- 27 Ağustos 2019
- 6.694
- 12.975
- 168
- 32
Makaslami kestin cnm ? Makasla kesmeni oneririm ben oyle yapiyorum daha rahat oluyor sonra ustune torpu yapip sivrilikleri aliyorumOfff tam da az önce bebeğimin tırnaklarını keserken kanattim. Büyüğünün hiç kanatmamıştım. Bu çok hareketli. Hemen şu an törpü siparişi verdim. Çok üzüldüm yaaa
Ön süt gibi cnm bak normal sutun kivamini atayim.Gözün aydın. Bu da birşey canım
Ön sütü nasıl azaltırız peki? Benim de önsüt çok olabilir mi? Çünkü sağdığım sütün kıvamı çok yoğun değil. Şöyle.. Bu sağ göğsüm. Sol zaten kesildi kesilecek ve daha yoğun o, renkten belli
Haftada 1 markete cikiyorum esim bakiyor cocuga yoksa çıldiririm evdeKizlar ya evde pek bi bunaldim. Bi parka, avm ye, disarida bi kahve icmeye cok ozlem duyuyorum. Evet Allah a sukur telefonla konusuyorum gorusuyorum ama gidip evlerine bi cay kahve icip geri evime gelmek istiyorum. Kuaforler kapali. Sac bas daginik. Gunun %70 i pijamalarlayim. Velhasil durum boyle. Siz nasil basediyorsunuz bu durumla?
Banyoda brnimkide oyle :)Eslem korktuğu zaman gozlerini pörtletip kollarını kaldirip teslim oluyobanyo da da oyle giydirirken de
Senin yine iyi gunde 4 5 kaka yapiyor hele sabahlari borozan otturuyor :)Canım ya ben de önsüt fazlalığından şüphe duyuyordum ama bizim kilo alımımız iyi. Kesinlikle çok gazlı bir bebek. Mesela siz şu kadar gün yapmadı diyorsunuz ya, bizim en fazla 1buçuk gün oldu. Çıldırıyor yapamayınca. Ne zaman yaparsa bambaşka bir çocuğa dönüşüyor. Kaka yapamaması da önsüt fazla olduğu için olur mu?
Çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. Aynı şeyleri yaşamışız hemen hemen bizde de kaka ve bağırsak sesleri sizin gibiydi. Burdan okuduklarımdan yola çıkarak kakada mukus ve kanı takip ettim yok. Yüzündekiler se isilik gibi başladı son bir kaç gündür boynuna ve ensesine indi ve yüzündeki kırmızı kısım kalın pütürlü bi tabaka şeklini aldı, kilosunu evde ölçemiyorum sağlık ocağındaki ölçümde ebe normal deyince insan da ne yapıcanı şaşıyo bi tarafın bu alerji dşyo diğer taraftan doktordan iyi mi bilcen diyorum. Ama anlafım ki iç sesimi dinlemem lazımmış. Gaz olayını ise erkek bebekler gazlı olur diyolar,kilo için sütün yaramıyo,yetmiyo diyo büyükler insan tecrübe de olmayınca ne yapıcanı şaşırıyo. Sab simplex de metsil de bizde işe yaramadı zaten. Çocuğum gazını çıkartsada, kakasını yapsada, emse de ağlıyodu zaten. Ben süt ürünlerini çıkarttım. Dünden bu yana yüxüne krem kullaniyorum söndü biraz. İnşallah sadece süt ürünlerinedir alerjimiz.Öncelikle geçmiş olsun. Zor kısmı olan teşhisi atlatıp kolay kısma geçmişsiniz. Umarım tez zamanda çözüm bulursunuz. Bu yazdıklarınızı eşime okusam odun kafasına dank eder mi acaba?
Benim oğlumun da yaklaşık 25 gün önce yüzünde döküntü çıktı. İsilik yada bebeklik sivilcesidir dedim. Sonra bacaklarda gördüm aynı döküntüyü. En son da 1 hafta içinde vücudunda çıktı. Birden kaka çok sulu ve mukuslu oldu. Doktora mesaj attım görüntülerle ve diğer şikayetler ile birlikte. Kaşlar ve şakak hizası ile alnın başladığı yerde kabuklanma ve pullanma vardı. Kakasını çok sesle sanki içi boşalmış gibi yapıyordu ve bağırsakları emerken gurul gurul du. Ben doktora alerjiden şüphelenmeye başladığımı, son zamanlarda çok tükettiğim kuruyemiş ve tahini bir de paketli gıdaları bıraktığımı söyledim. Doktorum da süt alerjisinden şüphelendi, sütü, süt ürünlerini ve dana etini kesmemi ve 15 gün takip etmemi söyledi. Ben yanında dediğim gibi tahin, kuruyemiş ve paketli gıdaları zaten kesmiştim, ona yumurta, portakal, çilek, kivi, avokado gibi alerjenleri de çıkardım. 15 gün doldu. Bugün tekrar yazacağım. Döküntüler kırmızı ve taneyken kızarıklık gitti, deri pul pul oldu. Saç içi ve kaşta kepeklenme bitti. Bir tek alnının saç başlayan bölümünde kaldı. Kakada bir değişiklik yok. Mükemmel bir bebek oldu diyemem ama 15 gün öncesine göre daha huzurlu. Gaz ve karın ağrısı için aynı dönemde bir damla başladık benim ısrarımla. Damla mı iyi geldi, diyet mi olumlu bilmiyorum. Yalnız bizim tek tuhaf tarafı kilo alımının olması. Öyle ki ilk 20 gün doğum kilosuna anca ulaşmışken sonraki 10 gün 800 gr, ikinci ay da 1600 gr aldı. Bakalım bugün ne diyecek doktorumuz?
