- 16 Ağustos 2015
- 7.394
- 14.696
- 248
- 31
Ust uate yedigin icinde olmus olabikir canim. Buhun dr bana bu fikride sundu .insallah degildir takip et canim
Çok kesin olmamakla beraber alerjiden şüphelenebiliniyor canımPinkim sesli ve mukuslu kaka olunca bu nedemek oluyokıayy neler var yaa ne ılgınc bılgıler
Et bakalım canım belki kısa süreli bir tepkidirDun tek tatliyi yedim cnm normal paket sutle yapmistim ,takip ediyim olmazsa
Bilmiyorum ki canım, hesaba geri yükleniyo dediler ama ben yaşamadım hiçCanım migros un bezini vs denemek için aldım birkaç bir şey daha 3 urun gelmedi 170 lik tutar 103 mu ne oldu para iadesi nasıl yapıyorlar
Solunum derken hırıltı felan mı kuzumToz ve latex cikti deri testinde. Ama tam teferruatli bakılmıyor. Bizde solunum sikintisi cok oluyordu bebekken. Sonradan kucuk kabarmalarda olmaya basladi
Kızmıyorum ama sanki biraz ön yargılı düşünmüşsünüz gibi benim için. Doğumdan önceden bu yana nerdeyse günlük takip ediyorum forumu. Aktif olarak yazmadığım için bu konuları takip etmediğimi düşündünüz sanırım. Ayrıca Bu yazdıklarınızın hepsini okudum. Doğum yaptığım gece bebeğim kuvöze alındı, on gün yoğun bakımda kaldı, akabinde çıkıp eve geldik ve ilk bebeğim olmasına rağmen yanlızım annemler gelemiyo ben gidemedim, doğumdan sonraki 17.günde kontrole gittiğimde doktor kilo alımına normal dedi, ondan bi on gün sonra ki aşı için sağlık ocağındaki ölçümlerde kilo alımı normal dedi, ağlarken video çektim doktora gönderdim çok ağlıyo her durumda ne yapabilirim dedim doktor kolik dedi sabır dedi geçer dedi, yüzünde kızarıklıklar oldu yine resmini çektim gönderdim egzama değil geçer dedi, forumda paylaştım sağolsun burdaki arkadaşlarda kendi deneyimleriyle yorum yaptılar ama hep isilik, öpmeden dolayı olabilir sıcaktan olabilir denildi kakasında mukus yok kan yok çünkü, şimdi doktor böyle derken ebe böyle derken ben sadece forumda okuduklarımdan dolayı ne yapabilirdim ki içimdeki ses onlar herşey normal desede ben normal olmadığını düşünmeme rağmen. Benimde ilk bebeğim tecrübeyle öğreniyorum bende. Kendi kendime sütteki laktozu parçalayan ilacı mı kullanaym, yada doktor zaten işimi mi öğretiyorsunuz deyip kızıyo zaten bu ilacı yazın mı diyeyim, yada kendi kafamdan kiloya göre hesap yapıp mama mı vereyim, yoksa gaz yapıyo diye ön sütü mü vermeyeyim. Ben sütümün yetmediğini düşünmeye başlamıştım son zamanlarda herşey normal dedikleri için, ve sütümü artırmaya çalışıyordum, yüzündekilere egzana değil dedikleri ve diğer belirtileri yaşamadığımız için alerji yapacak şeyleri yememeye başladım. Kızmadım ama üzüldüm bakış açınıza.. Bende ilk defa tecrübe ediyorum bitün bu yaşadıklarımı ve yanında yardımcı yakını olanlara göre bir lohusa olarak iyi idare ettiğimi düşünüyorum.. Nolur kusura bakmayın.Yok canım 58 günlük olduk haftasonu tekrar sokak çık yasağı var o yüzden 1 hafta sonra salı götürecem çocuk doktoruna hem de o gün kalça usg çektirecem
Doktor karar verir artık alerji mi değil mi?
