- 20 Ağustos 2014
- 1.841
- 3.493
- 133
- 37
Pek nazlı bu bebelerBenimkinin elleri örtü altında kalsa bile direkt uyanır hep dışarıda olacak o eller
Teşekkürler kuzum arkadaşımın bebeği 1 ayda 2 kilo almış bende benimki az aldı sandim oda bizim gibi Mart bebeğiGayet guzel kg almis. Ortalama 800 gr la 1200 gr arasi aliyor. Biz eslemi tam 2 aylikken goturmedik. 1.5 ayda 1700 gr almisti. Simdi 3 haftada 600 gr almis
Maşallah bizim de yarın 2 aylık aşımız var yarın kilosunu ölçtürsem mi diyorumTeşekkürler kuzum arkadaşımın bebeği 1 ayda 2 kilo almış bende benimki az aldı sandim oda bizim gibi Mart bebeği
Canım ölçüyorlar bebeğin kilo boy baş çevresini gelişmiş mi diye bakıyorlarMaşallah
Maşallah bizim de yarın 2 aylık aşımız var yarın kilosunu ölçtürsem mi diyorum
Bazi bebekler hizli alabilir. Ama ilerleyen aylarda cogu bebek ayni kglarda olcakTeşekkürler kuzum arkadaşımın bebeği 1 ayda 2 kilo almış bende benimki az aldı sandim oda bizim gibi Mart bebeği
Gidersen lütfen durumdan beni haberdar eder misin ben de merak ediyorum çünkü 👁Bugun gidecektim sonra aklıma geldi ki yasak daha bugun bıttı hastane Cok kalabalıktır dedım bıkac gun sonra gıdecegım.
Valla ben tartı da bılmıyorm en son 84 idim ayın 8 inde aşıda tartılmıstm. Bıdahakıde haziran 8 de. Ama goruntu olarak yavastan toparlıyorum gıbı annemlerde oyle diyorlar ve kendimi hafif hıssedıyorum baya Bayaa agustosta esimin yigeninın dugunu var yasak kalkarsa tabıkı ınsallah ozamana kadar saglıcakla zayıflarım halaybasları benı bekler hafif hafif göbekte yok bebek kucakta Cok sukur verin bakem mendili mı fena gaza geldim yıneeeHergün leslie 2mil yapmaya calisiyorum, pazarteslnden beri hic spor yapamadim.
Gecen hafta sadece 250gram verebildim
Anne sutune en yakin keci sutudur cnm bence dr.una sormadan vermeFistiklar bi sey sorcam. Simdi, bebeklere 1 yasina girene kadar inek sutu veremicez ya. Marketlerde badem sutu satiliyo, ben iciyorum ve memnunum da. Bebege de icirebilir miyiz ki, bole mamasina fln eklesek ?
Bi de bebekler nesquik icebilir mi die ikinci sorum, ben cok seviyorum da
iyi cnm alışıyorsa Allah en hizlisindan şifa versin ins. bebiseİnşallah hemen atlatır canım ona bir zarar gelince canımdan can gidiyor resmen
2.ay kontrolüne covidden dolayı gidememiştik maalesef
İnşallah düzelir bir an öncetip 3 dediler maalesef
İnşallah canım
Altını açarken farkettim canım bacak boğumları aynı değildi sonra bacaklarını yanlara açmaya çalıştım sağ açılırken sol tam açılmıyodu hemen randevu aldım götürdüm
Yok canım tüm bedeni kundaklandı ben hep açtım başlarda istemiyordu çünkü sonra çocuk uyumuyo diye eşimde kvde herkes kundak diye tutturdu
Sağol canım bu ay onu da yaptırayım artık hiçbir şeye geç kalmak istemiyorum
Yok canım hiçbir sıkıntısı olmadı doktorda zaten ağrı olmaz nasıl farkettin dedi iyi ki dikkat ettim yoksa çok geç kalırdık
Çok şükür bugün daha iyi alışıyor ama her alt açmada açıp geri kapatıyorum yavrumun canını ben yakıyorum resmen ama çok güçlü minnoş kızım inşallah atlatıcaz hemen. Çıngırak falan gözü görmüyor o an canım
Tepkimi koydum zaten canım ama rahat uyudu diyolar dedim tabi uyur el kadar çocuğa o kadar ağır ilaç verirseniz dedim. Eşimde sonradan anladı. Yavrum nefes almakta nasıl zorlandı bide diyolar üşütmüş ondan hırıltı var ayaklarına bebe vikisi sürelim geçer dedim bundan sonra çocuğuma doktorun vermediği hiçbir şey verilmicek yapılmıcak. Nasıl sinir oldum anlatamam
