2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
İlgi çekmeye calisiyor belkide. Anlamak o kadar zor ki.
Karşı komsumunda eslem gibi 10 aylik bebegi var. Seslerine kapiya ciktik. Bebek tikanmis nefessiz kalmis. Ust komsu saglikci hemen geldi kusturmuş. O ara 5 yasindaki oglan kendini koridorda yere atiyo, yuvarlaniyor. Gulesim geldi zor tuttum. Sonra kapida konusurken baktim elinde yaptigi el islerinden var. Aa sen ne yaptin falan dedik hemen kopek yaptim diye anlatti baya. Ne olursa olsun her cocuk ilgiyi bekliyor iste. O anda kardesinin ölümden döndüğünün farkinda degil. Ya da ben bazen eslemle ilgilenirken yusranin yaptigi bazi şeylere o anda kızıyorum. Sonra dusununce farkediyorumki tamamen ilgi ihtiyacindan yapiyor. Ona da ayri üzülüyorum...

Evet zorlu bir dönem basliyor. Anne babaya düşmanlık baslar birde surecin evde gecmesi, kardeş olmasi... Ben bile hayal ederdim gecen kış ta cok disari cikamadigimiz icin baharda hep disari cikariz. Ben cikaramazsam dedesi cikarir baskasi cikarir gibisinden. Ama butun hayaller alt ust oldu. En onemlisi bahceli bir evimiz olabilseydi o bile cok farkederdi diye düşünüyorum. Ya da yazın köye giderken de cok farklı hayal etmiştim. Aksine cocuklarla hic ilgilenemedim iş yapmaktan. Annemlerde cocuk oynatmayi bilmedigi icin hep sinir krizleriyle geçti.. bu sene kp de ev yapacak. Orda daha rahat ederim diye umut ediyorum

Bizimki de anne diyor bir tek eşim gıcık oldu kimse yokken baba baba diye yiyor çocuğun beynini bizimkinde tık yok
Anne diyordu kesildi bu ara. Ama daha cok ayaklanmaya emeklemeye etrafa ilgi duymaya basladi. Birde ne kadar ilgi o kadar basari cocuklarda. İlgilenemiyorum ikisiyle de. Uykusuzluk bir yandan cok asabi yapiyor. Bir yandan evde işim bitmiyor. 2.5 saattir yemek yaptim, mutfak topladim. Ortada elle tutulur birsey yok

Bi daha çocuk mu tövbe diyorum kesin net daha çocuk istemiyorum kolay büyümüyorlar büyütmekten de geçtim bi çocuğa gelecek vermek öyle kolay iş değil
Ben geçen gün eşime böyle dedim, bi daha çocuk yapmak mııı dedim, pis pis sırıttı yorum yapmadı. Aslında çocuk çok seviyor ister bence ama iki tane olunca o da ne kadar zor olduğunun farkına vardı.

oyle tabiki canim hayirli birer kul olsunlar derim bende her zaman ,oradki cocuga yazık kac aydir aynilarsa bu yasa kadar kimbilir neler gordu Hayirli insanlarla karşılaştırsın rabbim gercekten bziimde karsi binadakilerin sesi geliyor hep dusun biz ayni binada bile değiliz, Allah yardimcilari olsun

Bende alisveristen dondum yika yerlestir derken dagildi,bi yandanda yemegi hazirladim kestane almistim onlarin bile yarisini yikarken fakettim napiorum diye

Bizimki de anne diyor bir tek eşim gıcık oldu kimse yokken baba baba diye yiyor çocuğun beynini bizimkinde tık yok
Hahaha bizimki de baba gel gel diyor Özledi heralde babasını . Anne dese yerim ağzını bazen bende kıskanmıyor değilim bana bakıp aba diyor ablan değilim ben senin ananım anan diyorum

Canım onlar kapıyorlar herşeyden ilgilenemesen de üzme kendini bence sen ilgileniyorsundur da sana yetmiyordur . Hiç birimiz yüzde yüz veremiyoruz kendimizi çocuklara. Dediğin gibi uykusuzluk ev işi bilmem ne .. karıştırıyorlar zaten bi şey öğrenince ötekileri kesiyorlar . Baba demiyordu mesela bizimki bi ara yeni yeni başladı tekrar etmeye . Alkış yapıyordu bay baya döndü alkış diyorum bay bay yapıyor

