- 19 Mayıs 2018
- 3.745
- 6.378
- 158
- 32
İlk başlar gerçekten çok zor. İlk gün altını bile değiştiremiyordum. Şimdi çok şüküe onu halledebiliyorumAyy insan nasıl korkuyor yaaa daha yaşamadım ama yaşamış kadar oldum kız sen anlatınca . İlk başlar zor oluyor belli ki . Zamanla isallah insan alışır heralde cesaretlenir diye dusunuyorum. Bol bol sütlü güzel günler size kuzum
Sormasıayıp doğum nekadara yaptn canm
Bende orda yapacağım canım .. ne kadar tuttu.. bide doktorun dışardanmıydı.. benim doktorum dışardan
Çok normal, sadece anne sütü alıyorsa ishal gibi olur. Günde 7-8 kez yapması da normal.
Sağol canım iyiyiz çok şükür bizde. Benim ki günde 5 kere falan yapıyor ama o bağırsak gurultusu bizde de var. Annem normal içini boşaltıyor dedi. İsal dediğin benimki zaten hala siyah kakasını yapıyor bugün saha rengi hafif açılmaya başladı. Seninkinin kakası normale döndü mü?
Benimkide bir lap diye tutuyor bir 15 dkaika falan uğraştırıyordu. Ağlatma ağlayınca hiç tutmuyor sakin kalınca yukardan aşağı göğsüne masaj yap sütünü indir meme ucunu sık sütünü meme ucuna sür ve o şekilde kahve kısmı büzüşünce hemen ağzına koy bekle. O şekilde sıkı tutuyorlar. Bende uğraştım baya ama çok şükür bugün artık o da bende iyice öğrendik.
Ve arkadaşlar ben hamilelik sürecinde eşim hamile gibi davrandı hep bir yerim ağrıyor bike diyemiyordum hemen onunda bie taraflarına birşey oluyordu. Şinmdi kohusayım lohusalık depresyonuna bile giremedim eşim sağolsun benden önce girdi. Sinir şey ya
Ah en güzel kısmı zaten kurban olurum yaaa 3 yıldır bekliyorum o an için hergun iğne vuruyorum herşeye değer sağlıkla doğsun tüm yavrular sevelim doyalimİlk başlar gerçekten çok zor. İlk gün altını bile değiştiremiyordum. Şimdi çok şüküe onu halledebiliyorum
Ama onlarınn bir bakışımyeter yaa. Bir bakıyor bana yok böyle bie duugu resmen gerçek aşk sevgi.
Kuzum sağol aynen bugün annem bana yaptı. Dut kurusu, hurma ve kuru inciri minik minik doğrayıp kaynattı. Bir büyük kase yedim. Ondan mı bilmiyorum ama şuan göğüslerim taş gibi oldu maşallah iyi süt yaptı.
Normal gibi geldi bana ama yarın bir doktorda baksın tabi. Benimkide koyu yeşile döndü artık ama hala kıvamı siyaha benziyor.Normal mi yani canım
Siyah kaka bitti koyu yeşil gibi canım
Bugün sütüm geldi bu sefer de oğlum çok emip boşaltıldığı için şiştim şimdi makine ile sağıyorum biraz buzluğa aticam tarih yazip
Kuzum öncelikle moralini yüksek tut inecek sabırlı ol. Makinadansa elinle yukardan aşağıya masaj yapsan dsha etkili oldu bende. Ben hastanede onu kullaniyim dedim biraz tuttum hemşire bana kızdı kaldır onu dedi. Sıcak duşa gir. Alkolsüz Malt içeciği al iç ve komposto yapsın annen sana onu iç. Özellikle kuru dut, hurma, incir benim sütümü direk arttırdı.Sagiyorum ama süt inmiyo bir türlü..
Aminn sağol canımm. Aynen martı bekleyemedi bizimkileryabanci hayat Lostinparadise Amine Busra
gözünüz aydın kızlar, Rabbim analı babalı büyütsün.
Doğum yapanlar cogalmis bebekler hızlı çıktı ☺
Yakın arkadaşlardan çok doğum tecrübelerini dinledim.ilk okul arkadaşm ilk doğumu zor geçtiği için 8 yıl çocuk yapmadı 2. Bebeğine de normal yapnam diyordu zor ikna ettim normal yaptı. Çok çok rahattım iyi ki seni dinledim dedi İlkinde 15 saat hastanede kalan Bi arkadaşm 2. De gayet iyiymiş gittiğinde ve 4 saat sonra doğum yapmıştı. Süre olarak daha da kısa oluyor ve acı hissi zorluk ilkine göre yarıdan da az emin olun. Kendim hemsuni sancı çektim hem sezaryan oldum. Suni sancıyı öper başına koyarım. Vucüt zaten programlı normal doğumu yapmaya. En güzeli en çabuk toparlanması normal doğum. Ama sezaryan da gerekiyor bir gereklilik. Son dk son anda bebek karar verir nasıl doğacağına.Dr ne öneriyırsa güvenilen Doktoru dinlemek lazım. İlla sezaryan ya da norm l diye diretmek de alınan bir risktir.
