2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Offf tam da az önce bebeğimin tırnaklarını keserken kanattim. Büyüğünün hiç kanatmamıştım. Bu çok hareketli. Hemen şu an törpü siparişi verdim. Çok üzüldüm yaaa
Makaslami kestin cnm ? Makasla kesmeni oneririm ben oyle yapiyorum daha rahat oluyor sonra ustune torpu yapip sivrilikleri aliyorum

Ön süt gibi cnm bak normal sutun kivamini atayim.

Haftada 1 markete cikiyorum esim bakiyor cocuga yoksa çıldiririm evde

Senin yine iyi gunde 4 5 kaka yapiyor hele sabahlari borozan otturuyor :)

Çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. Aynı şeyleri yaşamışız hemen hemen bizde de kaka ve bağırsak sesleri sizin gibiydi. Burdan okuduklarımdan yola çıkarak kakada mukus ve kanı takip ettim yok. Yüzündekiler se isilik gibi başladı son bir kaç gündür boynuna ve ensesine indi ve yüzündeki kırmızı kısım kalın pütürlü bi tabaka şeklini aldı, kilosunu evde ölçemiyorum sağlık ocağındaki ölçümde ebe normal deyince insan da ne yapıcanı şaşıyo bi tarafın bu alerji dşyo diğer taraftan doktordan iyi mi bilcen diyorum. Ama anlafım ki iç sesimi dinlemem lazımmış. Gaz olayını ise erkek bebekler gazlı olur diyolar,kilo için sütün yaramıyo,yetmiyo diyo büyükler insan tecrübe de olmayınca ne yapıcanı şaşırıyo. Sab simplex de metsil de bizde işe yaramadı zaten. Çocuğum gazını çıkartsada, kakasını yapsada, emse de ağlıyodu zaten. Ben süt ürünlerini çıkarttım. Dünden bu yana yüxüne krem kullaniyorum söndü biraz. İnşallah sadece süt ürünlerinedir alerjimiz.

Canım osteocare i günde kaç tane iç dedi?
Bir ayda mı 800 gr? Bence iyi maşallah
Evde baskülle tartar mısın rica etsem?
Biz tartınca eşimde ve ben de 200 gr fark ediyor dolayıyçsıyla kilosunu anlayamıyorum
Ama eşim benden 35 kilo fazla

Rica ederim ne hakkı öyle şey olur mu. İnanın çok zor bi süreçmiş. İnanın lohusalık nedir ben bilmiyorum. On günlük bebekle kaldım bi başıma. Bunun yemeği, bulaşığı, çamaşırı, temizliği, bebeğin beslenmesi bakımk var. Allahtan eşim bu süreçte korona muhabbetinden dolayı işe gitmiyorda evdeydi. Kucağımda hiç susmayan bir bebek emzirmekten cayır cayır yanan göğüslerimle hiç kolay geçmedi 46 gün... Benim üç kardeşim var elimde büyüdüler ama bu bambaşka bişiymiş. Sadece anlaşılmadığını düşünmek üzücü oluyor ama oda normal burda yazarak kendimizi anlatmaya çalışıyoruz çok normal. Dün doktor konuşuyo ben üzüntüden, doktora olan kızgınlığımdan, daha önce götürseydim doktora diye pişmanlığımdan ağlıyorum adam beni azarlıyor okuyorum, soruyorum, araştırıyorum diye. Bide karşıma geçmiş sen güçlü olucaksın, dikkat edeceksin sütün azalmasın diye diyor. Sanki ben orda duvarmışım gibi bütün duygusuzluğuyla anlatıyorda anlatıyor. Doktor değiştireyim diye düşündüm burası küçük yer, özel bi tek hastane var ordaki doktoru doğumda yoğun bakım sürecinde tecrübe ettik tam bir fiyasko, devlet hastanesine gitmeye korkuyorum koronalı hasta var diye, özelde zaten bi kaç tane doktor var bu içlerinde en iyisi birde. Yani velhasıl kelam işimiz zor rabb'im herkese kolaylık versin..