Alerji konusunda doktorların tavrı çok farklı. Bazıları ciddiye almıyor, yok her bebeğin kakası öyle olurmuşbazıları alıyor ama diyet önermiyor vs... Dediğin insan biraz da kendinin doktoru olmalı
Canım osteocare i günde kaç tane iç dedi?Kizlar biz hastaneden geldik. Sut urinlerindiyetine basladik 15gun sonra komtrol. 800 gram almis totalde iyi ama ilk aya oranla azalma var on sut emiyor olabilirmi dedi evet dedim 5 dk emiyor . Saat basi dedim. Buda mukus yaparmis once on sutu azalt oyle ver yagli sutu almasini sagla dedi . Kaka bekliyoriz esim goturcek . Banada kalsiyum takviyesi yazdi .
Rica ederim ne hakkı öyle şey olur mu. İnanın çok zor bi süreçmiş. İnanın lohusalık nedir ben bilmiyorum. On günlük bebekle kaldım bi başıma. Bunun yemeği, bulaşığı, çamaşırı, temizliği, bebeğin beslenmesi bakımk var. Allahtan eşim bu süreçte korona muhabbetinden dolayı işe gitmiyorda evdeydi. Kucağımda hiç susmayan bir bebek emzirmekten cayır cayır yanan göğüslerimle hiç kolay geçmedi 46 gün... Benim üç kardeşim var elimde büyüdüler ama bu bambaşka bişiymiş. Sadece anlaşılmadığını düşünmek üzücü oluyor ama oda normal burda yazarak kendimizi anlatmaya çalışıyoruz çok normal. Dün doktor konuşuyo ben üzüntüden, doktora olan kızgınlığımdan, daha önce götürseydim doktora diye pişmanlığımdan ağlıyorum adam beni azarlıyor okuyorum, soruyorum, araştırıyorum diye. Bide karşıma geçmiş sen güçlü olucaksın, dikkat edeceksin sütün azalmasın diye diyor. Sanki ben orda duvarmışım gibi bütün duygusuzluğuyla anlatıyorda anlatıyor. Doktor değiştireyim diye düşündüm burası küçük yer, özel bi tek hastane var ordaki doktoru doğumda yoğun bakım sürecinde tecrübe ettik tam bir fiyasko, devlet hastanesine gitmeye korkuyorum koronalı hasta var diye, özelde zaten bi kaç tane doktor var bu içlerinde en iyisi birde. Yani velhasıl kelam işimiz zor rabb'im herkese kolaylık versin..Özür dilerim evet biraz önyargılı yaklaştım
Elbette kimse bilemez ne yaşadığınızı
Elinden geldiğince burada herkes yardımcı olmaya çalışıyor çok zor bebek bakmak hepimiz sıkıntılarnyaşadık
Zaten pişman oldum neden böyle yazdım diye
Hakkını helal et
Bir anneyi üzmeyi hiç istemem benim kızım da alerjik hiçbir şey yiyemiyoruz herkes gibi
Şu süreçte ilk iş bebeğin kilo alımını artırmak sağlık ocağına sık sık götürmek istemezsen internetten 2. El bebek tartısı alabilirsin,
Bir de başka bir doktor bulsan varsa eğer
Canım öncelikle mochiyle bu kadar toplamana şaşırdım ben en fazla 30 vakumladm kullanmıyorum o yüzdenGözün aydın. Bu da birşey canım
Ön sütü nasıl azaltırız peki? Benim de önsüt çok olabilir mi? Çünkü sağdığım sütün kıvamı çok yoğun değil. Şöyle.. Bu sağ göğsüm. Sol zaten kesildi kesilecek ve daha yoğun o, renkten belli
Kesinlikle haklısınız. Çok geçmiş olsun ayrıca. Meme reddi çok zor gerçekten. İnstagram'da İzmir emzirme danışmanı var dilruba hanım ona bi yazın isterseniz çok yardmcı oluyor. Bende ilk etapta süt ürünlerini kesti ama ben alerjik olabilecek tahin, domates, hazır gıdaları da bıraktım. İnşallah bir an önce geçer çünkü insan yavrusunu öyle görünce cok üzülüyor sizi çok iyi anlıyorum.Çok sağol canım ne güzel yazmışsın, benim bebeğimde alerjik ben de kendi çabamla anladım ama benden doktorum ilk etapta her şeyi kestiği için şuanda neye alerjisi var bilmiyoruz, dün akşam kakasından kan geldi, çünkü birkaç gün önce alerji uzmanı tavuğu açtırdı diyetteniçim acıdı öyle görünce yavrumu, meme reddimiz de başlamıştı bizim doktora sorduğumda sen her şeyi meme reddine yorumluyorsun emmeyince oyna sev 4 saati geçerse kaşıkla ver dedi, ama benim kuzum 2 saatte acıkıp memeyi kabul etmiyo bunu anlatamadım kendi kendime çözümler bulacağım, demem o ki doktorlarda bazen gerçekten yanıltıyo insanı
