ondan cok etkilendim gunlerce arastirdim daha yeni yeniii unutmaya basladim
Benimde aklımda bu sorular, birkaç gün önce yazmıştım biz daha tam söylemedik o nedenle birebir durumlarla karşılaşmadık ama illaki zorluk olacaktır diye düşünüyorum. Daha tecrübeli anneler varsa yonlendirsinler bizleriİkinci kez anne olacaklar nasıl yapıcaz benim kızım çok duygusal belli etmese de içten içe korkuları var haftasonu çok üzüldüm bağırdığım için saatlerce ağladı ağlama işini bu kadar uzatmazdı sakinleştiremedim
Canım çok geçmiş olsun haber ver mutlakaKızlar sabah kanama ile hastaneye geldim nolur dua edin bana nstye bağlancam birazdan duanıza ihtiyacım var
Şimdiki aile büyükleri mikser misali.. Nerede anlayış saygı sevgi.. Bugün sevgili kayınvalideciğim diyor ki, kızıma alttan çıtçıtlı atlet giydiriyorum diye, buna bebek gibi ne bunlardan giydiriyorsun, normal atletlerden alsana.. Ben de ben böyle giydirince rahat ediyorum babaannesi , sen hiçç tasa etme dedim herkesin yanında. Yani geçen gün bahsetmiştim ya cimrinin önde gidenleri. Daha bi lolipop almış değiller. Bir de kalkıp basit bir yorum yapsalar bile sanki anneme babama küfür ediyorlar gibi oluyorum.
Bir kiraci atasozu derkiii "emaaaaaan parasiyla degilmi butun evler bizim!"
Bebek hareketlerinin azalmasi gibi artmasıda normal mi şahsen bugun napıyo icerde anlamadım :) normalde sakin bi bebek oldugu icin.. neden cok hareket ediyo acaba diye aklıma takılacagı hic aklıma gelmezdi
evet benim eşim hep yapar mesela banaBurnunu tut nefes alamaz kalkar annem bbaama hep öyle yapar
Evet 2.bebek olunca farkediyorsun bunları. Bizde şimdi 2.el Ikea sundvik anne yani beşik alacağız. Sirkeli suyla temizlerim diyorum o miss. Sadece anneme ya da gorumceme yanları için koruyucu diktirecegim uygun biz zamanda çıkıp kumaş alayimdaBen dolap uygulamasından ikinci el tiny love anakucağı aldım. Kızımda oturma odası için küçük beşik almıştım, görümceme verdim, o da başkasına vermiş. Bu sefer anakucağı deneyeceğim. Ikinci el tercih etmemin nedeni de tecrübe. Kızımın beşiğini 9 ay kullanmıştım. Yepyeni kalıyorlar. Bu sefer çok para vermek istemedim. Kumaş yerleri söktüm, yıkayacağım. Demir kısımları da sirkeli bezle sildim mi mis gibi olacak.
Canım nasıl oldu ya, geçmiş olsun. İnşallah durdururlar, haberdar et seni merak ediyorumKızlar sabah kanama ile hastaneye geldim nolur dua edin bana nstye bağlancam birazdan duanıza ihtiyacım var
Büyüdükçe yer azalacağı için daha az hareket etmeye başlayacaklar ama daha belirgin olacak hareketler annem karnının üstünden benim ayağımı tutuyormuş bana hamileykenBu hareket konusu cok kafama takilmaya basladi.... benimkide azaldi ren uykusu neymis canim
İnşallah bir sıkıntı yoktur iyi haberlerini bekliyoruzKızlar sabah kanama ile hastaneye geldim nolur dua edin bana nstye bağlancam birazdan duanıza ihtiyacım var
Insallah ya insallah haber vermeyi unutma canimDün acile gittim aynı hareketsizlik yüzünden. Herşey normal dediler. Dr um bugün kontrole çağırdı. Gidicem bakalım sana da yazarım. Benimde en aşağıda belli belirsiz titreme gibi oluyor. Tekme bu ara yok. Arka makatıma doğru bişiler hissediyorum. SEN de telaş yapma yarın gidecekmişsin nasılsa. Benim haftayaydı yarın gel dedi. Büyük olasılık kan akışını felan inceleyecek. İnşallah güzel sonuçlar alırız
Aynı aynı benimde ama bu son iki gün en az hareket oldu. Bugün de az ama bugün hıçkırık olduğu için uzun süre az az hissediyorum o da rahatlatıyor beni
Canım çok geçmiş olsun dualarım seninle tez zamanda kanamanı durdurup 37 ye kadar bekletirler inşallah seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?