Valla al benden de o kadar kuzum inan sıyırmak üzereyim, aç gezdiğime mi yanayım yoksa bir halta yaramamasına mı? Benimki memeyi de iyice az emiyor artık mama da kullanmıyoruz zaten biberon da hiç vermedik geçen bir deneyeyim dedim emmemişti öğürdü kabul etmedi, zaten biberona alışmasını çok da istemiyorum çünkü şuan memeyi çok zor alıyor iyice bırakabilir o zamanKoyuyorum canım mesela dun aksam yemegıne bızım oralara ozgu bır bulgur yemegı var onu yedım kımyonuda bol ama yınede aynı. Soyleki aslında alıssın bırsaz dıyede süt urunlerını Cok kesmedım peynır sız kahvaltı yapamam mesela hadı dıyelım yaptım ama ıstyrmki bunlardan da vıtamın gtsın ay nebılım yaa ne yesek dokunuyor
Canım bilmiyorum denedin mi ama kaynamış ılımış suyla gözünü içten dışa doğru sil, sonra da burunun üst tarafınfam parmaklarınla tut ve masaj yap
Bemim de bazen sertleşmeler oluyor bazen üç saati geçiyor emzirmesi.Dediğin gibi masaj yapa yapa açılıyor uçları acıyor hepBende göğüs ıcu çatlağı yoktu. Hatta genel cerrak olmaması işimizi kolaylaştırır felan dedi. Ateşlenme bende olmadı ama herkeste olmayabiliyormuş bide ben erken gittim. kızardı şişti hemen gittim. Birkaç güne ateşim çıkarmış. Bazılarının hemen çıkarmış öyle dedi cerrah. 3kutu antibiyotik içtim yeni bitti. İnşallah daha da olmaz hiçbirimizde olmaz
ben ilaç içerken başka mastitlerde çıktı ve şöyle bir yol buldum. Mastit çıktığında orayı o sertliği ovmaya başla çok acıyor ama ovdukça acısı azalıyor. Bir iki saat ovduğumu biliyorum. Sonra sıcak duşa giriyorum duşta da ovuyorum orası dağılsın diye. Çıkınca da bebeğe veriyorum o memeyi ve çok uzun emzirtiyorum. Sağsan da olur belki ama sağma makinesi benim meme ıcumu yara yaptı. Emerkende masaj yapıyorum. En son açılıyor. Olmazsa aynı şeylere devam ediyorum. En sonunda açılıyor. Cerrha kontrole gidince böyle açtığımı söyledim iyi yapmışsın dedi. Meme ağrımaya başlayınca sert kısmı bul ve başla ovmaya. Gecikirsen kistleşir. İlk benden şırıngayla iltihap çekti. amann hiç böyle hayal etmemiştim emzirmeyi. Gerçi şükür şimdi iyiyim. Senin ne aşamada?
Öyleyse çok sevindim canım bize iyi gelmişti inşallah size de iyi gelir, yumuşak bşr tülbent ya da temizleme pamuğu kullanabilirsinYok bilmiyordum deniycem kuzum teskkr edrim:)
Evet evet bide memenin ucu yanagına gelmesn die iyice orayı asagı indirip üstteki yumusak yere kafayı dayıyo kurban olurum onlaraEvett aynen bayılıyor öyle uyumaya bide yerleştirmeye çalışıyor kafasını görsenkıyamıyorum ayırmaya ama napim işler bekliyor
Açıklaman için teşekkürler canım. Bende 6 aya kadar sindirim sisteminin sadece anne sütünü kabul ettiğini biliyorum . O yüzden şaşırdım. Araştırmak lazım. Tattırmak olabilir evet ama bir öğün halinde ek Gıdaya başlamak için yine 6. Ayı beklemek gerek benceİlk oglumda hep korktum bısey tattırmaktan bogulmasından Allah korusun... 6 aya kadar hıcbısey tattırmadım bile...sonrasında da yine korktum bıseyler yedirirken ama sonra hep zorlandık simdide oyle 11 yasına geldi herseyi secer Cok titiz yemek konusunda herseyini hemen hemen ayrı yaparım ona.. Kucukken kilo alımı Cok azdı ne balıkyagları denedik ne vitaminler verdik ama yok yok Cok zayıftı sımdı sımdı biraz toparladı. Cesit cesit kekler tatlılar corba lar yemekler yapardım. Makarnadan bır tane yesin sadece mutlu olurdum. Sırf vitamin gitsin diye evin her kosesını hergun siler kuru uzum gıbı seyler koyardım toplar yerdimutfaktan cıkmazdım yanı.. Velhasıl sonra kendimide sucladım bırdaha bebegım olursa herseyi yediricem 40 ında baslıcam tattırmaya diye kendime soz verdım. Oylede oldu onun ıcın 6 aydann once baslarım dıye dusunuyorum ınsallah. Azar azar tabıkı yuklenmeden. Zatn doktorlarda 4.ayın bazen daha uygun oldugu kanaatinde 6. Ayda bile sıkıntı olabıldıgını okumustum nette. Yanı buyuzden canım ☺
Annem kv kızım üç aylıkken ekmek kırıntısını yemeğe bandırıp verirlerdi alışsın diye baştan kızdım ama sonra karışmadım.Ek gıdaya rahat geçtik biz her yemeği yiyordu sıkıntı yaşamadım hiç.Belki de bundandır diyorum.Ahhh ahhh soyle bir okuyorumda yorumları da erkeklerin hepsı cıdden aynı mı ne?