İnşallah düzelir canım benim bebeğimin yüzü bayağı azaldı 20 gün oldu diyette hiç vazgeçme alerjenler vücutta 21 gün kalıyormuş en az o kadar uzak durman lazım süt ürünü içeren her şeydenÇok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. Aynı şeyleri yaşamışız hemen hemen bizde de kaka ve bağırsak sesleri sizin gibiydi. Burdan okuduklarımdan yola çıkarak kakada mukus ve kanı takip ettim yok. Yüzündekiler se isilik gibi başladı son bir kaç gündür boynuna ve ensesine indi ve yüzündeki kırmızı kısım kalın pütürlü bi tabaka şeklini aldı, kilosunu evde ölçemiyorum sağlık ocağındaki ölçümde ebe normal deyince insan da ne yapıcanı şaşıyo bi tarafın bu alerji dşyo diğer taraftan doktordan iyi mi bilcen diyorum. Ama anlafım ki iç sesimi dinlemem lazımmış. Gaz olayını ise erkek bebekler gazlı olur diyolar,kilo için sütün yaramıyo,yetmiyo diyo büyükler insan tecrübe de olmayınca ne yapıcanı şaşırıyo. Sab simplex de metsil de bizde işe yaramadı zaten. Çocuğum gazını çıkartsada, kakasını yapsada, emse de ağlıyodu zaten. Ben süt ürünlerini çıkarttım. Dünden bu yana yüxüne krem kullaniyorum söndü biraz. İnşallah sadece süt ürünlerinedir alerjimiz.
Ben bir kez ebebeğe bir kez de markete gittim onda bile uyanırsa ağlarsa eşim bakamaz diye uçarak döndüm eveHaftada 1 markete cikiyorum esim bakiyor cocuga yoksa çıldiririm evde
Rezenenin anne sütünü arttırdığını kanıtlanmadığını, hatta alerjiyi tetiklediğini okudum bir yerde. Keşke bulabilsem. Ben de o günden beri korkudan demleyemiyorum. Araştırmak isterseniz diye yazmak istedimBak kendi kullandığım destek ürünlerini atıyorum
günlük 5 litre de su içiyorum
Et bakalım canım belki kısa süreli bir tepkidir
2 No kullanıyorum. 3 çok büyük geldi. Bantlar birbirinin üstüne biniyor. 2 küçük gelmiyor gibi de geliyor açıkçası. Ben bez değiştireceğim sonundaArka tarafi kisa birakiyorsan kaka tasmasi yapiyor olabilir bende sleepy kullaniyorum su ana kadar kaka tasmasi yasamadim
Tmm cnm ins degildir yaa ne kdr cok var
Çok değişik, kaka düzeni yok, bazen günde 3 kere yapıyor. Bazen dediğim gibi bir günü geçiyor. Ama yapınca pamuk gibi oluyor. Peki sana birşey danışayım. Ön sütü sağma dışında yiyip içtiğimle azaltabilir miyim?Senin yine iyi gunde 4 5 kaka yapiyor hele sabahlari borozan otturuyor :)
Evet canim. Benim gittigim alerji dr u profmus bana dediki bu kan cok az sen dikaktli oldugun icin farketmissin yinede emin olalim dedi. Sonucta kan bu azi cogu olmaz ne bileyim gormezden gelemezdim. Eminn olmak lazim dedigin gibi saglam kanitla gitmek lazim yoksa mukusa normal diyolarBizim doktorda biraz rahat takilanlardan ama bilgisi ilac yonlendirmesi cok iyi ona bahsetsem normal diycek simdi ,o yzden iyice emin olmam lazimki anlattigim zaman normal diye gecistirmesin
Eger tazikli yaparsa mukis olmasi normal cnm
Evet söylemiştin ama ne bileyim süt ürünleri en çok alerji yapar diye birçok şeyi kestimRezenenin anne sütünü arttırdığını kanıtlanmadığını, hatta alerjiyi tetiklediğini okudum bir yerde. Keşke bulabilsem. Ben de o günden beri korkudan demleyemiyorum. Araştırmak isterseniz diye yazmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?