ne kadar dogru bilmem ama ben anne sütu sıkıyorum canim annem demisti eskiden hep oyle yapardik gecerdi demisti tesadufmu bilmem ama gercektende iki gunde kesildi akıntısıBebegimin sol gozunde akinti olusmys kizlar ,her sabah serumla temizliyorum aksamustuden beri az az geliyor yarinda pazar ne yapabilirimki
11de eslem uyudu. Simdi yusrayi uyutcam. 2 de Eslem emmeye kalkar. 3.30 sahur hazirlamaya kalkcam. 4 30dan sonra yatabilirsem yatarin. Sonra yine 5.30 6 gibi eslem kalkar. Arada belki yusra uyanir. 8 30 9 tekrar kalkar bi daha kesin kalkis yaparız. Kafa da manyak gibi gezeriz
Rabbim yardimcin olsun canim insallah gecici biseydir alerji değildirTahmin edebiliyorum canim. Seker diyeti yaparkende aynilardi simdide oyle olucak. Esim olauin ciddiyetinin farkina vardi arastirdi baya fikir veriyor vayy bee dedim
Valla o zman soyle ona kiymetini bilsinYok canim hazirlamadan birakmam. Ama yalnız yiyebilse iyi olurdu. Uyucak yiyemicek diye bekliyorum
Benimki de geçmedi ne zaman geçer acabaKızlar bu hamılelıkte oluşan gobek cızgısı bende hala gecmedı 47.gun bugun
Öyle. Analık işte. Geçen gece ben emzirirken o da sahura kalkmış. Üzerini örtüyorum emzirirken açılmış. Baktım o da benim bacaklarımı örtüyor. Ah anneciğim, hakkını nasıl ödeyeceğim dedim.
Sağolsun gitmişken yine geldi, 15gün az rahatla dedi. Gece uyanıp bebeği uyutuyor, sabah 6dan sonra alıp uyutuyor, uyumazsan ilgileniyor. Allah razı olsun
Tamam canım çok sağol şu korona olmasa şimdiye çoktan doktordaydık ama elimi kolumu bağlıyor
Evet canım mantıklı ama Cok buz oluyor yaaa dokununca ben usuyorumBebeğin nörolojik gelişimi için takılmasın deniyor. Ben hiç takmadım ilk hafta hariç
En bugün genel cerrah gidicemBende göğüs ıcu çatlağı yoktu. Hatta genel cerrak olmaması işimizi kolaylaştırır felan dedi. Ateşlenme bende olmadı ama herkeste olmayabiliyormuş bide ben erken gittim. kızardı şişti hemen gittim. Birkaç güne ateşim çıkarmış. Bazılarının hemen çıkarmış öyle dedi cerrah. 3kutu antibiyotik içtim yeni bitti. İnşallah daha da olmaz hiçbirimizde olmaz
ben ilaç içerken başka mastitlerde çıktı ve şöyle bir yol buldum. Mastit çıktığında orayı o sertliği ovmaya başla çok acıyor ama ovdukça acısı azalıyor. Bir iki saat ovduğumu biliyorum. Sonra sıcak duşa giriyorum duşta da ovuyorum orası dağılsın diye. Çıkınca da bebeğe veriyorum o memeyi ve çok uzun emzirtiyorum. Sağsan da olur belki ama sağma makinesi benim meme ıcumu yara yaptı. Emerkende masaj yapıyorum. En son açılıyor. Olmazsa aynı şeylere devam ediyorum. En sonunda açılıyor. Cerrha kontrole gidince böyle açtığımı söyledim iyi yapmışsın dedi. Meme ağrımaya başlayınca sert kısmı bul ve başla ovmaya. Gecikirsen kistleşir. İlk benden şırıngayla iltihap çekti. amann hiç böyle hayal etmemiştim emzirmeyi. Gerçi şükür şimdi iyiyim. Senin ne aşamada?