Benımkıde bebişe Cok sey tattırıyor tatlı seylerı gectımde gecen gun labne peynır suruyor agzına canım sıkıldı ama bısey demedım. Benjm yediğim sarküteri ürünü sütten cocuga gecıyorken dırek agzına surmek tattırmak nedir ya? Dokunur gaz yapar dıyemedım ki desemde alıssın der. Bılmyorum bazen dıyorumkı dogru da yapıyor olabılır. Cunku benım İlk oglumdan Bu yemek konusunda yasadıgım zorlukları burda bılen bılır o yuzden bazen seslenmek ıstemıyorum babasına bırakıyorum.
Yok canım bir de bakla varmış yeni öğrendim.1 yasına kadar alerji riski acısından verılmemesı gerekenler bal çilek dısında baska bısey varmı kızlar 11 yıl oldu İlk bebısıme unuttum valla.
Ev 24 derece Biz Yanyana yatıyoruz penye battaniyesini örtüyorum bazen de kendi pikemi atıyorum bacaklarına ama bizim zıpır açıyor hep üstünü . Bi de yan dönmeye başladı şimdiKizlar bebeginizin uzerini nasil ortuyorsunuz? Ben tek kat kadife battaniye ortuyorum. Ama yaramaz tekmeleyerek aciyor uzerini. Usutecek diye korkuyorum. Battaniyenin kenarlarini uyku setinin altina sikistiriyorum. Gece yuzune kadar cekmesin diye. :/
Ben hep yan yatırıyorum canımKızlar bebısınızı, yan yatırıyomusunuz kalca İle ılgıli sıkıntı olablecgını okumustum Bı yerde
Ben her gün çilek yiyorum çinko olsun diye emzirirken sıkıntı olmaz heralde şimdiye kadar bi deri döküntüsü falan yaşamadık ama1 yasına kadar alerji riski acısından verılmemesı gerekenler bal çilek dısında baska bısey varmı kızlar 11 yıl oldu İlk bebısıme unuttum valla.
Tatlım sanırım bizim bebiş 5 kg falan oldu. Sleppy natural 2 numara kullanıyoruz ama sanki sıkıyor anlayamıyorum bi ara foto atarım. Bi de hemen emmiyor kakayı . Bitince bende e bebeğin markasına geçmeyi düşünüyorumKızlaaar bebeleriniz kac gunluk ve kac no bez kulllanıyorsnuzzz ay, cok sacma bır soru oldu dıme neyse sız cvplayın yınede
Canım ya, akşam benimki çok huysuzdu. Emmek istiyor, memeye gelince ya bağırıyor yada ağzında tutuyor ama emmiyor. Sol göğsüme yapıyordu zaten ama sağı emiyordu. Keyif yerinde olunca solu da tıkıyordum. Bugün sağı emerken mochi ile solu sağayım dedim 25 ml çıktıValla al benden de o kadar kuzum inan sıyırmak üzereyim, aç gezdiğime mi yanayım yoksa bir halta yaramamasına mı? Benimki memeyi de iyice az emiyor artık mama da kullanmıyoruz zaten biberon da hiç vermedik geçen bir deneyeyim dedim emmemişti öğürdü kabul etmedi, zaten biberona alışmasını çok da istemiyorum çünkü şuan memeyi çok zor alıyor iyice bırakabilir o zaman
Bana doktoru yatırma dedi. Yatırmıyorum canım. Kalça usg çekilmedi daha çünküKızlar bebısınızı, yan yatırıyomusunuz kalca İle ılgıli sıkıntı olablecgını okumustum Bı yerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?