Birde 5 gündür kaka yapmıyor çiş iyi ama takip ediyorum bir yapsa şu kakayı
Çok geçmiş olsun arkadaşım
Bana kızma ama
Forumu okusan takip etsen burdakilerin doktorları kilo hakkında ne demiş bir fikrin olurdu kilo hakkında
Hep konuştukki ayda en az 600 gr alıyorsa mamaya gerek yok
Ve @aijoo yazdı bebeğin günlük içmesi gereken süt veya mama miktarı kilo*150 yani 4 kilo bebeğin günlük 600 ml süt ya da mama alması lazım
Sütünü sağdın mı? 3 saatte bir kaç ml çıkıyor
Ona göre mama miktarı ayarlanıp takviye yapılması gerekirdi
Üzülme nolur bana da kızma
Doktorun vermemiş ama burda laktozu parçalayan
Laktazm relamax gibi ilaçları da konuştuk
Bebeğinin senden gelen laktozu parçalayıp kilo alımının düzelmesi için
Ayrıca önsütte daha fazla laktoz olduğunh
Ön sütü fazla alan bebeklerin daha gazlı olduğunu ve kilo alımının daha az olduğunu da konuştuk
Alerjik mamaların tadının kötü olduğunu söylüyorlar umarım süt ürünleri diyeti ve süt artırıcı destekleycilerle sütünü artırıp bu sorunu çözersin
Bir arkadaş BİM’in markasını kullanıyor jenny welly çok memnun ama denesem mi bilemiyorum ? Sizce e bebek mi bim mi
Özür dilerim evet biraz önyargılı yaklaştımKızmıyorum ama sanki biraz ön yargılı düşünmüşsünüz gibi benim için. Doğumdan önceden bu yana nerdeyse günlük takip ediyorum forumu. Aktif olarak yazmadığım için bu konuları takip etmediğimi düşündünüz sanırım. Ayrıca Bu yazdıklarınızın hepsini okudum. Doğum yaptığım gece bebeğim kuvöze alındı, on gün yoğun bakımda kaldı, akabinde çıkıp eve geldik ve ilk bebeğim olmasına rağmen yanlızım annemler gelemiyo ben gidemedim, doğumdan sonraki 17.günde kontrole gittiğimde doktor kilo alımına normal dedi, ondan bi on gün sonra ki aşı için sağlık ocağındaki ölçümlerde kilo alımı normal dedi, ağlarken video çektim doktora gönderdim çok ağlıyo her durumda ne yapabilirim dedim doktor kolik dedi sabır dedi geçer dedi, yüzünde kızarıklıklar oldu yine resmini çektim gönderdim egzama değil geçer dedi, forumda paylaştım sağolsun burdaki arkadaşlarda kendi deneyimleriyle yorum yaptılar ama hep isilik, öpmeden dolayı olabilir sıcaktan olabilir denildi kakasında mukus yok kan yok çünkü, şimdi doktor böyle derken ebe böyle derken ben sadece forumda okuduklarımdan dolayı ne yapabilirdim ki içimdeki ses onlar herşey normal desede ben normal olmadığını düşünmeme rağmen. Benimde ilk bebeğim tecrübeyle öğreniyorum bende. Kendi kendime sütteki laktozu parçalayan ilacı mı kullanaym, yada doktor zaten işimi mi öğretiyorsunuz deyip kızıyo zaten bu ilacı yazın mı diyeyim, yada kendi kafamdan kiloya göre hesap yapıp mama mı vereyim, yoksa gaz yapıyo diye ön sütü mü vermeyeyim. Ben sütümün yetmediğini düşünmeye başlamıştım son zamanlarda herşey normal dedikleri için, ve sütümü artırmaya çalışıyordum, yüzündekilere egzana değil dedikleri ve diğer belirtileri yaşamadığımız için alerji yapacak şeyleri yememeye başladım. Kızmadım ama üzüldüm bakış açınıza.. Bende ilk defa tecrübe ediyorum bitün bu yaşadıklarımı ve yanında yardımcı yakını olanlara göre bir lohusa olarak iyi idare ettiğimi düşünüyorum.. Nolur kusura bakmayın.