İnşallah canım inşallah
Sağol kuzum bu ay yaptırayım bende
Amin canım inşallah
Sorma onlara göre hala kundaktan olmamış olsa şimdiye kadar her bebeğe olurmuşnasıl sinir oluyorum nasıl
Yavrum resmen kalem gibi oluyordu canım hatta bir iki kez çocuğum açıyor istemiyordu açamasın diye tülbent bağlamıştı
Çok uyardım çok söyledim ama sonuç sen kaç çocuk büyüttüne geldi her seferinde
Vermedi canım alışır dedi sadece ki alışmaya başladı çok şükür. Benim ufaklık çok minik doğdu ya zaten benden şuan ekstra ilaç kullanmak istemiyorum ağır gelir diye
Kimsenin bilgisi yok diye cvp verilmemistir cnmBana cevap verebilen yokmuu
Icimi okur gibi cvp yazmissin canim.Bence seni oglunun düşmesi tetikledi.
Yusrayi dusurdugum zamanki yasadigim acının tarifi yok. Oglunun dusmesinde sen suclu degildin. Eminimki kendinde suc buluyosun. Sen cok guzel bir annesin. Birazda alerji yipratti seni. Ama guzel yonetiyosunuz suan sureci pek cok bebegimizde alerji var. O yuzden hicbir sey icin kendini suclama. Evet oglun dustu ama hicbirsey olmadı, rotavirusu de atlatti. Bak eslem de coviti atlatti :) bizler cok guclu anneleriz, cocuklarimiz bizdende güçlü bunu unutma
Bana hemşire dönmedi aradım bakmadı. Yarın sabah şansımı denesem miCanım 3 tane varmış 2 bacak 1 kol ama olamadık sabah 10 daymış ben geç gitmişimhaftaya kaldı
Ruhum 65 yas ustu sokaaağğ cikma yasaginda izinli hunumde bile sokağğg cikmiyo26yi bitirdim bende 30a ne kaldi deyip deyip geziyorum. Ruhum 40 yaşında
Baksa ile gidip yaptirazmisiniz canim ? Biz 3 kardes tuberkukoz tasiyicisiyoz. Dedem verem olmus ondan gecti bizede. 1sene tedavi gorduk cnm hap iciyorduk. Kucuk kardesim daha bebekti ona cok zor icirirdi annem. Ben 10 yasimdaydim . Amaan evlerden irak olsun hastaliklar.Kiyamam ya. Bende benimki.verem asisi olamicak die cok izuuluyorum dunden beri. Burda yapilmiyo, soguk zincir bozulur die getirtemiyorum da. Havada asili kalan bi mikrop gibi. Coronayla ayni bulasma riskinde yani die
Yolculuk isi noldu canim ?Bana hemşire dönmedi aradım bakmadı. Yarın sabah şansımı denesem mi
Sorun olmaz bebek acisindan ama canli asi yapiliyor yani saglik ocaklarinin bazilarina belirli bir gunde geliyir ben aradigimda 1 gun sonraya gelicem dedigimde asinin sadece o gun geldigini baska zaman yaptiramayacagimi soylediler arayip soylersen saha iyi olur.2.soruna gelecek olursak cnm cok sukur ates agri olmadi ama birazcik huzursuzlugu ve keyifsizligi vardi o da ertesi gune yavas yavas duzeldi.Arkadaşlar Almira nın dün 2 aylık aşısı vardı ama dışarı çıkma yasağı vardı bugün gitmem gerekiyor yarın gitsem bir sıkıntı olur mu gününü 2 gün geçseBirde aşı yaptıranlar çok ağladı mı bebeğiniz 1 aylık aşısı güzeldi ağlamadı ama bunu bilmiyorum
Rabbim dermansız dert vermesin. Çok geçmiş olsun bacım. Görümcene de Allah sabır versin çok zor...Diyorum ya yusrayi dusurdugumdeki yasadigim aciyi hic yasamadim. O sucluluk, vicdan azabi benim icimi bitirdi. Aylarca cektim. Disari yalniz cikaramadim. Uzun sure kanguru kullandim. Sutumun kesilmesine sebep oldu. Hele emmeyi biraktigi zaman ki yikimi anlatamam. Ama sonra daha beterlerini yasadim. Bizden daha kotu seyler yasayanlar var.
