Bizim ailelerde baslarda oyleydiler ama kendileride gorunce ikna oldular. İnan ben hamileyken yok canimla supurgemi degistirdin sirf daha iyi çeksin diye. İyi olsunlar da. Ev benim olsa halıları da degistiririm ama kiradayimSolunum alerjilerinin çoğu gıdadan evriliyor canım. Büyük oğlanda neye alerjisi olduğunu bulamadık, bulmaya da çok uğraşmadık doğrusu. Ciltte bölgesel egzama vardı, dr yaşına doğru geçer dedi. Geçti de lanet olası ama başka belirtileri var mıydı, bilmiyordum o zaman. 2 buçuk 3 yaş gibi de solunum alerjisi başladı. Bizim de toz, akar, küf mantarı ve çeşitli polenlere alerjimiz var. 8buçuk yaşında. Şurada iki senedir daha rahat. Yavrum ne çekti anlaşılana kadar. Allah kolaylık versin, en az besin kadar zor. Toz ve akarı tamamen hayatından çıkar bakalım. Her gün süpürge açıyordum okuldan gelince. Onda da abartıyor oluyordum. Açmazsam çocuk gece tıkanıyor diyordum, böyle böyle alışacak diyorlardı başta eşim olmak üzere ailesi
Yok canim hazirlamadan birakmam. Ama yalnız yiyebilse iyi olurdu. Uyucak yiyemicek diye bekliyorum2 cocukla ugrasiyosun zaten uykusuzsun esin kendi sahurunu hazırlayabilir aslinda
Ben yusra da 3 gun uymadim ama cok pismanim. Birde erken ek gida asla tavsiye etmem. Ben 4.5 aylikkrn basladim ve bagirsak florasini bozdum..Kizlar ek gidaya baslarken su 3 gun kurali mantikli bi uygulama. Ama buna uymadan, direkt ek gidaya baslayan da cok var cevremde ya. Yani risk derken, kendimize yaptigimiz yemekten, bebege pure yapmak gibi diyim. Tuzunu, baharatini, salcasini hic kesmeden. Bole baslicak olan var mi ek gidaya geciste ?
Biz anneler çok güçlüyüz inan düşününce, ama onlar farkında değiller. Doktor gözlemle konuşalım 15 gün sonra dedi kuzum, sadece mukusu döküntüleri alerji boyutunda değerlendirmiyo bence, sana bişey sorcam kuzum böyle yiye yiye tolere eder mi vücudu alerji varsa eğer, 10 gün denetmesindeki amacı anlamadım pek fazla, o an sormakta aklıma gelmedi
[/QUOTE canım çok geçmiş olsun senden ricam döküntünün resmini atabilirmisin bana bende şüpheleniyorum ama öyle aşırı bişey yok yüzünde biraz abimiz tek yakaladıkça çok öpüyor ondan kaynaklı olabilir diyorum mukuslu kaka genelde olabiliyor alerji haricide
Sagol canim. Ama malesef tekrar gordum kani catlaktan ziyade bizimkisi alerji bellikiOh iyi bari, gecmis olsun.Aynen minnacik yapiskanli gibi kan oldu. Inek sutu icmistim. Sonra inek sutunu kestim, tekrarlamadi hic. Doktor da zeytinyagi koy mamaya 1 damla dedi sonrasinda zaten, o da makat catlagi gibi bi sey dusundu sanirim.
Bio gaia ve sicak havlu ayaklara ve gobegine. Birde yuz ustu yatirip tum vucuduna masaj yapiyorum . Vucunu kremlerken karnina gaz masaji yapiyorumkizlar merhaba nasilsiniz nasil gidiyor bebislerlebizim kiz cok gazlı gece uykusuna dalamiyor yavrum emzirirken bile karnı gurulduyor nurse harvey surup aldik pekde bi faydasını goremedim 1,5 cay kasigi ile veriyorum sicak havlu uyguluyorum o biraz rahatlatiyor artik zombi gibi dolasiyorum uykusuz yorgun bitkin şu gaz olayi dahada bitirdi beni siz neler yapiyorsunuz gaz icin oneriniz varmi malum doktorada gidemiyoruz onerilerinizi bekliyorum tatlış annelerimz
Yazik kiyamam onlarda bizim anamiz. Ben yanarim yavrum sana yavrum yanar yavrusuna diye bi soz varya tamda o durum iste. Annemede uzildum rahatsizlanmis hastaneye goturmus babam tansiyonu sekeri yukselmis. Bende soylemedim o yuzden . Esim baya kabullendi durumu arastirma falan yapiyor sali gunu gidelim istersen diyo. Aksamda bulasiklari yerlestirdi .karni doyunca beynine kan gittiAnnem de yazık duyduğunda diyor ki " yoğurt bile yiyemeyecek misin? Kefir bile mi?"