Bizim kızla çok ilgiliydik ilk torun iki tarafta da ilk çocuk ne oldu 3,5 yaşında konuştu

Canim cocukta psikoloji denen bisey yok .biz defalarca tatli dille uyardik ama arsizlar. En son esim cikti cocukta kapuya cikmis esime basti kufuru 1.sinifa baslayan cocuk bilmem naptigim bidaha gelme kapimiza diye bagirdi suratina kapiyi kapatti dusunebiliyomusun normal bir ailede yetisse boylemi olur cok yazik. Benim altimda dukkan var dukkan sahibi benim bu usttekinin ustu bosaldi oraya tasinacakmis esimde dediki iyi dusun abi bak bunlar boyle boyle dedi. Adamda haberim var yan binadan soylediler dedi oyle ses geliyor yani. Gecen gece 2hepsi birbirini dovdu kiz anne diye agkiyor ambulans diye bagriyor erkek sesi yapma vurma die bagriyor polisss diye bagiran bu esnadada evde kosturuyolar biseyleri yere firlatiyolar cocuk agliyor benim yarin canli dersim var diye. O kdar seslilerki sanki bizim evde oluyor olaylar.. onceden adamin sesi cikmiyodu simdi oda bagriyor vuruyo heralde . Kadin kaynini dovuyor dusunebiliyomusun canim . Dukkandaki adam demis esime elektrik isi yapan ve malzeme satan bi dukkan o demis ben twlerini ayarlamaya gittigimde kadin o zayif adami dovdu diye.. bazen gidiyorlar 1hafta gelmiyolar eve o kdar mutlu oluyoruzki

atlas da aneyyy diyor ama bilincli anne dedigini dusunmuyorum henuz :)))
bay bay yap diyoruz el salliyor
ah ah yapmayi ogrendi
bide beni op dedigim zaman tek disi ile isirmaya calisiyor
simdiler de de kucak kucakk yapmayi ogretme asamasindayim ama sadece bana yapiyor
ayy birde soda sisesine zaafi var taa nerden goruyor zaten hep yurur vaziyette oldugu icin kosuyor ama resmen kosturuyor :))) icmek istiyor bizde icine su dolduruyoruz caktirmadan su ictikce siritiyor ne ictim saniyorsa artik
allahim zaman ne hizli geciyor daha dun bulantiydi karnimizda simdi hepsinin bi karakteri var agiz tadi var bi birey olup karar veriyorlar sabahtan aksama analarinin canlarina okuyorlar

Soda şişesinden ne anlıyorlarsa bizimki de öyle

Bize bugun bir guncelleme geldi bilin bakalim ne :) oglum opucuk atmayi ogrendi :) dudaklarini birlestirip aciyor muck sesi cikiyor yapip birde ustune gulup yuzume bakiyor bende guleyim diye :) birde dis kapiyi ogrenmis yaklasinca dis kapiya agliyor disari cikmak icin.kiyamam bilmiyor ki disarisi soguk ve mikroplar var.icim gidiyor.yapacak birsey de yok maalesef.bu siralar yemek secmesi basladi eskiden secmezdi simdi seciyor.ilk verdigim besini az aliyor yarim aciyor agzini tadina bakiyor sevmiyorsa acmiyor sevdigi birseyse agzini aciyor :)

Sok kotu canim ya gercekten kim bikir o çocugun hali ne baksana ne utanmlari ne biseyleride kalmamis Allah islah etsin ..cocuk bari kendini kurtarsin diycem ins oyle olur cok rahatsiz edici kim olsa rahatlar

Zaman çabuk geçiyor kızım için ne zaman büyücek derken 10 yaşına geldi.Oğlanlar da öyle olacak.Benimki 3 aydır anne diye bağırıyor başlarda bilnçsizdi belliydi de şimdi acıkınca uykusu gelince anne diye bağırıyor yani işi olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…