Naptın canım yeni gördüm mesajını gittiniz mi doktora?Kizlar simdi oglumun bezini actim cok moralim bozuldu bezinde kan var pipisimden kan gelmis. Bir kac gundur idrar tutuyordu pipiside kizarmis gibi idrar yolu enfeksiyonumu olduki
O lanet olmasa bende doktor kontrollermıze gıdecektım.troıt kadın dogum ooff off kaldık oyle evde herseyi sıraya dızdık. Vırusten sonra yapacak Bı ton ıs var.. Neyse tek bıtsınde hayırlısı İleTamam canım çok sağol şu korona olmasa şimdiye çoktan doktordaydık ama elimi kolumu bağlıyor
Anneler bişi sorcam benim pediatri doktorum seninki prematüre doğduğu için 2 ay boyunca gece 2-3 saatte bir uyandır emzir dedi. İki ay dolunca uyandırma kendi uyanınca emzir dedi. Ama bu süre 5 saati aşmasın dedi. Eğer prematüre olmasaydı 1 ay sonra uyandırma derdim dedi. Sizinkiler de böyle mi dedi
Masaj yapmalısın canım burun ile gözün birleştiği noktaya muhtemel göz damarı tıkalı oğlumda da olmuştu
ne kadar dogru bilmem ama ben anne sütu sıkıyorum canim annem demisti eskiden hep oyle yapardik gecerdi demisti tesadufmu bilmem ama gercektende iki gunde kesildi akıntısı
cocugun birini uyutsak digeri uyumuyor bende kizi 2 de uyutabildim gaz sancisi uyutmadi bebegi zaten kafalar hepten manyadı
Rabbim yardimcin olsun canim insallah gecici biseydir alerji değildir
Büyük kızımı uyku tulumuyla büyüttüm. Gece üstünü açtı derdi olmadan uyuduk. Bebekte tuluma başlayamadım çünkü gece kaka yapıyor. Tulumu çıkar giydir zor geliyor. Kızım ayaklı tulumda rahat etmişti. Bizim tulumlar ayaklı.Saglam cikti :)
Oturma odasi 23-24 derece, ben kisa kollu body ,1 tane uzun kollu tisört, kalin askili ayakli tulum giydiriyorum. Ekstra patik, corap giydirmiyorum. Üzerine ince battaniye örtüyorum. Bodysi hep kisa kollu. Yatak odasi bir tik daha serin, gece uyurken resimdeki gibi seyden giydiriyorum, ekstra battaniye örtmüyorum.
Valla öyle kuzum biz gittik ama bir de bana sor dün gece biraz boğazım ağrıdı korktum kaptım diye, inşallah kapmamışızdırTamam canım çok sağol şu korona olmasa şimdiye çoktan doktordaydık ama elimi kolumu bağlıyor
Canım bilmiyorum denedin mi ama kaynamış ılımış suyla gözünü içten dışa doğru sil, sonra da burunun üst tarafınfam parmaklarınla tut ve masaj yapKilo alimi iyiyse uyandirma diyorlar cnm kendisi aciktigini bilir diye,doktora cok uzun uyuyor 3 4 saat kdr gece demistim rshat birakin cocugu aciktigi zamn uyanir dedi ben yinede 3saat icinde uyanirsam kucagima alip deniyorum
Tesekkur ederim cnm temizliginden sonra yapiyim, simdi iyice artmis acamiyor gozunu
