Ah canim cok gecmis olsun ya baya zorluk olmuşBenim oglum cok huylu yaa kumdan cok huylandi bi oturda kazma kurekle bi oynasana yoookk ayagina degince ici urperiyo silkeneliyo bi gorseniz :))). Denizede ilk gidince girdi sonra zaten hastalik patladi bidaha sokmadim hic sahile gelince bile agliyodu hic hoslanmadi, umarim bazi huylari degisir . Bide simdi 5kat daha memeci ve ikiside acik dracak birininemerken digeriyle oynuyo yolda bile iki memem acik gittim geldim ,aliskanlik yapar mi acaba yaa hic istemedigim sey oyle bana sapik gibi bagli olmasini istemem ,iyice deforme oldum gelecekteki gelinimgil dunusumgil eskidenn sut parasi varmisya he iste onu ben isticem :))) bence hakettim :) o parayla tadilat yaptiririm memiklerime :)
Evet cnm valla oyle oldu ama hep benim pimpirigimden irda yiyemez icemez belki die ben evde cesit cesit corba yaptim konserveledim goturdum her seyini dusundum goturdum hic oluruna birakmadim hep hesap kitap ne vardi sanki bi kac gun corba icmeseydi herseyi kendime prob ediyorum bak gunlerce lokma girmedi ,beterini yasadik yaniÜzüldüm canım ya burnunuzdan gelmiş resmen.İyi ki yalnız değilmişsin düşünemiyorum tek başına tatilde iki çocuk biri hasta.Çok şükür en son oğlan hastaneden çıktığında 1,5 yıl önce ailece rota geçirdik daha da yok birşey ikisinde de.Şimdi okul başlıyor ya başlarız biz de
Kizimda 1.5 3yaskken boyleydi bu sefer tadini cikardi teeeev 5yasinda :)) . Ayyy okurken icim sizladi acisini hissettim . Cinarda fena isiriyor . Ya ben cidden cok bunaldim bu emzirmeden nasil olacak dusunup duruyorum kesmekde istemiyorum kendi rahatim icin onun en sevdigi seyi yok edememBenim kız öyleydi bir süre kuma basamıyordu.Islak ıslak kum yapışınca bağrınıyorduDün mememi bir ısırdı velet öyle bir bağırmışım ki 10 dakika ağladım resmen Bırakmıyor eşşek bir de hala acıyor.Bunaldım artık gece de uyku yok bu aralar salyası var azı çıkarıyor herhalde.Ruh gibi geziyorum birkaç saatlik uykuyla.
Sagol canim , yinede cok sukur sag saglim evimize geldikya rahatladik. Esimde hastalandi 1tam gunde o yatti hic kalkamadi .Ah canim cok gecmis olsun ya baya zorluk olmuş
Aaa gecmis olsun canim.bi salgin var genel olarak sulardan falan banyo suyundanda kapiyor insanGecmis olsun canim. Bizde ates olmadi. Kusma durdu. Bende ve eslemde ishal var sanirim yedigimiz seyden oldu
Canim çok üzüldüm ya böyle bir yere gidince bir aksilik olmasa olmuyor kızın içinde hayırlı olsun canimSlm kizlar,biz tatolden donduk isimi gucumude bitirdik sukur oyle geldim buraya, gittigimiz gunun gecesi cinar cok kotu hastalandi cok zor ve kotu gecti burnumuzdan geldi uzulduk, yolda kilimayi acmistik hic dusunemedik carpar diye sonn yarim saat kala bi kustu zaten, geceside 10 dk arayla kustu sabaha kdar bem boyle birsey gormedim cok uzuldum midede bisey kalmadi safra kusuyordu artik gunduzude devam etti ishalde eslik etti bizde hastaneye goturduk kan aldilar serum taktilar gaitada istediler ama veremedik onu, kanlari temiz cikti cok sukur. Otele gittik sabaha kdar ishali artti bu kez gunduz yine kotuydu bulanti ilaci aldim bazen iyi geldi bazen iyi gelmedi 5gun boyunca annensutu ve su ile beslendi cocugum agzima lokma girimce direk cikariyordu midesi kabul etmedi hic. Daha dun birazcik kahvalti yapti aksam yime yemek yiyemedi ama yogurt muz verdim, Allah dermansiz dert vermesin cok rezillik cektik ,Allahtan kayinvalidemgille gitmistik cok faydasi yardimi oldu Allah razi olsun, yolculuklarimizda cok zor gecti araba koltugu diyordukya ne koltuk ama emmedigi tum zamanlarda ayalta dikildi ve ziril ziril agladi hic durmadi seker bile almistim hic bisey oyalamadi cocugu. Tatilmi bidaha tovbe diyesim var :) ben yinede demeyim dun babam sende oyleydin diyo heralde anama babama cektirdigimimi cekiyorumki dedim :) . Defnosumda okula basladi pers gece geldik cuma sabah goturdum sevdi keske tatil girmeseydi diyor okul alisverisi yapiyoruz beslenmesi icin alisveris biyandan herseyde asiri ucuk fiyatli kizlar tek cocuk olanlar bidaa dogurmasin bence:) . Geldigim nasil belli oldu ama 8sayfa dosedim :) . Neyse tamam daha yazmiyorum okuyam varsa kocaman kalp kalp kalp