Canım öncelikle mochiyle bu kadar toplamana şaşırdım ben en fazla 30 vakumladm kullanmıyorum o yüzden
Bana da biraz ön süt gibi geldi
Bekleytiğin zaman üzerinde sarı yağlı tabaka oluşuyor mu bi ona bak derim
Ama bebeğinin kilo alımı çok iyi maşallah
Sadece ön süt almıyordur yani merak etme
Bir de sol neden bitiyor? Benim de sağda az

Kesinlikle haklısınız. Çok geçmiş olsun ayrıca. Meme reddi çok zor gerçekten. İnstagram'da İzmir emzirme danışmanı var dilruba hanım ona bi yazın isterseniz çok yardmcı oluyor. Bende ilk etapta süt ürünlerini kesti ama ben alerjik olabilecek tahin, domates, hazır gıdaları da bıraktım. İnşallah bir an önce geçer çünkü insan yavrusunu öyle görünce cok üzülüyor sizi çok iyi anlıyorum.

İnşallah düzelir canım benim bebeğimin yüzü bayağı azaldı 20 gün oldu diyette hiç vazgeçme alerjenler vücutta 21 gün kalıyormuş en az o kadar uzak durman lazım süt ürünü içeren her şeyden
Sana attığım vitaminlerden imom omega anne sütünün besin değerini artırıyormuş daha yağlı olmasını sağlıyormuş elinde buna benzer hamileyken kullandığın vitamin varsa kullanabilirsin
Hangi kremi kullanıyorsun?
Eğer cildi kötüleşirse ya da kakası bana özelden foto atarsan çok yakın bir çocuk doktoru var ona gösteririm.
bir de sağlık ocağı ilgilenmiyor onlar görev gereği tartıyor ölçüyor aşısını yapıp kaydediyor
Bizim ebe ben söylemesem boyu başını bile ölçmüyor
İnşallah en kısa zamanda alerjisi geçer rahatlar kuzun
Allah razı olsun bi nebze olsun içim rahatladı

Haftada 1 markete cikiyorum esim bakiyor cocuga yoksa çıldiririm evde
Ben bir kez ebebeğe bir kez de markete gittim onda bile uyanırsa ağlarsa eşim bakamaz diye uçarak döndüm eve
Yönetici sokağa çıkma yasağı olanlar bahçeye çıkarsa şikayet ederim dediği için bahçeye de çıkamıyorum
Evlatlarımız sağlıklı olsun da ben razıyım napalım

Bak kendi kullandığım destek ürünlerini atıyorum
günlük 5 litre de su içiyorum
Rezenenin anne sütünü arttırdığını kanıtlanmadığını, hatta alerjiyi tetiklediğini okudum bir yerde. Keşke bulabilsem. Ben de o günden beri korkudan demleyemiyorum. Araştırmak isterseniz diye yazmak istedim

Senin yine iyi gunde 4 5 kaka yapiyor hele sabahlari borozan otturuyor :)
Çok değişik, kaka düzeni yok, bazen günde 3 kere yapıyor. Bazen dediğim gibi bir günü geçiyor. Ama yapınca pamuk gibi oluyor. Peki sana birşey danışayım. Ön sütü sağma dışında yiyip içtiğimle azaltabilir miyim?

Bizim doktorda biraz rahat takilanlardan ama bilgisi ilac yonlendirmesi cok iyi ona bahsetsem normal diycek simdi ,o yzden iyice emin olmam lazimki anlattigim zaman normal diye gecistirmesin
Evet canim. Benim gittigim alerji dr u profmus bana dediki bu kan cok az sen dikaktli oldugun icin farketmissin yinede emin olalim dedi. Sonucta kan bu azi cogu olmaz ne bileyim gormezden gelemezdim. Eminn olmak lazim dedigin gibi saglam kanitla gitmek lazim yoksa mukusa normal diyolar

Evet söylemiştin ama ne bileyim süt ürünleri en çok alerji yapar diye birçok şeyi kestim
Psikolojik de olabilir ama bunu içince sütüm artıyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…