Benim eşim de diyor ki, kafana göre iş yapıyorsun. Çocuğun kötü beslenmesine sebep olmuyor musun böyle bir sürü besini keserek. Ben yarın iki hafta olacak süt ürünlerini, dana etini, yumurtayı, kuruyemişleri, susamlı kısacası şüphelendiğim herşeyi kestim. Alerjen olduğunu bildiğim çilek, portakal ve kiviyi yemiyorum. Domates çiğ hiç tüketmedim, pişmiş olarak yiyorum ama. Paketli de hiç birşey yemedim. Canım nasıl çekiyorDün markete gitti. Geldi, balkona koydu. Bozulacak şeyler var dedi. Ben de 2 saat sonra gittim almaya ki, dondurma da var. Niye dondurma var demiyorsun, heba olmuş hepsi diyorum. Nasıl söylemedim, söyledim, sen umursamamışsın, ben yapsam yapmadığını bırakmazsın diyor. Ben de patladım en sonunda. Süt içeren ve çok sevdiğim birşeyi kendin dolaba kaldırmak yerine bana bu görevi yüklediğinde canımın çekmesi seni mutlu mu edecekti dedim. Düşünemedim, sen de yersin diyor. Delireceğim. Yiyememekten zor olan bu cinsle uğraşmak
Ahhh ahhh soyle bir okuyorumda yorumları da erkeklerin hepsı cıdden aynı mı ne?Anam hepsi aynı benimki de bi lokmadan bişey olmaz diyor sanki zayıflama diyeti
Anlatamadım bi türlü alerji bitince yavaş yvaş yemeye başlayacağımı
6 ayı doldu hadi her şeyi vereyim olmuyor canım. Ilk önce tadımlık veriyorsun. Mesela havucla basliyorsan 1-3 lokma arası veriyorsun. Yoğurtla basliyorsan 1-3 çay kaşığı arası veriyorsun. Hadi 6 ayı doldu, bir kase yoğurt vereyim dersen bağırsakları iflas eder. Alistirman lazım yavaş yavaş. Tam hatırlamıyorum ama öğünlere 8 ya da 9uncu ayda geçiliyordu. O da sabah bir öğün, tattirdigin yiyeceklerden oluşacak tabi.Kizlar ek gidaya baslarken su 3 gun kurali mantikli bi uygulama. Ama buna uymadan, direkt ek gidaya baslayan da cok var cevremde ya. Yani risk derken, kendimize yaptigimiz yemekten, bebege pure yapmak gibi diyim. Tuzunu, baharatini, salcasini hic kesmeden. Bole baslicak olan var mi ek gidaya geciste ?
Pinkimbluem gercekten abartı degıl hepsı aynı bak İnan. Sıkma canını sütün var. Bızden Cok bılıyo lar sanki... bu kadın 2.cı yı 3 cuyu buyutmus demı yolar... Ayyy bıseyler oluyo bunlara Anammmm bak yine dıyorm doguran bızız ama sankı onlar.. en Cok emek bızım gece gunduze kat uyuma kendileri cocuga gece bır baksa 3 uyurlar ama bısey oldumu da boyle yorumlar. Sıkma canını onların hepsı aynı degıstıremezsin ya gudecen ya gidecenbenim dunyam basima yikilmis adam abrtiyosum diyor. Simdi hatasini anladi ama neye yarar
Benımkı de oyle aglamıyor ama uykunun ıcınde sureklı ınlıyor kıvranıyor bazen gaz cıkarıp gerı uyuyor. Ya Cok uzuluyorum oyle gorunce. Su humananin bır cayını yazmıslardı burda gaz gıderici anne icecği adı nedır kızlar tam olarak?Odur öyleyse kuzum, aman boşver fıstık olsun yemezsin olur biter, bizimki bu akşam çok fena ağlıyomızır mızır geziyoruz antrede
1 yasına kadar alerji riski acısından verılmemesı gerekenler bal çilek dısında baska bısey varmı kızlar 11 yıl oldu İlk bebısıme unuttum valla.6 ayı doldu hadi her şeyi vereyim olmuyor canım. Ilk önce tadımlık veriyorsun. Mesela havucla basliyorsan 1-3 lokma arası veriyorsun. Yoğurtla basliyorsan 1-3 çay kaşığı arası veriyorsun. Hadi 6 ayı doldu, bir kase yoğurt vereyim dersen bağırsakları iflas eder. Alistirman lazım yavaş yavaş. Tam hatırlamıyorum ama öğünlere 8 ya da 9uncu ayda geçiliyordu. O da sabah bir öğün, tattirdigin yiyeceklerden oluşacak tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?