Ben de ikilemdeyim ya işte.. Kessem bir türlü kesmesem bir türlü.İnşallah kendisi bırakır vicdan yapmam öyle olursa.Kizimda 1.5 3yaskken boyleydi bu sefer tadini cikardi teeeev 5yasinda :)) . Ayyy okurken icim sizladi acisini hissettim . Cinarda fena isiriyor . Ya ben cidden cok bunaldim bu emzirmeden nasil olacak dusunup duruyorum kesmekde istemiyorum kendi rahatim icin onun en sevdigi seyi yok edemem
Sagol canim cok sukur 2gundur kusmasi ishali duzeldi evimize gelince rahatladi cocuk. . Tesekkur ederiz bakalim nasil gececek bem stresli insanim yaa sabahdan beri beslenme hazirlama derdine dustum :)Canim çok üzüldüm ya böyle bir yere gidince bir aksilik olmasa olmuyor kızın içinde hayırlı olsun canim
Peki sen buna ihtimal veriyormusun :) ele dümdük birakacakler hemiii :))))Ben de ikilemdeyim ya işte.. Kessem bir türlü kesmesem bir türlü.İnşallah kendisi bırakır vicdan yapmam öyle olursa.
Hic inanmıyorum ben. Ve gercekten emzirme benide cok yipratmaya başladı. Ve yusranin da kiskancligi bu konuda gitgide artiyor. Birde ben yanlislikla 2 yaşında birakacak dedim. 2 yaş gelince hemen birakcak sandiPeki sen buna ihtimal veriyormusun :) ele dümdük birakacakler hemiii :))))
Ben bile gün içinde emzirmediğim halde inanılmaz soğudum arkadaşımHic inanmıyorum ben. Ve gercekten emzirme benide cok yipratmaya başladı. Ve yusranin da kiskancligi bu konuda gitgide artiyor. Birde ben yanlislikla 2 yaşında birakacak dedim. 2 yaş gelince hemen birakcak sandi
Gündüz hiç emmiyor mu? Bizim gece iyi durumda. Benide gündüz mahvediyor. Dün elbise giydim eteklerimi acti avmye zor attii kendimizi. Emzirme bitmeden ne calismak mumkun ne de bir yere rahatça gitmek. Köydeyken hele aşırı bunaltmisti beni. Sonra o gece internette bir yazi okudum. “Eğer beli bükülmüş yaşlılar, takva sahibi gençler, süt emen çocuklar, yayılan hayvanlar olmasaydı, belalar sel gibi üstünüze dökülecekti.” (bk. Ebu Yala el-Mevsıli, Musned, 11/511)Ben bile gün içinde emzirmediğim halde inanılmaz soğudum arkadaşımDün gece isyan ettim bıktım diyorum eşimde diyor neyden bıktın analıktan bıktığımı sandı zaar. Uykumun bölünmesinden emzirmekten bıktım dedim. Ki cok yol katettim gece max 3 kez kalkıyor belki bir aydır böyle ama gün içinde sabrettiklermin patlaması gece çıkıyor işte. Köpek dişlerini çıkarmaya uğraşıyor onlarda çıksın emzirmeyi -sevgiyle- uğurlayacağız inş
Alistirmak iyi oluyor. Yusrayi ben epey bırakırdım. Çünkü çalışma umudumda vardi iş ariyodum. Alissin diye birakiyordum. Ama iki cocugu birden birakamiyorsun. Birde eslem emdiginden biraz da pandemi etkisiyle de hic kimse de çok uzun süre durmuyor. Hastaneye bile zor gidip geliyorum. Telefonda duruyo diyolar gelince hic durmadi diyolar oyle olunca da diger sefer aklimda kaliyorBende 18 ay sonra ilk defa kayınvalideme bıraktım kızımı düğün için. O görmeden çıktık evden ama yokluğumuzu farkedince ağlamamış kapıların arkalarına bakmış falanöyle bana evde kan kusturduğu gibi de davranışlar sergilememiş gelin alıcı oradan kuaför sonrası düğün Bayada durdu. Ondan önceki günler de bırakmıştık bir iki saatlik alıştırma için. Bana da iyi gelmedi desem yalan olur Eşimle yıllar sonra başbaşa alışveriş yaptık bi kahve içtik güzel duygularmış doğumdan bu yana gerçekten evlere tıkıldık pandemi yüzünden umut ediyorum ki bu kış hem kızım için çocuklu arkadaşlarımla görüşeceğim hem de onu bazı pazarlar dedesiyle vakit geçirmesi için bırakıp eşimle kaçamak yapacağım. umut fakirin ekmeği hayaller hayatlar olmayız yine inş