Ama Allah için çabuk uyum sağladı. Terbiyesiz çorbalar yapmalar, böreğin üstünü yumurtasız bırakmazlar... SağolsunSorun eşim ve eminim sonsuza dek sürecek bu hali
Tahmin edebiliyorum canim. Seker diyeti yaparkende aynilardi simdide oyle olucak. Esim olauin ciddiyetinin farkina vardi arastirdi baya fikir veriyor vayy bee dedimMalesef öyleler, oglumda yüzünde kizarikliklar baslayinca allahtan esim benim gibi arastirdi etti. Ailesi ye birsey olmaz dedikce ben daha agizimi acamadan hemen gereken cevabi veriyordu..bende kendi ailemi susturuyordum. 2-3 ay sürdü kizariklar, döküntülerden ara ara sivida akiyordu. Azicik ucundan bak, bu kadardan birsey olmaz, yok bu dogal ürün falan filan. Asiri sinir bozucuydu, cok sükür atlattik.
Esimde arada bir alir, sütle yemek icinKeci sutu olabilir belki ya da kendi sutumu eklerim artik. Bebe biskuvisi sekerli evet, ama cok guzel ya hala yiyorum kendim
Ama bebek icin sekersiz olsun die yapabilirim en azidnan 1 yasina kadar fln. Bakalim artik yorgunluk duurmuma gore degsiir
Var cnm tesekkur ederim karilirim tabiFacebook hesabin varsa alerjiyle yasam platformu diye bir grup var, katilmani tavsiye ederim. Alerjik bebeklerin anneleri var genelde, cok faydali bilgiler oluyor. Yemek tarifleride paylasiyorlar alerjik bebekler icin.
Bebeklerin eli soguk olur canim usumuyor yani merak etmeBende kesip ellerini eldivensiz tutmayı çok istiyorum ama elleri buz gibi oluveriyor ya
Siz kaç günlüksünüz
herkes farkli parmak sokuyormuş :)Serce parmagimi sokunca cikiyo meme
Kizlar bebeginizin uzerini nasil ortuyorsunuz? Ben tek kat kadife battaniye ortuyorum. Ama yaramaz tekmeleyerek aciyor uzerini. Usutecek diye korkuyorum. Battaniyenin kenarlarini uyku setinin altina sikistiriyorum. Gece yuzune kadar cekmesin diye. :/
Esin destekcin olursa, senin icin biraz daha kolay olur.Tahmin edebiliyorum canim. Seker diyeti yaparkende aynilardi simdide oyle olucak. Esim olauin ciddiyetinin farkina vardi arastirdi baya fikir veriyor vayy bee dedim
Farkettim zaten canım parmaklarını hep sıktığı için nemli o soğuk olmasına sebep benceBebeklerin eli soguk olur canim usumuyor yani merak etme
Öylesi dogru degil bence. 3 gün kurali uygulayarak baslamak en dogrusu. Her cocuk farkli. Neyin dokunup dokunmadigini ögrenmek gerekiyor. Püre seklinde baslarsan, uzun süre öyle gidiyor, kati birsey verdinmi zorlaniyor bebek. Biraz pütürlü birakmak en iyisi. Bazi gidalarida eline öyle vermekte iyi oluyor. Yavas yavas kemirerek yesin. Elmayi dilimleyip vermek örnegin. Haslanmis havucta..Kizlar ek gidaya baslarken su 3 gun kurali mantikli bi uygulama. Ama buna uymadan, direkt ek gidaya baslayan da cok var cevremde ya. Yani risk derken, kendimize yaptigimiz yemekten, bebege pure yapmak gibi diyim. Tuzunu, baharatini, salcasini hic kesmeden. Bole baslicak olan var mi ek gidaya geciste ?
Haha pardonYaaaa betoooo yaaa surda ıkı gıdım sevinek dedıkama ben oyle duydum zaten bayramdada salgın bıtmıs olacak dıyor erdoğan.. Amaaan ne bilim Yaaaa hayırlısı olsun ınsallah... Ama sayılar bıkac gundur masallah diyelim hızla dusuyor bakalım
3 dalga seklinde olcakmis. 2. Dalga daha agir gecicekmis, kisa dogru olcakmis ikincisi. Öyle okumus esim.Haha pardonhayırlısı ya bunla da yaşamaya alışalım tam olarak bitmeyecek keşke bitse hele 2. Dalga gelirse yandık
Aşi bulunur inşallah ve lanet olasica mutasyona ugramaz umarım3 dalga seklinde olcakmis. 2. Dalga daha agir gecicekmis, kisa dogru olcakmis ikincisi. Öyle okumus esim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?