2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Gayet guzel kg almis. Ortalama 800 gr la 1200 gr arasi aliyor. Biz eslemi tam 2 aylikken goturmedik. 1.5 ayda 1700 gr almisti. Simdi 3 haftada 600 gr almis
Teşekkürler kuzum arkadaşımın bebeği 1 ayda 2 kilo almış bende benimki az aldı sandim oda bizim gibi Mart bebeği

Hergün leslie 2mil yapmaya calisiyorum, pazarteslnden beri hic spor yapamadim.
Gecen hafta sadece 250gram verebildim
Valla ben tartı da bılmıyorm en son 84 idim ayın 8 inde aşıda tartılmıstm. Bıdahakıde haziran 8 de. Ama goruntu olarak yavastan toparlıyorum gıbı annemlerde oyle diyorlar ve kendimi hafif hıssedıyorum baya Bayaa agustosta esimin yigeninın dugunu var yasak kalkarsa tabıkı ınsallah ozamana kadar saglıcakla zayıflarım halaybasları benı bekler hafif hafif göbekte yok bebek kucakta Cok sukur verin bakem mendili mı fena gaza geldim yıneee

Anne sutune en yakin keci sutudur cnm bence dr.una sormadan verme

iyi cnm alışıyorsa Allah en hizlisindan şifa versin ins. bebise

Icimi okur gibi cvp yazmissin canim. Allah razi olsun. Dusme konusu zaten hic aklimdan cikmiyor yerde duran puseti alip koltuga koydum koymasaydim dusemeyecekti yada alcak mesafeden dusecekti Hemen hemen her kakasinda noktasalda olsa kan gormek beni inanilmaz uzuyor. Mesela keyifli keyifle agularken oyy yavrum benim insallah iyilesirsin die uzuluyorum . Sonra yapma buyuk bir dert degil gecici surec diyorum . Kizima yogurtla ek gida baslamistim yogurt yiyemicekmindie uzuluyorum. Surekli kendimi uzecek bisey buluyorum yani ekstra bisey yasamama hic gerek yok . Eslemi ve yusrayi op benim icin onlar iyi olsunki bizlerde iyi olalim .

Kiyamam ya. Bende benimki.verem asisi olamicak die cok izuuluyorum dunden beri. Burda yapilmiyo, soguk zincir bozulur die getirtemiyorum da. Havada asili kalan bi mikrop gibi. Coronayla ayni bulasma riskinde yani die
Baksa ile gidip yaptirazmisiniz canim ? Biz 3 kardes tuberkukoz tasiyicisiyoz. Dedem verem olmus ondan gecti bizede. 1sene tedavi gorduk cnm hap iciyorduk. Kucuk kardesim daha bebekti ona cok zor icirirdi annem. Ben 10 yasimdaydim . Amaan evlerden irak olsun hastaliklar.

Sorun olmaz bebek acisindan ama canli asi yapiliyor yani saglik ocaklarinin bazilarina belirli bir gunde geliyir ben aradigimda 1 gun sonraya gelicem dedigimde asinin sadece o gun geldigini baska zaman yaptiramayacagimi soylediler arayip soylersen saha iyi olur.2.soruna gelecek olursak cnm cok sukur ates agri olmadi ama birazcik huzursuzlugu ve keyifsizligi vardi o da ertesi gune yavas yavas duzeldi.

Diyorum ya yusrayi dusurdugumdeki yasadigim aciyi hic yasamadim. O sucluluk, vicdan azabi benim icimi bitirdi. Aylarca cektim. Disari yalniz cikaramadim. Uzun sure kanguru kullandim. Sutumun kesilmesine sebep oldu. Hele emmeyi biraktigi zaman ki yikimi anlatamam. Ama sonra daha beterlerini yasadim. Bizden daha kotu seyler yasayanlar var.
Yusra 6 aylıktı ilk hastanede yattik bronsitteb eve geldik 2 gün sonra rota oldu. Aşisizdi, asi zamani gectigi icin kendimi sucladim, emziremedigim icin kendimi sucladim. Biliyormusun emzirmeyi denemistim aglayarak emmişti de ama sut yoktu. Sonra tekrar almadi bir 6 aylikken bir kez 9 10 aylikken uykulu almisti ama bombos sut yoktu. Benim bunu kabullenmem cok zor oldu. 6 aydan sonra her 15 gunde bir hastalaniyodu. Her seferinde acaba usuttummu, yememesi gereken birseyi mi verdim. Her hasytaliginda kendimde suc bulurdum. 1 yasinda alerjisi netlesti. 2 yasa kadar biraz daha iyi geçirdik. Ben psikolojik olarak biraz daha toparlamistim. Hep kendimi yemeye veriyordjm. Ne zaman hastalansa surekli yiyerek kendimi avutuyodum. Sonra diyete basladim 15 kg verdim. Esleme hamile kaldim. Hem sasirdim hem sevindim, yusra tedaviyle olmuştu. Sukrettik. Yusra 26 aylikti havale gecirdi. Onda bile kendime suc buldum. İlk kez dolven kullanmistim, atesi varken alarm kurup uyumuştum, basinda beklememiştim. Hamileydim uyku agirdi. Kac dk surdugunu bile bilmiyorum uyku halindeydim. Sonra yine 3 ay boyunca hep ateslendi hep ayni korku, bir yandan eslemle ilgili endiseler. Hep erken dogum yapmaktan korktum. Tam yusra hastalanmaz oldu benim agrilarim basladi erken dogum riskim oldu, ve oldu da bunu biraz ben cagirdim diye dusundum. Eslem kuvozde kaldi, sonra covit olduk. Yani ben yaklasik 2.5 senedir saglikla sinaniyorum. Allah beterinden korusun bunlar ne ki elbet, geldi gecti cok sukur. Kalici birsey olmadi.
Cok uzun yazdim ama toparlayacagim. Dun aksam bunlari gorumcemle konustum. Kendisi 30 yasini bitircek, 19unda evlenmiş. 11 senelik evli. Cocugu olmuyor. Bana dediki ben 20 yasindayken çikolata kistim oldugunu ogrendim, doktor gozume baka baka parca alcaz eger kansersen rahmini alcaz dedi dedi. 20 yasinda gencecik yeni gelindim dedi. Sonra 25 yasinda 2. Kez kist ameliyati oldu ve kist yumurtaliklara yapisik oldugundan tupleri baglanmis. Ameliyat esnasinda esinden izin almislar. Uyandigimda keske masada kalsaydim dedim dedi. Cok isyan da ettim, cok tovbe de ettim ama ogrendim artık dedi. Yani bizim dertlerimiz ne ki? Her gece agliyormuş ama yine de disaridan gorenbiri bu kisinin boyle derdi vardir demez oyle sen sakraktir. O yuzden takmayalim kafamiza. Birbirimize destek olalim.hersey gecici yeterki gecici olsun, cozumu olsun
Pinkpinkblue

Rabbim dermansız dert vermesin. Çok geçmiş olsun bacım. Görümcene de Allah sabır versin çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…