Oncelikle evinize sorunsuz donmenize sevindim. Kayinvalidenden nefret edecek kadar ne diyor ya da ne yapiyor bu kadar? Mesafe koymak lazim. Belki uzun bir sure gorusmeyince daha kolay olur senin için. Sonucta esinin annesi babasi söküp atamaz. Bizimde elbette kizdigimiz kirildigimiz noktalar oluyor ama nefret etmek durumun ciddiyetini gosterirKızlar ben köy meselesini atlattım şükürler olsun yaklaşık bi 15 gün kadar kaldık geldik korktuğum kadar kötü geçmedi görümce hanım yaklaşık 5 gün falan durdu kalan 10 gün daha rahat geçti onlar gittikten sonra çocuklarım hastalanmadı başlarına bi kaza bela gelmedi uzun yol da rahat geçti çok sıkıntı çıkarmadı bizim ufaklık oto koltuksuz gittik geldik yata uyuya geçti yolculuk kaynanamın saçma sapan konuşmalarını dinleyip sabır ettim kimseyle dalaşmadım günümün dolmasını bekledim sabırla bir kez daha o kadından ne kadar nefret ettiğimi anladım eşimse ailesinin tarafında ben çok mutsuzum bu şekilde nefretle nasıl devam edicem bilmiyorum çocuklarımla kendime bi hayat kuracak ne maddi ne manevi gücüm var hiç bi şeyim yok bu hayatta ne yapacağımı bilmiyorum sadece ağlıyorum üzülüyorum kendime
Gündüz hiç emmiyor mu? Bizim gece iyi durumda. Benide gündüz mahvediyor. Dün elbise giydim eteklerimi acti avmye zor attii kendimizi. Emzirme bitmeden ne calismak mumkun ne de bir yere rahatça gitmek. Köydeyken hele aşırı bunaltmisti beni. Sonra o gece internette bir yazi okudum. “Eğer beli bükülmüş yaşlılar, takva sahibi gençler, süt emen çocuklar, yayılan hayvanlar olmasaydı, belalar sel gibi üstünüze dökülecekti.” (bk. Ebu Yala el-Mevsıli, Musned, 11/511)
Gündüz uykusu yapıyor bir kere o zaman emiyor işte uyanırsa yine emziriyorum geri uyusun diye canım . Gece uykusuna geçerken de emerek uyuyor sonra gece kalkarsa Emziriyordum onu kesmeye uğraşıyorum . Yat kızım deyince yanıma yatıp dalıyordu bi kaç gündür dalamıyor işteAlistirmak iyi oluyor. Yusrayi ben epey bırakırdım. Çünkü çalışma umudumda vardi iş ariyodum. Alissin diye birakiyordum. Ama iki cocugu birden birakamiyorsun. Birde eslem emdiginden biraz da pandemi etkisiyle de hic kimse de çok uzun süre durmuyor. Hastaneye bile zor gidip geliyorum. Telefonda duruyo diyolar gelince hic durmadi diyolar oyle olunca da diger sefer aklimda kaliyor
Valla ben sabah beri kaç kere emzirdim sayamadim en az 5 6 kez varGündüz uykusu yapıyor bir kere o zaman emiyor işte uyanırsa yine emziriyorum geri uyusun diye canım . Gece uykusuna geçerken de emerek uyuyor sonra gece kalkarsa Emziriyordum onu kesmeye uğraşıyorum . Yat kızım deyince yanıma yatıp dalıyordu bi kaç gündür dalamıyor işteHala da yanımda yatıyor
Boş dolu konuşuyor bana benden önce eşime istemiş oldukları bayandan bahsediyor bi de eşimin üzerine olan bi ev var işte o ev kocasının emeklilik hatırasıymış ama eşimin üzerine yapmışlar satılırsa yarı para kızının hakkıymış neyden korkuyor acaba ben o evi hiç sahiplenmedim kiracı var şuan içinde oranın kirasını kızı alıyor bi dönem bi süre biz almıştık çünkü kredi borcumuz vardı borç bitti kirayı kızı almaya başladı hiç laf söz dahi etmedimOncelikle evinize sorunsuz donmenize sevindim. Kayinvalidenden nefret edecek kadar ne diyor ya da ne yapiyor bu kadar? Mesafe koymak lazim. Belki uzun bir sure gorusmeyince daha kolay olur senin için. Sonucta esinin annesi babasi söküp atamaz. Bizimde elbette kizdigimiz kirildigimiz noktalar oluyor ama nefret etmek durumun ciddiyetini gosterir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?