Bak kendi kullandığım destek ürünlerini atıyorumKızmıyorum ama sanki biraz ön yargılı düşünmüşsünüz gibi benim için. Doğumdan önceden bu yana nerdeyse günlük takip ediyorum forumu. Aktif olarak yazmadığım için bu konuları takip etmediğimi düşündünüz sanırım. Ayrıca Bu yazdıklarınızın hepsini okudum. Doğum yaptığım gece bebeğim kuvöze alındı, on gün yoğun bakımda kaldı, akabinde çıkıp eve geldik ve ilk bebeğim olmasına rağmen yanlızım annemler gelemiyo ben gidemedim, doğumdan sonraki 17.günde kontrole gittiğimde doktor kilo alımına normal dedi, ondan bi on gün sonra ki aşı için sağlık ocağındaki ölçümlerde kilo alımı normal dedi, ağlarken video çektim doktora gönderdim çok ağlıyo her durumda ne yapabilirim dedim doktor kolik dedi sabır dedi geçer dedi, yüzünde kızarıklıklar oldu yine resmini çektim gönderdim egzama değil geçer dedi, forumda paylaştım sağolsun burdaki arkadaşlarda kendi deneyimleriyle yorum yaptılar ama hep isilik, öpmeden dolayı olabilir sıcaktan olabilir denildi kakasında mukus yok kan yok çünkü, şimdi doktor böyle derken ebe böyle derken ben sadece forumda okuduklarımdan dolayı ne yapabilirdim ki içimdeki ses onlar herşey normal desede ben normal olmadığını düşünmeme rağmen. Benimde ilk bebeğim tecrübeyle öğreniyorum bende. Kendi kendime sütteki laktozu parçalayan ilacı mı kullanaym, yada doktor zaten işimi mi öğretiyorsunuz deyip kızıyo zaten bu ilacı yazın mı diyeyim, yada kendi kafamdan kiloya göre hesap yapıp mama mı vereyim, yoksa gaz yapıyo diye ön sütü mü vermeyeyim. Ben sütümün yetmediğini düşünmeye başlamıştım son zamanlarda herşey normal dedikleri için, ve sütümü artırmaya çalışıyordum, yüzündekilere egzana değil dedikleri ve diğer belirtileri yaşamadığımız için alerji yapacak şeyleri yememeye başladım. Kızmadım ama üzüldüm bakış açınıza.. Bende ilk defa tecrübe ediyorum bitün bu yaşadıklarımı ve yanında yardımcı yakını olanlara göre bir lohusa olarak iyi idare ettiğimi düşünüyorum.. Nolur kusura bakmayın.
Haklisin canim ev en guvenilir yer su an icin. Biliyorum sabirli oluyorum ama bazen de boyle hissediyorum iste. Ozellikle de hava guzel olunca. Esimle de 2 cift laf edemiyoruz. Neredeyse 1 aydir cocuklar ve ev konulari haricinde sohbet edemiyoruz. Cunku o hala ailesinin etkisinde ve ben de duzeltmek icin cabalamiyorum. Canim neden tuylerin icin epilasyon makinesi kullanmiyorsun? Tertemiz oluyor. Bebegi gece uykusuna yatirdiktan sonra yarim saatte halledersin. Biyiklarini da kendin iple alabilirsin. Bu bakim isini eski zamanlardaki gibi dusuncez artik. ☺Daha aksam esimle konusuyoruz. Annene gitsen yolda kalirsin diyor. Aylardir uzun yol yurumedim. Gercekten ayakta kalayjm belim agriyo. Kg almaya basladim sut olsun diye ve can sikintisina paso yiyorum... Su cocuklara yasak kalksa da arada yuruyuse cikabilsek
Ben en son aralik sonu avm gittim. O gun yurumekte zorlaninca bir daha cikmadim evden zaten son aylarkm cok agrili gecmisti. Anca anneme ve kayinvalideme gidiyordum. 4 aydır karantinadaymısım gibi. Bide bende kullanma cok fazla gecen gun boynumu cenemi agdayla aldim, biyigi alamadim. Kagit bitince bir bacak kaldi bir bacagi aldim. Guler misin aglar misin. Kaslarimi bilerek uzattim hic toplamadim ama simdi aynaya bakasim gelmuyo öyle böyle uzamadilar vallagecen seneyi dusunuyorum, diyete baslamistjm. Hazirana kadar 15 kg vermistim. Hamile kalmasaydim ocaga kadar bi 15 20 daha vermek istiyodum. Ama simdi minnagim var ve 6 aydan once diyete baslayamam. İdare edicez yeterki iyi olalım. Emin ol hastalik kapip bir hastane odasinda olmak cok zor
Aynen benımkı de oyle seside cıkmıo oylece bakıyo konusarak gıydırıyorum cunku urkuyorEslem korktuğu zaman gozlerini pörtletip kollarını kaldirip teslim oluyobanyo da da oyle giydirirken de
Canim ben de gecen gun bi eczaneye gideyim hava almis olurum dedim. Gidene kadar bi cesaretimi toplayamadim. Gitsemmi gitmesemmi diye 40 kez dusundum.. Eczane de evimize 2 adim mesafe sen dusun artikKorkum özlemime baskın geliyor, tam şikayet edeceğim hasta olsak daha mı iyi deyip susturuyorum iç sesimi.