İlki kadar zor olmaz her şey yolunda giderse.
Bu düşünce beni rahatlatıyor.
Açıkçası çok da düşünmek istemiyorum.
1 gün yorgun düşeceğiz sadece diyorum.
Tırsıyorum evet ama gerçekten en zorlu kısmı 3-5 saat sadece.
bende oyle bi sanci nasil olcak diyorum ,sonra sancıyı iyice evde çekerim ,dusa girer oyle giderim diyorum cesaret geliyor artik deneyimliyim diyorum :)
Kızlar çok haklısınız. Aslında herkes doktorum da dahil 2.nin daha kolay olduğunu söylüyor. Belki de bazen halsiz olduğumuzda kendimize güvenimiz azalır ya, dün de biraz yorgun ve halsizdim. Kendimi güçsüz hissettim. Korkum ağır bastı. AmaSlm cnm. Bemde ayni senin gibiyim . Bazen kendimi cok cesaretli ve guclu hissediyorum bazende inanilmaz korku dolu. Sadece bir kac saat cekeceksin dayan bir kere yaptin bikere daha neden olmasin diyorum . Hayirlisi ile insallah yime normal yaparimnormal isteyen herkesede nasip olsun insallah
Korkutmuş ufaklık, çok geçmiş olsun.Kuzum iyiyiz çok şükür valla bebişle uğraşmaktan pek giremiyoeum buraya. Geeçekten çok güzel ama bir o kadar da zor birşeymiş annelik.
Bu arada bu süreç kesinlikle tek başına idare edilecek bir zaman değilmiş. Bazıları yanında kimse istemiyoe ama benxe soğuk kanlı ve tecrübeli biri kesinlikle yanınızda olmalı. Annem günsüz geliyor akşam gidiyoe şükürler olsun ki. Kayınvalidem var ama bebek konusunda hiç yardımcı olmuyor nasıl çocuk büyütmüş bilmiyorum.
Dün gece bebeğim doğru düzgün uyanıpta emmedi çok az emdi. Sabah altını değiştiriyordum bir anda ağlamaya başladı susturamadım sonra genzine tükürüğü kaçtı heralde burnundanda nefes alamadı mosmor oldu ben panik yaptım bağırmaya başladım eşim kv geldi ters çevirdiler çocuğu sırtını falan sıvazladılar nefes almaya başladı. Sonra düzeldi ama yinede bir hastaneye götürdük hemen. Değerlerine bakıldı birşey yok hafid sarılığı var o da normal 2 ginlük bebek bol bol emzir dedi. Neyseki eve geldik şimdi güzelce emiyor uyanıyor bi şekilde. Demem o ki o kadar kitap okudum ama yok annelik konusunda çok cahilim, soğuk kanlı biri değilseniz keainlikle yanınızda biri bulunsun. Rabbim onlara sağlık versin ya insanın içinden birşeyler kopuyor onlara en ufak birşey olsa.
Şimdi emzirdim uyuttum. Bugün sütümde baya arttı çok şükür şimdi kiçük kuzum kendi emmek için uyanmaya başladı.
İlk başlar gerçekten çok zor. İlk gün altını bile değiştiremiyordum. Şimdi çok şüküe onu halledebiliyorum
Ama onlarınn bir bakışımyeter yaa. Bir bakıyor bana yok böyle bie duugu resmen gerçek aşk sevgi.
Aynen öyle ya en dikkat edilmesi gereken şeylerden biri erkekte sil geç kızda önden arkaya silmeye dikkat ediceksin. Bezini sık sık değiştirceksin ki idrar yollarını etkilemesin. Hep erkek çocuğu baktım büyüttüm ben yiğenim falan şimdi kızda afallamam inşallahKızların altını degtırmek daha zordur sanırım. One kacırmamak İcin ayrı bir titizlik gerekiyor.
Herkese günaydın kızlar hayırlı güzel günler olsun inşallah. Uykusuz bir geceyi daha bitirdim ben 4ten beri ayaktayım nereye gidiyor bu uyku anlamadım ki.Doğumdan önce ne uyursan o kar diyolar da uyuyabilene aşk olsun. Bugün kontrolü olanlar güzel haberlerle gelin bakalım ha bu arada artık gelen bebişler balık burcu olarak gelicek kocişe bak anası gibi balık olcak demiştim yaptım oldu dedim
Aynen öyle ya en dikkat edilmesi gereken şeylerden biri erkekte sil geç kızda önden arkaya silmeye dikkat ediceksin. Bezini sık sık değiştirceksin ki idrar yollarını etkilemesin. Hep erkek çocuğu baktım büyüttüm ben yiğenim falan şimdi kızda afallamam inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?