Canım senin erken doğum riskin var değilmi o yüzden stresli sin ilk bebeği de böyleydi el dopleri almıştım şimdide kullanıyorum bence imkanın varsa temin et en azından sen strese gitmezsen bebeğinde girmez şimdi ben hareket etmiyor dediğim an hemen beş dakika bakıyorum rahatlıyorumYarin kontrolum yarina kadar uyku yok bana dun falan yedigimde gene ayniydi deli deli hareket yapan bebis gitti sakin bisey geldi
Dun yaptik. Cok sukur 5 gunden sonra evimde yemek yaptim esim alisveris yapti. Camasir isleri var biriken.Hadi gozun aydin insanin kendi evi gibisi yok badanadan sonra temizlikte bitti mi
Bir kardesimle 2 yaş digeriyle 10 yas var. Aramda 10 yas olana yari annelik yaptim. Cok erken yaşta buyumek zorunda kaldim. Cocuklugum hep bir travmaEn guzeli, evet cocuklar hep hevesleniyorlar ben bakicam diye ama bir kardesinin olmasi buyuk olanin iradesi yada istegiyle olmadigi icin buyuk olana baktirmak bana cok ters geliyor. Evet sorumluluk duygusu icin isbirligi yapmak onemli ama kendisinden zorla birsey beklemek cok yanlis bana gore
Bizimde aralarinda 32 ay kadar olcak. Bende cok endiseliyimAraları tam 2.5 yaş olucqk benimkilerin ben küçüğümü mümkün olduğunca kızımın yanında sevemicem ailede herkesi de tembihliyorum onlarda öyle yap diyorlar özellikle babamızı çok tembihliyorum.Yengem’in yorumu (ki farkındayım) bize sevdirmez bu kardeşini diyor hakkaten öyle zannetmiyorum tutturmaz kimseyekız kardeşim karnımı sevdiğinde karnımı kapatıyor yada üzerine çullanıp benim Bebek diyor bende şimdiden onunla iletişim kuruyorum bebeği birlikte yıkıcaz birlikte uyutucaz vs diye oda daha çok küçük ama evet diyor hoşuna gidiyor telefonumda yenidoğan bebek videosu izliyorsam mutlaka yanımda bitiyor seviyor.zemin hazırlamaya çalışıyorum.sakınmıyorum küçüğümün hiç birşeyinden eşyalar konusunda daha fazla değere binmesin diye doğduktan sonra ne olacak yazarım Allah’ın izniyle En çok korktuğun Doğum sonrası bizi gördükten sonra peşime ağlayacak olması odama çıkınca görmesi daha mantıklı olur sanırım çünkü kucağımı ister beni ister ben kahrolurum o anda
Gule gule mis gibi otur. Bebek eve gelemden tertemiz oldu iste. Ben de halilari yikamaya vercem bir hafta sonra fln insDun yaptik. Cok sukur 5 gunden sonra evimde yemek yaptim esim alisveris yapti. Camasir isleri var biriken.
Birde kizim bazasini sevemedi :'(
Sabah 8den beri simdi uyudu daha bakalim uyaninca tepkisi ne olcak bazasina yatircam
Canım bence sakin kalmaya çalış sen panik yapınca o da hisseder geri çeker kendini. Hayırlısıyla her şey yolundadır. Bak bende sabah panikledim kendimi sakinleştirdim sonra şimdi sakin olmam lazım her şey yolunda bebeğimde panikleyip kötü olmasın dedim. İnşallah bir şey yoktur. Derin uykuda olabilir ya da pozisyondan dolayı hissetmiyosundurYarin kontrolum yarina kadar uyku yok bana dun falan yedigimde gene ayniydi deli deli hareket yapan bebis gitti sakin bisey geldi
6 yaş konuşuyorum ama bilmiyorum çok duygusal kardeş gelince onu sevmeyeceğiz gibi düşünüyor
Evi gecici temizledik onumuzdeki ay dogum temizligi yapılacak yineGule gule mis gibi otur. Bebek eve gelemden tertemiz oldu iste. Ben de halilari yikamaya vercem bir hafta sonra fln ins
Senin caninin cektigi bi meyve vardi, yiyebildin mi bari canim ?