Yusra 6 aylıktı ilk hastanede yattik bronsitteb eve geldik 2 gün sonra rota oldu. Aşisizdi, asi zamani gectigi icin kendimi sucladim, emziremedigim icin kendimi sucladim. Biliyormusun emzirmeyi denemistim aglayarak emmişti de ama sut yoktu. Sonra tekrar almadi bir 6 aylikken bir kez 9 10 aylikken uykulu almisti ama bombos sut yoktu. Benim bunu kabullenmem cok zor oldu. 6 aydan sonra her 15 gunde bir hastalaniyodu. Her seferinde acaba usuttummu, yememesi gereken birseyi mi verdim. Her hasytaliginda kendimde suc bulurdum. 1 yasinda alerjisi netlesti. 2 yasa kadar biraz daha iyi geçirdik. Ben psikolojik olarak biraz daha toparlamistim. Hep kendimi yemeye veriyordjm. Ne zaman hastalansa surekli yiyerek kendimi avutuyodum. Sonra diyete basladim 15 kg verdim. Esleme hamile kaldim. Hem sasirdim hem sevindim, yusra tedaviyle olmuştu. Sukrettik. Yusra 26 aylikti havale gecirdi. Onda bile kendime suc buldum. İlk kez dolven kullanmistim, atesi varken alarm kurup uyumuştum, basinda beklememiştim. Hamileydim uyku agirdi. Kac dk surdugunu bile bilmiyorum uyku halindeydim. Sonra yine 3 ay boyunca hep ateslendi hep ayni korku, bir yandan eslemle ilgili endiseler. Hep erken dogum yapmaktan korktum. Tam yusra hastalanmaz oldu benim agrilarim basladi erken dogum riskim oldu, ve oldu da bunu biraz ben cagirdim diye dusundum. Eslem kuvozde kaldi, sonra covit olduk. Yani ben yaklasik 2.5 senedir saglikla sinaniyorum. Allah beterinden korusun bunlar ne ki elbet, geldi gecti cok sukur. Kalici birsey olmadi.
Cok uzun yazdim ama toparlayacagim. Dun aksam bunlari gorumcemle konustum. Kendisi 30 yasini bitircek, 19unda evlenmiş. 11 senelik evli. Cocugu olmuyor. Bana dediki ben 20 yasindayken çikolata kistim oldugunu ogrendim, doktor gozume baka baka parca alcaz eger kansersen rahmini alcaz dedi dedi. 20 yasinda gencecik yeni gelindim dedi. Sonra 25 yasinda 2. Kez kist ameliyati oldu ve kist yumurtaliklara yapisik oldugundan tupleri baglanmis. Ameliyat esnasinda esinden izin almislar. Uyandigimda keske masada kalsaydim dedim dedi. Cok isyan da ettim, cok tovbe de ettim ama ogrendim artık dedi. Yani bizim dertlerimiz ne ki? Her gece agliyormuş ama yine de disaridan gorenbiri bu kisinin boyle derdi vardir demez oyle sen sakraktir. O yuzden takmayalim kafamiza. Birbirimize destek olalim.hersey gecici yeterki gecici olsun, cozumu olsun
Pinkpinkblue
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?