Ama birazdan cesaret edip yürüyüşe çıkacağım.
Millet dışarda, sinirim bozuluyor.
Bizim evin etrafı tenha, maske takıp bi güneş göreyim en azından.
Salgın riski kalmasa da ne zaman bi yere oturup, kahve içebilirim, çocuğu parka ne zaman götürebilirim bilmiyorum
Normale dönmek kolay olmayacak.
Tabı ya Versin bıde kız bebek versin I LOVE YOU BAAAAYBİİ Ay neler dıyorum ben hayırlısı caneeem yınedeAllah akıl fikir versin, normalde ilk sene bir daha çocuk mu assssla demen lazım
Bende oyleCanim ben de gecen gun bi eczaneye gideyim hava almis olurum dedim. Gidene kadar bi cesaretimi toplayamadim. Gitsemmi gitmesemmi diye 40 kez dusundum.. Eczane de evimize 2 adim mesafe sen dusun artikAllah aklimizi korusun.
Benjm İlk aydan EVEEEEETAllah akıl fikir versin, normalde ilk sene bir daha çocuk mu assssla demen lazım
Tmm cnm ins degildir yaa ne kdr cok varUst uste degil kuzum dondurma geçen haftaydı tatlıyida esim istedi diye yaptim birkac gun hic yemiyim geri deniycem sagolasin
Eger tazikli yaparsa mukis olmasi normal cnmKizlar siz alerjiden hep konuşurken okuyorumda caniniz cekmez ins.bisey sormak istiyorum gecen gun dondurma yemistim dunde sütlü tatli yedim kizim kaka yaparken cok sesli yapti ,sivi ve yapış yapış mukus gibi ilk gunlerlede olup gecmisti kizariklik,huysuzluk yok acaba intoleranz yada alerji belirtisi mi? Sik sik yemiyorum yag peynirde hic bisey olmuyor1917pinkterest Pinkpinkblue @Babyiscoming alerjik sizler geldiniz aklima
Arka tarafi kisa birakiyorsan kaka tasmasi yapiyor olabilir bende sleepy kullaniyorum su ana kadar kaka tasmasi yasamadimCanım onu da yakında kardeşimin eşi denedi. Bir yaşında ama bebeği. Beğenmedim, paket nasıl bitecek diye düşünüyorum abla dediHerkes farklı birşeyden memnun. Sleepyden iki arkadaşım öyle memnun ki ben de asıl stoğu onunla yapmıştım ama çok taşırıyor kakayı. Biz hala günde 8-10 bez kullanıyoruz. Çişi hemen şişiyor
Gunu gunune pek tutmuyor cnm gece rutinimiz olustu ama gunduz daha olusmadi bazen cok uyurken bazen 1 saatlik uyku yetiyorYa bir buçuk aylık bebek taş çatlasın gündüz bir kere uyuyor ileride ne yapacağız sizinkiler nasıl ?
Kesin kani yok ama buyuk ihtimalle oyle olur dedelerinin veya nenelerinin kan grubunuda kucuk bir ihtimal bile olsa alabiliyorEsınle kan grubunuz aynı ıse bebişte aynı dıye bılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?