Biz bu sekilde yapıcaz. Psikolog ozellikle tembihlemisti bebege gelen hediyeleri gormemeli ve yine aile buyukleri ozellikle daha cok büyüğüne hediye alsin diye. Bizde bebege birsey sectirip sonra oyuncak tarzi seyler alip paketleyip arada verelim diyoruz.Nerde okudugumu unuttum burdaki arkadasta yazmis olabilir simdi bebek alisverisi yaparken minikte olsa onlarada biseyler almak bebege aldiklarinda fikirini sormak benimsemesine yardimci olucaktir ,dogumdan sonrada eve kucuk kucul paketler yapsan misafirler hediye getirdiginde bazilarina onlardan atabilirsin mesela bak sanda almislar gibisine o zaman esit davrandiginizi daha iyi anlayabilir belki .. buyukmuste kuzucum bizim aralari 24 ay olucak yinede simdiden bebek diyr gosteriyorum aillerede kiskandirmayin diye tembihliyorumm
Bende mochi dusunuyodum disarda falanda rahat olur priz aramam diye ama esim mamajoonun teklisini alalim dedi onu aldik arabadada calisiyomus bu cakmaklikta oluyo sanirim yada sarj yeri olanlar oluyoya tamda bilmiyorum .Yengemden duydumoda onu almayı düşünüyor..bende mamajoo nun tekli göğüs pompası var beğeniyorum hala daha onu kullanıcam
Çok mantıklıBence çok mantikli. Çünkü belki bebeğiniz direk memeyi alacak ve sütü sagmaniza gerek kalmayacak. İnşallah da öyle olur. Ben kızımı emziremedigim için sagarak biberon ile vermsitim. Bundan 6 yıl once Medela nin en son modelini kullanmama ve çok memnun kalmama rağmen işe de başlayınca en fazla 5 ay anne sütü verebilmiştim. Simdi de makinem yok. Gerek olursa alacağım yine. Eğer emen bir bebekse acil durumlar için birisine bırakma falan gibi durumlarda manual sağma makinesi bana yeterli olur diye düşünüyorum.
Benim marka takıntım var mamajoo yu çok beğeniyorumBende mochi dusunuyodum disarda falanda rahat olur priz aramam diye ama esim mamajoonun teklisini alalim dedi onu aldik arabadada calisiyomus bu cakmaklikta oluyo sanirim yada sarj yeri olanlar oluyoya tamda bilmiyorum .
MaşaAllah ben endişeden ziyade çok heycanlıyım sabırsızlanıyorumBizimde aralarinda 32 ay kadar olcak. Bende cok endiseliyim
Bende heycanliyim ayn8 zamanda. Ama bugün bazasini istemedi. Besige cikip hopladi :'(MaşaAllah ben endişeden ziyade çok heycanlıyım sabırsızlanıyorum
Ahh canım benim yaBende heycanliyim ayn8 zamanda. Ama bugün bazasini istemedi. Besige cikip hopladi :'(
Gözün aydın canım darısı benim başıma dicem ama kararsızım 32. Hafta kontrolüm de herşey yolunda giderse eğer 37 ye kadar çalışırım belki.dört gözle aylardır 32 yi bekledim şimdi de 37 ye kadar çalışırım diyorum bakalımKızlaaaaarrrrsohhhhh be bugün itibariyle 32. Hafta çalışamaz raporumu aldım eve geldim. Bebişim 1870 gram olmuş. Anasıyla birlikte diyet yapıyor dün gece 1 saat uyudum. Zombi gibi dolaşıyorum sayesinde. İyice kafası aşağı inmiş kızımın herşeyi iyiydi maşallah
Kızlaaaaarrrrsohhhhh be bugün itibariyle 32. Hafta çalışamaz raporumu aldım eve geldim. Bebişim 1870 gram olmuş. Anasıyla birlikte diyet yapıyor dün gece 1 saat uyudum. Zombi gibi dolaşıyorum sayesinde. İyice kafası aşağı inmiş kızımın herşeyi iyiydi maşallah
Ayrıntılı temizliğimi geçen hafta yaptım son zamana bıraksam yapamazdım şimdiden ağırsam sonraya hiç yapamam düşüncesiyle çıktı aradan sadece çantalarımı hazırlayıp kenara bırakmam gerekEvi gecici temizledik onumuzdeki ay dogum temizligi yapılacak yineevde cocuk olunca zaten temiz kalamiyor malesef...
Hayir yiyemedim canim. Aslinda canim cok istemedi ama ruyamda iştahla yedigim icin alsak iyi olurdu tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?